• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen problemler..

sevgi28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2013
854
98
73
Giresun
Mrb.kızlar..hayatımda biri var suanda daha yıl olmadi..hersey o kadar dolu dolu yasadikki ailelerimizde biliyor ve evlenmek istiyor en basindan beri..martta geleceklerdi ama almanyadaki amcasini beklediler tek erkek cocuk olunca en buyuk amcasi hep diyormus ben isteyecem diye.dukkan isleri cikti ertelendi..mayis dedik halası vefat etti ve onlarda adetmis 40 ını bekledik ( sorusturdum ben gercekten o yörede oyle birsey varmis ).tam 40 ı bitti babasi bayrama kadar musade istemis bana da sorup uygun gormem durumunda tabi durumlarimizi duzeltelim ne kadar ben hallederim desende baba olarak tek erkek evladimsin ben yapmak istiyorum bazi seyleri demis peki dedim.ama bu ertelemeler hep ailemede yansiyo tabi hatta cevremede.kucuk ildeyiz herkes soruyor goruyor bizde onlar ne derse oyle soyluyoruz..dun gece annesini hastaneye kaldirdi epilepsi krizi tutmus..ilginc olan kadin psikolojik rahatsiz aslinda..disariya cikiyoruz 3 müz ayaklarini titretiyo hastalandim diyo hadi eve gidelim diyoruz koluna giriyo annesinin hatta zor yuruyo ama eve kadar tum magazalari geziyo o halde..erkek arkadasim saglikci nobetten geliyo yada ertesi gun nobete gidecek uyutmuyo surekli buram agriyo oram agriyo uyandiriyomus..o da cok bunaldi dile de getiriyor..annem dediki bak surekli cesitli bahanelerle erteleniyor ve yine ertelenecek oyaliyor gibi geliyor uzulme diye.ve ben bunu soyledim ve artik bahane olmayacagini kendisininde bu durumdan bunaldigini biran once evlenmek istedigini soylemisti..dun aksam istanbula goturecem eski doktoruna gerekirse yatiracam dedi..dedim haziranin basinda git gideceksen ayni durumla karsilasirsak aileme artik aciklama yapamam ben inanmicaklar ve ben zor durumda kaliyorum artik dedim..ben konusurum napim saglik dedi..bozuldu birde.bin kez dedim inanin bak erken daha 1 yil bekleyelim soylemeyelim erken diye kendi israr etti soyle bilsinler ben ertelemek istemiyorum diye.yoksa ben meraklisi degilim ama artik yalanci durumuna dusecek ve kesin dille ailemde bitir artik dicekler inanin cok bunaldim.tabiki annesi saglik daha onemli ama 4 aydir kadin boyle madem planlarin var gotur 7 yildirda hastaymis..kafam o kadar yorgunki ne yapacam bilemiyorum

bu kadar sürede ne evlenmesi. bak daha evlenmeden nelerini görüyorsun. evlenince başka bir boyuta geçmeyeceksin. iyice tanımaya çalış. ne kadar tanırsan o kadar iyi. bir de yetti artık millet ne der aman bişey demesinler kafası. sevgililik, nişanlılık niye var? herkes birbirini tanısın olursa olur olmazsa olmaz diye var. aceleye getirme hata yaparsın. aklına yatmazsa da vazgeç. hayat geçmez böyle.

Annesinin tavırları hiç normal değil evlendikten sonra her şey mükemmel olmuyor size kaynanalık yapacak çok belli biraz düşünün derim hem evlenince bir mi oturacaksınız

bu kadar sürede ne evlenmesi. bak daha evlenmeden nelerini görüyorsun. evlenince başka bir boyuta geçmeyeceksin. iyice tanımaya çalış. ne kadar tanırsan o kadar iyi. bir de yetti artık millet ne der aman bişey demesinler kafası. sevgililik, nişanlılık niye var? herkes birbirini tanısın olursa olur olmazsa olmaz diye var. aceleye getirme hata yaparsın. aklına yatmazsa da vazgeç. hayat geçmez böyle.
Zaten biz evlilik durumund degerlendirmiyoruz annemle ben yani..tutarsizliklar yani surekli biseylerin bahane olarak ertelenmesinden dolayi boyleyiz..kadin inanmiyor basina gelen bu durumlari bahane olarak goruyor guvenmiyor..yoksa ben problem etmicem..ister istemez bende bunaldim evde beynimi yiyor zaten bu durumu soylemedimde annemlere..o gun gelene kadarda birsey demicem..

