Bitlendim mi?

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.390
19.008
248
28
Resmen kafamın kaşıntısına uyandım sürekli aynı yerler kaşınıyo ama bitlenebileceğim bi ortama da girmedim kepek sorunu yaşıyorum yazın çok stresliydim o dönemler uyurken istemsiz kafamı kaşıyordum bu da saç derimde kepeklenme yapmıştı ama şimdi niye oldu anlamadım ve hep aynı yerler kaşınıyo acaba bi yerden bit mi kaptım diye korkuyorum nası durdurucam bunu uyutmuyor da çok sinir bozucu

ya benim de tam ensemin üstünde bi yer var. ara ara o kadar çok kaşınıyor ki. kaşımaktan yara oluyor bazen. muhtemelen deri ile alakalı bi problem.

bit mi anlamak için yapılacak şey basit aslında. beyaz bi havlu ve ince dişli bi tarak alacaksın. saçını havluya tarayacaksın. bit varsa dişe takılır düşer. sirke varsa düşmez ama birinin kafanı eşelemesi lazım.

Cildiyeye gidin egzama olabilir saç derinizde bir sıkıntı var mı ögrenmiş olursunuz
Yada saçlarınızı kontrol ettirin annenize bir arkadaşınıza gerçekten bit mi var?
Toplu taşımada bile bit geçiyor

ya benim de tam ensemin üstünde bi yer var. ara ara o kadar çok kaşınıyor ki. kaşımaktan yara oluyor bazen. muhtemelen deri ile alakalı bi problem.

bit mi anlamak için yapılacak şey basit aslında. beyaz bi havlu ve ince dişli bi tarak alacaksın. saçını havluya tarayacaksın. bit varsa dişe takılır düşer. sirke varsa düşmez ama birinin kafanı eşelemesi lazım.

Ensenin üstünde çukur olan yer mi?
Benim de kaşınmaya başladı mı hep sürüyor orası..

Konu sahibi ben deri kuruluğuyla alakalı diye düşünüyorum..
Belki kaşıya kaşıya yara olmuştur. Bence doktora gidin. Stres egzamaya da sebep oluyor..

Ensenin üstünde çukur olan yer mi?
Benim de kaşınmaya başladı mı hep sürüyor orası..

Konu sahibi ben deri kuruluğuyla alakalı diye düşünüyorum..
Belki kaşıya kaşıya yara olmuştur. Bence doktora gidin. Stres egzamaya da sebep oluyor..

ay evet orası. ama devamlı değiböyle bikaç ayda bir bir gün boyunca deli gibi kaşınıyor, sonra geçiyor.

Konuyu okuyunca kafam acayip kaşındı yine. Unutmaya çalışıyordum :KK70:

Saç derimde egzama var benim o yüzden kaşınıp kepekleniyor. Bazen sadece oturup kafamı kaşımak istiyorum çılgınlar gibi saatlerce :KK70:Bit olup olmadığını anlamak için ince ve sık dişli tarak alın. Önünüze beyaz bir havlu koyup tarayın saçınızı duştan sonra. Bit varsa düşer siz de gidip eczaneden bit şampuanı alırsınız. Bit çıkmazsa doktora gitmelisiniz ne olduğunu öğrenmek için.

İlkokulda bitlenmistim. Annem banyoda hem kafama vurup hem bitleri temizliyordu. Aklıma onu getirdiniz nostalji yaşayip gülduk sabah sabah siz çok yaşayın :KK15:

Ilk kez duyuyorum bunu
Bit yumurtasi (sirke derler galiba ) nasil oluyor kimyasallardan ?

Yok, bit kendi kendine oluşmaz, kimyasallar bit yapmaz, yağdan, yağlı saçtan yağlı maddelerden türemez. Sadece bulaşır.
Bir parazittir, doğada çok fazla miktarda bulunduğu için bulaşma ihtimali yüksektir. Herkes kuaföre gidiyor, en yüksek bulaşı ihtimali kuaförlerdir.

Ts
Yok, bit kendi kendine oluşmaz, kimyasallar bit yapmaz, yağdan, yağlı saçtan yağlı maddelerden türemez. Sadece bulaşır.
Bir parazittir, doğada çok fazla miktarda bulunduğu için bulaşma ihtimali yüksektir. Herkes kuaföre gidiyor, en yüksek bulaşı ihtimali kuaförlerdir.
Tsk ederim cvbiniz için
Bende kimyasallardan oluşmaz diye biliyorum aslinda ama yine de bilmedigim bisey mi var diye sormak istedim

Ablam geldi aklima,çocuğu yemek yerken saçına dokunma bitlenirsin derdi.gercekmi ki diye düşündüm bi an :))

kepek kaşınma dediğiniz için bir üyenin de yazdığı gibi bence kesin egzama(seboreik dermatit). benim çok kaşıntılı değil ama dr a gittiğimde bana da bu teşhis konuldu :\

Back
X