bitmeyen sinirlilik hali:(

dilek7760

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
596
173
333
birkaç haftadır aşırı derecede sinirleniyorum herşeye. eşimede uyuz olmaya başladım tabiri caizse.. işte yeterince yoruluyorum eve gelip koşuşturuyorum birşeylere yetişeyim yemek yapayım oğlumla ilgileneyim diye ama hiçbir işimi tam yapamıyorum yetersiz hissetmeye başladım galiba bunalımdayım sağolsun eşimde izinde diye keyif yapıyor ben bitiriyorum kendimi yatakta bile görmeye dayanamıyorum artık onu.. Aslında eşimi seviyorum ama bilmiyorum karmakarışık bir haldeyim kavga çıkarmaya yer arıyorum sanki
dünde oğlum benim uyutmamı istemedi sen sallar mısın dedim işim vardı mutfakta sofrayı bile toplayamamıştım birkaç dk sonra baktım ki oyun oynuyorlar(ben biliyorum ki oyun oynayınca uykusu kaçacak hiç uyumak istemeyecek) aldım oğlumu sinirle sen keyfine bak ben uyuturum dedim çıktım arkamdan senin psikolojik sorunların var ya diyo teşekkür ettim bu iltifatı için ve oğlumu uyutum kendim de uyudum
en çok üzüldüğüm nokta oğluma da yansıtmaya başladım bu halimi(hiç istemesemde) bende hep kavga gürültü içinde büyüdüm ve hep dua ettim ki annem gibi bir anne olmayayım diye ama böyle gidersem gidişatım kötü bunun farkındayım ama hiç birşey yapamıyorum
ne yapmalıyım nasıl normale dönerim mutlaka aranızda bu durumu yaşayanlar vardır şimdiden hepinize teşekkürler

eşin odun galiba biraz?
yetişemediğini görüyor ama yardım etmiyor?
hiç yardım istediniz mi kendisinden?
ev işleri için arada yardımcı alsan?
arada bir dışarıda yeseniz,ya da hazır şeyler sipariş etseniz
yükünüz azalır
ayrıca izin kullanma ihtimaliniz yok mu?
şöyle bir kaç günlük tatil iyi gelebilir sanki?

Bu hafta burada okuduğum kaçıncı "hiçbir şeye yetişemiyorum" temalı mesaj! Hiçbir şeyi mükemmel yapmak zorunda değilsiniz ki, bırakın ev dağınık kalsın, siz çalışan bir kadınsınız bebeğiniz de varmış bu kadar kasmayın. Eşiniz rahat olabilir ama inanın erkeklerin %99 u böyle. Benim düşünceli ve yardımsever eşim bile bazen böyle. Ben de çok harap ediyorum aman yemeğim eksik olmasın evim pis kalmasın diye ama öyle bir dünya yok! Kendinizi sıkmayın bakın sinirler nasıl gidicek tıpış tıpış

koyu renkle yazılınca o sıfata çok güldüm :) aslında özünde iyidir hiçbir şey yapmasada çocukla ilgilenir ben iş yaparken çıkarıp gezdirir ama bu ara biraz odun oldu maaleesef..
tatil önerisi gerçekten iyi gelirdi bana ama maddi olarak pek iyi değiliz bu yıl tatile çıkamadık..
teşekkürler fikirleriniz için

hakkaten olur mu dersin ya bu halimden bile o kadar yoruldum ki anlatamam içimden drakula çıktı sanki bambaşka bir insan oldum çok kasmıyorum kendimi ama çocuklu ev biraz hijyen lazım iki gün süpürmesem evim harabe gibi geliyo gözüme inşaallah normale dönerim teşekkür ederim

hmmm o zaman
sana böyle hissettiren asıl şey;
maddi zorluklar olabilir mi?

bu aralar bizde de böyle durumlar oluyor bendeki sinirlilikten kaynaklı eşim beni sevmiyorda mı evle ilgilenmiyor diyordum ama herkesin kocasında odunluk var sanırım..bulaşıkları makinaya koyar mısın dedim bulaşıkları makinaya koymuş tezgahın üstü yağ sofra bezi yerde eeeeeee diyorum sen bulaşıkları kaldır dedin diğerlerini demedin diyor güler misin ağlar mısın

en azından kaldırmış o da bişey

çocuğun kaç yaşında, eşin yardımcı olmadan zor, o zaman mutfağı eşin toplasaydı, erkek çocuklarına hiç bir iş yatırmıyolar, erkeklerde bunu normal samıyor işte böyle, gerçi kadınlarda normal sanıyor, kendini paralıyor sonra

tabi canım boşuna demiyolar şimdi mutfaktan bir bardak su getireni görürsen evlen kaçırma diye..benimkisi o hesap seviyorum kocamıama keşke biraz daha tertipli olsaydı..onu yerinden kaldırma bütün gün oyun oynasın dünyalar onun..çocuk olduğunda damı böyle davranır ki..

