Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
canım hoşgeldin aramızaaaa güzel paylaşımlar dilerim..
allahım inş. sana ve bütün bebiş isteyenlere rabbim en kısa zamanda nasip etsin..
bizim topiğimize gelenlerin coğu hamiş kalıyo eğer ciddi bir sorun yoksa..
inşallah sanada uğurlu gelir..
en kısa zamanda cift cizgiyi görmen dileğiyle...

çok teşekkürler canım hoşbulduk...bizimde ciddi bir sorunumuz yok gibiydi ama eşimde arikosel olduğunu öğrendik geçen hafta.daha ameliyata karar veremedik bekliyoruz..

selam canım, kız ne bu böyle, neler yaptın o kadar sabahtan beri, eziyet ediyorsun ayaklarına, bir de varisim var diyorsun yaaaaa...........

ay ne yaptın bu soğuktaaaaaa......

ayyy napiyim kızlar valla sabah kayınvaldem aradıki pazara gidelim diyeee bende banyodan yeni çıkmıştım havada buz gibiydi buarada ablama gidicektim misafiri gelecekti ve erkenden çağırdı çocuklara bakacaktım gittim taa kayınvaldemi aldım pazara gittik geldik ablama gittim misafiri ağırladık onlar gitti akşama başka misafirler ğaırladık şimdide geldik eve valla okadar yorgunumki kızlar 22 yaşındayım ama okadar çok yük varki omuzlarımda.çocuğum olduğu zaman dahamı yorulurum yosa bütün bu yüklerden kurtulurumda dahamı rahat ederim bilemiyorum

slm kızlar inanmayacaksınız ama sabah 9da çıktım evden ve şimdi girdim bacaklarım yorgunluktan çok felaket ağrıyor

seliz ya sen bilirsin (çok geziyorsun ya ondan dedim öyle) hiç çevrende polip ameliyatı olan var mı?

Bende polip varmış ve bir operasyon geçirmem gerekiyormuş yaaaa

seliz ya sen bilirsin (çok geziyorsun ya ondan dedim öyle) hiç çevrende polip ameliyatı olan var mı?

Bende polip varmış ve bir operasyon geçirmem gerekiyormuş yaaaa

evet canım haklısın aslında bende varis problemi olduğu için bukadar yorulmamam ve ayakta kalmamam gerekir ama malesef gelde etrafımdakilere anlat şuan okadar zonkluyorki bacaklarım kesip atacakmışım gibi felaket bir ağrııı...buarada geçmiş olsun sen doktoramı gittin ne polipiymiş bu?duydum ama etrafımda olan yok bildiğim kadarıylaa ama çok duydum internetten falan miyom gibi bişey sanırım.bu topiktede biri olmamışmıydı biraz araştırayım internetten canım...oyüzdenmiii bebek olmuyormuş acaba???

hatunsultan bak nediyoooo

Rahim Polipleri Nedir?
Rahim (endometriyal) polipleri, rahmin, rahim iç çeperinin (endometriyum) aşırı derecede büyüdüğü ve kitle oluşturduğu (polip) alanlarından meydana gelir. Rahim polipleri rahminizin iç kısmına, büyük bir taban veya ince bir sap aracılığı ile tutunabilir ve boyutu birkaç milimetreden (susam taneciği boyutunda), birkaç santimetreye (golf topu boyutunda veya daha büyük) kadar uzanabilir.

Polipler büyüdükçe, rahmin içine çıkıntı yapmaya başlar. Rahimde bir veya birçok polip bulunabilir. Polipler, rahmin içinde bulunabilir ya da zaman zaman, rahim açıklığı içerisinden aşağı (rahim ağzı), vajinanın içine kayabilirler. Fallop tüplerinin yakınında oluşan bir rahim polipi, tüplerin açıklığını tıkayarak, muhtemelen hamile kalmanın zorlaşmasına neden olabilir.

Rahim polipleri herhangi bir zamanda meydana gelebilecek olsa da, en yaygın olarak, 40′lı veya 50′li yaşlarındaki kadınlarda meydana gelir.

Belirtileri Nelerdir?
Rahim polipi olan bazı kadınların hiçbir şikayeti olmayabilir. Şikayeti olan kadınlarda ise belirtiler şöyledir;

Düzensiz adet kanamaları (sık ve beklenmeyen zamanlarda kanamalar)
Adet kanamaları arasında kanama olması
Adet kanamalarının yoğun olması
Menopozdan sonra vajinal kanama olması

bildiğim kadarıyla sende adet düzensizliği var sürekli gecikiyordun demiii.hamile kalmayada engel bir durummuş demekki oyüzden çocuğun olmuyordu sen ilkdefamı gittin doktora uzun zamandır?

Son düzenleme:

canım dün gittim, bu adet düzensizliği canıma yetti artık geçen hafta dahiliyeye gittim, bütün biyokimya tahlillerimi istedim dr baktı sonuçlara her şeye şeker, karaciğer, tiroit, tam kan, ne bileyim aklına gelen her şey tsh biraz yüksek, onun dışında adet düzensizliğine yol açan bir şey yok dedi, ben de sinir oldum, smartın sözünü dinleyerek jin. dr ye gittim, orada fark edildi kocaman bir polp alıcaz dedi, bir de rahim yarası varmış, aynı anda onu da lazerle dondurucaz dedi, operasyon genel anestezi ile olacak ama deminden beri korkmaya başladım, yoksa korkmuyordum dünden beri, yarın akşam olacağım operasyonu......

