- 27 Ağustos 2018
- 1.127
- 6.691
- 108
- 45
Cocuk sahibi olunca calismayi dusunuyor musunuz? Devlette calismayi yani.Atanicam dedigimde doguya gideceksin olmaz diye mirin kirin edende kendisi. 6 yil uzakta olmaz diyende kendisi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cocuk sahibi olunca calismayi dusunuyor musunuz? Devlette calismayi yani.Atanicam dedigimde doguya gideceksin olmaz diye mirin kirin edende kendisi. 6 yil uzakta olmaz diyende kendisi
Atanmak biraz hayal bizim icin esim gorevinden dolayi yanima gelemez 6 yil uzak kalmak demek bu.özel kolejde devam edecegim.calismadigim zaman yok tabiiki ben de calisirimCocuk sahibi olunca calismayi dusunuyor musunuz? Devlette calismayi yani.
Bir kere daha söyleyim durumumuza üzülecek, sıkıntı yapacak birşey yok. 2 yıl sonrada aynı sorunu yaşamaya devam ediyor olursanız evet panik yapabilirsiniz.Atanmak biraz hayal bizim icin esim gorevinden dolayi yanima gelemez 6 yil uzak kalmak demek bu.özel kolejde devam edecegim.calismadigim zaman yok tabiiki ben de calisirim
Cok tesekkurler..bir daha acamayacgima eminim zaten konuyuMerhaba, ben 30 eşim 32 yaşındaydık evlendiğimizde. Ailemizin geliri 9-10k civarındaydı ve borçsuz evlendik. Evlilik öncesi 5yıl flört dönemimiz olduğu ve farklı nedenler gereği evliliğimizin 6. Ayından sonra çocuk istedim. Eşim baba olmaya hazır olmadığını söyledi. İlk başta sorun etmedim ama iki üç ay sonra üzülmeye başladım. Sizi anlıyorum ama o da kafasında kuruyordur birşeyler. Eşim bizden sonra evlenen Kardeşi ve arkadaşlarının çocukları olacağını öğrenince yavaş yavaş ısındı ve karar verdik. Sorunsuz hamile kaldım şükür. Ancak yaşım 31 olmasaydı da bekleseydik biraz. Çünkü çocukla sosyal hayatın kısıtlanıyor. Sosyal hayattan beklentiye de bağlı tabi ama bence öyle. Eşiniz sadece maddi olarak düşünmüyor olabilir. Maddi olarak da bebek gerçekten bel büküyor:) Biraz süre tanıyın ona. Bu süre sonunda tekrar konuşursunuz.
1 yillik evliyiz..atanamamis bir ogretmenim ucretli ogrt.lik yapiyorum.
27 yasimdayim esim32.
Esim ne zaman bebek mevzusu acilsa hemen mi? simdi mi? Gibi cumleler kuruyordu.gecenlerde konusmaya basladi tamam dedim sanirim artik o da istiyor bende istedigimi belli ettim tam o sirada hemen mi dedi ?gunlerce agladim.ertesi gun bana biraz zaman ver dedi.maddi durumu kastediyor.(araba kredisi disinda borcumuz yok ve esim cok guzel maaas aliyor). "ben tabiki senden cocugum olsun isterim sacma dusunme sadece bir kac ay zaman "dedi.boyle olunca durumu isime bagliyorum ve 2 kat uzuluyorum.cunku merkez gorevde oldugundan bana atanma 6 yil ayri kalamamda diyrn kendisi.bende hemen olsun demiyorum ama nedense hayali bile yok sende dedim.hani kizlar bazi erkekler evlenmeden oncede kurar hayalini vs.bizimkisi o donemlerde sen ol baska bir sey istemem derdi...
Dun aksam guzel bi yemek yiyorduk konu nasil acildi bilmiyorm sende bazi duygular eksik dedim.belki aileden gormedigin icin o sevgiyi korkuyorsun dedim.ben seninle cocuk icin evlenmedim dedi.ben cocuk icin mi evlenmis oluyorum dedim ? Kusura bakmada daha 1 yil olmadan bana bu muhabbeti yapiyorsannn.... dedi bende orda kayis koptu sanirim bu sozunu hic unutma olur mu dedim.ben seninle kaliplara sigdirmiyorum iliskimi su kadar zmaan gecsin diye beklemiyorum dedim ki ,bu yeni evliyiz gezelim mantigida herkeste artik..samimi gelmiyor.daha once gezelim de demisti sanki bir yere gittgimiz var dedim..sonra toparladik masayi ilk kez koltukta uyudu salonda.sabaha kadar agladim.cocuk istememesi hazir hissetmemesi degil benim istememi anlayamamasi ya da kaliplara sokmasi cok koydu ve tabiki ilk kez ayri uyumasi.
