bitiyor bitti bittik konusunu ben de açıyorum....

Daha önceki konularına baktım.
Ve tum bu yasadıklarını okudukca korkmaya başladım erkek arkadasımın memleketı dışında bıyerde yasayamam demesınden.acaba bende ılerıde boyle mı olucam dıye?İyice paranoyak oldum.
Allah kolaylık versin atlatmanızda bu süreci hem sizin hem eşinizin.

ben de batmandayım, bi ömür burda yaşadığımı düşünemiyorum, Ankaradayken 4 sene değil 8 sene kalırız ikinci şarkta aradan çıkar diyoduk yok arkadaş 4 senem dolar kısmetse Ankaraya pırrrr diyorum şimdi, sevmediğin bi yerde bi ömür yaşamak zor tabi, keşke evlenmeden önce detaylıca konuşılsaydı o zaman diretseydin, büro açmak falan çok ciddi kararlar ve tek başına karar almak evliliği temelden sarsar zaten

Eski konularını bilmiyorum, hatırlamıyorum..

Ama bir örnek hayat anlatayım sana..

Bir arkadaşım, bir GSM operatötünün bayi işletmecisi olan bir gençle evlendi,

seneler evvel...

Arkadaşım eşinin yoğunluğundan şikayet eder dururdu,

bense şükret, ne güzel işi var, bu ev, bu araba, bu varlık..

Şükret derdim ama dinlemedi.

Süreki kavga, huzursuzluk..

Eşi işine olan yoğunluğunu evine verdi,

Hatta bazı günler işe gitmez oldu :)

Sonra iş battı, parasızlık, mal varlığının eriyişi,

Gün gün gözümüzün önünde eridi herşey..

Eşi yoğun diye ayrılmadılar ama sonraki çöküşte ayrıldılar,

O zaman olsaydı çocuk yoktu, sonra ki dönemde çocukda olmuştu.

Sabır yani, sabır arkadaşım...

bence bu asamaya gıdılecek bısey yok
severek evlenmedınızmı?
bızde severek evlendık
bız daha dogru duzgun bırbırımızle kavga edemıyoruz bıle
daha cok yenı evlıyız fılan dıyıp duruyoruz
ne vardıkıonun gıttıgı sehıre alıssaydın ne bılım olumsuz dusunmeseydın
daha oncede yazmıstım ama yanı mucadele etmedın
bazen aklından gecırdıgınıde bılıyoruz ayrılıgı
ne dıyebılırızkı
yolunuz acık olsun

konularını bilmiyorum sadece yaşadığın şehri sevmediğin için mi boşanmak istiyorsun yoksa eşinle anlaşmazlıkların var da bu sebeple mi boşanmayı düşünüyorsun:44:
yani sadece şehir içinse bana pek mantıklı gelmedi tabi karar senin hayat senin hakkında hayırlısı neyse o olsun

evet hayal kırıklığı çok fazla.
daha önce ank da oturcaz die anlaştık konuştuk. nikahımz oldu eşim iannaılmaz diretti. keşke o zmanlar deseydm hayr asla başta böyle anlaşmadık die. ama eşimi kaybetmek istemedm. nasıl yaptım bilmiyorum. bende patlak verceğini hissettm açıkcası ama bu kadr çabuk ve bu denli olacağını düşnmemiştm.
şimdi psikiyatriye gttim ilaç vermek istemem sana dedi. senin sosyal sıkıntılaırn var. biraz istediğin gibi yaşa şehr dışına çık ne de olsa eşn evde değilmiş h.sonları dedi. uyuştrmak istemem seni dedi. ama biraz da uyuşmak isterdm... vermedi. uykuya dalmayı kolaylaştırıcı bişy verdi. heps,i bu.
ilkduyanselol bana hiç hak vermiyor ama benm annemler geldiğimz şehrde değildi.
tabiki sadece şehr için boşanılmaz ama ciddi hayal kırıklıkları var
ve eşim büro açmak gibi önemli bi kararı vermş ve yapmak sitiyor. asla istemiyorum. eğer bunu yaparsa desteğimi hiç beklememeli. dün bayan dediğin eşine destek olur diyor ve benden hep yüzdeyüz itaat ve sabır bekliyor. yalvardm gitmeyelm oryay die ama o daha da bastrdı beni burya getirirken. gelmeseydk bunca sıkıntıyaşanmııcaktı.
bilmiyorum kalbm aklım ruhum sırtını dönmş durumda eşime ama boşanmak da istemiyorum.... çöok karışık.. ama bu durumdan da çıkmak istiyorum. hiç projeleri işleri bitmiyor. bi dolu iş tercihi var türkiyede. ben de çalışıyorum. belediye için torpil aradım o süreçte de hiç ilgilenmedi. belediyelerdekiler memur olcak kadrolaşma var. ama kendi bu konunun üsütne düşmeynce ben de bıraktım.
kafasndaki haricinde hiç bişey kabul etmk istemeyen bi yapısı var.