Bende eşime 6 yaşındaki çocuktan bi farkın yok derim o da çocuk gibidir ,bizim çocuğumuz yok daha yiğenim 4 yaşında bize geldiğinde çizgi filim açarım çocuk kalkıp kaçar eşim oturup heyecanla izlercanı bişey istediğinde yada bişey almak istediğinde yapışır bana alalım mı yok derim kızarım bi saat sora yine yapışır eteğime Alsak mı diye tutturur yani daha neler neler yapıyo çocuk gibi ama ben genel olarak böyle olduklarını düşünüyorum çünkü babam abim yada tanıdığım bütün erkeklerde bi çocukluk hali var bitmiyor

Kendimi gördüm bir an.
söyleyeceklerim var lakin bu durumda
"ele verir talkımı kendi yutar salkımı" sözü cuk oturacak.
Keşke diğer arkadaşların dediği gibi biraz boş verebilsek ama bu maalesef kişinini tabiatı ile alakalı.
Dün kendime söz verdim, hazır eşim yemekten sonra gelecek hiç bir iş yapmayacağım kızımla ilgileneceğim dedim ama ne mümkün.
Kızımı banyoya soktum o biraz suyla oynarken ben evi toparladım, mutfağı temizledim, nevresimleri değiştirdim.
Kızımı doyurdum eşim geldi v.s. derken saat 22:30 oldu.
Birde baktım ki hiç oturmamışım, çok acıyorum kendime.
Ne güzel diyor şarkıda "hayatı tesbih yapmışım sallıyorumuşum" keşke bende yapabilsem.

evet aynen deiğin gibi o yüzden ben oğlumu dikkatli yetiştireceğim Rabbim izin ederse..
oğlum 1,5 yaşında tam kırıp dökme kurcalama zamanı yani :)

Son düzenleme:
son cümledeki rahatlıktan biraz bende alsam nolur yaa:) ben oturarak çalışıyorum ondan pek yorulmadığımı düşünüyor herkes ama beynim yoruluyo resmen ya..
bide eşim izinde diye o yapar diye düşünmek istiyorum ama nerde 2 gün önce astığım çamaşırları toplayacağım akşam bi türlü fırsat bulamadım...

yok anacım hepsinde bi odunluk mevcut demekki bunların ben gene şükrediyorum bazen kötü bir huyu alışkanlığı yok diye buna rağmen bunalıyorum işte böyle
elinden geleni yapmış senin eşin en azından :)

bu erkekler neden odun anlamıyorum yaa benım esımde cocukla ılgılenır orda sorun yok ama ev konusunda sıfırr temızlıgı sıfırr dun yemegımı falan yaptıım bu carsıdayken cocugu dısarı cıkardımm bırbucuk satt falan sonra geldık sekızde yemek hazırladım yedık oyle yorulmustumkı hemen makınaya dızdım mutfagı topladım tam cayı demledım beklıyodu bu dedı oglanın dişi ıcın bı karısım yapcam anason yagı ve zeytınyagını cezveye koydu kaynaması ıcın uzerıne cam tabla orttu ve sonuc olarak patladı heryer yag oldu cıldırdım artık yeter dedım yaa n duvarlar yag oldu cıkmıyo halı yıka perde yıka tekrardan hemen derdıne nolduysa sımdıde konusmuyorum bıktım

kızlar ben hepinizde kendimi gördüm bu çalışan annelerin kaderi herhalde bir tane bile yardım edecek kocaya rastlamamışız ben her zaman kendimi paralıyorum hiç bir şey istemiyorum sadece birazcık yardım diye yalvarıyorum resmen ama malesef bu durumlar insanda git gide soğukluk oluşturuyor insanın sinirlerini yıpratıyor ben öyle dengesiz hale geldim ki bir bakıyorum kendime ev elden gitmiş ooo dağınıklık pislik derken takmıyorum sonra bir bakıyorum aşırı titiz dağınıklığa tahammülü olmayan biri oluyorum dengem aldı başını gitti bir gülüyorum bir ağlıyorum sanırım psikolojik travma bunlar allah hepimize yardım etsin eşinizi seviyorsanız bir şekilde götürebiliyorsunuz ama bu sevgi azalmaya başladığında hiç bir şeye tahammül edemez hale geliyorsunuz çok zor bir durumm

kesinlikle en azından kaldırmış bana geçen gün salonumdaki masanın üstünde bardağı duruyormuş ben o bardağı alıp mutfağa götüremeyen kadınla evli kalamam dedi bırak sofrayı kaldırması makinaya dizdirmek hak getire komşum gelmişti bir akşam kahveye öyle sohbet ederken kocalardan konuşuyorduk ben buraya gelirken makinayı boşaltmasını söyledim eve gidince rahatım dedi birde komşum ev hanımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…