Sabah kahvalti hazirlamis uzatma hadi gel diyor..tek basina uyudun tek basina yapabilirsin kahvaltini dedim.o da yemedi ben de ..oyle oturuyoruz.
Ben bebek istiyorum ama diretmiyorum bu duygu yoksunlugunu anlayamiyorum esim kedi yavrusu sevmek icin olen bir insan ama hayata karsi hep her sey tam takir olsun gozuyle bakiyor.ne yazik ki olmuyor.evlilik oncesi de 3 yil sartlar uygun olsun diye bekledik bazi seyler o donemde bile istedgin gibi gitmiyor...
Bir daha agzimdan bu konu cikmaz sanirim.inanin cok kotu hissediyorum kendimi..hep sabirsiz aceleci olan ben oluyorum bu durumdan da son derece bunaldim.. yorumlarinizi bekliyorum..
Zorunuza gitmesin. Kendinizi onun yerine koyun. Siz hazır değilsiniz ve gündeme çocuk konusu gelip duruyor. Eşim hiç çocuk konusunu açmamıştı. Ben hazır hissedince konuyu açtım. Ne zaman olur ne yapalım diye. Ona göre karar verdik. Şükür oldu. 2.5 yaşında oğlum var şimdi. Darısı size inşallah hayırlısıyla. Ama eşim bana sürekli çocuk konusunu acsaydi uzun müddet düşünmezdim. Üzülmeyin her şey olacağına varır. Bir süre bu konuyu açmayın. Akışına bırakın. Belki bu sefer konuyu açıp o ister.Benim uzuntum trip olsun kavga olsun diye degil ki neden bu kadar soguk diye.ki denemis olduk ortak fikir icin hazir degilmis bu da beni üzdü.cevreme bakiyorum aksine kadinlar istemiyor.kocalari cocuk diye peslerinde dolasiyor zoruma gidiyor bazen gordugumde
Ayni evin icinde ne yasadigimizi bilmeden yorum yaziyorsunuz cunku anlattigim kadarini bilebilirsiniz.yapim bu ben reklamlara bile aglayabilirim bu ona gosterip zorladigim anlamina gelmiyor.ailesini biliyorum esim annemden cok sevdim seni diyebildiyse bu gercekten cocuklugunda ki yasadiklariyla alakalidir belkide psikolojik destek almasi gerekebilir yardimci olmaya calistigimi dusunemeden yuzune vurdugumu dusunmenizde sizin kotu niyetiniz olsun...cocuk kandirir gibi istiyorum deyip opup severken hemen mi demesi durust olmadigi icin uzdu kendimi kandirilmis hissettim keske o zaman deseydi hazir degilim diye tum bu konularda bu olayin akabinde gelisti zaten..her neyse hiiiiiihh ben neler yapmisim oyle :)Kusura bakmayın da ne kadar rahatsız edici davranmışsınız. Umarım genel tavrınız böyle değildir.
Önce çocuk yapma konusu açılınca “hemen mi” dedi diye günlerce ağlamışsınız. Eğer eşiniz buna şahit olduysa, yaptığınız psikolojik baskı ve şiddet. Daha 1 yıl bile dolmamış, adam doğru söylüyor. Herkes sizin gibi her şey hemen olsun istemeyebilir. Bir değişikliğin üzerinden fazla bir zaman geçmeden yeniden büyük bir değişiklik olsun istemeyebilir. Günlerce ağlamak çok abartı. Ortada sorun yokken sorun çıkarmışsınız.
Bir de güzel bir yemek yerken adama “sende bazi duygular eksik” demişsiniz. Ne kadar ayıp ya. Hiç öyle bir laf denir mi? Hem de güzel güzel yemek yerken. Resmen yine güzel giden bir şeyi bozmuşsunuz.