Acele etme evlilik okadar zorki hiç öyle tozpembe bişey degil ne kadar tanısan okadar iyi

Annesinin tavırları hiç normal değil evlendikten sonra her şey mükemmel olmuyor size kaynanalık yapacak çok belli biraz düşünün derim hem evlenince bir mi oturacaksınız
Farkli bir sehirde olacaz cunku annegille ayni yerde olmak istemiyor ben artik huzur huzurlu evlilik istiyorum herkes basinin caresine bakacak diyor surekli..3 ablam var birazda onlar ilgilensin dedi..

Eğer öyleyse çok iyi olur mesafenizi şimdi de ilerde de hep koruyun politik olun ve bence biraz sabredgin o kadar beklediniz bzayramı da bekleyin bakın ne olacak ondan sonra karar verirsiniz

Eğer öyleyse çok iyi olur mesafenizi şimdi de ilerde de hep koruyun politik olun ve bence biraz sabredgin o kadar beklediniz bzayramı da bekleyin bakın ne olacak ondan sonra karar verirsiniz
Oyle yapicam zaten bekleyecem..ben ona sadece en sonki olayda sunu dedim..bak ben evlilik meraklisi degilim en bastan beri sana dedim erteleyelim diye boyle insanlarinda guveni sarsiliyor surekli tarih verip biseyler cikiyor oyuncaga döndu diye..bana bu sefer hicbisey gozumde yok ertelemicem dedi..dun aksamda napim gerekirse annenle konusurum ben diyo..inanin ben yaninda oluyorum sorun etmiyorum ama hakli olarak ailem cocuk oyuncagina döndu olay diyo..kendi soyluyor soylettiriyo sonra hopp ertelendi.

Farkli bir sehirde olacaz cunku annegille ayni yerde olmak istemiyor ben artik huzur huzurlu evlilik istiyorum herkes basinin caresine bakacak diyor surekli..3 ablam var birazda onlar ilgilensin dedi..
Teoride denir ama pratikte oyle olmaz. Baska bir aday bulun. Bu arada kimseye bir izahatta bulunman gerekmiyor. Isteme olunca biz size haber veririz korkmayin de.

Teoride denir ama pratikte oyle olmaz. Baska bir aday bulun. Bu arada kimseye bir izahatta bulunman gerekmiyor. Isteme olunca biz size haber veririz korkmayin de.
Oyle de yapiyorum..ailesiyle ara ara bir araya geldigim icin durumlari biliyorum ama ailem inanmicak..yine bahane uyduruyo diyecekler..en basindan annem soyledi bak surekli birseyler cikiyor yine cikacak ve gelmicek.ben seni oyaladigini dusunuyorum ve uzulen sen olacaksin diye..hatta kesin dille dediki ya seneye kalsin bu is yada gelecem diyorsa bu son..yine birsey ciksin kapima gelmesinler birdaha dedi.bunu ben ona ilettim o zamanlar ve ne olursa olsun gelincek dedi..simdide ben annenle konurum olayina giriyo..konussada birsey degismicek cunku kadin hakli uyardi baskida yapmadi

Oyle de yapiyorum..ailesiyle ara ara bir araya geldigim icin durumlari biliyorum ama ailem inanmicak..yine bahane uyduruyo diyecekler..en basindan annem soyledi bak surekli birseyler cikiyor yine cikacak ve gelmicek.ben seni oyaladigini dusunuyorum ve uzulen sen olacaksin diye..hatta kesin dille dediki ya seneye kalsin bu is yada gelecem diyorsa bu son..yine birsey ciksin kapima gelmesinler birdaha dedi.bunu ben ona ilettim o zamanlar ve ne olursa olsun gelincek dedi..simdide ben annenle konurum olayina giriyo..konussada birsey degismicek cunku kadin hakli uyardi baskida yapmadi
Ay nisanlin da isi yokusa surmesin. Hemen dugun olmayacak sonucta. Bir tane er kisi getirsin olsun bitsin isteme. Yani o Almanya'daki amcanin bu ölmus halanin hakki var da rencide olan kiz tarafinin hic hatri yok mu? Sen kabaktan mi ciktin? Aman nereden tutsan elde kaliyor. Istersen sen bilirsin.

Ya seviyorsa bazı şeylere katlanır insan.. kimse kusursuz değil.. evet evlilikte daha büyük sorunlar yaşayabilirsin ama seviyorsan sabret, öyle çok büyük evlenilmeyecek kusurlar göremedim ben.. bu durumlardan rahatsız olduğunu da belirtmişsin, o da farkında, sabredin her şey düzelir inşaallah..

