• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biten Bir Arkadaşlık

Herkes bu kadar açık sözlü olamıyor malesef. Sözlere çok takılmamak gerekiyor çok fazla densiz insan var maalesef. Kırgınlığınızı belli edin ama evinize gelen birini ciddi manada görmezlikten gelmişsiniz ve kadın evi terketmiş bayağı bir görmezden gelme durumu olmuş haklıyken haksız olmuşsunuz.
Maalesef böyle oldu,haklıyken haksız duruma düştüm.Buna rağmen özür diledim,eskisi gibi samimi davrandım ancak karşı taraf o kadar kendini haklı buluyor ki.

İnsan evine gelen arkadaşının kardeşi ile samimi konuşup arkadaşını görmezden gelir mi ya?
Bana bu yaptığınız davranış arkadaşınızın yorumunu haklı gösterdi.
Diğerleri sizi görmemek için öğretmenler odasına gelmez yani.
Hiç eğitimciye yakışacak davranışlar mı bunlar,konuşmak varken.
Arkadaşıma o an kozgındım,bu nedenle öyle davrandım.

Şaka yollu laf sokmuşlar aynı şeyi samimi dediğiniz arkadaşınızda yapmış,"neden böyle söylediniz "diye açıkça sormak yerine kendi kendinize kurulmayı tercih etmişsiniz,evinize aldığınız insanları yok saymak yerine , idare edebilir,açıkça sorabilir daha sonra tamamen hayatınızdan çıkarabilirdiniz.Sonrasında özür dileyip,geri adım atmanız hiç olmamış,hayatta bir dik duruşu olmalı insanın,arkadaşsızda yaşar insan,kimseyle mıç mıç samimi olmaya gerek yok....

Maalesef kırıldıysam bunu çok net belli ederim.Aslında arkadaşımdan beklediğim şey ya ben bunu söylediysem kusura bakma,seni kırmak istememiştim demesiydi.

Alıngan, kafasında kurup düşüncelerinde boğulan, beklentiye girip insanlara kurulan ve sonra da saçma sapan pasif agresif haller sergileyen bir yapınız var bence. Bu tip insanlar genelde çevresini bi şekilde huzursuz eder.

Son düzenleme:
Maalesef böyle oldu,haklıyken haksız duruma düştüm.Buna rağmen özür diledim,eskisi gibi samimi davrandım ancak karşı taraf o kadar kendini haklı buluyor ki.
İşte böyle durumlarda tepkilerimiz çok önemli. Çok güzel bir söz var yanlış üslup doğru sözün celladı oluyor bu aralar çok kullanılan bir söz. Bazen bir şeye tepki vermek için doğru zamanı beklemek gerekiyor. Arkadaş istiyorsak bazı sözlere bazı tavırlara kulaklarımı kapamalıyız. Başka türlü yalnız kalmayı seçmek zorunda oluyoruz.

Kardeşi ile sohbet ettim,yine annem gayet güleryüzlü davrandı.Kendisi ile hiç konuşmadım,ondan gitti.Artık zaten ne ararım ne yazarım.
Yaptığınız çok ayıp birşey. Muhtemelen dedikodular dogru. Siz gidince okula huzur gelmiştir.

İşte böyle durumlarda tepkilerimiz çok önemli. Çok güzel bir söz var yanlış üslup doğru sözün celladı oluyor bu aralar çok kullanılan bir söz. Bazen bir şeye tepki vermek için doğru zamanı beklemek gerekiyor. Arkadaş istiyorsak bazı sözlere bazı tavırlara kulaklarımı kapamalıyız. Başka türlü yalnız kalmayı seçmek zorunda oluyoruz.
Doğru zamanda doğru tepki çok önemli cidden.Bu şekilde haklıyken haksız duruma düştüm.

