Birtakım sorgular

melissaalice

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2024
158
443
18
28
Bugün ülkemin geleceğine dair umutlarimin çok tükendiği kendimi çıkmazda hissettigim bir gün oldu. Yine bir şeyleri sorgularken buldum kendimi. Çok istedi kiramadim kuzenimi lunaparka goturdum bu aksam. Gittiğimiz lunaparkta herhangi bir şeye binmek için çok uzun sure sıra beklememiz gerekti o kadar kalabalıktı yani. Çarpışan arabalarda uzun süre bekledik bir binen neredeyse üst üste kaç kez bindi. İnanır misiniz bir tane Turk cocugu yoktu ortamda bir tane. Gerçekten durum o kadar dehşet verici ki. (Bu yazdiklarim asla irkcilik degildir, siyasi mesaj da icermemektedir. Yalnızca ülkeme, bizlere, ülkemin çocuklarına çok üzülüyorum.) Sorun yabancilarin olmasi degil, daha fazla olmasi. Bizlerin kendi ulkemizde eksik ve yarim kalmasi, bu her ortamda böyle. Gidişat iyi degil. Yurt dışı düşünmeye basladigim bir donemdeyim. Nerede tutunabiliriz nasil olur bilemiyorum ama gitmek istiyorum. Dilim var, biraz daha gelistirmem gerek. Tek takildigim yaş, 29 yaşında sıfırdan baslamak çok mu ütopik dersiniz?

Asla ütopik değil. Isterseniz olur elbette. Çok üzülüyorum gidenlere. Gidebilen gitsin diyenlerden değilim.

Ayrıca ırkçılıksa da bu lütfen yapın. Yani Milliyetçlik Atatürk ilkelerindendir. Ama bu istila. Yani kendi milletimiz için iyi emellerimiz, temennilerimiz olmasından öte istilacılardan da nefret etmemiz gerekiyo. Gelmekle kalmıyo oy da veriyolar.

Bugün gordugum manzara ciddi anlamda tamamen dramdi. Koskoca lunaparkin carpisan arabalarina binen turk evladı yoktu.(Yoktu diyebiliyorum çünkü çok uzun kaldım orada) Tek bilet 75₺ idi nasıl binsinler tabi çocuk bu bir bindi mi bir daha ister. Bizim yavrularımız evlerinde otursun yabancilar defalarca bindiler, istilanin farkındaydim ama ilk kez bu kadar tokat gibi carpti. İçim sıkışıyor bu hale

Değil. Gidin burdan. O kadar üzülüyorum ki her gün. Sinir küpü oldum. Her gün ayrı bir canilik. Araştırın, nereye gidebiliyorsanız gidin.
Bir gün böyle dusunecegim aklıma gelmezdi ben ülkemi terk etmem bile derdim hatta

Bir yanım gidebilen arkasına bile bakmasın diyor diğer yanım da zaten doğurganlık olarak diğerlerinin çok çok altında kaldık e bir de gidersek onlar mitoz gibi bölünerek çoğalmaya devam edecek diyor. İki ucu pis değnek...

23 yaşındayım en güzel günleri geçireceğim yerde hiçbir şeyi kafama takmayacağım ve mutlu olacağım yaşlarda panik hastası oldum. Artık haber izlemeyi geçtim instagrama bakamaz oldum kötü bir haber ile karşılaşmamak için. Eski hevesim asla ama asla yok resmen depresyondayım ve gelecek kaygısı yaşıyorum. Kimilerinin sustuğu konularda sadece kendime zarar verir olmuşum. Keşke gidebilsem ama imkanım yok.

Zaten dogurdular mi 5ten aşağı dogurmuyorlar. Bundan 20 yıl sonra her şey çok farklı olacak. Tarihi bilen, tarihe ilgisi olan herkes bunu öngörebiliyor şuan çok rahatlıkla. Çünkü tarih tekerrürden ibarettir. Ortada korkunç bir durum var ve elimizden bir şey gelmiyor çok sinir bozucu. Ben de vatanimi birakip gitmeyi hiç istemem ama kendimi kendi ülkemde ikinci sınıf hissediyorum, bari gerçekten ikinci sınıf olduğum bir yerde olduğum gibi hissediyorum diyor insan. Tek icime oturan Atamin sozleri, ona ihanet ediyormuş gibi hissetmek..

Canim benim.. seni öyle iyi anliyorum ki hepimiz ayni hislerdeyiz, aynı duygulari paylaşıyoruz. Bizim ulkemiz gerçekten çok güzel ama kaymagini baskalari yiyor maalesef. Çok gencsin tüm imkanlari degerlendirebilecek yastasin

Yabanci derken turist cocuklarmi? Fark etmez aslinda ama merak ettim

Malesef... Aslında elimizden çok şey gelir de birlik beraberlik duygularımızı o kadar somurduler ki o kadar carptirdilar ki ...

