Bitmeyen misafirlik

İnsanlar nasıl bu kadar bencil ve yüzsüz olabiliyorlar pesss. Zor durumda olana tabiki kapı açılır ama sizinkiler yerleşmiş rahatladı yerinde gitmeye niyetleri yok.

Başına gelmeden bilemez kimse ama madem söylediniz ima ettiniz anlamıyorlar açık açık konuşun. En önemlisi çocukların sınavları onları üstüne basa basa soyleyin.

Ev üstüne ev olmaz diye boşuna demiyorlar. Eşiniz bunu söylesin annesine.

Merhaba Hanımlar Doğuda artan terör olaylarından dolayı kv kaynım eşi ve üç çocukları bir süredir evlerini terk edip yanımıza yerleştiler. Böyle zor bir günde tabiki kapımızı açtık ve misafir ettik. Ama artık zorlanmaya başladık. Kv emekli maaşı var kayınım kezâ çalışıyor ama burda kaldıkları günden bu yana bir ekmek dahi almışlıkları yok. Eşim devlet memuru dört çocuğumuz var ikisi şehir dışında üniversite okuyor biri kpssye hazırlanıyor. (Ev kalabalık olduğu için çok zorlanıyor tabi) diğer çocuğum ygs ye hazırlanıyor ve ikiside kursa gidiyor. Haliyle artık yetiştiremez duruma geldik. Eşim açık açık annesine zorlandığını söyledi ama kv umrunda değil. Biz böyle zorlanırken onlar dün alışverişe gidip üst baş almışlar fuzuli olduğu halde. Maddiyatı geçtim artık çok yoruluyorm zaten sınava hazırlanan iki çocuğum var onların herşeyiyle ilgileniyorum birde üstüne 6 kişilik bir ailenin tüm sorumluluğu üstüme yığıldı. Yemeği bulaşığı çayı meyvesi temizliği vs vs derken inanın gece baygın halde buluyorum kendimi. Aramız açılmadan çirkinleşmeden bu olayı halletmek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var hanımlar lütfen akıl verir misiniz?
onlarınki artık misafirlikten çıkmış ki

ne demek onca zaman onca nüfusla kaldıkları eve bir ekmek bile almamak

Eşim anlatmaya çalıştı zorlanıyorum elektrik faturasını ödeyecek para bile kalmadı cebimde dedi kv söylediği tek şey ev geçindirmek zor oğlum. Ayrıca kv iki lafından biri param yok.ben anlamıyorum ki yaklaşık iki ay oldu bizde kalıyolar dediğim gibi bir ekmek bile almışlığı yok nereye harcayor anlayamıyorum
çok yüzsüz ve pişkinlermiş kovsanız gitmez böyle tipler

Sen eşin 4cocugun, kv kp kaynin kayninin eşi ve 3tane cocuklari. Yuhh ve eve bir tane ekmek girmiyor onlar tarafindan öyle mi? Ay basi dile getir maas kazanç ortak toplansin oyle harcansin bir zahmet, yoksa ciksinlar kiraya ugrasma bile

Merhaba Hanımlar Doğuda artan terör olaylarından dolayı kv kaynım eşi ve üç çocukları bir süredir evlerini terk edip yanımıza yerleştiler. Böyle zor bir günde tabiki kapımızı açtık ve misafir ettik. Ama artık zorlanmaya başladık. Kv emekli maaşı var kayınım kezâ çalışıyor ama burda kaldıkları günden bu yana bir ekmek dahi almışlıkları yok. Eşim devlet memuru dört çocuğumuz var ikisi şehir dışında üniversite okuyor biri kpssye hazırlanıyor. (Ev kalabalık olduğu için çok zorlanıyor tabi) diğer çocuğum ygs ye hazırlanıyor ve ikiside kursa gidiyor. Haliyle artık yetiştiremez duruma geldik. Eşim açık açık annesine zorlandığını söyledi ama kv umrunda değil. Biz böyle zorlanırken onlar dün alışverişe gidip üst baş almışlar fuzuli olduğu halde. Maddiyatı geçtim artık çok yoruluyorm zaten sınava hazırlanan iki çocuğum var onların herşeyiyle ilgileniyorum birde üstüne 6 kişilik bir ailenin tüm sorumluluğu üstüme yığıldı. Yemeği bulaşığı çayı meyvesi temizliği vs vs derken inanın gece baygın halde buluyorum kendimi. Aramız açılmadan çirkinleşmeden bu olayı halletmek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var hanımlar lütfen akıl verir misiniz?

gayet haklisiniz cidden ayip etmisler yani, hem size hem esinize hem cocuklariniza karsi, bu devirde universitede cocuk okutmak sinava cicuk hazirlamak zaten kolay degil hem cocuklarin riskina ortak olup hemde calismalarina engel oluyorlar bu derece dusuncesiz olunmaz. Kendilerine ortak bir ev tutsunlar madem gecici bir zaman birlikte tutsunlar hem calisiyorlarmis. Esiniz konussun yani annesiyle degil direk kardesiyle konussun. Yani eve maddi katkida bulunmalari yetmez cocuklarinizin duzeni cok daha onemli sinav hazirlik doneminde anlayisli olsunlar.

