Ay abartmayın ya ne kadar drama yarattınız böyle. Demek bi başka çocuktan çıksa normal görmeyecek belki de annesini kınayacaktınız ama işte sizin çocuğunuzda çıkmışHanımlar merhaba. Bugün 4 yaşındaki kızımın okulundan aradılar kızınızın saçında bit gördük sirkeler de var diye. Dünya başıma yıkıldı o anı size anlatamam hala atlatamadım
Niye çirkin olsun? Napmaları gerekiyordu tam olarak?Okuldan arayıp sizi cagirmalari cok çirkin bence .kızımda 7 yaşındayken yaşamıştım. Hiçbir zaman öğretmenimiz öyle birşey demedi. Kaldı ki çok titiz bir ogretmendi..çocuk bu bitlenebilir yani...paranitin sprey olanını kullanın..baya iyi geliyor. Sonra temizlemek lazım tabi...geçer merak etmeyin
Evet gerçekten etkiliKızım alerjik gaz yağı saçına süremem reaksiyon verebilir. Ama kendime yarın sinek ilacı alıp sorunu kökten çözücemsirke mirke öyle korkum kalmayacak. Gaz yağı veya sinek ilacı kızıma yapamam da kendime yaparım. Traş köpüğü sürerim ama zeytinyağ görevini yapıyo sanırım. maksat sirkelerin tutunmasını engelleyip tarağa takılmasını sağlamak.
Amann ne olacak canim okula gidip gelen her cocuk yasamistirHanımlar merhaba. Bugün 4 yaşındaki kızımın okulundan aradılar kızınızın saçında bit gördük sirkeler de var diye. Dünya başıma yıkıldı o anı size anlatamam hala atlatamadım. Koşa koşa gittim aldım diğer arkadaşlarına söylemedik dedi. O tamam öğretmenlerine de söylemedik dedi ama biliyorlardır bence. 3 tane öğretmeni var illa ki gördüler tamam ayıp değil ama vallahi ilk kızımdan çıkmasına öyle üzüldüm ki size anlatamam. Diğer arkadaşlarında var mıymış dedim bugün gelenlerde yok gelmeyenleri yarın kontrol edeceğim dedi. Ya kimden nasıl geldiği önemli değil tabi olmuş bi kere okullarda yaygın bir durum. Ama kabağın kızımın başında patlamasını ben neden aşamıyorumbiz öyle çok dışarı çıkıp birileriyle görüşen insanlar da değiliz ki. 1,5 yaşında kızım var onda 2 tane bit çıktı sirke yok. Zaten onun bi tutam saçı var. Benden de 3 tane çıktı başka yok. Bu arada paranit aldım sürdüm beklettim bu saate kadar bit tarağıyla taramaktan saç diplerim yara oldu. Kızım uyurken bide saçlarına bakıyorum sirke kalmış mı diye 5-6 tane buldum daha da yok. Ay kafayı yicem başka ne yapabilirim. Nolur bana biraz normal okulda olur falan siz de diyin de. İçimi bi türkü rahatlatamıyorum. Bu aradaaaa ne kızımda ne bende kaşıntı hiç olmadı. O yüzden ben bişey anlamadım. Onu da en son 4 gün önce yıkamıştım genzi dolu öksürüyor falan diye dün yıkamadım bugün yıkayacaktım. Ya ben kötü bi anne miyim? İhmalkarlık mı bu? Ben bide her sabah saçlarını tarıyorum bu kızın nasıl görmem küçükte var sabahları evden bi çıkışımız var gözlerim her yere aynı anda bakıyo aklımın ucundan bile geçmedi ki böyle bişey olacağı. Saçlarını didiklemezdim hiç. Hayatımda ilk kez sirke gördüm ben onu kepek sanardım mesela bide. Vicdan azabı da yapıyorum, ilk kızımdan çıktı böyle bi durum rencide edilir mi veya okulda mimlenir mi? Bir yandan da çok normal olabilir sanki isteyerek mi oldu diyorum. Nolur bana bişey diyin moral olur, şunu şunu yap deseniz olur, öneri eleştiri ne varsa ama eleştiriye şu an hiç müsait değilim onu sonra yapın vallahi daha çok bunalıma girerim
