Bitmeyen KPSS sürecim

sedaecrin

“Kırarlar diye hayal kurmaktan vazgeçilmez.”
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
7.800
1.834
398
Edebiyat öğretmenliği mezunuyum ve bu yıl bu sınava dördüncü kez girişim oldu sonuç ise benim açımdan hüsran. Dört yıl içinde azımsanmayacak puanlar aldım 82,81,83 gibi ama maalesef bizim bölüm için yetersiz puanlar.
Atanmayı çok istiyorum çünkü çok emek verdim. Ailem her zaman destekçim ama ister istemez onlar da sınavın kötü sonuçlanmasından üzülüyorlar doğal olarak.
Psikoloji olarak o kadar çok yıprandım ve mutsuzum ki ne yapacağım,nasıl olacak,hayatıma ne zaman başlayacağım düşüncesinden kendimi alamıyorum. Üniversiteyi bitirdim ama kendim için kendi hayatıma başlayamadım evet bir emek var ortada ama olmayınca olmuyor işte nasip diyorum susuyorum kendimi teselli edebilmek adına ama çok çaresiz hissediyorum kendimi.

Bu puanlarla belki başka memurlukları deneyebilirsin. Edebiyat mezunu olduğun için arşivler, kütüphaneler de alanın olabilir diye düşünüyorum.
Bu sene sınava giremedim ama ben de bundan önceki her sene deneyip atanamadım için çok iyi anlıyorum o psikolojiyi.

Ahh ya o zaman beni çok iyi anlıyorsunuzdur eminim. Bu puan benim öğretmenlik puanım memurluk için olanlar bu kadar da yüksek değil maalesef çünkü matematik yok yapamıyorum yani. En büyük hayalim umudum öğretmenlik ve o da bu yıl yine olmadı ne yapacağım hiç bilemiyorum.

2013 mezunuyum özel sektörde çalıştım hep. Lanet olsun Kpssye söyleyeceklerim bu kadar?!
Edebiyat öğretmeni misiniz siz de ? KPSS için söylenecek çok laf var maalesef. Hayallerimizi sığdırdık o ise bizi hüsrana uğrattı. Özel sektörde öğretmenlik yapmak nasıl peki ?

Edebiyat öğretmeni misiniz siz de ? KPSS için söylenecek çok laf var maalesef. Hayallerimizi sığdırdık o ise bizi hüsrana uğrattı. Özel sektörde öğretmenlik yapmak nasıl peki ?
Fen öğretmeniyim. Berbat kesinlikle ama kaç defa sıralamada olmama ragmen mulakat sonrası sıralama dısı kaldım. Hakkımı helal etmıyorum. Söyleyecek bişey yok bunun uzerıne.

Bende 4. kez girdim ve olmadı. Seneye memurluk için de hazırlanacağım ve artık ne gelirse gidip onu yapacağım. Gerçekten çok yoruldum. İnsanların anlamaması da cabası. Kötü puanım yok. Hatta netlerin çok iyi bi çok branş öğretmenleri bu netleri hayal ediyordur. Ama benim işime yaramıyor. Özelde de iş yok olduğum şehirde. Olsa sanki hakkımı verecekler. Asgari ücretin yarısını geri isteyen dershaneler falan... Bilmiyorum kaçıp gitmek istiyorum. Bildiğin derece sayılacak sıralamayla girdim o bölüme. Bu diploma ne işe yarayacak ne zaman yarayacak diye krize girdim sınav sonucunu gördükten sonra. Bildiğim Bi şey var bu kadar emeğimi karşılıksız bırakanlar suçlu ben suçlu değilim... Sende değilsin.

Fen öğretmeniyim. Berbat kesinlikle ama kaç defa sıralamada olmama ragmen mulakat sonrası sıralama dısı kaldım. Hakkımı helal etmıyorum. Söyleyecek bişey yok bunun uzerıne.
Çok üzgünüm sizin adınıza gerçekten Sizin bölümün atamaları bize göre çok iyi aslında evet kötü durum yaşamışsınız ama bir kez daha deneyebilirsiniz. Özel sektör içinde çok bunalan kişiler var sizi bilemiyorum tabii ama inşallah gönlünüzce olsun her şey.

1 sene oturup kpssye çalışabileceğim bir ev hayatım yok maalesef

Siz hangi bölümden mezunsunuz? Aynı durumun içindeyiz benim dördüncü girişim oldu bu yıl. Özeller öyle maalesef ben çalışmadım ama çalışan arkadaşlarımdan çok iyi biliyorum. Diplomam elimde ama işime yaramıyor resmen. Gerçekten kafayı yememek elde değil.