Alıngan, kafasında kurup düşüncelerinde boğulan, beklentiye girip insanlara kurulan ve sonra da saçma sapan pasif agresif haller sergileyen bir yapınız var bence. Bu tip insanlar genelde çevresini bi şekilde huzursuz eder.
Şaka amaçlı söylenen bu sözlere kim olsa alınır.Benim tek hatam burada arkadaşımla konuşmak yerine evdeyken onunla ilgilenmemek oldu.

Doğru zamanda doğru tepki çok önemli cidden.Bu şekilde haklıyken haksız duruma düştüm.
Olan o olmuş zaten siz kendinizce haklısınız ama haksız duruma düşmüşsünüz. Birisi bana da sen yokken huzur geldi rahatladık senin yüzünden samimi olamıyormuşuz dese ben de bozulurum. Patavatsızlık başka bir şey değil. Öyle bile olsa öyle denmez.

Olan o olmuş zaten siz kendinizce haklısınız ama haksız duruma düşmüşsünüz. Birisi bana da sen yokken huzur geldi rahatladık senin yüzünden samimi olamıyormuşuz dese ben de bozulurum. Patavatsızlık başka bir şey değil. Öyle bile olsa öyle denmez.
Kesinlikle öyle.O anda samimi bulduğum arkadaşımın sessizce gülmesi de zoruma gitti.O gidince yeri belli oldu,çok üzüldüm demesini beklerken üstelik

Kesinlikle öyle.O anda samimi bulduğum arkadaşımın sessizce gülmesi de zoruma gitti.O gidince yeri belli oldu,çok üzüldüm demesini beklerken üstelik
Çok fazla arkadaşlıklara takılmayın bu devirde arkadaşlıklar biraz çıkar ilişkisi, samimiyet yok, oyununuzu kuralına göre oynayın. Böyle patavatsız benden yaşça epey büyük bir kadın vardı. Başına gelmeyen kalmadı pislik eşi başka arkadaşımızın 8 yaşında kızını evine götürüp taciz etmiş şimdi mahkemelikler yani psikolojisi bozuk insanlardan uzak durun. Bu kadın herkesin dedikodusunu yapan her şeyi kendisinin bildiğini zanneden aşırı toksik bir kadındı şimdi süt dökmüş kediye döndü. Bir gün kalabalık bir ortamda annemle beni birbirimize düşürmüştü o kadar dengesizdi. İlahi adalet diyorum.

Sen de benzer bir cümle kurmuştun dedim ama o ben öyle bir şey hatırlamıyorum dedi.Resmen bana yalancı muamelesi yaptı.Ayrıca şaka adı altında böyle cümleler sarf edildiğinde sustu.Susmakta söylenenleri onaylamaktır.Ben de kırgın olmama rağmen özürümü diledim,samimiyetle yaklaştım.
Ben şoyle anladım tartıştığın kişi sen gidince cok yoğun bir tempoya girdi öğretmenler odasına pek gelemiyor, bu yüzden huzur bulduk. Ikiniz tartisarak ortami geriyordunuz sen gidip o işe güce dalınca ortam daha huzurlu oldu.. bazen hakli da olsak boyle tartismalar insanlari yorabiliyor.
Bence arkadaşınıza neden kırıldığını net bir şekilde anlatmalısın.

Çok fazla arkadaşlıklara takılmayın bu devirde arkadaşlıklar biraz çıkar ilişkisi, samimiyet yok, oyununuzu kuralına göre oynayın. Böyle patavatsız benden yaşça epey büyük bir kadın vardı. Başına gelmeyen kalmadı pislik eşi başka arkadaşımızın 8 yaşında kızını evine götürüp taciz etmiş şimdi mahkemelikler yani psikolojisi bozuk insanlardan uzak durun. Bu kadın herkesin dedikodusunu yapan her şeyi kendisinin bildiğini zanneden aşırı toksik bir kadındı şimdi süt dökmüş kediye döndü. Bir gün kalabalık bir ortamda annemle beni birbirimize düşürmüştü o kadar dengesizdi. İlahi adalet diyorum.
Çok çok haklısınız