Abartmayın küçükken hepimiz bitlendik bit salgını her sene okullarda olur ve bit aksine temiz saçı daha çok sever. Paranit i birkaç gün arayla kullanın, nevresim yastık kılıfı sürekli üstünde olan mont okul forması vs sıcak suda yıkayın hatta sürekli oynadıkları peluş oyuncak falan varsa onları da yıkayın. Eşyanın üzerinde maksimum iki gün yaşar bitler. İnce uçlu tarakla hem paranit saçında iken hemde duş sonrası saç ıslakken en az 5 dakika tarayın ve bu işlemi bir hafta boyunca devam ettirin saçı yıkasanızda yıkamasanızda tarayın muhakkak beyaz bir havlu serin belli olur dökülenler. Birde okul için bit tokası alın geçer birkaç yıkamaya.Hanımlar merhaba. Bugün 4 yaşındaki kızımın okulundan aradılar kızınızın saçında bit gördük sirkeler de var diye. Dünya başıma yıkıldı o anı size anlatamam hala atlatamadım. Koşa koşa gittim aldım diğer arkadaşlarına söylemedik dedi. O tamam öğretmenlerine de söylemedik dedi ama biliyorlardır bence. 3 tane öğretmeni var illa ki gördüler tamam ayıp değil ama vallahi ilk kızımdan çıkmasına öyle üzüldüm ki size anlatamam. Diğer arkadaşlarında var mıymış dedim bugün gelenlerde yok gelmeyenleri yarın kontrol edeceğim dedi. Ya kimden nasıl geldiği önemli değil tabi olmuş bi kere okullarda yaygın bir durum. Ama kabağın kızımın başında patlamasını ben neden aşamıyorumbiz öyle çok dışarı çıkıp birileriyle görüşen insanlar da değiliz ki. 1,5 yaşında kızım var onda 2 tane bit çıktı sirke yok. Zaten onun bi tutam saçı var. Benden de 3 tane çıktı başka yok. Bu arada paranit aldım sürdüm beklettim bu saate kadar bit tarağıyla taramaktan saç diplerim yara oldu. Kızım uyurken bide saçlarına bakıyorum sirke kalmış mı diye 5-6 tane buldum daha da yok. Ay kafayı yicem başka ne yapabilirim. Nolur bana biraz normal okulda olur falan siz de diyin de. İçimi bi türkü rahatlatamıyorum. Bu aradaaaa ne kızımda ne bende kaşıntı hiç olmadı. O yüzden ben bişey anlamadım. Onu da en son 4 gün önce yıkamıştım genzi dolu öksürüyor falan diye dün yıkamadım bugün yıkayacaktım. Ya ben kötü bi anne miyim? İhmalkarlık mı bu? Ben bide her sabah saçlarını tarıyorum bu kızın nasıl görmem küçükte var sabahları evden bi çıkışımız var gözlerim her yere aynı anda bakıyo aklımın ucundan bile geçmedi ki böyle bişey olacağı. Saçlarını didiklemezdim hiç. Hayatımda ilk kez sirke gördüm ben onu kepek sanardım mesela bide. Vicdan azabı da yapıyorum, ilk kızımdan çıktı böyle bi durum rencide edilir mi veya okulda mimlenir mi? Bir yandan da çok normal olabilir sanki isteyerek mi oldu diyorum. Nolur bana bişey diyin moral olur, şunu şunu yap deseniz olur, öneri eleştiri ne varsa ama eleştiriye şu an hiç müsait değilim onu sonra yapın vallahi daha çok bunalıma girerim
Çirkin tabi ki...sanki ilk bitlenen hanfendinin çocuğu. Yapmaları gerekeni söyleyeyim öğretmenin toplantı yapıp bütün velileri uyarması. Çocuklarınıza tek tek bakın demesi...isim vermeden kimseyi rencide etmeden. KİMSEYİ ARAMADAN.çünkü o sınıfta kimbilir kaç çocukta var. Bit bu bulaşır hemen. Hele o yaş grubunda.Niye çirkin olsun? Napmaları gerekiyordu tam olarak?