korkma baştan açık bi şeklde konuş ama gideceğin yeri sevmiyorsan hiiiiiç bulaşma. zorla güzellk olmuyor. bir de memlekt var memleket var. gideceğin yer çok kötü değilse yaşarım diyorsan ve erkke ark ına güvenebliyorsan sorun yapma...

ilgine teşekkür ederm batmana gttm demiş bi ark ben de oaralara yakınm işte. taynle gelsem gam yemezdm .eşimn tercihi...........

eş durumundan ordasın yani, allah kolaylık versin özellikle batıdan giden birinin doğuda yaşaması kolay değil tahmin edebiliyorum aslında, ama daha öncede dediğim gibi elinden geleni yap bu evliliği kurtarmak için sonuçta yuva kurmak zor ama evliliği yürütmekte zor ve önemli olan zoru başarmak bırakıp gitmek boşanmak kolay yol,

ben şunu düşününlerdenim, bir evlilikte dayak yoksa şiddet yoksa ve saygıda sevgide bitme yoksa bak azalma demiyorum zaman zaman azaldığını hissetmek doğal çünkü bence o evlilik bitmemeli
bu benim şahsi düşüncem

tüm yorumarınızı okuyamadım ama bana filmi anımsattınız 'Revolutionary Road' ve sonu kötü bitmişti.bence sizin derdiniz ankaraya gitmek dgil hayattan bıkmışsınız.hayat zor ve bazen acımasız olabir.eger eşinizi gerçekten seviyorsanız suçu kendinizde veya karşınızda aramayın ikinizde bazı şeylerdenden taviz verip ortak paydada buluşmanız gerekir.birbirinizr değer verin ve az da olsa birlikte birbirinize ayıracağınız planlar yapın.kesinlikle psikoloğa gidin.
yürekli olup sabredip mücadele ederseniz sonunda siz kazanırsınız.

ben de böyle düşünüyorum.ikisinin de hayalleri,yaşam tarzları ve gelecekten beklentileri çok farklı

ortak payda falan yok eşim çaresiz gibi davranıyor ve bu şehre tutunmaya çalışıyor.
bugün çalıştığı şirketten ayrılacakmış. ve burda büro açıcakmış bi an önce.. bi dene diyor başka da bişey demiyor. işler kötü giderse illa kalalım dermiiyim diyor. ama işler iyi giderse burda kalıcaz dmektr.
neden böyle yapıyor . bana destek ol diyor illa ki. ama benm istediğim gibi değil ki hiç bişey....
çıldırıcam. eşimden bu konu yüzünden ayrılırsam da mutsz olcam, eşimle burda yaşarsam da...... bu şehrde yaşamak istemiyorum. hala para iyi vs diyor. gidip başka yerden nasıl iş buliim çevrem burda diyor.... ama nişanlıyken çevre mevre takmadı geldi yaşadığm yere. offf eski günlerimi çok özlüyorum...
beni buraya getirmeye ikna ederken bir kaç sene diyordu, pazarlarım iznli olcak diyordu mutlu olcaz diyordu. zorla güzellk olmuyor ne pazarı izin oldu ne mutlu olduk.
eve ekmk getrmeye çalışıyorum diyor. haklı ama getrdiği ekmekleri yiyecek huzurumz yok evde. ne h.sonu bi kahvaltı ne bişey eşim yok çünkü. off yoruldum geçen yıl aynı sıkıntıları bu şehre gelrken yaşamıltık yine aynı dönemlerde burda büro açmaya ikna etmeye çalışıyor beni..... hatta açıcak......

daha öncede konularını okuyup sana yorum yapmıştım cnm. aslında mutluysan yaşadığın yerin hiç önemi yok. mesela ben eşimle Türkiyenin en doğusunda küçük bir şehirde 1 yıl zaman geçirdim ve o günleri düşününce gülümseyerek hatırlıyorum. ki o zaman evli değil nişanlıydık ve ayrı evlerde kalıyorduk. her şey çok kısıtlıydı. parayı kazanıyorsun ama harcayamıyorsun çünkü harcama yapacak bir yer yok:))) yine de çok mutlu ayrıldım ordan. yine olsa yine giderim.

böyle düşününce senin probleminin yaşadığın yerle değil de eşinle ilgili olduğunu düşünüyorum. eşinin biraz fedakarlık yapması gerek. ewt para çok önemli ama her şey de para değil.. birbirinizle zaman geçirmeniz gerekli. hiç olmazsa ayda bir kere çevre illere gidebilirsiniz. evde film izler oyun oynar hoş sohbetler edebilirsiniz. ben şu an büyük bir şehirdeyim ama en büyük zevkim gezmek değil eve gitmek eşiminde öyle.

sizin de böyle olmalıydı. hayatı birbirinize kolaylaştırın cnm. sen mutlu anlar üretmeye çalış eşin karşılık verirse sorun çözülür. yok karşılık vermezse evliliğinizde sıkıntı var demektir. bu denemeleri yap. olmazsa tayin için bişeyler yaparsın. evlilik bitirmek zor bir süreç. şu an yaralısın ve hassassın. daha da yorar seni boşanmak. dilersen de memleketine git biraz dinlen kafa dağıt özleyin birbirinizi. ileride keşke dememek için elinden geleni yap bence. boşanma en son yapılacak olan şey olsun.