Ben antepliyim diyarbakırı pek bilmem ama insan arayınca bulur tabi niye bulamasınki. Hadi kendimi geçtim kaynımın bi çocuğu birinci sınıfa diğeri 8 e gidiyor bunlar çocuklarınıda mı düşünmüyorlar. Olaylardan dolayı okulları yokmuş ee başka okula yazdırın diyarbakırda okul mu yok diyorum ne gerek var izinli sayılıyolar zaten bu dönem okula gitmesin diyolar

8. Sınıf bide ya insan cocugunu düşünür. Surda sokaga çıkma yasağı oldugunda okula gidilemez tabi ama diger merkez ilcelerde okula gidiliyor. Olay olduğunda göndermeyen de cok ama olaysız yerlerde öğrenci full ve hayat normal devam ediyor. Kiraya çıkabilecekleri sorunsuz yer cok yani. Onlar rahati bulmuşlar resmen sizde. Diger çocukları da eve dönmeyin demesini biliyorlarsa bi zahmet yardimda bulunsunlar. 2000lirayla rahat yaşarlar bi ev tutup ama illa ki olmaz diyorlarsa size yüklenmek yerine herkes ortaya bi miktar para koysun her ay madem iyle ciksinlar başka eve. Niye hep siz? Çocuklara uzuldum en çok açıkçası sinava girecekleri için. Esiniz de cocuklarini dusunup ben zahmet halletsin bunu bi sekilde. Sizin yapabileceginiz birsey degil

Ya onlar da çok meraklı değildir evlerinden yurtlarından kopmuşlar :KK43:

Yurtlarından kopmalarina gerek yok ki canim. Hic sorun olmayan ilceler de var. Eger en sorunlu bolgede yaşıyorlarsa en fazla yarim saatlik mesafeye tasinsalar sorun kalmayacak. Olaylar tum ilceleri kaplasa sokaga cikilmayacak durumda kötü olsa neyse. Hem 2 ay çok uzun bi sure belli ki gitmeyi pek düşünmüyorlar. Ev gecindirmek zor dedigine gore. Asgari ucretle kirada kalan varsa iki bine bi eve cikiversinler bi zahmet

Hem iki ay boyunca kalıp hem de evin eksiğini gediğini almaları büyük sorun evet.
Ama bence elleri kolları dolu gelseler de sorun olurdu.
Çünkü herkesin kendine göre bi düzeni vardır ve eğer düşünceli saygılı insanlar olsalardı 2 aydır sizde kalmazlardı.
Eğer insan isterse bi şekilde çözüm bulur bence.Yeter ki istesin ama.
Bana kalırsa bu durum onların işine gelmiş ekmek elden su gölden paraları da ceplerine kalıyor.
Siz de baştan taviz vermişsiniz.
Bence artık net bi tavır koymanın zamanı gelmiş çünkü diğer evlatları da varmış yalnız değiller.Bence açık açık konuşun evlatlarımın ders çalışması lazım böyle olmuyor diye bunda ayıp olacak bi durum.
O çocuklar sınavı kazanamazsa allah korusun ne olacak o zaman?Öyle ortamda ders mi çalışılmaz bence size bu yüzden kötü diyeceklerse de boşverin desinler ama bir an önce göndermeye bakın evinizden.
Ayrıca siz de annenize ya da misafirliğe gitmeyin bence daha da rahatlarlar meydan onlara kalır.

Dedim kirayı nasıl öderiz biz. Niye ödeyemesiniz diyorum yaklaşık iki bin tl gibi bi gelirleri var bu parayla çokta rahat geçinen insanlar var diyorum biz kiranın altından kalkamayız diyo

O zaman söyle yapacaksınız, mutfak içim bu ay 900 tl harcadık adam başı 90 tl den bize 360 tl verin. Doğalgaz 400 lira mi geldi adam başı 40 tan bize 160 tl verin. Elektrik, su vs hersey için çekinmeyin isteyin. Obur türlü olmayacak gibi. Veremez derseniz o zaman Diğer çocuklara gidin dersiniz. Çünkü bu şekilde biz 10 kişinin masrafını katsilayamiyoruz. Eğer bizde kalmaya devam edeceksiniz giderlere ortak olmanız lazım diyin.

Bence esiniz ve siz akşam hepsiyle birlikte oturun konuşun.

Sen eşin 4cocugun, kv kp kaynin kayninin eşi ve 3tane cocuklari. Yuhh ve eve bir tane ekmek girmiyor onlar tarafindan öyle mi? Ay basi dile getir maas kazanç ortak toplansin oyle harcansin bir zahmet, yoksa ciksinlar kiraya ugrasma bile

Ben kayninin çocuklarını fark etmemiştim. Nasil yani toplam 13 kişi mi var evde? Siz 6 kişiye bakarken şimdi 13 kişiye mi bakıyorsunuz. Yok artık diyorum. Söyleyin 13 kişi kalmayiz daha fazla ne zaman dönmeyi planliyorsunuz. Donmeyecekseniz ev tutun de. Kira odeyemezlerse biraz da diğer çocuklarında kalsinlar. Çok saçma, siz rahat ettirmissiniz. Bütün para ceplerine kalıyordur.

Dedim kirayı nasıl öderiz biz. Niye ödeyemesiniz diyorum yaklaşık iki bin tl gibi bi gelirleri var bu parayla çokta rahat geçinen insanlar var diyorum biz kiranın altından kalkamayız diyo
Valla sizi enayi bulmuşlar binmişler tepenize eşiniz diğer kardeşleriyle oturup konuşsun ben geçinemiyorum ya bi süre sizde kalsınlar yada ev tutalım herkes cebinden 3-5 bişey versin desin. Başka türlü bu pişkinlikle zor.

resmen kendi evleri bellemişler belli ama çık bir pazar alışverişi market alışverişi yap kardeşim bedavaya da yenilmez ama

Her konunuza ayrı bir üyelik mi alacaksınız ?

Back
X