Canım ilk zamanlar tek parça satış yapılan konuları kapatıyordum.Şimdi tek parça eklenen konu sahibinin konularına bakıyorum Bit pazarında konusu yoksa özelden soruyorum..Satacak başka ürünü yoksa konu kalıyor
Haberim yoktu nevrestecim , gidip bir ara oyun konsolumun resmini çekeyim , hem yanında 100 e yakın oyunda hediye , gel vatandaş gelBelki çocuklarına almak isteyen olur .
ben bir dükkan açtım bir kaç üründe sattım sorunsuz şekilde gerçekleşti satışlarım.
hiç kullanılmamış üründe sattım etiketi üstünde az kullanılmışta.
sorun şu yeni ürün eklenecekse ilk mesajı güncelleyip ilk sayfaya resim eklenebilse
yeni ürünler ara sayfalarda kalmaz.
satılan üründe ilk sayfadan kaldırılabilirse satıldı satılmadı mesaj karmaşası yaşanmaz.
Amonra çok fena katılıyorum sana :)
En azından bu bölüm için ilk mesajı düzenleme hakkı verilebilir..
Elbette, eğer satış yapıyorsanız toplamda en fazla 3 topik açma hakkınız var, o da ürünlerim birbirinden çok farklı şeyler karışsın istemiyorum, o yüzden kategorilere ayırdım derseniz 3 topik açabilirsiniz, hangi şartlarda olursa olsun 3 topik dışına çıkarmıyoruz üyeleri.
Arıyorsanızda aradığınız şeyi bulduğunuzda kapattırıp, tekrar başka bir ürün için arama topiği açabilirsiniz.
Malesef bölümde şu yapılıyor x üye aynı anda kaban, ayakkabı, çanta ve aksesuar gibi ürünler arıyor ve diyelimki aradığı ürün 10 parça hepsi için ayrı ayrı topik açmaya kalkıyor, o zaman müdahale ediyoruz çünkü 10 parça ürün için tek tek konu açılınca bu bir sayfanın yarısını o kişinin kaplaması demek, bu durumda diğerlerinin topikleri arka sayfalara düşüyor.
Satanlarda bunu yapmaya kalkıyor, zaten o yüzden de kurallar koyduk ya, sınırlamalar getirdik.
Dediğim gibi aradığınızı bulduğunuzda bölüm editörü Nevreste'ye mesaj atıp konumu kapatır mısınız dersiniz kapatır, sizde yeni ürün aramak için konu açarsınız
önceden konuyu açan üye sadece ilk mesajı güncelleyebiliyordu.
yani konuya ekleme yapıldıysa liste vs varsa güncel kalması açısından
bu büyük eksik. bu olsa aslında karmaşıklık ortadan kalkacak.
her ürün ilk sayfaya eklenecek
ürün arayanlar da tüm sayfaları konu içinde gezmek zorunda kalmayacak
satılan ürünün resmi de silinebilirse süper olur silinemezse altına satıldı notu düşülmesi bile yeter.
Ürün aramak için 3 farklı konu açanlar var bunuda doğru bulmuyorum1 konudan aradıklarını bulabilirler..Başlığı gerekirse değiştirebiliriz..Tamam belki konu ilerler arada son aradıkları bulunamaz o zaman konularını kapattırıp 2. ürünü aramak için konu açsınlar
Sevgili Mune ve cevap ekleyen Nevreste,
Oncelikle Mune un belirttigi sekilde uygulama yapabilirsek cok super olur.
Ote yandan Nevreste'nin belirttigi gibi bu uygulamanin sartlari olacaksa, bu sartlarin sonu yok.
Yani gittikce spesifiklesiyor sartlar. Belki bir uyenin anlattigi zaman ikna edebilecegi hakli bir sebebi vardir baslik kapattirip yeni baslik acmak icin vs. Kisiye ozel durumlar belirebilir. Bu tarz cok spesifik sartlar herkese esit olcude uyum saglamayabilir, dolayisiyla haksizliklar dogabilir. Falan filan.
