Bitmiyor bu kayınvalide sorunları

Deniz-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2019
127
41
48
Merhaba arkadaşlar, daha önce de buraya eşimin ailesiyle ilgili mesaj atmıştım. Bu başlığı açmamdaki sebep toplaşalım bir dertleşelim istedim. Bizden tecrübeli insanları dinleyip, fikir alıp ona göre hareket edelim istedim. Benim güncel sorunum kayınvalidem bize geldimi gitmek istemiyor. Her seferinde en az bir ay kalmak istiyor ve eşim de bunu normal görüyor. Sinir harbi yaşıyorum içimde. Siz neler yaşadınız nasıl atlattınız? Benzer sorunu olan arkadaşlar nasıl bir yol izlediler acaba?

Aynı dertten ben de muzdariptim.İnsan bir süre sonra gerçekten sıkılıyor...Ama benim eşim de benimle aynı fikirdeydi...Kayınvalide bir ay gitmezse bız de en son tatil yada gidilecek yer ayarlardik,yani haftasonu şuraya gidiyoruz gibi,sana da biletini alalım mı,burda kalır misin diye ve alıyorduk biletini...Yani yaptıkları hiç hoş değil,gel kal git sonra yine gel de ,biktirana kadar niye kalıyorsun yaniii....

Esin normal goruyorsa bu sorunun çözümü yok. Karşı gelmesen enayi yerine konulur kullanilirsin. Karşı gelirsen esinle aran, evliligin bozulur. Iki ucu b.klu değnek yani. Esin adam olacak, birey olmayi ogrenecek, bunun anormal oldugunu, sana bu kadar rahatsizlik vermeye haklari olmadığını idrak edecek baska cozumi yok. Yok eşim duzelmez diyorsan ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gitmeyi yani bosanmayi goze alip surekli "sorun cikaran" olucan. Ben olsam ikinciyi tercih ederim. Isler sarpa sarinca aklinin basina gelme ihtimali olabilir çünkü. En azindan kendine saygini korumus olursun

Merhaba arkadaşlar, daha önce de buraya eşimin ailesiyle ilgili mesaj atmıştım. Bu başlığı açmamdaki sebep toplaşalım bir dertleşelim istedim. Bizden tecrübeli insanları dinleyip, fikir alıp ona göre hareket edelim istedim. Benim güncel sorunum kayınvalidem bize geldimi gitmek istemiyor. Her seferinde en az bir ay kalmak istiyor ve eşim de bunu normal görüyor. Sinir harbi yaşıyorum içimde. Siz neler yaşadınız nasıl atlattınız? Benzer sorunu olan arkadaşlar nasıl bir yol izlediler acaba?

eşiniz bu durumu normal gördüğü sürece kayınvalidenizin gitmesini beklemeyin. Yakında yanınıza taşınmak istese ona da hayır demez eşiniz. Sorunu eşinizle çözeceksiniz kayınvalideniz ile değil.

Sinir harbini içinizde değil dışınızda yaşayın o zaman düzelir herşey...

Rahat ettirmeyin madem kayinvalidenize. Boyle bir sorunum olmadigi icin bilemiyorum ama is esinizde bitiyor. Kendi ailenizden birini davet edin o da bi kac gun kalsin kayinvalideniz sikilir gider esinizde anlar belki durumunuzu.

Sizde çağırın kendi anne babanızı o zaman eşinizin empati duygusu gelişir belki :D Hayır kaynanayı bu denli çekiyorsam bende eve annemi, kardeşimi çağırırım bir ay göndermem. Bilmiyorum ya da en kötü ben anneme gider bir ay kalırım oğluşuyla yaşasın misler gibi. Ama sorun zaten eşinizin anacı olması.

