Biten sosyal hayatımız ve çocuk

Benimkiler de buldukları ilk fırsatta klozette ellerine banyo yaptırıyorlar. Bebe yıkamaktan bıktım artık. Kapı kollarımız içerden kilitleniyor o sebeple kilitleyemiyorum banyoları. Ne yapacağımı ben de şaşırmış durumdayım. 2 yaş sendromu biter 3 yaş gelir,bu boyle:KK47:
Banyo kilitlerini genelde dışarıdan tornavida gibi ince yassı birşeyle çevirebiliyorsunuz. Hatta bozuk para bile oluyor bazısına. Bir deneyin isterseniz.

2 yaşında kızım var. Kırkı çıktığı andan beri sokakta. Dışarı uymaya, gezmeye alışsın diye soğuk, yağmur, kış demeden sürekli çıkardık. Dışarı çıkmadığı gün yoktur. Ama şu anda dışarı çıkardığımızda pişman ediyor bizi. Mesela bahçeye indiriyoruz su birikintisine elini sokuyor, ağzına yüzğne sürüyor. Sigara izmaritlerini ağzına atıyor. Ve bunların pis olduğunu söylediğimiz için inat olsun diye yapıyor. Nasıl davranacağımızı şaşırdık. Görmezden geldik, güzelce anlattık, kızdık. Avm, market, restoran mümkün değil. Bebek arabasında uyuyan, oturan çocuk gitti yerğne indir burdaaa diye kendini parçalayan çocuk geldi. İndirmenin de sonu yok. İndiriyoruz yolun ortasına oturuyor. Yada sahile iniyoruz, o kadar geniş sahil varken araba ypluna inmek için uğraşıyor. O anlarda dşkkatini başka yçne çekmek mümkün değil. Ne desek boş. Kendi istediğine odaklanıyor. Ne zaman geçeck bu 2 yaş sendromu? Ne zaman pis suları yüzüne sürmeden, emziğini logarlara sokmadan düzgünce etraf dolaşabileceğiz
4 aylık bebe anasıyım.
Gözüm korktu şu an. Her gün dışarı çıkarıyorum bende 🤨

B
evden çıkarken konuştuğumuz kurallara uymayınca nereye gidersek gidelim kalktık eve döndük.

gezmeyi de yarım bıraktık. yemeği çayı kahveyi de. parka girer girmez döndüğümüz oldu. binanın önüne çıkıp eve girdik. hattabi keresinde asansöre bindik ordan eve döndük.

bazı kurallar kesindir bizim evimizde. uymazsa sosyalleşmek ister gezmek enerji atmak ister demiyorum. bide bu yaşta cocuklar sınırlarını merak ederler ve herseyi son damlasına kadar denerler. kurallar ve sınırlar onlara da iyi geliyo. benim çocuğumun da kurallara karşı bi antipatisi var hala çözemedik 4 yaşında.

zor ama kararlı olunca cocuk da rahatlıyo emin olun :)
bu kuralı ben de uyguladım, sebebi de parkta diğer çocukların elindeki oyuncaklarını sahiplenmek istemesiydi. Onun olacakmış. Çok ağladığı için bazi ebeveynler çocuklarının oyuncağını hediye etmek istediler ama kabul etmiyordum tabi ki. Bu problemimizi daha da büyütürdü. Neyseki anaokuluna başladığında tamamen kurtuldum bu sorundan 😅 artık oyuncak mağazalarında bile söz dinliyor 😍

Oğlum da böyle pis pasaklı bir çocuktur. Kızımda herhangi bir şeyi ağzına götürme huyunu hiç tecrübe etmedim. Oğlum aksine bulduğu tüm pislikleri ağzına atardı. Balkona ya da bahçeye çıktığımızda su giderlerine parmağını sokar, hatta söker ağzına alırdı :KK43: Çıkmayan sabit parçayla değiştirdik, bu kez de eğilip yalamaya çalıştı. Tuvalet fırçasını salona getirirdi ya da tuvalette her yere sürerdi :KK43: Sokakta dikkatini çeken her şeyi yerden almaya çalışırdı :KK43: Aşırı pisti ya. Ama bağışıklığı çok güçlü :) Bu kadar pisliğe, mikroba karşı normal elbette. İnat konusunda da aynı. Bizimki yeni 3 oldu. Pisliği azaldı ama inadı aynı.
Benimki pandemi başladığında asansör aynalarını yalıyordu 🥴🥴🥴