Bir de, dikkat cekmek istedigim bir nokta var. Satis basliklarinin siniri olmasi daha normal ancak bu araniyor basliklari bence gorunduklerinden daha degerliler.
İlk sebebi, satis meselesi rakibin cok oldugu bir mesele oldugundan, cok fazla profesyonel satis yapan alisveris sitesi oldugundan site ve SEO acisindan daha az randiman verirken, araniyor basliklari Google'da atiyorum ikinci el ayakkabi ariyorum / almak istiyorum / gibi aramalar yapildiginda sitenin ilk sayfada cikmasi icin iyi bir yol teskil etmektedir ki kendim de bu yolla bu forumu gorup de gelenlerdenim.
İkinci nokta ise benim basima da geldi, xxx araniyor basligi actiktan sonra mevcutta 30-40 sayfalik satis basligi oldugu halde xxx i satisa cikarmayi dusunememis arkadaslarimiz aa evet sahi fazladan bi xxx im vardi dur bulup satayim diyebiliyorlar.
mevcut satis topiklerini tarayip aradigini bulamayip araniyor basligi acanlar boyle bir durum kesfine vesile oluyorlar.
Mune un dedigi gibi on ayri parca icin farkli araniyor basligi acilmadigi surece araniyor basliklarina daha fazla onem verilmedi gerektigini dusunmeden edemiyorum kisaca. :)
bogurtlenkuşu,
sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak eğer yönetim onaylarsa bunun altını çizeyim yönetim onaylarsa bit pazarında arıyorum diye bir alt başlık oluşturalım, ürün arayanlar o bölümde konu açsın, böylece satanların konularıyla karışmaz konuları.
bogurtlenkusu,
teklifimi yanlış anlamışsınız, ayrı bir başlık oluşturalım mı'dan kastım, satıcılara engel oluyorlar mesajı vermek değildi, satış topikleri çoğunlukta, arayandan çok satanlar topik açıyor, bu yüzden ister istemez arayanların konusu arada kaynıyor, arayanlar topikleri kaybolmasın, satış topikleri arasında sıkışıp kalmasın diye öneri de bulunmuştum.
Ne yazık ki başlıklar çok karışık satılan ürünleri ilk eklenilen mesajdan kaldırılamadığı için bir çok kez güncelleme yapılması gerekiliyor o zamanda bir dolu alıntılanmış mesaj oluyor.
Şahsen satılan ürünlerimi her defasında mesaj alıntılayıp şunlar satılmıştır yazmak yerine ilk eklediğim mesajdan resimleri çıkartabilmeyi isterdim.
Ve ayrıca konu başlığının değiştirilebilmesini isterdim ayrıca son olarak keşke ayakkabı&çanta, eşarp&şal, kıyafet, erkek giyim, kozmetik, ev eşyası şeklinde kategoriler olsa bu sayede başlıklarda karışıklık olmazdı diye düşünüyorum.
Veya bir üyeye 3 tane değilde daha fazla başlık açabilme imkanı verilse mesela benim sayfamda herşey var ve bence karışık gözüküyor bir çok başlık açabilme imkanı olsa kozmetikleri, kıyafetleri, çanta ve ayakkabıları hep ayrı ayrı başlıklara eklerdim.
Konular sılınebılıyo olmalı kesınlıkle....yanı satmaktan vazgeçtım kalanlar diyelim yada yenı ürün ekledım ama ıletıler cok dıye ınsanlara girip bakmıyorlar...bende öyle yapıyorum bakıyorum mesela 70 sayfa olmuş konu...hıc açıp bakmıyorum...cunku hangı ürün kaldı ne bıttı hala hangı satışta..bulmak ıcın saatlerce uğraşman lazım....yada konu sahibine sorman lazım...ee cogumuz ev hanımıyız çoluk cocuk her dakıka bakamıyoruz...o nedenle kopukluk oluyo....sanırım anlatabıldım derdımı
Konu sılınmesı
Başlık degıstırılebılmesı
Katagorı yapılabılmesı
Teşekkürler ilginize
Açtığınız konuların ve/veya mesajlarınızın ASLA silinmeyeceğini unutmayın !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?