bitiyor bitti bittik konusunu ben de açıyorum....

Ordaki evli dindar bayanın söylediklerinin hepsini bütün konularında biz de söyledik.

Biraz sabır, bu kadar zor mu yahu? Adam devame den bir projesi ve söz verdiği işleri var. Elinden geleni yapmış işte.

Benim gözümde sen hicbir sey yapmıyorsun nerdeyim, sadece sızlanıyorsun. Sabrın hic dolmadı ki taşsın.

Allahım sen güç ver sabır ver Ya Rabbim. egom mu çok yüksek, yoksa zorla geitirlmiş olmayı ve geldkten sonra da hep yalnız kalmayı mı hazmedemedim.....
evlilk hayalm anlayışm bu değildi. eşimel bir olmak sıcacık olmaktı. para istemedm. ank da baharlarda eşimel dolaşmayı, ist a ağvaya gitmeyi, senelk tatile gtmeyi hayal etmiştim. işe girerken de bunları hayal etmiştim. ama evlendm evleneli elmdeki imkanlar da gitti eşime de doyamıyorum....
büyük bi çıkmazdayım mutsuzm, eşimle de en kötü tartışmaları ve zorlanmaları yaşadık bu 9 ayda.
evlklk yıldönümüz için bile plan yapmıştım.. onalrın hiçbirini yapmak istemiyorum....hiçbişeye hevesm kalmadı.

Daha önceki konularından aslında işin buraya geleceği belli gibiydi.
Senin huzura ermen için tayinini aldırman gerekiyor.Böyle devam ederse
iş boşanmaya kadar gider.

Peki 1 gün izinli olmuş olsa,ailesine gidip gelmen,hizmet etmen için ısrar etmesse
mutlu olabilecekmisin?o 1 günlük izni de ailesi ile mi geçirecek.
Bence iş buralara kadar geldiyse açık oyna.
eğer 1 günlük izin ve ailesi ile fazla içli dışlı olmadan o şehirde mutlu olabileceksen
bunlar için bastır.ama kafana koyduysan o şehirden gitmeyi,dönüp dolaşıp aynı yere gelirsin.

Eşin çalıştığı zamanlar akşam kaçta geliyor eve?

Ya arkadaşım bunu sadece sen istiyorsun? Ankara'da güneş var şuanda, bu güneş sana ve bana güzel bakalım eşine güzel görünecek mi? Adam sana kendini ispatlama derdinde. Sen 3 kuruş kazanalım istiyorsun ama o istemiyor. Bir izin versen, bi sakin olsan, bi ya sabır desen eşin de senin sükunetinden ve dirayetinden güç alıp adım atacak belki de!

Zorla getirdi derken? Konuşup gitmişsiniz, prangalarla mı tutuyor seni....

İzin ve yalnızlık konusunda haklısın, ama biraz sabırrr

nerdeyim , bir anda tüm sorunlarını çözmek istiyorsun ama olmuyor , biraz sakin ve sabırlı olman lazım ve sorunları tek tek ele al ki adam da korkup bir anda tepki vererek seni daha fazla mutsuzluğa ssürüklemesin , bekle bakalım proje bitsin eşin dediği gibi mi olucak izin kullanıp sana vakit ayırabilecek mi ? bu süre zarfında hiç bu konuyu açma ama bu arada da aileyle ilgili konuya odaklan ve onu çözmeye çalış , bir anda tüm sıkıntıları yığınca karşısına eşinin senin memnuniyetsiz ,sorunlu olduğunu onu parmağında oynatmak istediğini düşünebilir ( işte klasik erkek psikolojisi kendi problemlerini görmezler halbuki karşı tarafa atıcak suçu), biraz daha sabır

Arkadaşım konuyu tam anlayım,ama hakkınızda hayırlısı olsun.dediğim gibi tam bilmiyorum durumunuzu ama eğer eşin fedakarlığa değecek biri ise bence destek olmayı dene.belki işi konusunda zamanla iyi duruma gelebilirsiniz.erkekler desteklenmekten çok hoşlanırlar.ama eğer tabi ki buna gerçekten değecek biri ise... Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun . ..

