Biten sosyal hayatımız ve çocuk

Gece terörü diye bir durum var onu arastirmanizi öneririm.Bir dönem biz de yasadik uyanip kafasini yerlere vuruyordu aglayarak ve bizi asla duymuyordu.Yeme duzeni,beslenme tarzini degistirdik cok ugrastik,dr travma yasamiş demisti memeden ayrilinca olmustu bu durum.Tekrar emzirmeye basladim,ek gidada secici davrandim vs vs sonunda bitti gitti ama mahvetmisti bizi birsure.
Geçen hafta oğlum sıçrayarak uyanıyor ağlıyordu sakinleştirmekte zorlanıyorduk . Doktoru dedi ki şuan o çok stresli bir dönemde böyle yapması çok normal 🤦🏻‍♀️

Öncelikle benim de fiziksel bir rahatsızlık geldi. Ama idrar tahlili vs yaptırdık. Hatta makat çatlağına kadar bakıldı. İki defa ultrason çekildi. İkimizde buralı değiliz. Tayin çıkmadığı için mecbur kalıyoruz. Benim memleketime 830, eşiminkine 550 km uzaktayız.

Gece terörü diye bir durum var onu arastirmanizi öneririm.Bir dönem biz de yasadik uyanip kafasini yerlere vuruyordu aglayarak ve bizi asla duymuyordu.Yeme duzeni,beslenme tarzini degistirdik cok ugrastik,dr travma yasamiş demisti memeden ayrilinca olmustu bu durum.Tekrar emzirmeye basladim,ek gidada secici davrandim vs vs sonunda bitti gitti ama mahvetmisti bizi birsure.
Gece terörünü araştırdım. Acaba yanlış mı biliyorum. Mesela gece uyuduktan 1-2 saat sonra ağlamaya başlıyor gece teröründe. Bizimki sabah uyanınca yada öğle uykusundan uyanınca ağlıyor. Hatta gözlerini açıyor, etrafa bakıyor. Hani uyku sersemliği olur ya öyle bakıyor ve ağmaya başlıyor.

Ay aynı benim oğlum yaaaa bebek arabasında ağlıyor indirelim diye inince de caddeden yürümek istiyor tüm çamurlara basıp saçımıza kadar çamur yapıyor . Dün arkadaşlar dedi ki yaaa dışarda yemek yiyelim neden yemiyoruz 😵‍💫 ya sanki zorla evde oturuyoruz gibi davranılıyor bize . Gitsek ne olacak gözünü seveyim diyecektim . Çocuk mama sandalyesinden 10 dk oturacak yemeği yiyecek ben o arada ne yersem artık tamam bitti sandalyeden inecek 1 saniye durmayacak ben perişan oluyorum. 2 yaş sendromu ile başa çıkmak için çocuk psikiyatristi ile görüştük ve oğlumu normalden hareketli buldu yapacak bir şey yok dua ediyorum sağlıkla geçsin diye
Aynı bizi anlatmışsınız. Hiçbir yere gidemiyoruz. Arkadaşlar da aaa sosyalleşin azcık diyor. Gitsem ne olacak onlar oturıp sohbet ederken ben masa aralarında çocuk kovalıyor olacağım. Etrafa verdiğimiz rahatsızlık da artısı

Bende anneyle bağın azaldığı zaman olduğunu biliyorum
Benimde başıma gelmişti kesinlikle duymuyor görmüyor sadece çığırıyor
Çok zor bir durum
Ben daha fazla ilgilenerek çözmüştüm. işe yaramıştı gerçekten

Aynı bizi anlatmışsınız. Hiçbir yere gidemiyoruz. Arkadaşlar da aaa sosyalleşin azcık diyor. Gitsem ne olacak onlar oturıp sohbet ederken ben masa aralarında çocuk kovalıyor olacağım. Etrafa verdiğimiz rahatsızlık da artısı
Çocuğun uyku ve yemek düzeni ile ilgili eleştiri alıyor musun ?? Ben onu da alıyorum çünkü

Çocuğun uyku ve yemek düzeni ile ilgili eleştiri alıyor musun ?? Ben onu da alıyorum çünkü
Şu açıdan alıyoruz ne kadar disiplinlisiniz diye. Yemek de uyku da saatindedir bizde. Yani çocuk yemediği zaman sürekli önünw farklj farklı yiyecek koymam. Birkaç defa teklif ederim, istemiyorsa diğer öğün saatini bekler. Uykuda da uyandığı saat üzerinden hesap yaparım.

Bu bi cözüm mü?
Zararlarını falan anlatmıcam onlar biliniyorda.
Cocuklarla iletisim bitiyor bence en büyük zararı o.
Cocuk uzaklasıyor sizden.
Anne is yaparken 1 saat diye veriyor o 1 saat saonra 2 sonra 4 saat oluyor.Bi bakmıssın bütün gün cocuk ortada yok.
Ben oturur aglarım cocugum benden okadar saat uzaklassa.
Vaziyetten bahsettim zaten.
Bir restorana girin, 10 çocuktan rahat 8inin önünde telefon vardır.
Hiçbiri durmuyor normalde, çocukların yapısına ters öyle masada beklemek.
Ama ebeveyn veriyor telefonu, çocuk transa geçiyor.