Ama orada da durmamışsınız. Bir de “belki aileden gormedigin icin o sevgiyi korkuyorsun” demişsiniz. Yok artık. Bir insanın ufacık çocukken yaşadıklarını nasıl böyle gündeme getirirsiniz. Ne kadar acımasız. Ama eşiniz ne kadar naif. Hiç kötü bir laf söylememiş. Aksine “ben seninle cocuk icin evlenmedim” demiş. Ben olsam “Benim ne duygumun olduğunu söylemek senin ne haddine? Sen haklı olduğunu ispat etmek için benim çocukluğuma, aileme laf ettin. Asıl sende bazı duygular eksikmiş” derdim.
Ama adam gayet naifçe ”ben seninle cocuk icin evlenmedim” demiş. Ama siz yine durmamışsınız. “ben cocuk icin mi evlenmis oluyorum” demişsiniz. Kaşının üstünde gözün var da deseydiniz. Devamlı suçluyorsunuz.
Adam artık dayanamamış ve muhtemelen konuyu okurken hepimizin aklına gelen ilk şeyi, yani daha evleneli 1 yıl olmadan çocuk muhabbeti yaptığınızı söylemiş. Hiii eyvahlar olsun. Bunu dememeliydi. Sizde kayış kopmuş “bu sozunu hic unutma olur mu” demişsiniz.
Ya siz adama duygularına, ailesinden sevgi görmemesine bile laf edecek kadar kabalaşmışsınız ama o size çok kibar davransın, pamuklara sarsın, çok hassas bir insanla konuşur gibi konuşsun istiyorsunuz. Kendi yapmadığınız bir şeyi karşıdan nasıl bekliyorsunuz?
Adamcağız yine bir suçu olmamasına rağmen, sabah kahvaltı hazırlayıp gönlünüzü almaya çalışmış, siz reddedince kendi hazırladığı kahvaltıyı yiyememiş. Birazcık adil olun.
Oyle davranacagim zaten 2.kez konustuk surekli surekli gundeme de gelmiyor bende hassasim biraz o yuzden.ayri uyumasi daha koydu zaten sanki cok kotu kavga etmisiz gibiZorunuza gitmesin. Kendinizi onun yerine koyun. Siz hazır değilsiniz ve gündeme çocuk konusu gelip duruyor. Eşim hiç çocuk konusunu açmamıştı. Ben hazır hissedince konuyu açtım. Ne zaman olur ne yapalım diye. Ona göre karar verdik. Şükür oldu. 2.5 yaşında oğlum var şimdi. Darısı size inşallah hayırlısıyla. Ama eşim bana sürekli çocuk konusunu acsaydi uzun müddet düşünmezdim. Üzülmeyin her şey olacağına varır. Bir süre bu konuyu açmayın. Akışına bırakın. Belki bu sefer konuyu açıp o ister.
Şimdi çok tartışma olmayan evliliklerde en ufak gerginlik büyük kavga etkisi yapıyor. Ben eşimi bir kere ufak azarladim diye ki azarlama da sayılmaz. Bir hafta trip yedim. Biz de hiç kavga etmeyiz tartışmayız. Ufak bir gerginlik ana bacı sövme etkisi yaratıyor.Oyle davranacagim zaten 2.kez konustuk surekli surekli gundeme de gelmiyor bende hassasim biraz o yuzden.ayri uyumasi daha koydu zaten sanki cok kotu kavga etmisiz gibi
Ayni evin icinde ne yasadigimizi bilmeden yorum yaziyorsunuz cunku anlattigim kadarini bilebilirsiniz.yapim bu ben reklamlara bile aglayabilirim bu ona gosterip zorladigim anlamina gelmiyor.ailesini biliyorum esim annemden cok sevdim seni diyebildiyse bu gercekten cocuklugunda ki yasadiklariyla alakalidir belkide psikolojik destek almasi gerekebilir yardimci olmaya calistigimi dusunemeden yuzune vurdugumu dusunmenizde sizin kotu niyetiniz olsun...cocuk kandirir gibi istiyorum deyip opup severken hemen mi demesi durust olmadigi icin uzdu kendimi kandirilmis hissettim keske o zaman deseydi hazir degilim diye tum bu konularda bu olayin akabinde gelisti zaten..her neyse hiiiiiihh ben neler yapmisim oyle :)
Actim cunku esimin dusundugunu saniyordum..acik acik konussaydi daha az kirilirdim sanirim.burada cogu yazan arkadasta bunu anlamiyor.hayatin bir garantisi yok yine diyorum.basima ne gelecek bilmiyorum.ama yasayanlar biliyor ve anliyrsunuzHep bu dertten konu açmışsın. Bunlar hep hormonlardan anlıyorum canım biyolojik olarak anne olma zamanın gelmiş. Eşin anlayışsız davranıyor ama vardır herhalde bi düşündüğü. Bak ben 26 yaşımda hemen hamile kaldım çocuk isteyince. 32 de 2. çocuğu düşündüğümde olmadı tüp bebekle hamileyim şimdi. Bazı kadınlar 38-40 da rahatça hamile kalabiliyor ama herkes için durum aynı değil olmama ihtimalini de düşünmek lazım. İyi ki ilk çocuğumu hemen doğurmuşum diyorum şimdi.