işin esasında burdan gerçekten gtmek istiyorum herşey ama herşey batıyor bana.
dediğin gibi aslında eşm 1 gün izin kullnasa da yetmiicek bana bundan emnm. ama şu an ufacık da olsa bi olumluluğa ihtiyacm var. en kötü günlerm burda geçti. burda kalmakm istemiyorum.
ve bu şehrde ikmzn yapabilecği bişey yok.tek başıma zaten bişey yaptığım yok. dün konuştuğum bayan buralıydı ve bura ona herşeyiyle normal geliyor. ama bana batan o kadr çok şey var ki..
burdan gdersek ailesnden de herkesten de kopacağını düşünüyor sanıırm eşim ve çocuklarımz kimsesz büyür gibi bi laf etmişti. çocuk mocuk olmııcak bu gidşle. ben burda çocuuk yapmak büütmek istemiyorum ama eşim nedne bana bu kadr zulmediyor anlamadım.
ben de hala gidp gelmelerdeym. akşam birlkte yattık yarı uykulu yarı uyanık....ama eşime içten içe çok kızgınm bu işten çıkş belgesi alıp da haydi gidiyoruz daha az mesaili bi iş buldum ank ya gidiyorz derse var yaaa dünyalr benm olur. büüyk bi yük kalkar üsütmden. ama tabi eşime kzıgnlklarım pat die geçmz.

bence bu evlilikte eşinin hataları kadar senin hatalarında var ,hayat herşeyi istediğimiz gibi önümüze sunmuyor.kim istediği şekilde evliliğini sürdürüyo ,kim senin söylediğin istediğin şeyleri eşiyle yapıyor hiç kimse.önemli olan yer değil mutlu olmayı bilmek herşeyle, sen boşanmaya karar verdiğin halde eşin bir süre ayrı kalalım teklifini yapmış,bu bile seni sevdiğini ayrılmadan kafanı dinleyip tekrar düşünmen için fırsat vermiş ,yani sen bu evliliği içinde bitirmişsin mutlu olmak çok zor değil herşey ikinizde biter,o ev sen istersen saraya istemezsen hapishaneye döner.eşinde çalışmak için hırs yapmış kimin için yine ikiniz için mutlu olmak için bu hırsı birazda sen yapsan.

Son düzenleme:

ankarada hayat çok zor.rekabet çok fazla.oyle kolay değil burda özel sektörde iş bulup, tutunabilmek.etraf odtu, bilkent, bogazici kaynıyor.biz de onlardanız ve bu işin içindeyiz çok zor ve yıpratıcı.

çoluk yok çocuk yok.bir yerde tutunup para tutup çocugun eğitimi için gelinebilir.onun dışında her yer ankara.

bende * bir ildeyim ailemden kimse yok yakınımda acımıda tatlımıda eşimle yaşıyorum.benim evimdede oluyor huzursuzluk olmuyormu bende çoğu zaman gidicem boşanıcam dedim ama şimdi düşünüyorumda iyikide boşanmamaışım, gençliğin verdiği beklentiler bendede oldu.sabır ettim bekledim.böle bir sitede bile yoktu yada vardı ben bilmiyordum kendimce bekledim sabır ettim.eşim çocuğum iyi günümdede kötü günümdede yanımda olduktan sonra bana heryer ank.

Son düzenleme:

canım bak biraz sakin ol, yorum yapmıyayım dedim ama dayanamadım,
çünkü benim söylemek istediklerimi çoğu arkadaş söylemiş.
herkesin evlilik hayalleri vardır ama kaçımız mükemmel bir evlilik yaşıyoruzki,
herkesin derdi farklı, sen farklı şehre gittiğin için baştan kaybetmiş moduna geçmişsin,
bende evlendim doğru düzgün balayı bile yapamadan tayin çıktı doğuda küçük bir ilçeye geldik.
kardan yollar kapalı ayda bir şehre insek seviniyorum, ama hiç dert etmedim.(şehirde birşeye benzemiyor)
üstüme başıma kıyafet alamıyorum, sinemaya gitmeyeli 1 yıl oldu, annemi görmeyeli 6 ay olacak.
evlendiğimden beri memleketime gidemedim, burda bir tane bile komşum yok,
evden işe-işten eve başka bir aktivite yok, eşim sürekli spora gidiyor ben evde tek kalıyorum
ama olsun bende temizlik yaparak vakit geçiriyorum,bir şekilde kendimi mutlu ediyorum.
bence sende durumunu kabullenip mutlu olmaya çalışsaydın bu kadar kötü olmazdınız, çok yıpratmışsın kendini.

