Bit alarmııı!!!

Okullarda dönem dönem oluyor, geçen sene bizim ogretmeninizde bir gece acil olarak cocuklarin saclarini bit ilaciyla tarayin dedi.
Kimde çıktı, bizim siniftan mı cikti bizler bilmedik tabiki bunu söylemiyorlar merak etmeyin.
Kizinizda illaki okulda oynarken veya orda burda birileriyle oynarken almistir bunu.
zaten ögretmenler bunun haberini almasalar durduk yere bit kontrol yapmazlar okulda yayilmistir o üzerinize almayin yani size özel bir tepki yoktur.

Oğlum ortaokula gidiyor geçen sene yazdılar ,bir iki öğrencide bit çıkmış kontrol edin diye. Kocaman çocuklarda bile oluyor siz neden biz demeyin
Bende bitlendim ilkokulda okullarda olabiliyor. Bit savar toka ya da bileklik var ondan takin çocuğunuza.
Küçük çocuğunuzun saçına ne yaptınız ne sürdünuz

Ay yapmayın Allah aşkına siz neden kötü bir anne olasınız. Bit bu olur. Hayatında hiç bitlenmeyen var mı? Ya ben 19 yaşımda iken koskoca yetişkinler olarak (ailede çocuk da yok) annem ve ben ikimiz de bitlendik. Nereden geldi bilmiyoruz.

Ben okulda hiç bitlenmedim ilk bitimle kizim bitlendiği zaman tanıştım , akrabasından bulaşmıştı çok korkmuştum 1 ay kızıma eziyet ettim resmen.
Geçen sene de bana tatilde bulaşmıştı ,sadece bana ama saçımı boyadım defoldu gitti
Sürekli ince uçlu tarakla tarayın , renklileri de 60 ya yikamaniza gerek yok zaten suyun içinde deterjanla ölüyorlar,eczacı demişti.
Kolay gelsin.

Anaokulunda çalışıyorum, bit çıkan çocukların ailesine herkesten habersiz bilgi verip gerekli önlemi almasını talep edip günlük rutinimize devam ediyoruz.
Yani bir bit olayında bu kadar büyütmek kısmını anlamlandıramadım. Ayrıca bit temizliği sever , bit olan insan pistir bakımsızdır diyemeyiz.
Geçen yıl bakımına, kokusuna bayıldığımız çocuktan bit yayıldı okula. Normal yani, abartmaya gerek yok.

4 yaşındaki bebe hatırlamaz bile boşver.

Dediklerinize katiliyorum ama velinib aranmasi neden cirkin onu anlamadim gayet güzel bir sey Haber vermisler ne kadar erken önlem o kadar İyi
Veli de rencide olur bu durumda. Zaten çocuğunda bit olduğunu anlamaz mi insan. Bi kere çok kaşınır cocuk

Sakin olun dünyanın sonu değil her çocuğun başına gelebilir sizin aneliğiniz veya temizliğinizle alakası yok .
İlacını alın temizleyin geçer gider ..

Paranit bit şampuanıyla yıkadım ve bit kovucu sprey sıktım bit yok ama ölü sirkeler ayıkladım incecik toz gibi

4 yaşındaki bebe hatırlamaz bile boşver.
Ona kepek dedim bit diye bilmiyor :)
Veli de rencide olur bu durumda. Zaten çocuğunda bit olduğunu anlamaz mi insan. Bi kere çok kaşınır cocuk
Rencide olmak değil de çok şaşırdım. Hiç önlem almak aklıma gelmemişti başıma gelmedi bide aklıma da gelmedi. İşin tuhaf yanı çocuk hiç kaşınmadı hadi o çocuk anlamaz dersin bana bulaşmış bende kaşınmadım ki öğretmen söyleyince bit tarağıyla tarayınca çıktı bende

Ara ara benim cocuklarin kresinde de bit uyarisi veriyorlar. Aksam cocuklari alirken hepsinin kutusunun icine kagit koyuyorlar. Aksam cocuklarin sacina bakiyoruz sonra ertesi gun cocuklari birakirken o kagitlari imzalayip bit yok ise birakiyoruz.
Bunlar cok normal seyler kendinizi bu kadar yipratmayin. Ben lisedeyken en son bitlenmistim dagda bayirda koyde gezerken. Olunca oluyor.

