• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlik oturma

Az bir maaşla kirada yaşayan milyonlarca insan var.Madem bu kadar mutsuzsunuz çıkın sizde kiraya şimdi gözünde büyüyor eşinin ama eminim zor olmaz.iki odalı bir eve çıkın başbaşa huzurunuz olsun.
Yahu nedir bu kayinvalide ve kayinpederlerin gelinle ve oğulları birlikte yaşama isteği çözemiyorum..onlarda rahatsız olmuyorlarmi acaba?
Gelini hizmetçi gibi kullanmak, oğluna bağımlı olup ayrılamamak, herkesi ben yönetirim isteği filan olsa gerek

Gelini hizmetçi gibi kullanmak, oğluna bağımlı olup ayrılamamak, herkesi ben yönetirim isteği filan olsa gerek
Öyle ama degermi yani hem oğlunun hayatını mahvet hem gelinin. Resmen eziyet ya..bizim türk toplumunda çok yaygın bu birlikte oturma durumu.bizim kızlar akıllanmadikca da çare yok.

Öyle ama degermi yani hem oğlunun hayatını mahvet hem gelinin. Resmen eziyet ya..bizim türk toplumunda çok yaygın bu birlikte oturma durumu.bizim kızlar akıllanmadikca da çare yok.
Gecen bi evlilik programından koymuşlar YouTube da, annesi oğlanı hiç konuşturmuyor, 3 gelini ile birlikte oturuyormuş , gelin adayı da ben ayrı otururum dedi diye ayıldı bayıldı bi tavırlar.

Manyak kadın bütün oğulllarım dizimin dibinde olsun derdinde, bi rahat bırak insanları .
Çok değişik bi kafa yapısı
Benim elti kayınvalideme teklif etti sizde kalalım bi süre diye, eşi çalışmıyordu, kesinlikle istemem dedi kvde yazık :)

Kaynananin ne isi var dogumda hey Allahim. Esim girmese bile ben kendi annemi isteeim yanimda

Ayri eve cikana kadar cocuk yapmayacagim deseydin ama dememişsin artik bebegi buyutursunuz kv ile beraber ;)

Esin kira verebilecek ve ev gecindirebilecek kadar kazanıyor mu? Bence esin de gitmek istemiyor.
Ayrıca zaten bile bile kabul etmişsin beraber oturmayi
Onlar ev almaya mecbur değil. Hamilelik olmasaydı ikiniz çalışır hem kiranizi verir hem evinizi gecirirdiniz .
Ama maalesef istediginiz gibi kolay bir hayat yok.

Eşin çok iyi de madem neden düğüne 2 ay kala ana babası ya bizimle oturacaksınız ya ayrılacaksınız dediğinde sesini çıkaramadı? Madem geliri iyi çıkabilirdiniz baştan ayrı eve?
Birlik oturmazsam koca elden gidiyor diye panik yapıp evlenmişsin işte.
Kusura bakmayın ayrı ev yoksa ben yokum deseydin de eşin seni gerçekten istiyor mu öğrenseydin.

Katıldım size

Bir de kendileri yıllarca borç ödemişler daha yeni evleri olmuş size ne ile ev alacaklar

Birlikte oturalım peşinat biriksin işte iki ısınma iki mutfak masrafı olmasın sen kazandığını biriktir diyecekler

Bebeğe de yardımcı oluruz hem tecrübeliyiz hem maddi olarak elimiz daha bol olur denilecek

Bu açıklamalara makul bir karşı çıkma fikri aklıma gelmiyor zira ev ev üstüne olmaz 6 ay önce de geçerli idi en azından düğün öncesi eşya alınır şimdiye borcu yarılanırdı

Ayrı eve artık çıkmak zor bu aşamada Kv ye mesafeyi öğretin 6 ayınız var doğuma kadar

şu an evden çıkmanın çaresine bak
sonra bebek oldu taşınamayız biraz büyüsün
daha sonra masraf çoğaldı ev alamayız
kocandan başka eve çıkamayız lafları
eşin de iyice alışmış olacak düzene bu evden çıkmak istemeyecek
bir iki yıl daha geçince hopp ikinci bebek her şey baştan

yani çıkarsan henüz bebek doğmamışken evden çıkarsın yoksa ömür boyu ordasın

konu sahibi cevaplarından dolayı ayar oldum sana
önce beraber oturmayı kabul edip sonra yan çiziyorsunuz
şartları geliştirmeye uğraşmadan çocuk yapıyorsunuz ve size ev versinler istiyorsunuz
ne bekliyordun beraber oturmayı kabullenirken acaba

:KK70: :KK70: :KK70:

Secmis yani baya baya kendi secmis.

