merhaba güzel bayanlar. ben birşey sormak istiyorum size.
seçmek zorunda kalırsanız ne seçersiniz : kendinizi aklayıp en yakın arkadaşlarınızdan birinzi zor durumda bırakmakmı, yoksa arkadaşınızı zor durumda bırakmamak için susmakmı?
şu anda ben arkadaşımı zor durumda bırakmamak içn kendimi aklamıyorum ama ne kadar dayanırım bilmiyorum. bi şekilde kimseye zarar vermeden nasıl çözerim bunu
susmayı tercih ederim,
benim yuzumden baskasının zor durumda kalması daha agır bir yuk gelir...
fakat bu "aklanma" ihtiyacı neyden doguyor bu da onemli,
arkadasım cok buyuk bir hata yaptıysa ve bana suclama yonelttiyse sırf o kotu olmasın diye de susmazdım.
bunları dusunmek yerine, o arkadasınızla yuzlessenize...
belki benim yuzumden sen yanma diyip kendisi konusmayı secer...?
çok hayatii bir mesele değilse susarım her halde
önce ben valla kimse kusura bakmıcak. Yarın o arkadaş el olur gider sen duydukşarınla yaşasıklarınla kalırsın.merhaba güzel bayanlar. ben birşey sormak istiyorum size.
seçmek zorunda kalırsanız ne seçersiniz : kendinizi aklayıp en yakın arkadaşlarınızdan birinzi zor durumda bırakmakmı, yoksa arkadaşınızı zor durumda bırakmamak için susmakmı?
şu anda ben arkadaşımı zor durumda bırakmamak içn kendimi aklamıyorum ama ne kadar dayanırım bilmiyorum. bi şekilde kimseye zarar vermeden nasıl çözerim bunu
şöyle açıkliyim ben. ailede konuşmadığım bazı şahıslar var.ben onların birazcık dedikodusunu yaptımsonra ailedekiler bana dedilerki boşver kimseye söyleme sıkıntıyı hatta kavga ettiğinizi bile söyleme. bende tamam dedim. bi gün en yakın arkadaşlarımdan biri geldi ve bana dediki o kavga ettiğin kişi sağda solda hep seni konuşuyor, seni kötülüyor, senin hakkında ileri geri konuşuyor.bir iki bişey söyledi ( benim ona söylemediğim bişeyler, ordan anladım yalan söylemediğini çünkü o kişiden başka kimse söyleyemezdi) . aslında daha çok şey var ama canını sıkmak istemiyorum onlarada benim söylediğimi söyleme dedi zor durumda kalırım.
şimdi ben ousa bunu biraz çıtlattım bana diyorki yok yalan, o hayatta bu konulara girmez, kesinlikle inanmıyorum. kim ne duymuşsa senden duymuşsun dedikoducu olan sensin dedi.aslında o arkadaşımın söylediklerini birebir söylesem inanacak ben dolaylı söylediğim için doğal olarak direkt kestirip atıyor. ben kendimi aklamasam herkesin gözünde yalancı, iftiracı ve dedikoducu olarak kalacam.ve dikkat ettim bazı insanlar benden uzaklaştılar bile.
şimdi ben isim vermeden böle böle duydum desem inandırıcılığı olmaz hemde o kişi sadece bu arkadaşıma ve eşine söylemişse zaten anlar onların bana söylediklerini.
bilmiyorum işte böyle birşey yaaa
kısacası dedikoduları yaymaya devam eden sütten çıkmış ak kaşık, ben sadece onula konuşmuyorum dediğim içinde dedikoducu oldum. şimdi ne duyulsa benden bilinecek
hepimizin yaşları ortalama aynı. 31-32 civarı
başka yolu yokımudur acaba, hem karnım doysun hem pastam dursunönce ben valla kimse kusura bakmıcak. Yarın o arkadaş el olur gider sen duydukşarınla yaşasıklarınla kalırsın.
arkadaşımın hiç bir kabahati yok, o sadece bana yardımcı olmaya çalıştı böyle böyle konuşuyor o kişi diye
Ben söylerim doğrusunu, o arkadaşın da sana söylemeseymiş madem. Arkadaşına da dikkat et bence senden de laf taşıyor olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?