Her bebek farklı bir insan ve tabii ki küçük de olsalar hepsinin bir karakteri var. Sağlam bir çocuk psikiyatristine götürmenizi öneririm ben. Online filan değil canlı canlı. Oyun terapisi yapan uzmanlar mevcut. Pedagog diye bir unvan yok pedagog diyerek neyi kastettiniz bilmiyorum ama psikiyatriste götürmelisiniz. Kaygı bozukluğu olabilir, duyu bütünleme hassasiyeti olabilir, size tepkili olabilir yani güvenli bağlanmada problemi olabilir. Bunlar benim kısıtlı bilgilerimle size aktardıklarım tabii ki. Bir çocuğun her uyandığında susmadan 2 saat ağlaması ve dikkatinin dağılmaması mümkün değil.

Ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum.. yaşamayan bilmez.

Eğer suyla oynamayı çok seviyorsa böyle bişey düşünebilirsiniz. Yorumlarda herkes çok memnun kalmış.

Eki Görüntüle 3010615
Çok güzel gerçekten oyuncak, bizde var.
Çocukların 5 dakika oynaması dışında bir sorun yaşamadık kendisiyle 😄

Aynısı aldık. Ama bir iki. Gün oynadı. Temiz su hoşuna gitmedi.
Eski konularıniza denk geldim bugün. O kadar iyi anlıyorum ki:( insanın hayatı çocuktan önce ve çocuktan sonra diye ikiye ayrılıyor. Ve geri donulmez şekilde değişiyor her şey.. kızım 9 buçuk aylık ve hamileliğin 2. Ayından beri ben artık eski ben değilim. Ne fiziksel ne ruhsal.. şöyle bir cumle yazmışsınız bir yerde.. arabaya binip müzik açıp sessizce gitmek bile ne büyük nimetmis.. aynı şeyi ben de cok düşündüm biliyor musunuz. Herkesin her zaman yaptığı en sıradan şeyler, sözgelimi bir çay dolurup Survivor başladığında TV karsisina geçmek ya da banyoda 20 dk kalmak ya da kahvalti yaparken acele etmemek ya da markete gittiğinde oyalana oyalana yürümek vs vs vs şimdi bana o kadar lüks ki..

Sabahtan akşama kadar en az 3 tişört değiştiriyorum. Ter içinde kaliyorum çocukla ilgilenirken. Sosyal hayat diye biseyim zaten kalmadı. Ne bir kitap okuyabiliyorum ne ağız tadiyla bişey izleyebiliyorum ne dışarı cikabiliyorum. Kırk yılda bir çıktığımızda da çok yakın mesafeye gidiyoruz ve guzel havada bile ben keyif alamıyorum. Çocuk sıkıldı mi ağladı mi aglayacak mi? Ek gıda saati geldi uyku saati geldi vs vs. eve döndüğümde yorgunluktan tükenmiş oluyorum.. ve bunu çevremde kimseyle paylasamiyorum. Çünkü o zaman sana sukursuz kıymet bilmeyen anne etiketi yapıştırmaya çok meraklı herkes. Paylasamayinca insan daha da yalnizlasiyor..

evden çıkarken konuştuğumuz kurallara uymayınca nereye gidersek gidelim kalktık eve döndük.

gezmeyi de yarım bıraktık. yemeği çayı kahveyi de. parka girer girmez döndüğümüz oldu. binanın önüne çıkıp eve girdik. hattabi keresinde asansöre bindik ordan eve döndük.

bazı kurallar kesindir bizim evimizde. uymazsa sosyalleşmek ister gezmek enerji atmak ister demiyorum. bide bu yaşta cocuklar sınırlarını merak ederler ve herseyi son damlasına kadar denerler. kurallar ve sınırlar onlara da iyi geliyo. benim çocuğumun da kurallara karşı bi antipatisi var hala çözemedik 4 yaşında.

zor ama kararlı olunca cocuk da rahatlıyo emin olun :)
Benimki de bunlarla bi nebze sinirlar icinde takilmaya basladi. Eve donmek cok etkili bi yontem.gercekten. sukur 2 yas gecti oldu 4. Darisi 2.ye

Eski konularıniza denk geldim bugün. O kadar iyi anlıyorum ki:KK43: insanın hayatı çocuktan önce ve çocuktan sonra diye ikiye ayrılıyor. Ve geri donulmez şekilde değişiyor her şey.. kızım 9 buçuk aylık ve hamileliğin 2. Ayından beri ben artık eski ben değilim. Ne fiziksel ne ruhsal.. şöyle bir cumle yazmışsınız bir yerde.. arabaya binip müzik açıp sessizce gitmek bile ne büyük nimetmis.. aynı şeyi ben de cok düşündüm biliyor musunuz. Herkesin her zaman yaptığı en sıradan şeyler, sözgelimi bir çay dolurup Survivor başladığında TV karsisina geçmek ya da banyoda 20 dk kalmak ya da kahvalti yaparken acele etmemek ya da markete gittiğinde oyalana oyalana yürümek vs vs vs şimdi bana o kadar lüks ki..