laf olsun diye çocuk yapmayan, mantıklı düşünen bir eşin var...(bu konuda bile aileyi karıştırmayı başarmışsınız) tebrikler:)1 yillik evliyiz..atanamamis bir ogretmenim ucretli ogrt.lik yapiyorum.
27 yasimdayim esim32.
Esim ne zaman bebek mevzusu acilsa hemen mi? simdi mi? Gibi cumleler kuruyordu.gecenlerde konusmaya basladi tamam dedim sanirim artik o da istiyor bende istedigimi belli ettim tam o sirada hemen mi dedi ?gunlerce agladim.ertesi gun bana biraz zaman ver dedi.maddi durumu kastediyor.(araba kredisi disinda borcumuz yok ve esim cok guzel maaas aliyor). "ben tabiki senden cocugum olsun isterim sacma dusunme sadece bir kac ay zaman "dedi.boyle olunca durumu isime bagliyorum ve 2 kat uzuluyorum.cunku merkez gorevde oldugundan bana atanma 6 yil ayri kalamamda diyrn kendisi.bende hemen olsun demiyorum ama nedense hayali bile yok sende dedim.hani kizlar bazi erkekler evlenmeden oncede kurar hayalini vs.bizimkisi o donemlerde sen ol baska bir sey istemem derdi...
Dun aksam guzel bi yemek yiyorduk konu nasil acildi bilmiyorm sende bazi duygular eksik dedim.belki aileden gormedigin icin o sevgiyi korkuyorsun dedim.ben seninle cocuk icin evlenmedim dedi.ben cocuk icin mi evlenmis oluyorum dedim ? Kusura bakmada daha 1 yil olmadan bana bu muhabbeti yapiyorsannn.... dedi bende orda kayis koptu sanirim bu sozunu hic unutma olur mu dedim.ben seninle kaliplara sigdirmiyorum iliskimi su kadar zmaan gecsin diye beklemiyorum dedim ki ,bu yeni evliyiz gezelim mantigida herkeste artik..samimi gelmiyor.daha once gezelim de demisti sanki bir yere gittgimiz var dedim..sonra toparladik masayi ilk kez koltukta uyudu salonda.sabaha kadar agladim.cocuk istememesi hazir hissetmemesi degil benim istememi anlayamamasi ya da kaliplara sokmasi cok koydu ve tabiki ilk kez ayri uyumasi.
Sabah kahvalti hazirlamis uzatma hadi gel diyor..tek basina uyudun tek basina yapabilirsin kahvaltini dedim.o da yemedi ben de ..oyle oturuyoruz.
Ben bebek istiyorum ama diretmiyorum bu duygu yoksunlugunu anlayamiyorum esim kedi yavrusu sevmek icin olen bir insan ama hayata karsi hep her sey tam takir olsun gozuyle bakiyor.ne yazik ki olmuyor.evlilik oncesi de 3 yil sartlar uygun olsun diye bekledik bazi seyler o donemde bile istedgin gibi gitmiyor...
Bir daha agzimdan bu konu cikmaz sanirim.inanin cok kotu hissediyorum kendimi..hep sabirsiz aceleci olan ben oluyorum bu durumdan da son derece bunaldim.. yorumlarinizi bekliyorum..
1 yillik evliyiz..atanamamis bir ogretmenim ucretli ogrt.lik yapiyorum.
27 yasimdayim esim32.
Eşinizde bir gariplik göremedim. Hatta olması gereken bu.1 yillik evliyiz..atanamamis bir ogretmenim ucretli ogrt.lik yapiyorum.
27 yasimdayim esim32.