ama o kizi okuldan yollamazsa tum gun oynuyorlar ediyorlar birilerine bulastirabilirÇirkin tabi ki...sanki ilk bitlenen hanfendinin çocuğu. Yapmaları gerekeni söyleyeyim öğretmenin toplantı yapıp bütün velileri uyarması. Çocuklarınıza tek tek bakın demesi...isim vermeden kimseyi rencide etmeden. KİMSEYİ ARAMADAN.çünkü o sınıfta kimbilir kaç çocukta var. Bit bu bulaşır hemen. Hele o yaş grubunda.
Öğrenmiş oldunuz ne yapılması gerektiğini...umarım eğitimci degilsinizdir
İnanın o sınıfın yüzde sekseninde şu an vardır zaten. Kaç gün yollamayacakama o kizi okuldan yollamazsa tum gun oynuyorlar ediyorlar birilerine bulastirabilir
Hayatta kınamazdım. Sonuçta kızıma da birinden bulaşmış kimden olduğu belli değil ama öğretmenlerin gözünde bitin ilk çıktığı kız profili çıkmasına çok bozuldum. Drama değil hanımefendi bu. Hayır yani genelde insanlar bitlendiyse hep bi adı unutulmayan falanca kişiden bulaşmıştı denir. Veya okulda bi çocuk vardı adı şu bitlenmişti denir. Valla dünden beri kiminle konuştuysam bende bitlenmiştim küçükken adı her neyse ondan geçmişti dedi insanlar. İnanın annelerini kınamak aklıma bile gelmedi. Sadece kızımın düştüğü durum ne kadar normal olsa da onun adıyla anılmasına üzüldüm. Aynı şey başka çocuğa olsa ona da aynı şekilde düşünüp üzülürdüm.Ay abartmayın ya ne kadar drama yarattınız böyle. Demek bi başka çocuktan çıksa normal görmeyecek belki de annesini kınayacaktınız ama işte sizin çocuğunuzda çıkmış
Yok çok şükür değilim.in tabi ki...sanki ilk bitlenen hanfendinin çocuğu. Yapmaları gerekeni söyleyeyim öğretmenin toplantı yapıp bütün velileri uyarması. Çocuklarınıza tek tek bakın demesi...isim vermeden kimseyi rencide etmeden. KİMSEYİ ARAMADAN.çünkü o sınıfta kimbilir kaç çocukta var. Bit bu bulaşır hemen. Hele o yaş grubunda.
Annem o eski kemik taraklarla saçımı sabah akşam tarayıp örer sık sık yıkardı beni ama ilkokulda bende bitlenmiştim. Kimden nasıl geçti hatırlamıyorum tabi ama bitlendiğimde annemde aynı sizin gibi olmuştu. Geçer çokta takmayın kafanıza, altı üstü bit ilaçlarsınız bitti gitti.Hanımlar merhaba. Bugün 4 yaşındaki kızımın okulundan aradılar kızınızın saçında bit gördük sirkeler de var diye. Dünya başıma yıkıldı o anı size anlatamam hala atlatamadım. Koşa koşa gittim aldım diğer arkadaşlarına söylemedik dedi. O tamam öğretmenlerine de söylemedik dedi ama biliyorlardır bence. 3 tane öğretmeni var illa ki gördüler tamam ayıp değil ama vallahi ilk kızımdan çıkmasına öyle üzüldüm ki size anlatamam. Diğer arkadaşlarında var mıymış dedim bugün gelenlerde yok gelmeyenleri yarın kontrol edeceğim dedi. Ya kimden nasıl geldiği önemli değil tabi olmuş bi kere okullarda yaygın bir durum. Ama kabağın kızımın başında patlamasını ben neden aşamıyorumbiz öyle çok dışarı çıkıp birileriyle görüşen insanlar da değiliz ki. 1,5 yaşında kızım var onda 2 tane bit çıktı sirke yok. Zaten onun bi tutam saçı var. Benden de 3 tane çıktı başka yok. Bu arada paranit aldım sürdüm beklettim bu saate kadar bit tarağıyla taramaktan saç diplerim yara oldu. Kızım uyurken