nerdeyim eşinle iletişiminiz nasıl normalde birlikteyken güzel vakit geçirebiliyormusunuz en azından akşamları ,akşam kaçta geliyor eve

kendimden örnek vereyim tamam olduğum şehri değiştirmedim ama mesela eşimle izin günlerimiz uymuyor bir ayın bir haftası gece 1,30 da geliyor bir haftada gece çalışıyor yani bir ayda 2 hafta eşimi görmüyorum hiç ben uyurken geliyor o uyurken ben gidiyorum işe tabi ki zor ama en azından güzel bir işi var deyip şükrediyoruz kalan görüşebildiğimiz 2 haftada sadece akşamları ufak tefek planlar yapmaya çalışıyoruz , birde acayip takıntıları olan bir adam bazen dövüşüyoruz bazen sarılıyoruz ama hiç off demiyoruz

bence senin gitme sebebin eşinin seni oldu bittiye getirir gibi o şehre getirmesi belki daha sevgiliyken sana söyleseydi sen şu an bu tepkileri vermezdin belki bilemiyorum ama sen işi biraz inada bindirmiş gibisin o beni zorla getirdi bende onu götürücem gibilerinden

eski konularına baktım bi insan sürekli mızmızlanır mı
hayatında hiç mi iyi birşey yok

yaşadıkların eşini boğacak öldüm bittim boşanıyorum diyecek birşey yok bence
eşin gelmiş ankaraya yapamamış denemiş olmamış

senin memur olmandan dolayı daha kolay olmuş özel sektörle memurluk aynı şey mi
büyük şehirlerde hayat daha zordur ayağını kaydırmak isteyen çok olur
ve bi gün işsiz kaldı mı iş bulması geçinmesi zordur

eşin kendi işini garanti altına istemesi çok doğal erkek sonuçta
sen çalışmasanda olur ama onun öyle bi lüksü yok

horluyor diye yatak ayırmak adam bütün hafta çalışıyor yoğun yani normal
horlamanın çözümleri vardır onları araştırmak yerine neden yatak ayırmayı tercih ettin

ben şehir değiştirmeden kendi istediğin olmadan mutlu olacağını düşünmüyorum
izin diyorsun eşin 1 hafta izin alsa neden 2 hafta almadın diye surat asarsın kavga çıkartırsın öyle bi izlenim bıraktın nedense

seni eski konudanda tanıyorum nerdeydim, allah kolaylık versin diyorum
ama sanki birazda sen özveride bulunmalısın, bence sen evliliğini büyük beklentilerle yapmışsın ve şuanda büyük hayal kırıklığı içindesin, evet herkes eşiyle birlikte zaman geçirmek istiyor herkes eşiyle bir olmak istiyor tatile gitmek bıla bıla bıla ama oluyormu inan olmuyor, benimde eşim tam bir iş kolik yıllık izni olduğu halde izin almaz 5 yıllık evliyim 6.yılımdayım 2 kez tatile gittik oda 3-4 gün hafta sonunu içine katıp ve binbir kavgayla. bende onun bu kadar iş kolik olmasından rahatsızım ama şunuda biliyorumki bizim iyiliğimiz için yapıyor bunları birde adamı olduğu gibi kabul ettim, adam tam bir İŞKOLİK ve ben bunu kabul etmesse kendimi mutsuz etmekten başka hiç birşey yapmamış olurum.
ayrıca neden mutluluğu ankarada arıyorsun ki onuda anlamış değilim, senin haklı olduğun noktalarda var ancak acaba diyorum kafanda tek tip bir mutluluk kurmuş olabilirmisin, ankarada olursam mutlu olurum, arakdaşlarım olursa mutlu olurum, eşim yanımda olursa mutlu olurum gibi, oysa MUTLULUK İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ OLANAKLARI KABULLENEBİLMEKtir.hayat malesef istediğimiz gibi yürüyomüyor evliliğinizi birde bu açıdan bakarak yürütmeye çalışın, psikologa kendiniz tek başınıza gidin madem gelmek istemiyorsa bir konuşun danışın, BEN BU EVLİLİĞİ KURTARMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPTIM DEYİN en azından kendi kendinize ha baktınız olmuyor eşinizin ve sizin sevginiz saygınız bitmiş ozaman düşünün bence boşanmayı

