Bit alarmııı!!!

gecmis olsun
benim balta girmemis orman gibi saclarim vardi bir bit geldiyse herkesinki iki taranmayla gecerdi benim bitim aylarca surerdi
bu soyleyecegim cocuklar icin degil ama sizin icin. sacinizi boyayın:)
hic sinek ilaci bilmemne ugrasnayin. saci kokten boyayin hicbir bit sirke o kimyasala dayanamaz. olannda geberir gider:) ama eşten destek alin, boyanmadik nokta kalmasin.
cocuklar icin de bilemedim bence evdeyseniz cuma da yollamayin. zaten tatil de geldi pazartesi kesin emin sekilde rahatca yollarsiniz
cocugum geri kalacak demissiniz de neyden geri kalacak kreste, kutu kutu penseden mi:)

Hanımlar merhaba. Bugün 4 yaşındaki kızımın okulundan aradılar kızınızın saçında bit gördük sirkeler de var diye. Dünya başıma yıkıldı o anı size anlatamam hala atlatamadım
Ay abartmayın ya ne kadar drama yarattınız böyle. Demek bi başka çocuktan çıksa normal görmeyecek belki de annesini kınayacaktınız ama işte sizin çocuğunuzda çıkmış

Niye çirkin olsun? Napmaları gerekiyordu tam olarak?

Kızım ikinci sınıfa giderken sınıfça bit olduk. Neden kendinizi kötü hissediyorsunuz. Sanırım pis olduğunuzu hissetiniz ama alakası yok. Yüksek ihtimalle diğerlerinde vardır. Okul döneminde olur. Birde markasını hatırlamıyorum ama koruyucu bir sprey aldım kızıma. Ondan da alabilirsiniz.

Evet gerçekten etkili

Benim kızımda 2. Sınıfta ve 3. Sınıfta bitlenmişti. Bir akrabımız var onu ne zaman çağırsam bulaşıyordu. Artık o geldiğinde saçına bone takıp yaklaştırmıyordum. Onuda yıkıyordum bit şampuanıyla. Çünkü bir telinde 4 tane sirke ile dolaşıyordu. Ailesi çözüm bulamıyormuş. Ki yazık kızın onunla ilgilenicek ailesi yok diye ben ilgilenirdim.bit spreyi kesin çözüm. Bir kere şampuan bir kere spreyle bu iş biter. Şuan çıkan sirkeler bile ölüdür. Artık başka bişey sürüp durmayın.normal bişey hepimizin başına geldi

Amann ne olacak canim okula gidip gelen her cocuk yasamistir

Utanmaniza gerek yok ayip degil bit temiz saca bulasmayi Sever

Benim Kiza kizdan oglana bulasti gecen yaz mahalledeki kizdan bulasmis

Nyda diye bir ilac aldim 3 defa kullandim kendime de sürdüm ne olur ne olmaz diye yaz bitmeden bitler gitti bir de ben kizin sacini düzelstirdim yüksek isida sirkeler yansin diye bitten daha kötüsü o sirkeler bir tane sirke kalsa sar basa

Yani caresiz degil

Abartmayın küçükken hepimiz bitlendik bit salgını her sene okullarda olur ve bit aksine temiz saçı daha çok sever. Paranit i birkaç gün arayla kullanın, nevresim yastık kılıfı sürekli üstünde olan mont okul forması vs sıcak suda yıkayın hatta sürekli oynadıkları peluş oyuncak falan varsa onları da yıkayın. Eşyanın üzerinde maksimum iki gün yaşar bitler. İnce uçlu tarakla hem paranit saçında iken hemde duş sonrası saç ıslakken en az 5 dakika tarayın ve bu işlemi bir hafta boyunca devam ettirin saçı yıkasanızda yıkamasanızda tarayın muhakkak beyaz bir havlu serin belli olur dökülenler. Birde okul için bit tokası alın geçer birkaç yıkamaya.

Niye çirkin olsun? Napmaları gerekiyordu tam olarak?
Çirkin tabi ki...sanki ilk bitlenen hanfendinin çocuğu. Yapmaları gerekeni söyleyeyim öğretmenin toplantı yapıp bütün velileri uyarması. Çocuklarınıza tek tek bakın demesi...isim vermeden kimseyi rencide etmeden. KİMSEYİ ARAMADAN.çünkü o sınıfta kimbilir kaç çocukta var. Bit bu bulaşır hemen. Hele o yaş grubunda.
Öğrenmiş oldunuz ne yapılması gerektiğini...umarım eğitimci degilsinizdir

ama o kizi okuldan yollamazsa tum gun oynuyorlar ediyorlar birilerine bulastirabilir

Ay abartmayın ya ne kadar drama yarattınız böyle. Demek bi başka çocuktan çıksa normal görmeyecek belki de annesini kınayacaktınız ama işte sizin çocuğunuzda çıkmış
Hayatta kınamazdım. Sonuçta kızıma da birinden bulaşmış kimden olduğu belli değil ama öğretmenlerin gözünde bitin ilk çıktığı kız profili çıkmasına çok bozuldum. Drama değil hanımefendi bu. Hayır yani genelde insanlar bitlendiyse hep bi adı unutulmayan falanca kişiden bulaşmıştı denir. Veya okulda bi çocuk vardı adı şu bitlenmişti denir. Valla dünden beri kiminle konuştuysam bende bitlenmiştim küçükken adı her neyse ondan geçmişti dedi insanlar. İnanın annelerini kınamak aklıma bile gelmedi. Sadece kızımın düştüğü durum ne kadar normal olsa da onun adıyla anılmasına üzüldüm. Aynı şey başka çocuğa olsa ona da aynı şekilde düşünüp üzülürdüm.