bide saçlarına bakıyorum sirke kalmış mı diye 5-6 tane buldum daha da yok. Ay kafayı yicem başka ne yapabilirim. Nolur bana biraz normal okulda olur falan siz de diyin de. İçimi bi türkü rahatlatamıyorum. Bu aradaaaa ne kızımda ne bende kaşıntı hiç olmadı. O yüzden ben bişey anlamadım. Onu da en son 4 gün önce yıkamıştım genzi dolu öksürüyor falan diye dün yıkamadım bugün yıkayacaktım. Ya ben kötü bi anne miyim? İhmalkarlık mı bu? Ben bide her sabah saçlarını tarıyorum bu kızın nasıl görmem küçükte var sabahları evden bi çıkışımız var gözlerim her yere aynı anda bakıyo aklımın ucundan bile geçmedi ki böyle bişey olacağı. Saçlarını didiklemezdim hiç. Hayatımda ilk kez sirke gördüm ben onu kepek sanardım mesela bide. Vicdan azabı da yapıyorum, ilk kızımdan çıktı böyle bi durum rencide edilir mi veya okulda mimlenir mi? Bir yandan da çok normal olabilir sanki isteyerek mi oldu diyorum. Nolur bana bişey diyin moral olur, şunu şunu yap deseniz olur, öneri eleştiri ne varsa ama eleştiriye şu an hiç müsait değilim onu sonra yapın vallahi daha çok bunalıma girerim
Dünden beri kafamı neye değdiyse 60 derecede yıkayıp kurutmaya atıyorum. Siyahları da 60 ta yıkayacağım bugün ama korkuyorum solar diye. Şimdi çarşafları yastık kılıflarını yıkayacağım. Bikaç gün böyle her gün yıkarım da iyice emin olduktan sonra bittiğine her gün yıkamayı bırakırım. Normalde aşırı olmasa da titiz bi insanım. Günlük temizliğe çocuğun üstü başı dişi saçı dikkat ederim ama yani hiç görmedim saçında. Sirke gördüysem de havalar soğudu kuruluk diye kepek diye düşünmüşümdür onun bile farkında değilim. Sirkenin ne olduğunu ben dün öğrendim.Onecelikle bir sakin olun,
bu ayiplanacak, sucluluk duyulacak bir durum değil, herkesin basina gelebelir ki okullarda çok normal.
Ben orta kulak iltihabinda antibiyotik igne vurulmak icin 2 enjeksiyon yaptirmistim, biri hastanenin acilinde, digeri eczanede, hangisinden gecmisti bilemiyorum ama 2 gun sonra sacimda dana kadar bir bit bulmuştum.
Yayilmadan şampuanla spreyle halletmistim.
Eczaneden sampuanini alip, mutlaka her gün içinden cikan ince dişli tarakla tarayin.
Sonrasinda bit tokası kullanin.
Tedbiren ailenin diger üyelerine de bit şampuanı kullaninm
Yatak , yastik, çarşaf ve kiyafet kontrolu yapın.
Dediklerinize katiliyorum ama velinib aranmasi neden cirkin onu anlamadim gayet güzel bir sey Haber vermisler ne kadar erken önlem o kadar İyiÇirkin tabi ki...sanki ilk bitlenen hanfendinin çocuğu. Yapmaları gerekeni söyleyeyim öğretmenin toplantı yapıp bütün velileri uyarması. Çocuklarınıza tek tek bakın demesi...isim vermeden kimseyi rencide etmeden. KİMSEYİ ARAMADAN.çünkü o sınıfta kimbilir kaç çocukta var. Bit bu bulaşır hemen. Hele o yaş grubunda.
Hawsejshjss her seyı bu kadar büyütmeseniz mi alt tarafı bit ya ilacı var sampuanı var caresi var bu kadar ağlanmaya hayatı dar etmeye ne gerek var ya ay bazı kadınlar cidden hayatı kendınede cocugunada kocasınada zorlaştırıyoDünya başıma yıkıldı o anı size anlatamam hala atlatamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?