Bitmeyen ve ne olduğu bilinmeyen borçlar

asabihatun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
530
359
103
Herkese hayırlı akşamlar.Eski konularımı okuyan bilir babam her sene düzenli olarak tam yaz aylarında paranın nereye gittiğini bilmediğimiz kredi borçları çıkarır önümüze.Yaklaşık 2 senedir annem çalışıp babamın 40 bin lira borcunu kapatmak üzere kasım ayında bitecek inşallah.Babam kafasına göre işe giden canı istemeyince gitmeyen alkol bağımlısı pisliğin teki.
Geçtiğimiz günlerde eve icra kağıdı gelmiş ben borcun miktarını bilmiyorum annem de sadece mektubu görmüş babam almış çıkmış.Az önce annemle konuşurken şimdi benim yakama yapışcak kredi çek dicek ne yapıcaz diye sordu bende onun borçlarını ödemekten hayatımızı bir yola sokamadığımızı eğer öyle bir şey yaparsan yüzümü göremezsin dedim.Eğer krediden borçtan bahsederse boşan dedim anneme o da zaten daha ödemem hayatım bitti ama nasıl yaparız diyor.Ben nişanlıyım ve seneye düğün var.Anneannemin üst katı boş bir şekilde duruyor ve müthiş bir ev boşanırsan oraya geçeriz diyorum anneme.Ama bilirsiniz büyükleri anne evinde nasıl olcak sığıntı gibi hissederim diyor şimdi sizden tek istediğim akıl ben annemi nasıl ikna ederim boşanmaya ve bu pislik adamı hayatından silmeye ?

daha borcumu ödeyin dememiş bir sakin olun. ayrıca seneye evleniyormuşsunuz siz zaten anneniz boşandıktan sonra ne yapacak sizinle mi yaşayacak?

Hayır bir erkek kardeşim var ve anneannem yalnız yaşıyor birlikte yaşayacaklarını düşünüyorum

bence boşanma o iki kişinin karar vereceği bir durum yani ikna edilecek bir şey değil. anneniz böyle borçları ödeyebiliyorsa maddi özgürlüğü vardır herhalde çalışıyordur, istese boşanırdı. teklif etmişsiniz daha üzerine strateji geliştirip onları boşatmak ne derece mantıklı olur bilmiyorum. boşanacağı varsa zaten boşanır.

Anneniz sadece kendi hayatını değil sizin hayatınızı da düşünmeden hareket ediyor. Hadi siz evlenip gittiniz erkek kardeşiniz ne olacak? Bu herif zaten muhtemelen kadınlara veya kumara döküyor bu paraları.

Hayatınızda bir kambur olmuş adam resmen. Annenizi ikna etmek için erkek kardeşinizin geleceğinden yürüyün bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…