Ayrica burada ailesi gercekten olumle tehdit ederek tore yuzunden istemedigi hayatlari yasayan insanlar varken boyle kocis gobus derdine dusenlerin "zorla mecbur biraktilar" demesi ayip olmuyor mu?
bu site de bir konu sahibi vardı eşinden dayak yediğini ailesinin yanına gittiğin de iki saat sonra abisinin ve babasının kolundan zorla tutup kocasının evine bıraktıklarını çalışmasına izin verilmediğini yazıyordu
ona bile dayak yemek zorunda değilsin mor çatıya başvur kadın dernekleri yardımcı oluyor
barolar ücretsiz avukat verebiliyor yorumları yazıldı
konu sahibinin zorunluluğu hiç geçmiyor o yüzden

bu site de bir konu sahibi vardı eşinden dayak yediğini ailesinin yanına gittiğin de iki saat sonra abisinin ve babasının kolundan zorla tutup kocasının evine bıraktıklarını çalışmasına izin verilmediğini yazıyordu
ona bile dayak yemek zorunda değilsin mor çatıya başvur kadın dernekleri yardımcı oluyor
barolar ücretsiz avukat verebiliyor yorumları yazıldı
konu sahibinin zorunluluğu hiç geçmiyor o yüzden

Bu sitede en sinir oldugum guruh birinci olarak gayet isteyerek iliski yasayip adam birakinca vay efendim namusumu kirletti deyip sanki tecavuze ugramis gibi yazanlar ikincisi kaynana yanina bilerek isteyerek gidip sonra ay mecbur kaldim diyenler. Bu dunyada ne mecburiyetler var ya. Hic kafayi da calistirmiyor hem kocam beni seviyor diyor hem birlik ev olmasaydi ayrilik olacakti diyor. Ya dusunsene hic seven biri sirf bunun icin ayrilir mi? O zaman cocuk niye erkenden yaptin dedi kac kisi hic birine cevap yok. Anca beddua eder.

Oğlunu kıskanıyor yazmışsınız.. Bu süper.. bunun üstüne gidin.. şöyle ki "Ne güzel, oğlunu kıskanmanı çok seviyorum, annesin nihayetinde... Tabii ki kıskanacaksın"... Başta anlamayacak.. Baktınız hoşuna gidiyor, belledi bunu.. Şöyle değişecek bu ağız "Oğlun kazık kadar adamken benden kıskanıyorsun, bunu takdir ediyorum, demek ki ben de bebeğimi senden kıskanacağım.. Beni anlayışla karşılayacağını şimdiden görüyorum.." Bunun bir yolunu yapın.. zira bebeğinizi kıskanacağınız gün gibi ortada şimdiden, akıllıca önünü almış olursunuz=) Kızmayın böyle yazdığıma.. Ben böyle yapmıştım, sorunlu kayınvalidemin önünü almıştı bu yol.. Üslup önemli..
Doğuma altı ayınız varmış.. Biraz hamilelik psikolojisi, biraz belki durumların sıkıcılığı bunaltabilir sizi.. Şimdiden alıştırın kayın tarafınızı.. bir hafta annenize gidin kalmaya... her ay bir hafta mesela.. Yapabilir misiniz? Yapın bence... Beraber oturmak benim çok karşı olduğum bir şey... Her ay bir hafta uzak kalırsanız belki yaşanan negatiflikler o esnada erir.. Tabi kendinizi doldurmaya gitmeyin annenize.. Nefes almaya, uzaklaşmaya, olaylara uzaktan bakmaya gidin... İnsanın en yakın dostu çoğunlukla kendisidir... O yüzden bunaltmadan, kendinizi geliştirmek için aralar verin kendinize...
Bebeğiniz hayırlı olsun,

bence şu an otur konuş kocanla net bir cevap vermesini iste. bebek doğuncaya kadar imkan sağlamazsa da bebek doğunca annenin evine git orda kal hastaneden çıkar çıkmaz hem de

bir arkadaşım,hiç istemediği halde,gelinini yanına almak zorunda kaldı.oğlu 23,gelini 22 yaşındaydı,evlendiklerinde.sizinle otururum,gıkım çıkmaz diyen gelin,daha ilk ay da,ay ben istemiyorum,yok eşyamı kullanamıyorum diye,kadının burnundan getirdi.üstüne üstlük,bir de çocuk yaptılar.

şimdi 3 yıllık evliler,hala beraberler.gelin çalışmıyor,oğlanın geliri kısıtlı.çıkma ihtimalleri sıfıra yakın.evde hergün hır,gür.
kadının 50 yaşından sonra huzuru kaçtı.
kocanız size ve çocuğuna bakamayacaksa,evlenmeyin o adamla.evdeki,yaşlılarında huzurunu bozuyorsunuz.
bizim bir tanıdığımıza da söylemiş gelini ben sizle otururum bir an önce evlenelim demiş kadın kabul etmedi
üstüne kadın tekti yayla gibi dört odalı evi vardı ben istemem rahat edemem benim ailem çok gelir gider dedi kadın haklıymış demek ki

Back
X