Son düzenleme:
ya benim geçen sene bu zamanlarda gecikiyordu, ama yaklaşık 6-7 aydır ayda iki kez oluyordu, en son şubatta gittim dr ye, hep sallamışlar meğer menopoz deyip hormonlardan deyip düzenleyici ilaç yazıp gönderdiler, meğerse ne menopoz ne hormonmuş sebebi..... ve hamileliğe engel olduğunu söyledi dr. 1,5 yıldır boşuna debelenmişim meğer

aaa çok erken yarın olman bence çok iyi benim gibi 2 ay olacam korkusu yaşamayacaksın daha dün öğrenmişsin ve yarın oluyorsun bence biran önce olman çok iyi bu polipler kesinlikle hamileliğe engel bir durummuş hamile kalınsa bile sadece tüp bebekle kalınabiliyomuş oda düşüğe sebep oluyormuşşş keşke daha önceden gitseydin doktora ama çokta geç kalmış sayılmazsın hemen yarın olacakmışsın ben çok ağrılı bir amileyat olduğunu sanmıyorum.açık amileyatmı olacaksın yoksa kapalımı?ama daha önceden doğum yaptıın sezeryan yaptıysan açık yaparlar yada histeroskopi gibi bişeylede alabilirler sakın korkma ama

heee bir de yumurtalarımı atamıyormuşum bu polıp yüzünden ben

ayyy, yok canım öyle senin ameliyatın gibi bişey değilmiş, 15-20 dk lık bir şeymiş, basit bir şey olduğunu söyledi, ama basit olsaneden genel anestezi versin di mi, bilmiyorum ki şimdi bak, ay sahiden çok mu acele ediyorum ki, ne bileyim ben öyle kitle, tümörsel bir şey deyince korktuydum hemen kurtulmak istedim yaa..........

canım benimki bile sezeryana fgöre falan daha kolay bir amileyattı 1/4 kadarı düşün yanii.seninki benimkindende daha kolay bir amileyatsa dahada iyi ozaman benim amileyatım 2 saat sürdü ve çıktığımda çok ağrım vardııı benimde genel anesteziyle oldu tabii.ama yinede kendimi iyi hissettiğim için 4 saat sonra taburcu oldum bence sen hiç korkma ağrılı bir amileyat olacağını hiç sanmıyorum.bu poliplerde genelde iyi huylu oluyormuşş bak sakın korkma bencede biranönce olman çok iyi olacakkk en doğru kararı vermişsinnn dua edicem senin için sende bol bol dua et yarın akşam bu saatlerde herşey bitmiş olacak düşünüp sakın sıkıp üzme kendini

canım allah razı olsun senden ya, dualarını eksik etme nolur, içim pır pır ediyor aklıma kötü şeyler getirmemeye çalışıyorum ama genel anestezi hep korkutur beni

canım allah razı olsun senden ya, dualarını eksik etme nolur, içim pır pır ediyor aklıma kötü şeyler getirmemeye çalışıyorum ama genel anestezi hep korkutur beni

korkma sakın iyi şeyler düşün.canım Allah hepimizden razı olsunnn herşey düzelecek işte ben senin adına çok sevindim çözümlenebilecek bir problemin varmış çok şükür yani yarın bu işten kurtulacaksın ve belkide birdahaki ay hamile kalacaksın belkide birlikte hamile kalırız bak bende amilaytımı oldum sende operasyonunu ol hemencik iyileş gelsin bebecikkk

canım ben çıkıyorum çok orgun bir gün geçirdimm eşim ben gelmeden yatmıyor lütfen kendini üzme bence tam tersine sevin canım bak negüzel çok kolay bir şekilde çözümlenebilcek sorunun hemde uzun zamandır istediğin bebeğine kavuşmak içinben amileyatım uzadıı hemen olamadım diye çok üzülmüştü benim için nekdr erken okdr iyiydi biranönce kurtul canım Allahım yardımcın olsun herşey biticek yarın bu saatlerde hep öyle düşün.dualarım seninle...şimdi git duanı et ve rahatca uyu...iyigeceler.....

canım çok sağol, sana da allah rahatlık versin, umarım yarın akşam da bu saatlerde burda olabilecek durumda olurum yaaa. Dua edin bana

AYŞEM günaydınnn....
HATUNSULTAN geçmiş olsun ablacımm.Rabbim çok çabuk atlatmanı nasip etsinn..genel anestezi olması iyi bence..gözlerini açıp kapatacaksın bitmiş olacak..inşallah çok başarılı geçer...kendine çok dikkat et..Rabbim yardımcın olsunn...

günaydın yavyumm

canım çok sağol, sana da allah rahatlık versin, umarım yarın akşam da bu saatlerde burda olabilecek durumda olurum yaaa. Dua edin bana

hatuncumm gecmıs olsun yaa ama ne guzel tespit edilmiş bi rahatsızlık ve
ameliyatla hemen geıccek inşallahh kolaycacık atlatırsın Allah yardımcın olsun :)

ay kızlarrr benim karnımda aynı yumurtamın çatladığı zamanlarda hissettiğim ağrı varr.şiddetli baya..sanki içimde bişey patlıycakmış gibi.niye olabilir bu???:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…