Bitmeyen bağırmalar

Alyaninannesi

Guru
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2010
50
35
288
İstanbul
merhabalar,
2 yıllık evliyim.
Eşim herhangi bir konuda tartışmaya başladığımızda inanılmaz bağırıyor ve ben ağlarken buluyorum kendimi. Ona çok normal geliyor.

Çok defa uyardım. Yine bir tartışma esnasında bağırma ,beni çıldırtıyorsun vs gibi sözler sonunda bir saat geçince eskisi gibi olmamı bekliyor. Neşeli bir hale bürünüyor.
Bu artık rayından çıktı. Buna bir son vermesi için evi terkettim. Önce döndürmeye çalıştı sonra ben gidince, gidersen bir daha gelme eve dedi. Bende çıktım evden.

Benim ailemde annem ne derse desin babam bağırmazdı. Diğer aile üyelerimde öyle keza.
Böyle bir evlilik yürür mü? Bunu nasıl düzelteyim. Ne yaptığının farkında bile değil.

Görüşlerinizi bekliyorum.

İletişimsizlik çok kötü .
Ben de sizin yaptığınız gibi evi terk eder,İnsan gibi konuşmayı öğrenene kadar geri dönmezdim. Artık terapi mi olur başka birşey mi bilmiyorum ama neymiş o öyle vahşi vahşi bağırmak .

Eşinizin öfke kontrolü yok belki de .. yardım alabilir , yardım almasına teşvik edebilirsiniz ..

Ama ilişkinizi başkaları ile kıyaslamayın ... anneniz herşeyi söylüyorken babanızın sessiz kalması , babanızın efendiliğini gösterir :) anneniz gibi olmaya çalışmayın :)

Yani bir hayvanla evlilik olmaz

Ben kimsede böyle bir bağırma görmedim. Normal zamanda herşey iyi. Ilımlıdır ama tartışınca canavar çıkıyor .
Herşeyi iyi ama o bağırması herşeyi bir anda mafediyor.

Önce kendi hatasını kabul edecek ve kontrol etmek için çare arayacak.

Ama sizin eşiniz bunun farkında değil.Normal zannediyor.Onun normal kabul ettiği

birşeyi de değiştirmesini beklemeyin.

En ağırını yapıp evi terk etmişsiniz daha ne yapabilirsiniz.

‘Annem ne derse desin babam bağırmazdı’ da doğru değil.
Tabiki size sesini yükseltemez. Sürekli böyleyse çekilmez de zaten...
siz tartışma esnasında neler diyorsunuz onlar da önemli bana göre...

Ama zaten adam size gidersen git demiş. Pişman olur, çok yalvarırsa evlilik terapisti şartı falan koyun, öfkesinin fazla olduğunu başka birinden duymak iyi olabilir.

Yani benim kastettiğim annemin cevvalliği değildi tabikide babamın idaresi aslında. Erkek ise o da erkek. Babam kızgınlığını bir bakışla sözle anlatırdı. Annem de geri adım atardı.
Kadın biraz daha konuşkandır herşeyi söyler ama benim bahsettiğim normal bir bağırma değil.
Hareket ve davranışlarla en yüksek hıza çıkmak gibi birşey.
Bende çok masumum demiyorum zaten ama bu canavara dönüşünden dolayı konuşamıyorum. Boğazımın düğümlendiği oluyor.

Kadın biraz daha konuşkandır herşeyi söyler.

Bir öncekini desteklemeye devam ediyorsunuz :)

Kimse kimseye her şeyi söyleyemez.

Herkesin bir süzgeci olmalı. Öyle ağzıma geleni sayayım, kırayım dökeyim, ben rahatlayayım, karşımdaki sus pus dinlesin yada sakin kalsın, hayal, onu söyleyeyim...

Tersini düşündüğüm için söylüyorum bunu.
Biri karşımda kadın konuşur, diyip ağzına geleni saysa, yapı olarak bağıran bir insan olmadıgım için çeker giderim.

Eşiniz yüksek sesle öfkesini belli eden biri demekki o bağırıp çağırmaya başlıyor.
Bağırması haklı demek değil bu.
İletişim probleminiz var, gidin birlikte yardım almayı deneyin.
Eşiniz yardım almaya yanaşmaz ama evlilik devam etsin istiyorsanız da siz adım atın, kendinize çeki düzen verin. Söyleyeceklerinizi iki kere düşünün...

Beni de çok rahatsız eder yüksek ses!Volume yükseldikçe konuşulanın hiç bir önemi kalmıyor.Şu an evi terk mi ettiniz?

Aynı durum benim eşimde de var ne yazık ki , çok gereksiz şeylere aşırı yükselebiliyor , aşırı sinir geliyor üstüne anlam veremiyorum , öfke kontrol sorunu olduğunu tedavi olması gerektiğini söylediğimde tabi ki kabul etmiyor .
Böyle yaşamak ayrı sıkıntı , durumu kabul ettirmek ayrı sıkıntı , anlıyorum sizi

Bence bu ruhsal sikinti kotu niyetlw yapmiyor ama malesef ki oluyor. Benim bi yakinimda sinirlenince bagiriyor kufur ediyor sonra eskisi gibi olmasini bekliyor karaidaki kisiden. Mazareti herkes tartisabilir vs.
Bence ofke kontrolu icin bi dr a gozukmeli

Canım belki bipolar bozukluğu olmuş olabilir anı duygu değişim yasamasi

Erkek diye ona ozel bagirma ayricaligi verilmiyo, babanla kiyaslamissinda.. kisinin kendisiyle ilgili bi durum

o ne yahu. çocuk mu var karşısında diyeceğim ama çocuklara dahi bağırılmaz.

öfke kontrol sorunu var. destek şart.

Sana gelmezsen gelme demis bide gerimi donuceksin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…