1 sene oturup kpssye çalışabileceğim bir ev hayatım yok maalesef
Anlıyorum herkesin şartları,durumu farklı tabii inşallah gönlünüzce olsun her şey. Benim çalışma durumum var evde bir yıl daha çalışmalı mıyım siz bu durumda olsaydınız ne yapardınız?

Ya yanlış anlama ama Edebiyat sıkıntılı bölüm 4 yılda başka bir bölüm daha okurdum ben olsaydım. Su an işsizim ve evde kafayı yememek için çıldırıyorum. Şahsi fikrim dogru düzgün alım olmuyor bir işe girin mesleginizi yapmak zorunda bile değilsiniz.

Verdiğiniz emeğin karşılığını alamamak gerçekten çok kötü. Dilerim bir an önce atanıp mesleginize başlarsınız. Biliyorum bunda da vardır bir hayır lafından sıkılmışsınızdır ama elbet vardır bir hayır

Yanlış anlamam bölümün maalesef atama süreci sıkıntılı biliyorum ama hiç atama da yok değil. Atanan atanıyor ama ben yapamadım dört yıl içinde. Gerçekten çok yorucu yıpratıcı süreç.

Çok kötü ve üzücü gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum bu laftan sıkılmadım çünkü tek dayanağım bu söz olmuyorsa eminim en hayırlısı olacak buna inanıyorum ama yine de üzülüyorum.

Valla konuyu açarken bile yüreğime öküz oturdu sanki. Yalniz değilsin bu süreçte pes etmeyen atanıyor sadede bunu diyebilirim

Valla konuyu açarken bile yüreğime öküz oturdu sanki. Yalniz değilsin bu süreçte pes etmeyen atanıyor sadede bunu diyebilirim
Doğru söylüyorsunuz pes etmemek gerekiyor öyle yapan kazanıyor çok zorlu bir süreç gerçekten. Rabbim bu uğurda emek veren herkesin yardımcısı olsun. Benim içime de bir öküz oturdu kalkmak bilmiyor. Hayırlısı demekten alamıyorum kendimi

AminnnBen çalışmak istemedigim de youtube üzerinden study with me canlı yayınlarına giriyorum biraz motive ediyor beraber çalışmak. Birde başarısız sınavları yada bu senede aynı mı olacak diye dusunmemeye çalışıyorum o an yapmam gerekene odaklanmaya çalışıyorum . Benim bransim matematik 2 sene ozelde calistim cokkkk zor en guzeli atanmak Allah yardımcımız olsun

Size moral olmaya geldim. :) 2006 mezunuyum. 2009 da evlendim. 2 çocuk annesi bir kadın olarak 2019 da 34 yaşımda atandım. Siz benim kadar beklemezsiniz inşallah o ayrı Üstelik alımı çok kıt bir bölüm ve düşünün branşımdan hala en son atanan benim. Sabredin arkadaşlar. Evet çok zor ve yıpratıcı bir süreç. Her defasında emek vermek ve sonucun istediğiniz gibi olmaması vs. çok üzücü ki,bu sene de puanları düşürmüşler. Benim de normal şartlarda olması gereken puanımın 6 puan eksiği gelmişti mesela. Bu sene de öyle olmuş maalesef ama durumu kabullenip,önünüze bakmaktan başka çareniz yok. Belki açılacak daha güzel kapılarınız vardır önünüzde,bilemezsiniz. Ağlayıp ağlayıp ardından gözyaşımızı elimizin tersiyle silip,ayağa kalkmayı başarabildiğimiz an umut hep vardır. Gönlünüzce olsun her şey...

Maşallah size hocam, umut olsun herkese inşallah
Konu sahibi hocam, imkânınız var madem, bence bilgileriniz tazeyken siz de tekrar hazırlanın Reklam yapmış olmayayım ; instagramda ... hoca ile edebiyat vb.sayfalar düştü bugün önüme; yayınlarını, videolarını kullanıp derece yapan öğrenciler vardı branşınızdan. Bu tarz şeylerden de yararlanmanız faydalı olabilir.
Sıkıntı sizde değil, eğitim ve değerlendirme sistemimizin bozukluğda. O yüzden bunca yıllık emeğiniz, bilgi birikiminiz boşa gitmesin hocam, pes etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…