Birtakım sorgular

Evet iç karartıcı ama gidilmesine taraftar değilim burası benim evim ben neden evimden gidiyorum onlar gidecek. Gidene de saygım var ama ben gitmem asla öyle bir planım da yok imkanım olmasına ragmen

Asla ırkçı bir insan değilim ama Trabzon Uzungöl'e gittiğimde ben de benzer duygular yaşadım ordakiler mülteci de değil paralı Araplar ama resmen Türk yoktu ve bizimle biri konuşacak olsa bizi de Arap varsayıp önce Arapça konuşuyorlardı bizle de.

Antalya'da da çok Rus var ama belli bir bölgede komple Rus olduğunu görmemiştim o yüzden Antalya'da çok rahatsız olmamıştım bu durumdan

Bir yandan ülkeye para getiriyorlar diyorum bir yandan kendi ülkemde önce Arap sanılıp Türkçe yerine Arapça konuşulmaya çalışılıyor diyorum gerçekten ne olmalı ne yapmalı bilmiyorum, ki bu dediklerim turist Araplar için geçerli. Mülteci konularını yazmadım

Turist olup ülkeye para sokmalari ayrı, bir de vatandaslik alıp burada çoğalmalari ayrı maalesef. Gelecek için tehdit unsuru oluşturuyorlar çok üzgünüm.

Evet iç karartıcı ama gidilmesine taraftar değilim burası benim evim ben neden evimden gidiyorum onlar gidecek. Gidene de saygım var ama ben gitmem asla öyle bir planım da yok imkanım olmasına ragmen
Benim de bir yanım bu düşüncede. Ortaligi daha çok onlara bırakmak.. yukari tukursem biyik asagi tukursem sakal gibi bir şey bu, sonumuz hayr olsun

Nefret doluyum NEFRET. Bu ülkeyi bu hale getirenlere o kadar çok lafım sözüm var ki konuşsam kin kusarım. Rusu ayrı suriyelisi afganı arabı ayrı, hepsinden istisnasız nefret ediyorum. Turist olarak gel kardeşim misafirperverlikte üstümüze yoktur ama sonra defol git ülkene. Daha doğru düzgün yemek yemeyi bilmeyen elin maymunları buraya gelip üç kuruşa ev ve vatandaşlık alıyor ya da kaçak kaçak takılıyor doğurduğu sürüyle bebeleri buranın vatandaşı oluyor. Tek kelime Türkçe bilmeden ev arsa araba sahibi oluyor. Uzun zamandır tek keyfimi yerine getiren şey Kayseri'de ki olaylar olmuştu. Onda da sığınmacının arabasını sıfır alıp yenilediler. Türkün başına gelse en hafif tabirle başını al derler. Kendi ülkemizde ayrımcılığa uğrar olduk ve gelecek çok karanlık. Çok gencim ancak umutlarım hayallerim çöp oldu sanki. Umuyorum ki Atatürkün kurduğu bu cumhuriyeti daha fazla mahvetmeden bir şeyleri yoluna koymaya başlarız.

Çalıştığım yere bir Arap müşteri geldi ve bana Arap tercüman işe almamız gerektiğini söyledi, söyleyeceklerim bu kadar :)
Yani Avrupa’da Arap nüfusu çok fazla özellikle Fransa’da ama hiç birisi orda kalkıp şu lafı etmeye cesaret edemez. Bunlarda ki bu rahatlık yavaş yavaş bizim azınlık ya da daha az imtiyazlı duruma gelmemizden kaynaklı, onlar da kendilerini ev sahibi sanmaya başladılar iyice, sonu korkunç bir yerde bitecek bu işin

Eşim de ben de 40’ların başındayız, iyi bir gelirimiz ve prestijli mesleklerimiz var. Bütün bu faktörlerlere rağmen bu senenin sonunda başka bir ülkeye göçüp sıfırdan başlamanın planlarını yapıyoruz. Var olan tüm birikimimizi bir yatırım için harcayacağız ve cebimizde gideceğimiz ülkede iki-üç hafta yetecek kadar para kalacak sadece. Batarsak batacağız, çıkarsak ne ala. :) 29 o kadar genç bir yaş ki. Sağlam planlar oluşturup ayağı yere basan kararlar alınırsa nereye gidilirse gidilsin başarılı olunabileceğine inanıyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…