Geçen gün dolmuşta ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE tatile gelen bir hanimefendi " İYİ YAPMİSLAR GELMİSLER ,BİZ DE O ULKEDE DİSLANİYORUZ, BEN OLSAM BEN DE KACARDİM ,TURKİYE KUCAK ACSİN ACMAK ZORUNDA..." Dayanamadım ekonomik, sosyolojik, siyasi, demografi,sağlık aklınıza gelebilecek bütün bilimsel verilerle neden GİTMELİLER diye anlattım. Bana diyor ki ALMANYA'DA 4 milyon aldı.
Kardeşim Almanya sana dil şartı koydu, sağlık şartı koydu,çalışma için zibilyon tane şart koydu, parmak izi aldi, vatandaşlık vermeme verse bile bilmem kaç bin tane şart koydu, kalifiye eleman seçti karpuz gibi saplatarak kavun gibi koklayarak sece sece aldı.

Türkiye'ye gelenler öyle mi ? Giyim tarzları bile değişmedi ! 15 yıldır bu ülkede ev, araba, iş yeri (vergisiz) sahibi oldular hala TURKCE bilmiyorlar, öğrenme gereği duymuyorlar. Hanede kişi başına ekonomik yardım alıyorlar. Sadece Suriyeli değil mesele; ben Arap, Rus, Ukrayna vs vs bunların da ev arsa vs alarak Türkiye vatandaşı olmasına karşıyım. Bunun adı sömürge ,yumusatmanin anlamı yok. Parsel parsel satiliyoruz.

Yabanci derken turist cocuklarmi? Fark etmez aslinda ama merak ettim
Turist falan degil hepsi kalici. Hedef göstermiş gibi olmamak adına direkt ırk belirtmedim. Ama neyden bahsettigim ortada tabiki

Türkiye'ye gelenler öyle mi ? Giyim tarzları bile değişmedi ! 15 yıldır bu ülkede ev, araba, iş yeri (vergisiz) sahibi oldular hala TURKCE bilmiyorlar, öğrenme gereği duymuyorlar.
Çalıştığım yere bir Arap müşteri geldi ve bana Arap tercüman işe almamız gerektiğini söyledi, söyleyeceklerim bu kadar :)

Çalıştığım yere bir Arap müşteri geldi ve bana Arap tercüman işe almamız gerektiğini söyledi, söyleyeceklerim bu kadar :)
Ne olur beni sustur yoksa en az 1 yıl banlanirimengelle beni konudan

Turist falan degil hepsi kalici. Hedef göstermiş gibi olmamak adına direkt ırk belirtmedim. Ama neyden bahsettigim ortada tabiki

Gerçekten bilmediğim için soruyorum. Yurtdişinda yaşiyorum. Burdada belirli sorunlar var ama bunlar nasil 75 lira ödeyip 4-5 çocukla lunapark keyfi yapabiliyorlar?

Gerçekten bilmediğim için soruyorum. Yurtdişinda yaşiyorum. Burdada belirli sorunlar var ama bunlar nasil 75 lira ödeyip 4-5 çocukla lunapark keyfi yapabiliyorlar?
Çocuk başına maddi yardım, işyeri açanlara da vergi muaafiyeti oluyor, tek evde 3 aile yaşıyor tek kira 10 çalışan...

Amerikada bir yakınım olsa bana yol gösterecek vs kesinlikle orada şansımı denemek isterdim.. Bir de anam babamı burada geride bırakmak istemiyorum tabii o da var.

Bazılarını biliyorsunuzdur ama anlatiyim. Ev alıp vatandaşlık alabiliyorsunuz, evi satsanız da vatandaşlığınız sizde kalıyor. Ayrıca amerikalı paki bile 3 ev aldı antalyadan. Kur anlamında da cazip geliyor. Kendi ülkelerinden daha farklı hava ruslar anlamında, suriyeliler oldukça avantajlılar devlet dairelerinde, hastanelerde işlemleri görülürken, ingilizler sağlık turizmi için gelip, sonra gidiyor genelde, petrol zengini araplara hala ucuzuz, evlerin ve günlük harcamalatın fiyatları çok artsa da özgürlük kısmı çekiyor, havası çekiyor. Bu durumdayız. Kimseye düşmanlığımız yok. Bilinçli mi bilinçsizce mi yapıldığını bilmediğim bir sistem yüzünden dışardan gelene rahat, burda yaşayana zor bir dönemden geçiyoruz. Her gün hayvanlar zehirleniyor, çığlık atarak, tepinerek öldükleri videoları izliyoruz. Çok fenayım ben. Konu sahibine kalın çok iyi diyemeyeceğim kadar üzgünüm şu dönemde.

Ailemi, doğduğum büyüdüğüm toprakları bırakıp gitmek bana çok zor geliyor. Yaşım 40, çocuğum var vs, yeniden başlamak çok zor başka bir ülkede benim için. Ama anladığım kadarıyla sizin böyle bir bağlılık yok, yani daha özgür hareket etme fırsatınız var, Yaşınız da bence böyle bir şey için hiç geç değil. Fırsatınız varsa deneyin derim, hiç bir şey olmaz dönerseniz de tecrübe olur. Yarın başımıza ne geleceği belli değil, keşke yapsaydım dememek için deneyin derim...

Yaşınız daha genç. Elinizi kolunuzu bağlayan bir şey yoksa deneyin yurtdışını. Ülkemizin durumuna ben de çok üzülüyorum. 20 yıl sonra evlatlarımızı nasıl bir ortam bekliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…