Herşey bahane ediliyor gibime geldi.Sonuçta oğlunun mutluluğu.Ne bileyim serum alır, vitamin atar turp gibi olur düğün işleri ile uğraşırken.Ayrıyeten yaşlılıkta çok kötü birşey.Mesela bem-nim babaannem.Tutturmuş karnımda fare var diye.Babamın başının etini yiyor, beni doktora götür diye.Halbuki sadece hastane doktor demiş ki ' İçinizde tel var, anju yapılırken takılan' onu duymuş.İdare ediyoruz işte. Ama biz eğleniyoruz ya:spor:

Ay nisanlin da isi yokusa surmesin. Hemen dugun olmayacak sonucta. Bir tane er kisi getirsin olsun bitsin isteme. Yani o Almanya'daki amcanin bu ölmus halanin hakki var da rencide olan kiz tarafinin hic hatri yok mu? Sen kabaktan mi ciktin? Aman nereden tutsan elde kaliyor. Istersen sen bilirsin.
Daha once ablasinin basina gelmis..biri surekli bugun gelecez yarin gelecez gelmemisler hic ve ablasi bunalima girmis..dedim bak ablanda ayni durumlari yasadi ailende zor durumda kaldi..beni dusun bide..benimde ailem var ablanin cektigi skntilari suan ben yasiyorum ailenin bu konuda daha duyarli olmasi lazim diye bilmiyorum..daha 1 ay var bekleyecem simdilik dirdir etmicem uyarimi yaptim zaten..

Daha once ablasinin basina gelmis..biri surekli bugun gelecez yarin gelecez gelmemisler hic ve ablasi bunalima girmis..dedim bak ablanda ayni durumlari yasadi ailende zor durumda kaldi..beni dusun bide..benimde ailem var ablanin cektigi skntilari suan ben yasiyorum ailenin bu konuda daha duyarli olmasi lazim diye bilmiyorum..daha 1 ay var bekleyecem simdilik dirdir etmicem uyarimi yaptim zaten..
Empati kurmalari icin illa baslarina gelmesi mi gerekiyor ki. Zaten ise de yaramamis. Kolay gelsin bacim.

Herşey bahane ediliyor gibime geldi.Sonuçta oğlunun mutluluğu.Ne bileyim serum alır, vitamin atar turp gibi olur düğün işleri ile uğraşırken.Ayrıyeten yaşlılıkta çok kötü birşey.Mesela bem-nim babaannem.Tutturmuş karnımda fare var diye.Babamın başının etini yiyor, beni doktora götür diye.Halbuki sadece hastane doktor demiş ki ' İçinizde tel var, anju yapılırken takılan' onu duymuş.İdare ediyoruz işte. Ama biz eğleniyoruz ya:spor:
Annesi 50 yasinda dincte bir kadin..o ailesinin durumlarindan bunaldikca ben idare etmesi icin tesellide bulundum hep huzursuzluk yaratmadim ama ailesinin 3 kizi var ve biri benim gibi duruma dusup bunalima girmis..beni bu duruma sokmaya haklari yok

Bu adam bana güven vermedi, ailesinde bişeyler var ve senin gözün açılmadan evlenmek istiyo gibi, başka yerde yaşıcaz falan da hikaye olabilir, yer belli mi mesela, şu ilde yasıcaz diyip tayin istedi mi ya da özeldeyse işini ayarladı mı, sürekli bişey çıkıyo diyosun nişanı takınca da yok gidemem annem hasta kuş uçtu kervan geçtiye döner iş, küçük yer diyosun nişan atamam diye bu seferde mecbur kalabilirsin evlenmeye

Annesi 50 yasinda dincte bir kadin..o ailesinin durumlarindan bunaldikca ben idare etmesi icin tesellide bulundum hep huzursuzluk yaratmadim ama ailesinin 3 kizi var ve biri benim gibi duruma dusup bunalima girmis..beni bu duruma sokmaya haklari yok
Bence de.Çünk daha şimdiden yüz göz olma durumunun eşiğindesiniz.Yazık değil mi size?Anneniz sizi bunlar için mi doğurdu canım!Yaşınız kaç bilmiyorum ama sanırım ben olsam kendime sahip çıkardım.

Ailenin tek erkek evladı lafları beni irrite etti açıkçası, bu kafa yapısındaki ailelerden korkuyorum ben.
Nasıl bırakıp da başka şehirde ev kurmanıza izin verilecek anlamadım, üstelik hasta anne varken o iş yaş gibi.
Öbür türlü bu isteme zamanında bizim de bir sürü aksilik yaşanmıştı, birkaç defa ertelenmişti, olabiliyor böyle şeyler ama niyetler önemli, gerçekten inanıyor musunuz art niyetleri olmadığına buna bakın.

Back
X