İnanın yedikleri içtikleri çok daha tehlikeli ne yazık ki erken ergenlik için tek başına yağın böyle bir tetiklemeye sebep olabileceği mantığıma yatmıyor
Büyük kızım 7.sınıfta ergenliğe girdi ortancam bu sene 6 da muhtemelen o da seneye olur gibi gidişatı zamanlamaları normal yani bizi etkilemedi

Ayy ben de ilkokulda sürekli bitleniyordum. O bit ilacının yanında çıkan iğrenç, zebani tarağın acısı hala kafamda
Bu kadar yüklenmeyin kendinize, çocuk bu bitlenir. Gayet normal.

Benim kızlarda da oldu 2 ay önce. Küçüğünde başladı, büyük kızımda sirke yoktu. Sadece 2-3 canlı yakaladım. Küçüğünde hem canlı hem de sirke vardı az miktarda. Başında yakalamışım. Temizledik bitti gitti. Tabi yatak yorgan, peluş, halı vs her şeyi yıkadım, buhar makinesiyle temizledim. Öğretmen sınıftan bir video attı. Montlar askılıkta üst üste. Ya oradan geldi ya da saçını kestirmiştim. Kuaförden bulaşmış da olabilir. Bu ayıp değil sonuçta. Çocuğa karşı da kimse tavır almaz merak etmeyin. Bir daha bulaşmasın diye lavanta sıkıyorum. Düzenli kontrol ediyorum.

Bit şampuanı ile saçı yıkayıp ve sıkı dişli tarakla tarayın. Eskiden küp şeker benzeri bir kovucu bir ilaç vardı, annem paltomun ense kısmına dikmişti çocukken, varsa onu edinin. Yastık kılıfları, nevresim ve tokaları dezenfekte edin. Kardeşleri aynı yataklarda yatırıyorsanız bir süre ayırın. Bit ve sirke çok kaşıntı yapar ve çocuğun eli sürekli kafasında olur, buradan şüphelenebilirdiniz aslında ama insanlık hali görememiş olabilirsiniz.

Aman çok büyütmeyin lütfen. Geçen yıl benim kızımda da çıktı, bit ilacı ve tarağı ile hallettik. Tıpkı sizin yazdığınız gibi ben o gördüklerimi kepek sanıyordum meğer sirkeymiş. Neyse iki günde kurtulduk biz. Herkesin başına gelen birşey bu. Sizin iyi bir anne olmamanız ile hiç alakası yok. Ben de her sabah kızımın saçlarını örerim ve temizlihine çok dikkat ederim ama çocuk bu.

Veba salgını gibi paniklemeniz neden acaba? Bit yahu, sadece temiz saça değil sağlıklı olanada gelir, gayet normal yani hiçte ayıplanacak bir şey değil

Bende ilkokuldayken bitlenmistim yil 92, simdi bu basligi gorunce o zamanki kasintim peydah oldu, kizlar uyuyordu saclarina isik tutup iyice baktim.

Yalniz biti ayirt etmek zor degildir ama sirke kepek ile karistirilabilir ya da konak ile, benim buyuk kizin kafasının bingildak bolgesinde dogdugundan beri ara ara duzelip ara ara tekrarlayan konak mevcut, sadece kucuk bir alanda tekrar ettigi icin bunu yasadigimizda hemen sacina bebe yagi ya da bebek kremi surup bekletip oyle yikar daha sonrada konak taragiyla tararim aylarca cikmaz bir daha, neyse bunu neden anlattim, ananem 4 cocuk ve 5 torun buyutmus bir kadin olarak hep sey derdi, konak mi sirke mi oldugunu anlamak icin bir tanesini cekip al ve tirnaginin arasinda ez, eger cit diye ses cikararak kiriliyorsa bit sirkesidir, sadece eziliyorsa konaktir derdi.

Ayirt etmeyi bilmeyenler icin bilgi olarak yazmak istedim.

Baslikta kendiliginden bit olabileceğini yazan arkadaslara birsey sormam lazim, nasil kendiliginden bit olusabiliyor yani bunun sebebi nedir? Onleyebilme adina soruyorum. Annanem yagli elleriyle saca dokunmaktan olur derdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…