Bitirmeli miyim?

winner_85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2011
158
114
123
Arkadaşlar sağduyulu yorumlarınıza çok ihtiyaç duyduğum bir dönüm noktasındayım..fevri hareket etmemek için defalarca düşündüm,içinden çıkamadım,size sormak istedim..şimdiden fikirleriniz için teşekkürler

Bir yılı aşkın süredir iyi kötü birlikteliğim olan erkek arkadaşımla aynı evi paylaşıyoruz.Onu gerçekten seviyorum ve seven bir kadının yapabileceği tüm maddi manevi ve emek içeren her şeyi yaptığımı,elimi taşın altına tam manasıyla soktuğumu farz edin.
Belirtmem gereken bir diğer önemli husus, iki çocuğu da bizimle birlikte yaşamaya başladı..yaklaşık bir ay oluyor.küçük bir aile gibi görünüyoruz yani..(bu arada ben daha önce hiç evlenmedim ve çocuğum yok.ayrıca lütfen sevgilimin eski eşini yargılamayalım.kendisi tekrar evlendi, mutlu ve bize yansıyan hiçbir sıkıntısı yok.kendisini tanımıyorum.bu nedenle lütfen konuya dahil olmasın)

Mesele şu ki evli gibi aynı evi paylaşmamıza, aile görüntüsü çizmemize rağmen kendisi hiç nikah yapmaktan söz açmıyor.Tabi kadın olarak benim ona evlilik teklif edecek halim yok. Kendisinin fazlasıyla akıllı ve zeki biri olduğunu düşünüyorum.Öyle avrupai fikirli geniş bir adam da değil aslında. Onun hayatındaki duruşumu ve sevgimin mutlaka çoook farkında.
Ama hiç konuşulmasa da bu durum fazlasıyla onurumu kırıyor. Herşeyi bırakıp evden ayrılmayı düşünüyorum.
İnanın beni buraya bağlayan ve tüm yaptıklarımı yapmama sebep olan ona duyduğum derin sevgi..
Ama o böyle davrandıkça sevgisinden emin olamıyor şüphe duyuyorum.inanın aciz biri değilim.ailem mesleğim sosyal çevrem var..ondan tek beklediğim sevgi şefkat anlayış.Ama bu nikah lafının hiç olmaması sevgisini sorgulamama neden oluyor.
Anlattığım tablo size de bunu mu düşündürtüyor, çekip gitme zamanım gelmiş de geçmiş mi? Sonuçta dönüşü olmayan bir bitiş olucak. Bu nedenle çok ince düşünmek istiyorum..Erkek arkadaşım naz kapris kaldıran bir kişilik değil..bu nedenle blöf yapamam..ama artık içimde bir karar vermem ve uygulamam lazım..çünkü canım çook yanıyor..psikologla randevu da ayarladım..çünkü verdiğim kararları uygulayabilecek kararlılığımda sıkıntılar hissediyorum

Arkadaşlar sağduyulu yorumlarınıza çok ihtiyaç duyduğum bir dönüm noktasındayım..fevri hareket etmemek için defalarca düşündüm,içinden çıkamadım,size sormak istedim..şimdiden fikirleriniz için teşekkürler

Bir yılı aşkın süredir iyi kötü birlikteliğim olan erkek arkadaşımla aynı evi paylaşıyoruz.Onu gerçekten seviyorum ve seven bir kadının yapabileceği tüm maddi manevi ve emek içeren her şeyi yaptığımı,elimi taşın altına tam manasıyla soktuğumu farz edin.
Belirtmem gereken bir diğer önemli husus, iki çocuğu da bizimle birlikte yaşamaya başladı..yaklaşık bir ay oluyor.küçük bir aile gibi görünüyoruz yani..(bu arada ben daha önce hiç evlenmedim ve çocuğum yok.ayrıca lütfen sevgilimin eski eşini yargılamayalım.kendisi tekrar evlendi, mutlu ve bize yansıyan hiçbir sıkıntısı yok.kendisini tanımıyorum.bu nedenle lütfen konuya dahil olmasın)