Bit benim korkulu rüyam.kizim dördüncü sınıfa gidiyor ve 3 yıldır her sene bitleniyor.psikolojim bozuluyor her seferinde.oyle bişey ki tam bitti diyorsun bı bakıyorsun kafası kaşınıyor ve tekrar başa sariyor.hele o sirkeler napsam da asla tamamen geçmiyor çıkmıyor saçtan.elimden gelse saçını kazitirim o derece.ben genelde üst üste bir spreyini kullanıyorum.bi hafta sonra tekrar kullanıyorum bitene kadar.saclarini kisaltiyorum en azından yıkaması kolay oluyor.en zor kısmı bit spreyini saçtan temizlemek.7 defa sampuanladigimi biliyorum o kadar ki yağlı bişey.uzulmeyin her çocuğun başına geliyor temizlikle alakası yok

Yok çok şükür değilim.
Toplantı yapılıp veliler uyarılsa bile hepsinin çocuğunu kontrol edeceğine inanmanız ne hoş. Ülkedeki her anne baba çok ilgiliymiş gibi.
Bit bulaşıcı olduğu için aranması çok normal geldi zaten.
Öğrenmiş olmadım siz anlattınız ben mantıksız buldum.

Annem o eski kemik taraklarla saçımı sabah akşam tarayıp örer sık sık yıkardı beni ama ilkokulda bende bitlenmiştim. Kimden nasıl geçti hatırlamıyorum tabi ama bitlendiğimde annemde aynı sizin gibi olmuştu. Geçer çokta takmayın kafanıza, altı üstü bit ilaçlarsınız bitti gitti.

Onecelikle bir sakin olun,
bu ayiplanacak, sucluluk duyulacak bir durum değil, herkesin basina gelebelir ki okullarda çok normal.
Ben orta kulak iltihabinda antibiyotik igne vurulmak icin 2 enjeksiyon yaptirmistim, biri hastanenin acilinde, digeri eczanede, hangisinden gecmisti bilemiyorum ama 2 gun sonra sacimda dana kadar bir bit bulmuştum.
Yayilmadan şampuanla spreyle halletmistim.
Eczaneden sampuanini alip, mutlaka her gün içinden cikan ince dişli tarakla tarayin.
Sonrasinda bit tokası kullanin.
Tedbiren ailenin diger üyelerine de bit şampuanı kullaninm
Yatak , yastik, çarşaf ve kiyafet kontrolu yapın.

Dünden beri kafamı neye değdiyse 60 derecede yıkayıp kurutmaya atıyorum. Siyahları da 60 ta yıkayacağım bugün ama korkuyorum solar diye. Şimdi çarşafları yastık kılıflarını yıkayacağım. Bikaç gün böyle her gün yıkarım da iyice emin olduktan sonra bittiğine her gün yıkamayı bırakırım. Normalde aşırı olmasa da titiz bi insanım. Günlük temizliğe çocuğun üstü başı dişi saçı dikkat ederim ama yani hiç görmedim saçında. Sirke gördüysem de havalar soğudu kuruluk diye kepek diye düşünmüşümdür onun bile farkında değilim. Sirkenin ne olduğunu ben dün öğrendim. kendim bitlenmiştim ama sirkeyi nasıl görcem kafamda annem bulurdu. Çok şaşırdım ya vallahi ne bileyim. Bide her gün saçlarını şekil şekil yapardım bu son gidişlerinde yaklaşık 4-5 gidişinde alelade topladım hep. Zaten ne olduysa o zaman oldu. Onun suçluluğu var belki de içimde. Hep saçlarını şekil şekil örerdim toplardım kıyafetine uygun tokası renkli saçlı tokalar süsler yollardım. Bu son 4-5 gün at kuyruğu yapıp gönderdim işte. belki yine şekil verseydim görürdüm

Dediklerinize katiliyorum ama velinib aranmasi neden cirkin onu anlamadim gayet güzel bir sey Haber vermisler ne kadar erken önlem o kadar İyi

Dünya başıma yıkıldı o anı size anlatamam hala atlatamadım
Hawsejshjss her seyı bu kadar büyütmeseniz mi alt tarafı bit ya ilacı var sampuanı var caresi var bu kadar ağlanmaya hayatı dar etmeye ne gerek var ya ay bazı kadınlar cidden hayatı kendınede cocugunada kocasınada zorlaştırıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…