Sabahtan akşama kadar en az 3 tişört değiştiriyorum. Ter içinde kaliyorum çocukla ilgilenirken. Sosyal hayat diye biseyim zaten kalmadı. Ne bir kitap okuyabiliyorum ne ağız tadiyla bişey izleyebiliyorum ne dışarı cikabiliyorum. Kırk yılda bir çıktığımızda da çok yakın mesafeye gidiyoruz ve guzel havada bile ben keyif alamıyorum. Çocuk sıkıldı mi ağladı mi aglayacak mi? Ek gıda saati geldi uyku saati geldi vs vs. eve döndüğümde yorgunluktan tükenmiş oluyorum.. ve bunu çevremde kimseyle paylasamiyorum. Çünkü o zaman sana sukursuz kıymet bilmeyen anne etiketi yapıştırmaya çok meraklı herkes. Paylasamayinca insan daha da yalnizlasiyor..
Kiyamam daha cok kucuk.annesi. ama yurumeye baslayip seninle ayni yemekleri de yediginde inan hersey daha guzel oluyo. Anne bizim sarkimizi ac da dansedelimlere geliyo is. Bebegini gozlerinden operim. Sana da sabir dilerim. Hepsi gececek icindeyken gecmez gibi gelir ama inan gececek♥️

Benimki de bunlarla bi nebze sinirlar icinde takilmaya basladi. Eve donmek cok etkili bi yontem.gercekten. sukur 2 yas gecti oldu 4. Darisi 2.ye

beraber inşallah göreceğiz o günleri dns:)
kesinlikle kararlı olmak yaptığı hareketin sorumluluğunu almasını sağlamak çok önemli.

Kiyamam daha cok kucuk.annesi. ama yurumeye baslayip seninle ayni yemekleri de yediginde inan hersey daha guzel oluyo. Anne bizim sarkimizi ac da dansedelimlere geliyo is. Bebegini gozlerinden operim. Sana da sabir dilerim. Hepsi gececek icindeyken gecmez gibi gelir ama inan gececek♥️
Ne kadar anlayışlı, sarıp sarmalayan bir mesaj:KK200: teşekkür ediyorum.. şuanda saat 01.47. uyandıktan beridir 1 saattir uyutmaya çalışıyorum, daha yeni kucağımda daldı. Sırtım tutulmuş yatağa koy kaldır, kucakta gezdir emzir salla. 1 saattir bu dongu. Üzerine bir de boğazım ağrıyor hasta olmak üzereyim. Akşam eşimle çocukla ilgili ufak bir tartışma yaşadık biraz agladim. Şimdi yazarken de gözlerim doluyor. Bazen insan hiç geçmeyecek sanıyor. Ama geçecek. Şu Tarkan'ın sarkisini dinlemedim daha, bana da uyar mı acaba😀

Eee sizi depresyona sokmam istemem ama 3 yasa dogru biraz toparlamisti benim oglum. 3-4 yas arasi pamuk gibi olmustu. 4-5 de fena degildi. Haziran da 6 olacak, hepinizden biktim gitmek istiyorum bu evden diyen bi ergen geldi yerine. Kafami duvarlara vurmak istiyorum bazen..
Benim oğlan 4,5 yaşında herşeye "çok anlamsız" diyor.depresif değil aksine çok mutlu sosyal ve iletişimi kuvvetlidir.yerinde kullanınca böyle kelime ve cumleleri korkuyorum 😁

Ne kadar anlayışlı, sarıp sarmalayan bir mesaj:KK200: teşekkür ediyorum.. şuanda saat 01.47. uyandıktan beridir 1 saattir uyutmaya çalışıyorum, daha yeni kucağımda daldı. Sırtım tutulmuş yatağa koy kaldır, kucakta gezdir emzir salla. 1 saattir bu dongu. Üzerine bir de boğazım ağrıyor hasta olmak üzereyim. Akşam eşimle çocukla ilgili ufak bir tartışma yaşadık biraz agladim. Şimdi yazarken de gözlerim doluyor. Bazen insan hiç geçmeyecek sanıyor. Ama geçecek. Şu Tarkan'ın sarkisini dinlemedim daha, bana da uyar mı acaba😀
Tam uyar🤭 gecmiyo olsa cilginlik yapip 2. Yapilabilabilir mi hic? 😁

Eee sizi depresyona sokmam istemem ama 3 yasa dogru biraz toparlamisti benim oglum. 3-4 yas arasi pamuk gibi olmustu. 4-5 de fena degildi. Haziran da 6 olacak, hepinizden biktim gitmek istiyorum bu evden diyen bi ergen geldi yerine. Kafami duvarlara vurmak istiyorum bazen..
Kizim 5 yasinda benimde kapilari carpiyor ayni sozu kizimda kullaniyor bikmis bizden evden gidicekmis anneannesine gonderiyorum gelmesi güc .. gelince neden geldim ki orda mutluydum diye soyleniyor kendi kendine .. istedigini yaparsam iyiyim yapmazsam kotu.. kafami duvarlara vurdum ama cagresi yok..

Back
X