yok eşim söyledi önce ayrı kalalm annenlere bırakayım seni die. daha önce de bi defa daha demişti.
psikologdan randevumz var dedm, annemlere nasıl gidiim dedm eşime. gitmem artık dedi. gtmezsen ben de aileme gtmem tayn alır giderm dedm ok dedi. ama annesnden ya da teyzesnden akıl almış belli ki.ben pat die tayn alcam demedm. sunduğm çözm yolunu psikoloğu da reddednce snrlendm.
evet herşey ikmzde biityor da ben eşimn çok inatçı bi şeklde kararlarına sarıldığını gördm,bu evlilkte hayatımz adına tek başın ansıl karralar alabilir ki. bu çok kötü hissettrdi bana kendimi. buryaay gelmek giib büyk ib karra tek başına ona ait. ve şimdi bu işten çıkıp büro açıcakmış. bu da büüyk bi karra ve daha yoğun olur.kolay değil büro açmak.şimdi de büroya sardı. iiice dibe gömülcem. daha yoğun çalışcak ama daha az çalışcam diyor. kendi bile innamadııı şeyleri bana ianandırıyor.buraya yerleşcek.
ben bu şehre geleceğimi düğnden bi kaç ay önce resmi nkah sonrası öğrendm geliş şeklm bile yanlıştı. mecbur etti resmen. pazarlarım izinli olcak dedi. ama eser yok iznden falan.
ben hırsı nasıl yapaym? haftasonu yemek yapıp mum yakıp giyndğim halde eşimn annesigilde yemek yiyip geldiğni biliyorum ben. bu evlilğin, o evin içinde eşim de benm kadr olsaydı bu halde olmazdık....

ya bu yazışmalar eşimi kötü göstermeye çalışıyorum gibi anlaşılmasın. herkesn objektf fikrlerine su gibi ihityacm var. ve iyi ki bu site ve siz varsınz.
horluyor die yatak ayrmadım çok denedm ama deflarca uykmdan uyandım eşimle yattığımd, dalamadım sonra da.
dr a gttik 4 tane. prof a bile gittk başka şehree gtiik. sadece gittik. devamı yok...çünkü eşmn vakti yok.
ben de şehr değiştrmeden mutlu olacağımı düşnmüyorum ama mutlu olmaya çalışıyorum. yalnız bi çalışma bu. eşim eve geldiğimde sarılmamdan belli olur yaaa önemli olan öz diyor da çok yalnız ve eşsz kalıyourm.
ank da kalsaydık da eşm yine bu denli yoğun olsaydı ben bu denli bunalıma grmezdm ama hem getrp hem de kendi olmayınca.....
((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

iyide canım herkes evlenince aynı ilde yaşıyacak diye bi kaide yokki.ben istemezmiyim annemlerin yanında olayım çocuğum hasta olduğu zaman kreşe değil annemin evine bırakayım.diyelimki ank gittiniz diyorsunya eşim yoğun olsa da ank olsak diye yani eşine bu durumda haksızlık ettiğini düşünürüm olay senin eşinin evde durması değil senin asıl büyük sıkıntın * bir ilde olman eşim yanımda olmadıktan sonra annemin yanında olsam ne olmasam ne.bence önce senin bir psikoloğa gitmen bu kafandaki düşünceden nasıl kurtulurum bunu çözmen gerek,evliliğni kurtarmak istiyorsan

Son düzenleme:
ben ortada bi aşk bi sevgi göremiyorum sadece hayal kırıklığı var, sanırım bu hayal kırıklığı çift taraflı, evliliğinde hiçbi şey istediğin gibi olmadı ve bu seni tüketti, eşin de artık düzelmeyeceğinizi düşünüyo peşinden Ankaraya geleceğini sanmıyorum açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…