Amanın benim oğlumun kız versiyonu. Bizde aynen sizin gibiydik yaz kız demeden hep dışarı goturduk uzak yakın demeden seyahat ettik ve sonuç olarak onunda 1,5/ 2 yaşlarında iken içinden canavar bir bücür çıktı. Bizim burdaki üniversitenin alanı çok büyük ve ormanlık hafta sonları oraya gotururduk cimlerde oynasin çam ağaçlarının arasında hem temiz oksijen alsın hem enerjisini atsın diye. Ya gider çöp kutularına yapisirdi yada araba yoluna doğru koşar yol yemezler gibi kendini arabaların önüne atardı. Cok çektirdi bize. Şimdi 4,5 yaşında hala birakmadj bu işleri. Nerede çamur var o orda. Yemeğe gideriz çocuklar anne babalarınin yanında usluca oturur bizimki oyuncak arabasini alir yerde sürüne sürüne arabasini sürer masaların arasında. Ben değişeceğini düşünmüyorum açıkçası.

2 yaşında kızım var. Kırkı çıktığı andan beri sokakta. Dışarı uymaya, gezmeye alışsın diye soğuk, yağmur, kış demeden sürekli çıkardık. Dışarı çıkmadığı gün yoktur. Ama şu anda dışarı çıkardığımızda pişman ediyor bizi. Mesela bahçeye indiriyoruz su birikintisine elini sokuyor, ağzına yüzğne sürüyor. Sigara izmaritlerini ağzına atıyor. Ve bunların pis olduğunu söylediğimiz için inat olsun diye yapıyor. Nasıl davranacağımızı şaşırdık. Görmezden geldik, güzelce anlattık, kızdık. Avm, market, restoran mümkün değil. Bebek arabasında uyuyan, oturan çocuk gitti yerğne indir burdaaa diye kendini parçalayan çocuk geldi. İndirmenin de sonu yok. İndiriyoruz yolun ortasına oturuyor. Yada sahile iniyoruz, o kadar geniş sahil varken araba ypluna inmek için uğraşıyor. O anlarda dşkkatini başka yçne çekmek mümkün değil. Ne desek boş. Kendi istediğine odaklanıyor. Ne zaman geçeck bu 2 yaş sendromu? Ne zaman pis suları yüzüne sürmeden, emziğini logarlara sokmadan düzgünce etraf dolaşabileceğiz
Oo 2 yaş sendromu.. fena..Allah yardımcınız olsun

Banyo kilitlerini genelde dışarıdan tornavida gibi ince yassı birşeyle çevirebiliyorsunuz. Hatta bozuk para bile oluyor bazısına. Bir deneyin isterseniz.
Benimkiler tornavida girmiyor şimdi denedim:olamaz::deli:tesekkurler yine de aklımda bulunsun da ihtiyacı olana soylerim:KK48:

Yalnız değilsiniz ve daha 2 yaş sendromunda bile değil 🙃

Hanımefendi, rehabilitasyon merkezleri gelişimsel bozukluğu olan çocuklarla dolup taşıyor. Orada evlatlarını getiren annelerin hepsi sizin bu şikayet olarak anlattığınız şeyleri çocuğu yapmayı öğrensin diye haftanın minimum iki günü kar-kış dinlemeden oraya getiriyor. Sizin bu "şikayet" ettiğiniz şey 2 yaş sendromudur. Yavrunuz gelişimine uygun davranıyor, ne mutlu size ki sağlıklı gelişen bir evladınız var.

Back
X