Mesele şu ki evli gibi aynı evi paylaşmamıza, aile görüntüsü çizmemize rağmen kendisi hiç nikah yapmaktan söz açmıyor.Tabi kadın olarak benim ona evlilik teklif edecek halim yok. Kendisinin fazlasıyla akıllı ve zeki biri olduğunu düşünüyorum.Öyle avrupai fikirli geniş bir adam da değil aslında. Onun hayatındaki duruşumu ve sevgimin mutlaka çoook farkında.
Ama hiç konuşulmasa da bu durum fazlasıyla onurumu kırıyor. Herşeyi bırakıp evden ayrılmayı düşünüyorum.
İnanın beni buraya bağlayan ve tüm yaptıklarımı yapmama sebep olan ona duyduğum derin sevgi..
Ama o böyle davrandıkça sevgisinden emin olamıyor şüphe duyuyorum.inanın aciz biri değilim.ailem mesleğim sosyal çevrem var..ondan tek beklediğim sevgi şefkat anlayış.Ama bu nikah lafının hiç olmaması sevgisini sorgulamama neden oluyor.
Anlattığım tablo size de bunu mu düşündürtüyor, çekip gitme zamanım gelmiş de geçmiş mi? Sonuçta dönüşü olmayan bir bitiş olucak. Bu nedenle çok ince düşünmek istiyorum..Erkek arkadaşım naz kapris kaldıran bir kişilik değil..bu nedenle blöf yapamam..ama artık içimde bir karar vermem ve uygulamam lazım..çünkü canım çook yanıyor..psikologla randevu da ayarladım..çünkü verdiğim kararları uygulayabilecek kararlılığımda sıkıntılar hissediyorum
Açık açık konuşun bunu onun düşünmesi gerekirdi çocuklarını sizin yanınıza getirmeden nikah kiymaliydi bence. Böyle cok sacma bi durum olusmus.

Eğer bütün bunlara 6-7 sene daha sabredebilirseniz ve sonunda hamile kalirsaniz evlenirsiniz gibime geliyor. Geniş fikirli değilse her normal insanin bu birlikteligin evliliğe dönüşmesini isteyecegini biliyor demektir. Hiç orali olmuyorsa niyeti yok demektir. Kendinizi kullandirmayin daha fazla. Tamamen bitirmeden önce bir kere ciddi sekilde oturup evlilik düşünüp düşünmediğini sorun eğer niyeti yoksa bu iliskiye devam edemeyeceginizi soyleyin. Blöf yapmayin dediginizi uygulayin. Konusmada oyaliyor mu yoksa niyeti nedir anlarsınız zaten.

Adam neden nikah kıysın ki üstelik daha önce boşanmış bir adam..evli gibi yaşıyor zaten olumsuz olursa davayla nafakayla tazmunatla uğraşmayacak..ohh mis

siz ufaktan çıtlatsanız, ne bileyim hiç geçmiyor mu aranızda bu mevzu, şakası bile mi olmuyor?
Konuyu açmam ona evlenme teklif etmemle aynı benim nazarımda.muhtemelen konu eninde sonunda açılacak ve ben valizimi hayal kırıklıklarıyla doldurup ailemin yanına dönücem

Arkadaşlar, erkek gerçekten sevse de nikah yapmaktan uzak duracağı durum olur mu sizce?sorun bu işin sevgi kısmı mı değil mi anlayamıyorum

Bir erkek gerçekten severse onu hiç bsy tutamaz. Sevdiğini böyle bırakamaz. Sizi kaybetme korkusu yok. Mutlaka seviyodur ama sizin onu sevdiğiniz gibi ve sevmesini istediğiniz gibi değil. Burada başka bir konuda okumuştum adamın biri yıllar önceki sevgilisini unutamamış bunu sevgilisine itiraf ederken iki çocukla bile gelse kabul ederim demiş. Üstelik kendisi de hiç evlenmemiş bir adam. Yani sözün kısası bir adam ya da kadın gerçekten severse tüm değerlerini bile baştan aşağı değiştirebilir sevdiği uğruna. Acı gerçeklerle bir an önce yüzleşmelisin

Öncelikle şunu söyleyeyim.İletişim eksikliği olan bir ilişki sizinkisi.Aynı evde yaşıyorsunuz,çocuklar var ama siz hiç gelecekten bahsetmiyor musunuz?

Ayrıca adam bir evlilik yapıp boşanmış.Zaten yoğurdu üfleyerek yiyecek ama anladığım kadarıyla evli gibi yaşıyorsunuz evlenmeden.Adam niye riske girsin sizinle evlenerek?Acilen sevgilinizi karşınıza alın ve karşılıklı olarak suçlamalardan kaçınarak isteklerinizi belirtin

Sakasi bile gecmedi mi aranizda?
Aileler tanisiyor mu, o sizin ailenizle tanisiyor mu?
Yani balayina suraya gidilir bile demediniz mi bugune kadar, bana ilginc geldi biraz

Sizin de evlilik istemediğinizi düşünüyor olabilir.
Çok benzer bir durumu arkadaşım yaşadı.
3 yıl birlikteydiler, hiç evlilik vs konuşulmuyordu.
Ama arkadaşım da çok kişilik sahibi, güçlü bir kadın. Muhtelen erkek arkadaşı o da istemiyor sandı. Arkadaşım evi terk etti. Erkek arkadaşına o zaman dank etti , teklif etti ama kabul edilmedi. Çünkü vazgeçmişti artık.

Bence açık açık suçlamadan konuşun sizi seviyor ve değer veriyorsa zaten evlenir ama baktınız yan çiziyor demekki niyeti ciddi değil

Back
X