dilerim düzelir her şey..

haklısın bende belkide senin gibi davranırdım bilmiyorum
ama biraz sabır biraz anlayış belki eşin büro işinde daha farklı olur kendi işi olduğu için sana daha fazla zaman ayırır
bak varya biraz sakin ve sabırlı olsan herşey çorap söküğü gibi gelicek
eşinin ailesi meselesine gelince hepsi aynı ya haftada bir git güleryüz göster bir işini yap eşine elimden geleni yapıyorum dersin zaten eşinde evde yok 2 saat eşinin ailesiyle geçirirsin
sen mutlu olmayınca başkasına da hayrın olmaz anlıyorum ama ah bir sabretsen
önce adım adım git ben seni herzaman desteklicem öncelikle şu horlama işini hallet de enazında yatakta mutlu olalım rahatça uyuyalım de
sonra yavaş yavaş diğer konulara geç

belki de doğru söylüyorsun ama eşim işte son dakka golü yaptı benm yaşadığım yerdeki eve göre eşya aldık ölçtk biçtk tadilat vs. son zmanlarda gidelm memlekete die ısrar etti. bende film o dönemlrde koptu belki de. düğün sonrası hemen ayrı kaldık . istemediğim bi şehre gtmek için üstelk
eşim benden önce geldi.
bu panik ve kesin tavrları var ya beni deli ediyor. buraya geldik eşimle istediğim hiçbişeyi yapamadım hep yoğun hep yoğun. tek başıma da bişey yapamıyorum yapmak da istemiyorum sonunçta eşim var die geldm yapacak bişey de yok zaten. kültr farklı. offfffffffffff. ve zorla kabul ettrdi ve şimdi de büro açıcak. işleri kötü gtsin die mi dua edeym. çünkü ben burda yaşamak istemiyorum biliyorum ki büro açınca da yoğun olcak ve ben yine kafayı yiiicem.

herkesn bana söyledi sakin ve sabırlı ol...
ama eşimn söylediği şeyler mantığıma yatmadığı gibi sonradan kendi de bana hak veriyor.
ya elim kolum çok bağlı burda. böyle sürekli eşimi bekleyen biri gibi olmak artık beni çileden çıkarıyor eski yaşantımla hiç alakası yok şu an yaşadığım hayatın ve eski hayatımı telafi edicek tutunacak bi alternatifim de olmadı.
insanlar evlenmeden önce bilirler de mi nerde ev kurcaklarını. konuşulur anlaşılır.ama biizmki son zmanda bura oldu. eşim istediği ve ısrra ettiği için.
eşim herşeye ok bakarz hallederz diyor. bense hep açık oluyorum bak şöyle böyle. ok bakarz hallderz diyor ve benm söylediğim tüm sorunları yaşıyoruz hala da bakıcaz ya diyor. aylar geçiyor halletcez diyor
şimdi büro açıcak yine yoğun yine horlııcak yine ben uykusz ve yine burda mı kalcaz ömür boyu die kendimi yiicem. neden kanser ve migren bayanlarda daha çok görülüyor evlendkten sonra anladım. hep bayanlardan katlanması ve sabretmesi bekleniyor
boşanmak istemiyorum böyle yaşamak da..............
bana destek olduğun için de çok teşekkür ederim ve dertlerimi okuyup dinleyen ve ilgilenen herkese de teşekkür ederim...

eski konularını bilmiyorum ama eşin inancını kaybetmiş evliliğin gidişatı hakkında.. sen biraz daha kararlısın sanki devam etmek konusunda..konuları bilmediğimden yanlış yorum yapmak istemiyorum ama bağları koparmadan elinden geleni yapmalısın eğer evin için kararlıysan. sanırım çalışıyorsun ve 15 gün gibi uzun bir zaman yaz dışında izin almak sorun olmaz mı? olmaz dersen bir git kafanı dinle.

esin ne is yapıyor cok merak ettım buro acmak ıcın sende ona sart kos calısma saatlerı ve ızın gunu bellı olsun oyle kendı ısım dıye hepten sermesın kendını buroya nedır yanı trılyonluk borcmu var tamam calıssın herkes calısıyor ama bunlar en guzel zamanlarınız dedıgım gıbı sart koy ancak boyle kabul ederım de allah yardımcın olsun

zaten çalıştığı işte izin günleri olmadığı için böyle bişey tercih ettiğini ısrarla söylüyor ve daha çok PARAAAAAAAAAAA
eşimn felsefesi ne kadr çok para o kadar çok hayatından fedakarlık yapabilirisn......
eşime destek değilim bu şehrde yapacağı herhangibir iş için hatta ona içimden elmde olmadan çok kalın duvarlar örüyorum
hatta bazen kendimi ona küfrederken buluyorum. beni zorla getrdi ve hala neden burda büro işine vs ye giriyor. benm bu şehrde ne işim varr. burda olmamıza ne gerek var. acımadı bana mis giib düzenimi bozdu. yalvardm gelmeyelm die. atlatamıyorum.
çok yıpradık....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…