- 31 Temmuz 2024
- 158
- 443
- 18
- 28
- Konu Sahibi melissaalice
-
Bugün gordugum manzara ciddi anlamda tamamen dramdi. Koskoca lunaparkin carpisan arabalarina binen turk evladı yoktu.(Yoktu diyebiliyorum çünkü çok uzun kaldım orada) Tek bilet 75₺ idi nasıl binsinler tabi çocuk bu bir bindi mi bir daha ister. Bizim yavrularımız evlerinde otursun yabancilar defalarca bindiler, istilanin farkındaydim ama ilk kez bu kadar tokat gibi carpti. İçim sıkışıyor bu haleAsla ütopik değil. Isterseniz olur elbette. Çok üzülüyorum gidenlere. Gidebilen gitsin diyenlerden değilim.
Ayrıca ırkçılıksa da bu lütfen yapın. Yani Milliyetçlik Atatürk ilkelerindendir. Ama bu istila. Yani kendi milletimiz için iyi emellerimiz, temennilerimiz olmasından öte istilacılardan da nefret etmemiz gerekiyo. Gelmekle kalmıyo oy da veriyolar.
Bir gün böyle dusunecegim aklıma gelmezdi ben ülkemi terk etmem bile derdim hattaDeğil. Gidin burdan. O kadar üzülüyorum ki her gün. Sinir küpü oldum. Her gün ayrı bir canilik. Araştırın, nereye gidebiliyorsanız gidin.
Zaten dogurdular mi 5ten aşağı dogurmuyorlar. Bundan 20 yıl sonra her şey çok farklı olacak. Tarihi bilen, tarihe ilgisi olan herkes bunu öngörebiliyor şuan çok rahatlıkla. Çünkü tarih tekerrürden ibarettir. Ortada korkunç bir durum var ve elimizden bir şey gelmiyor çok sinir bozucu. Ben de vatanimi birakip gitmeyi hiç istemem ama kendimi kendi ülkemde ikinci sınıf hissediyorum, bari gerçekten ikinci sınıf olduğum bir yerde olduğum gibi hissediyorum diyor insan. Tek icime oturan Atamin sozleri, ona ihanet ediyormuş gibi hissetmek..Bir yanım gidebilen arkasına bile bakmasın diyor diğer yanım da zaten doğurganlık olarak diğerlerinin çok çok altında kaldık e bir de gidersek onlar mitoz gibi bölünerek çoğalmaya devam edecek diyor. İki ucu pis değnek...
Canim benim.. seni öyle iyi anliyorum ki hepimiz ayni hislerdeyiz, aynı duygulari paylaşıyoruz. Bizim ulkemiz gerçekten çok güzel ama kaymagini baskalari yiyor maalesef. Çok gencsin tüm imkanlari degerlendirebilecek yastasin23 yaşındayım en güzel günleri geçireceğim yerde hiçbir şeyi kafama takmayacağım ve mutlu olacağım yaşlarda panik hastası oldum. Artık haber izlemeyi geçtim instagrama bakamaz oldum kötü bir haber ile karşılaşmamak için. Eski hevesim asla ama asla yok resmen depresyondayım ve gelecek kaygısı yaşıyorum. Kimilerinin sustuğu konularda sadece kendime zarar verir olmuşum. Keşke gidebilsem ama imkanım yok.
Bugün gordugum manzara ciddi anlamda tamamen dramdi. Koskoca lunaparkin carpisan arabalarina binen turk evladı yoktu.(Yoktu diyebiliyorum çünkü çok uzun kaldım orada) Tek bilet 75₺ idi nasıl binsinler tabi çocuk bu bir bindi mi bir daha ister. Bizim yavrularımız evlerinde otursun yabancilar defalarca bindiler, istilanin farkındaydim ama ilk kez bu kadar tokat gibi carpti. İçim sıkışıyor bu hale
Malesef... Aslında elimizden çok şey gelir de birlik beraberlik duygularımızı o kadar somurduler ki o kadar carptirdilar ki ...Zaten dogurdular mi 5ten aşağı dogurmuyorlar. Bundan 20 yıl sonra her şey çok farklı olacak. Tarihi bilen, tarihe ilgisi olan herkes bunu öngörebiliyor şuan çok rahatlıkla. Çünkü tarih tekerrürden ibarettir. Ortada korkunç bir durum var ve elimizden bir şey gelmiyor çok sinir bozucu. Ben de vatanimi birakip gitmeyi hiç istemem ama kendimi kendi ülkemde ikinci sınıf hissediyorum, bari gerçekten ikinci sınıf olduğum bir yerde olduğum gibi hissediyorum diyor insan. Tek icime oturan Atamin sozleri, ona ihanet ediyormuş gibi hissetmek..
Turist falan degil hepsi kalici. Hedef göstermiş gibi olmamak adına direkt ırk belirtmedim. Ama neyden bahsettigim ortada tabikiYabanci derken turist cocuklarmi? Fark etmez aslinda ama merak ettim
Çalıştığım yere bir Arap müşteri geldi ve bana Arap tercüman işe almamız gerektiğini söyledi, söyleyeceklerim bu kadar :)Türkiye'ye gelenler öyle mi ? Giyim tarzları bile değişmedi ! 15 yıldır bu ülkede ev, araba, iş yeri (vergisiz) sahibi oldular hala TURKCE bilmiyorlar, öğrenme gereği duymuyorlar.
Ne olur beni susturÇalıştığım yere bir Arap müşteri geldi ve bana Arap tercüman işe almamız gerektiğini söyledi, söyleyeceklerim bu kadar :)
Turist falan degil hepsi kalici. Hedef göstermiş gibi olmamak adına direkt ırk belirtmedim. Ama neyden bahsettigim ortada tabiki
Çocuk başına maddi yardım, işyeri açanlara da vergi muaafiyeti oluyor, tek evde 3 aile yaşıyor tek kira 10 çalışan...Gerçekten bilmediğim için soruyorum. Yurtdişinda yaşiyorum. Burdada belirli sorunlar var ama bunlar nasil 75 lira ödeyip 4-5 çocukla lunapark keyfi yapabiliyorlar?
Bazılarını biliyorsunuzdur ama anlatiyim. Ev alıp vatandaşlık alabiliyorsunuz, evi satsanız da vatandaşlığınız sizde kalıyor. Ayrıca amerikalı paki bile 3 ev aldı antalyadan. Kur anlamında da cazip geliyor. Kendi ülkelerinden daha farklı hava ruslar anlamında, suriyeliler oldukça avantajlılar devlet dairelerinde, hastanelerde işlemleri görülürken, ingilizler sağlık turizmi için gelip, sonra gidiyor genelde, petrol zengini araplara hala ucuzuz, evlerin ve günlük harcamalatın fiyatları çok artsa da özgürlük kısmı çekiyor, havası çekiyor. Bu durumdayız. Kimseye düşmanlığımız yok. Bilinçli mi bilinçsizce mi yapıldığını bilmediğim bir sistem yüzünden dışardan gelene rahat, burda yaşayana zor bir dönemden geçiyoruz. Her gün hayvanlar zehirleniyor, çığlık atarak, tepinerek öldükleri videoları izliyoruz. Çok fenayım ben. Konu sahibine kalın çok iyi diyemeyeceğim kadar üzgünüm şu dönemde.Gerçekten bilmediğim için soruyorum. Yurtdişinda yaşiyorum. Burdada belirli sorunlar var ama bunlar nasil 75 lira ödeyip 4-5 çocukla lunapark keyfi yapabiliyorlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?