Bitmeyen misafirlik

NaneLimoon

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2015
9
1
1
55
Merhaba Hanımlar Doğuda artan terör olaylarından dolayı kv kaynım eşi ve üç çocukları bir süredir evlerini terk edip yanımıza yerleştiler. Böyle zor bir günde tabiki kapımızı açtık ve misafir ettik. Ama artık zorlanmaya başladık. Kv emekli maaşı var kayınım kezâ çalışıyor ama burda kaldıkları günden bu yana bir ekmek dahi almışlıkları yok. Eşim devlet memuru dört çocuğumuz var ikisi şehir dışında üniversite okuyor biri kpssye hazırlanıyor. (Ev kalabalık olduğu için çok zorlanıyor tabi) diğer çocuğum ygs ye hazırlanıyor ve ikiside kursa gidiyor. Haliyle artık yetiştiremez duruma geldik. Eşim açık açık annesine zorlandığını söyledi ama kv umrunda değil. Biz böyle zorlanırken onlar dün alışverişe gidip üst baş almışlar fuzuli olduğu halde. Maddiyatı geçtim artık çok yoruluyorm zaten sınava hazırlanan iki çocuğum var onların herşeyiyle ilgileniyorum birde üstüne 6 kişilik bir ailenin tüm sorumluluğu üstüme yığıldı. Yemeği bulaşığı çayı meyvesi temizliği vs vs derken inanın gece baygın halde buluyorum kendimi. Aramız açılmadan çirkinleşmeden bu olayı halletmek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var hanımlar lütfen akıl verir misiniz?

Karsiniza alip aile ile konusun. Ve gun icerisinde is verin essek degiller ya yaparlar herhalde. Meyveyi cayi cocuklari yapsin cokmu kucukler? Arada camasir assinlar evi supurtun. Yemekte yardim isteyin gorev verin. Anlik isteklerinizle cozmeye calisin.

ama bu durum nereye kadar böyle sürebilirki?
kaynınızın eşi size yardımcı olmuyor mu ev işlerinde falan?
insan 1 ekmek dahi almaz mı yav?
siz böyle maddi manevi zor durumda kalırken onlar nasıl rahat rahat oturrabiliyorlar
şaştım doğrusu, ben çok utanırdım valla...
sizin konuşmanız şikayet gibi olabilir o yüzden eşiniz annesine ve kardeşine durumu anlatmalı
ya kör mü bu insanlar?
ayıp nedir bilmiyorlar mı?

Buna kapı açmak denmez ama, resmen yerleşmiş gibiler.
Bir ev tutup oraya geçmeliler, sonuçta hadi terör bitti dönelim gibi bir durum ufukta görünmüyor.

Boyle durumlarda azicik kötü olunur!! Onemli olan cirkeflesmemek tabii.. Acikca konus ve görevleri sen ver bekleme onlardan.. Ve ev tutun onlara en kisa zamanda madem artik geldiler..

fırsattan faydalanmak diye buna diyorlar galiba. açık ve net bir şekilde konuşmalısınız, anlayacak gibi insanlara benzemiyorlar. resmen postu sizin evinize sermişler.

Öncelikle çocuklarınız çok önemli sınava girecekler.Yazık kafaları rahat olmalı, ne düşüncesiz insanlar yahu .
Bence bulunduğunuz şehirden ev tutup yerleşmelerini sağlamaya çalışın .
Bide manevi maddi destek de yokmuş , çocuklarınızın okulu ihtiyaçları zor gerçekten
Eşinize söylettirin yazık günah size de düzen huzur bozuyorlar , bu misafirlikten çıkmış...

Iyide o kadar insan düşünemiyormu bir işinde ucundan tutalım,eve gelirken bi ekmek,bi tatlı alalım diye? Ne kadar rahat insanlarmış.
Siz insanlık görevi yapmışsınız,evinizi açmışsınız ama yaptıkları doğru değil. İs bulunmuş,para kazanılıyor ama bir faturada biz ödeyelim,bir eksiğide biz giderelim demiyorlarsa,ev tutacak kadar para koymuşlardır kenara,tutsunlar bir ev taşınsınlar,sizede yazık. Hadi imkanlari olmasa,evde yardımci olunsa idare edilir ama bu şartlarda çok haklısınız.

Bence de en mantıklısı eşinin olayların ne zaman biteceği meçhul olduğu için düzen kurmalarının doğru olacağını anlatması. Biraz da kibarca emrivaki yaparak emlakçılara bakacağını söyleyecek.

is bulmuş kaynin calisiyomus
gidip kendi duzenlerini kursunlar.
yazık değilmi cocuklariniz gelecekleri için
çok önemli sinavlara hazırlanıyorlar.
yazık valla yaaa bu ne pişkinlik
siz insanlık yapmissinsiniz ama onlar
tepe tepe suistimal ediyorlar.

Anneminde 2 aydır aynı sebeplerden abisi eşi ve 3 cocuğu geldi sizi cok iyi anlıyorum
İnsan tekken akşam yeri gelir bi cay bi peynir koyar o günü geciştir ama misafirler varsa bide o misafirler keyiflerine düşkün insanlarsa hayat cekilmez oluyo.
Anneme gidemiyorum resmen

ama bu durum nereye kadar böyle sürebilirki?
kaynınızın eşi size yardımcı olmuyor mu ev işlerinde falan?
insan 1 ekmek dahi almaz mı yav?
siz böyle maddi manevi zor durumda kalırken onlar nasıl rahat rahat oturrabiliyorlar
şaştım doğrusu, ben çok utanırdım valla...
sizin konuşmanız şikayet gibi olabilir o yüzden eşiniz annesine ve kardeşine durumu anlatmalı
ya kör mü bu insanlar?
ayıp nedir bilmiyorlar mı?
Eşim anlatmaya çalıştı zorlanıyorum elektrik faturasını ödeyecek para bile kalmadı cebimde dedi kv söylediği tek şey ev geçindirmek zor oğlum. Ayrıca kv iki lafından biri param yok.ben anlamıyorum ki yaklaşık iki ay oldu bizde kalıyolar dediğim gibi bir ekmek bile almışlığı yok nereye harcayor anlayamıyorum

Eşim anlatmaya çalıştı zorlanıyorum elektrik faturasını ödeyecek para bile kalmadı cebimde dedi kv söylediği tek şey ev geçindirmek zor oğlum. Ayrıca kv iki lafından biri param yok.ben anlamıyorum ki yaklaşık iki ay oldu bizde kalıyolar dediğim gibi bir ekmek bile almışlığı yok nereye harcayor anlayamıyorum
ev geçindirmek zor :KK57:
kayınvalidede ki yüzsüzlüğe bak...
ayol adamcağız sizin yüzünüzden geçinemiyor, siz kimi kastediyorsunuz? pess doğrusu
kayın validen üstünden atmış, anlamamazlığa vurmuş işi

Ne yüzsüz insanlar var ya.
Misafirliği uzatmışsın o veya bu sebeplerden, hadi ona tamam. Yav para kazanıyorsun da ne diye koca koca insan halinizle elaleme yük olursunuz? Bir şeyin ucundan tutulsa eyvallah. Bunlar siz onları yedirin içirin, bakın, kendi kazandıkları kendi lükslerine gitsin diye gelmiş. Açık açık alın karşınıza konuşun. "Bizim eve giren para belli, 4 çocuğumuz ve artı sizin masrafınıza yetemeyiz, şuna bir çare bulalım" deyin. Ya ben böyleleriyle kötü de olurum gerekirse. Hiç sevmem asalak insanları. Maaşlı insanlar bunlar, artık kovalasan yeridir neredeyse.

Back
X