Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .

Tamam yaa kızma bilmiyorumkismile napim işte düşünmeden edemiyom :sinifsinif: her yolu denedim bi kocişi boşamak kaldı denesem mi acep ne dersin :roflol: :roflol:

teşekkür ederim canım dr a sorayımda onuda uygularım napıyım :1ninca:
çok fazla ilaç kullanmak istemiyorum doğal yollardan kanlanayım istiyorum sempatiksalakcinni

soruma cvp vermedin ama ben söliyim eger hgb değerinde düşükse ilk önce hgb değerin yükselir sonra ferritin yükselmeye başlar ferritin kan deposu oluyo biraz zaman alır inş. kan değerin yükselir yoksa dogum sıkıntı olur...dikkat et..benimed hgb deeğri 7 lerde idi her sabah pekmez içtim yükseldi çok şükür...

evet canım biliyorum hatta bi keresinde 15 yasında flndım galiba kokruyla gidip anneme
demiştim kocaman parça gelıo dye :) ben karasuya bu seferki adetı ıcın demedim

daha once kımyasal gebelık gecırdı dış gebelıkde oldu yani neden oluyo diye
bir inceleme yaptırsın diyorum....yoksa bende adetımı pıhtılı şekilde görüyorum
çok kez

çok pardon canım görmemişim şimdi elimdeki sonuçlara baktım evet hgb düşük.demekki önce bunun yükselmesi lazımbilmiyorumkismile hmmmm ama nasıl CADIARZU

çok pardon canım görmemişim şimdi elimdeki sonuçlara baktım evet hgb düşük.demekki önce bunun yükselmesi lazımbilmiyorumkismile hmmmm ama nasıl CADIARZU

işte dr un verdiği ilaçları kullan pekmez vs onları tüket kansızlıga neden olan çay gibi vs uzak dur hgb değerin yükselsin sonra kan deposu olan ferittinde yükselecektir

Esas önemli olan nokta besinlerin içerdiği demirden çok ne kadarının vücut tarafından emilebildiğidir.

BESİN 100 gr.da DEMİR
Dalak 15"" mg
Bira mayası 17.3 mg
Pekmez 16.1 mg
Buğday kepeği 14.9 mg
Kabak çekirdeği 11.2 mg
Karaciğer 8 – 9 mg
Ay çekirdeği 7.1 mg
Darı 6.8 mg
Maydanoz 6.2 mg
Yulaf 4 – 6 mg
Yer elması 3.4 mg
Ceviz 3.1 mg
Kırmızı et 2 – 4 mg
Yumurta 2 – 3 mg
Baklagiller 2 – 3 mg
Mercimek, pirinç 3 – 4 mg
Yeşil sebze (çiğ) 1 – 8 mg
Balık 0.5 - 1.5 mg
Meyve 0.3 – 4.0 mg
Patates 0.3 – 2.0 mg
Tavuk 1.5 mg
Fındık, fıstık 1 – 3 mg
Süt 0.1 – 0.4 mg

BESİN EMİLİM YÜZDESİ
Dana eti % 15 – 20
Balık eti % 10
Dana karaciğeri % 9 – 17
Soya fasulyesi % 5 – 7
Yeşil salata % 4 – 5
Buğday % 4 – 5
Mısır % 3 – 4
Kuru fasulye % 2 – 3
Ispanak % 1 – 2
Pirinç % 1

GEBELERDE VE YETİŞKİNLERDE KANSIZLIĞI ÖNLEME YOLLARI

Demir içeriği yüksek olan gıdalar; kırmızı et, tavuk, balık, kepekli ekmek veya vitaminle zenginleştirilmiş ekmek ve tahıl (pirinç, mısır, buğday) sıklıkla tüketilmelidir.

Demir kaplarda pişirilen yemeklerde de demir birikimi olacağından demir kaynağı olabilir.

Yemeklerde çay ve kahveden kaçınılmalıdır, çünkü bu gıdalar demiri bağlayıp barsaklardan emilimini azaltan maddelerdir.

Yüksek miktarda kalsiyum ve magnezyumda demir emilimini azaltacağı için kullanacağınız demir ilacı ile beraber kalsiyum veya magnezyum ilaç alınmaması gerekmektedir.

Midede gaz, şişkinlik, yanma gibi şikayetler nedeniyle antiasit denilen çiğneme tableti ve şuruplarının ve ayrıca içerisinde yine demir emilimini etkileyen maddeler bulunan maden sularının sık olarak içilmesi demirin emiliminin azalmasına yol açar.

Gebelik sırasında kan hacminin %50 arttığı göz önünde bulundurulursa düzenli demir alımının ne derece önemli olduğu anlaşılır. Anne adaylarının gebeliğin 4. ayından başlayarak düzenli olarak dışarıdan ek demir tedavisi alması gerekmektedir.

Artan demir ihtiyacını karşılamak için demir içeren besinlerin tüketimini de bir yol olabilir. Ancak tüm bu demir ihtiyacının besinlerden karşılanabilmesi için alınması gerekli besin miktarı normalden çok daha fazla kalori içerdiğinden uygun bir beslenme biçimi değildir.

Tamam yaa kızma bilmiyorumkismile napim işte düşünmeden edemiyom :sinifsinif: her yolu denedim bi kocişi boşamak kaldı denesem mi acep ne dersin :roflol: :roflol:

çok seviyorum seni ve bu kadar takıldıgını görünce çok üzülüyorum
boşama dava aç gün gelemeden kalıosunnn :roflol: :roflol: :roflol: :roflol:

zaten gidio doktora pimpirik sırnaşık şey
üşütmekten olur vucut yorgundur olur yumurtası iyi çatlamamıştır olur yani olagan bişi

yaaaaaaaa bende bi gaz var karnımın için gezip duruo yaa akannehir

feci de ağrısı var

bu işe kesin çözüm bulmam lazım mafoldumben

sevgili arkadaşım aylin20 önümüzdeki hafta güzel haberlerini bekliyoruz.(ikinci bebiş)geliyo allahın izniyle buda erkek olur bakarsın

yok canım daha belli değil sanırım daha erken öğrenmem için ne zmn ögreniliyor onuda bilmiyorum ama cumartesi gidicem bakalım

ben 15 haftalıkken öğrendimde doktordan doktora değişiyor ne isterdiniz eşin ve sen ilk çocuk???

canlarımm gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

kocacım gelıo bugunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn alıp benı yuvamıza goturecekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

yarın bebeğimin kalp fetal ıncelemesı var ınş. <bır sorun çıkmazzzzzz mutlu mesut evımıze donerızzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…