Ben şoyle anladım tartıştığın kişi sen gidince cok yoğun bir tempoya girdi öğretmenler odasına pek gelemiyor, bu yüzden huzur bulduk. Ikiniz tartisarak ortami geriyordunuz sen gidip o işe güce dalınca ortam daha huzurlu oldu.. bazen hakli da olsak boyle tartismalar insanlari yorabiliyor.
Bence arkadaşınıza neden kırıldığını net bir şekilde anlatmalısın.
Arkadaşıma sen de buna benzer bir cümle kurmuştun diyince ben bunu hatırlamıyorum dedi.Sonra evimde de onunla konuşmayınca çekip gitti.Evimde onunla konuşmadığım için ondan özür diledim,sonrasında her şeyin suçlusu ben oldum resmen.

Yetiskin olmak biraz tepkilerimizi kontrol etmekle alakali. Yuzde yuz hakli oldugunuz durumlarda bile kendinizi haksiz duruma dusurebiliyorsunuz. Arkadasiniz ben oyle bir sey dedigimi hatirlamiyorum diyorsa lafinin arkasinda durmuyor demektir. Icinizden notunu verirsiniz, evinizde agirlayacaksaniz gerekeni minimum duzeyde yapar gonderirsiniz, sonra da sen sag ben selamet der kapatırsınız kapınızı. Ha bu durumdaki gibi kendinizi kontrol edemeyip yok sayiyorsaniz da sonrasinda pesine dusup ozur dilemez, tavrinizin arkasinda durursunuz.

Cikis noktasindaki haklilik haksizliktan ziyade tutarsiz davranmaniz ihaleyi size birakmis.

Yetiskin olmak biraz tepkilerimizi kontrol etmekle alakali. Yuzde yuz hakli oldugunuz durumlarda bile kendinizi haksiz duruma dusurebiliyorsunuz. Arkadasiniz ben oyle bir sey dedigimi hatirlamiyorum diyorsa lafinin arkasinda durmuyor demektir. Icinizden notunu verirsiniz, evinizde agirlayacaksaniz gerekeni minimum duzeyde yapar gonderirsiniz, sonra da sen sag ben selamet der kapatırsınız kapınızı. Ha bu durumdaki gibi kendinizi kontrol edemeyip yok sayiyorsaniz da sonrasinda pesine dusup ozur dilemez, tavrinizin arkasinda durursunuz.

Cikis noktasindaki haklilik haksizliktan ziyade tutarsiz davranmaniz ihaleyi size birakmis.
O kadar doğru analiz etmişsiniz ki.Maalesef tam olarak öyle oldu.

Arkadaşıma sen de buna benzer bir cümle kurmuştun diyince ben bunu hatırlamıyorum dedi.Sonra evimde de onunla konuşmayınca çekip gitti.Evimde onunla konuşmadığım için ondan özür diledim,sonrasında her şeyin suçlusu ben oldum resmen

Arkadaşıma sen de buna benzer bir cümle kurmuştun diyince ben bunu hatırlamıyorum dedi.Sonra evimde de onunla konuşmayınca çekip gitti.Evimde onunla konuşmadığım için ondan özür diledim,sonrasında her şeyin suçlusu ben oldum resmen.
Bozulmakta haklısın anladığım kadariyla fevri ve duygulariyla hateket edip sonra pisman olmussun. O anlarda sakin kalmayi ve konuşmayı denemek önemli.. ben de yapamıyorum bazen kaçıyor istemsiz keşke olmasa arkadaşının o cevabi seni o raddeye getirmiş ama yakın arkadaş olsanız bu olmazdı. Sana daha seffaf olur du kendini de cok suçlama bence.. özrünü dile geç gerçekten arkadaşınsa zaten görüşürsünüz.

Back
X