Birlikte Sigarayı Bırakalım🌸

pilavfasulyecacik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2025
11
4
1
Merhaba kız kardeşlerim. Öncelikle hiçbir şey için geç değil, ve imkansız da değil. Hepimiz iradeli, güçlü, kendini seven insanlarız.

Geçen ay ilk kez gebelik düşündük ve olmadı. Bu süreçte sigara içmeye devam ettim. Hayatım boyunca; bebeğim için karar verdiğimde, 6 ay öncesinde sigarayı bırakacağıma ve ona sağlıklı bir ortam hazırlayacağıma söz vermiştim kendime ama bir baktım test yaparken bile elimde bir sigara var. Kendime çok kızdım, irademi yönetemediğim için. Annem bana hamileliği boyunca sigara içmiş ve ben 6.5 aylık, 450 gram, doktorların yaşamaz dediği bir bebek olarak dünyaya gelmişim. Bütün hayatım boyunca akciğer problemleri yaşadım ve anneme çok kızdım, annem gibi olmayacağım dedim. Bugün bunlar üzerine bir karar aldım ve sigarayı bırakıyorum. Gelin beraber bırakalım. Hem gebelik düşünenler, hem gebe olanlar, ya da sadece sağlığını düşünenler olarak. Başarabiliriz!🥳

Hamile kalmadan 1.5 sene önce bırakmıştım bebeğimi etkilemesin diye. İyi ki de bırakmışım 🌸 çok büyük rahatlık ve inanın bir süre geçtikten sonra aklınıza bile gelmiyor 😌

Bende yemeğimi yedim sigaramı içtim normal hayatıma devam ediyorum sonra bı kasik ağrısı ihtimal sıfır ama yine test yaptım ve pozitif o saniyeden itibaren ağzıma vurmadım 3 ay oldu ve gerçekten bir çocuk istiyorsanız bu sizin için birakmak büyük bir şey yapıyorsunuz ve büyük teselli

O öyle bi süreç olmuyor ya . Bıçak gibi kesip atmak gerekiyor yıllar yıllar uğraştık olmadı vazgecemedım mesela .

Tüp bebek transfer opu zamanı bile sigara ıcerek gidiyordum merkeze hatta transfer günü elimi yıkayıp dıslerımi fırçayıp transfere girdim . Pozitifi görünce vazgecıyorsunuz işte o zaman sadece kendınız değilde sizin elinizde olan bi hayat için endişelendiğinizde vazgecıyorsunuz.

Bende yemeğimi yedim sigaramı içtim normal hayatıma devam ediyorum sonra bı kasik ağrısı ihtimal sıfır ama yine test yaptım ve pozitif o saniyeden itibaren ağzıma vurmadım 3 ay oldu ve gerçekten bir çocuk istiyorsanız bu sizin için birakmak büyük bir şey yapıyorsunuz ve büyük teselli
Nasıl geçti 3 ayınız, zorlandınız mı peki?🥲

O öyle bi süreç olmuyor ya . Bıçak gibi kesip atmak gerekiyor yıllar yıllar uğraştık olmadı vazgecemedım mesela .

Tüp bebek transfer opu zamanı bile sigara ıcerek gidiyordum merkeze hatta transfer günü elimi yıkayıp dıslerımi fırçayıp transfere girdim . Pozitifi görünce vazgecıyorsunuz işte o zaman sadece kendınız değilde sizin elinizde olan bi hayat için endişelendiğinizde vazgecıyorsunuz.
Ben de aynısını düşünüyorum aslında. Sonra da diyorum ki “erteleme, bugün de yapabilirsin.”😭

Bende çok istiyorum bırakmayı. Pcos da var bırakmam gerekiyor her seferinde içmeyeceğim diyorum sonra bi bakıyorum kahve yapmışım elimde sigara🥺

Bebiş filan yokta kızlar ben çok tiryakiyim,yani elimden hiç düşüremiyorum. Artık gerçekten bırakmak zorunda olduğumu hissediyorum fakat imkansız gibi. Nasıl kolaylaştırabilirim deneyemiyorum bile

😔 Al benden de okadar.
Şuan buraya bunları yazarken bile sigara içiyorum. Ve sanırım hamileyim yani daha kan testi verip netleştirmedim bir yıldır çocuk için uğraşıyorum daha ilk aylardan pcosumun olduğunu sigarayı bırakmam gerektiğini söylemişti doktor bırakamıyorum. Bebeğimin olmasını çok istiyordum ona rağmen bırakamadım. Gerçekten hamileysem asla içmemem gerekiyor ve bunu nasıl yapacağımı asla bilmiyorum🥺

Back
X