Burda sorun eşinizde
Kayınvalideniz ne kadar uzakta oturuyor da bir ay kalmayı normal sayıyorlar? Ben yurtdışındayım benimkiler en son geldiklerinde 21 gün kaldılar ki bana bile hafiften afakanlar bastı. 1 haftayı geçince misafirlik bitiyor bence, ben sonlara doğru yemek için iş vermeye başlamıştım veya ben süpürüyorsam ona da viledayı verdim. Siz de böyle yapabilirsiniz. Kendi annen gelse ona da böyle mi yapacaksıncılara söyleyeyim kendi anneme de böyle yapıyorum. Zaten ben söylemeden annem soruyor ben ne yapayım diye.
Yavaş yavaş eşinize işleyecekseniz bir ayın çok olduğunu

Aynı dertten ben de muzdariptim.İnsan bir süre sonra gerçekten sıkılıyor...Ama benim eşim de benimle aynı fikirdeydi...Kayınvalide bir ay gitmezse bız de en son tatil yada gidilecek yer ayarlardik,yani haftasonu şuraya gidiyoruz gibi,sana da biletini alalım mı,burda kalır misin diye ve alıyorduk biletini...Yani yaptıkları hiç hoş değil,gel kal git sonra yine gel de ,biktirana kadar niye kalıyorsun yaniii....
Kesinlikle ya gelsin tabi kalsın 5-10 gün ama bir ay geçmiyo olmuyo ben yapamıyorum. Eşim de normal karşılıyor bu durumu ben abartıyorum ona göre

Eski konunuza baktim da. Sizin asıl problemeniz esiniz. Yalnis bir evlilik yapmissiniz. Adamin sizi ne istediginiz umrunda bile degil. O yüzden kayinvalideye söyle davran bunu yap demek mantiksiz olur. Bence kökten evliligi gözden gecirin
Zaten bitti gibi evlilik yok ortada. Çok haklısınız benim ne istediğim ne söylediğim hiç bi zaman umrunda olmadı. İnsan kendini o kadar değersiz hissediyor ki psikoloğa gittim eşime o da söyledi eşiniz tabi ki değersiz hisseder böyle diye. Ayrıca neden aileniz bu kadar çok kalıyo diye de sordu. Ama eşime göre bu çok normal. Benim ailemin gelip öyle kalması da normal. Ama benlik bir durum değil kesinlikle.

Eşim dinlemiyor konuşamam yapamam diyorsanız:"Eşiniz evde iken kv ile iyi ilgilenin.
Eşiniz dışarı adım attığı an odasında yalnız bırakın,ilgi alakayı kesin.
Kv anlar istenmediğini,sonra da çeker gider herhalde.
Bu ikiyüzlülüğü önerdiğinize göre kendiniz de uygulayabiliyorsunuz.

Sevgi temelli ilişkilerde bunu yapabilenin gerçekten sevdiğine inanmam.

Zaten bitti gibi evlilik yok ortada. Çok haklısınız benim ne istediğim ne söylediğim hiç bi zaman umrunda olmadı. İnsan kendini o kadar değersiz hissediyor ki psikoloğa gittim eşime o da söyledi eşiniz tabi ki değersiz hisseder böyle diye. Ayrıca neden aileniz bu kadar çok kalıyo diye de sordu. Ama eşime göre bu çok normal. Benim ailemin gelip öyle kalması da normal. Ama benlik bir durum değil kesinlikle.

Size tek tavsiyem: Hickimse kendi psikolojik sagliginizdan ve fiziksel sagliginizdan önemli degildir. Mutsuzsaniz ve zarar görüyorsaniz, esiniz de bunu görmezden geliyorsa bu adam sizin icin dogru insan degil. Hepimizin ailesi var, ama bizim sorumlulugumuz ilk önce cekirdek ailemize karsi olmali

Size tek tavsiyem: Hickimse kendi psikolojik sagliginizdan ve fiziksel sagliginizdan önemli degildir. Mutsuzsaniz ve zarar görüyorsaniz, esiniz de bunu görmezden geliyorsa bu adam sizin icin dogru insan degil. Hepimizin ailesi var, ama bizim sorumlulugumuz ilk önce cekirdek ailemize karsi olma
Size tek tavsiyem: Hickimse kendi psikolojik sagliginizdan ve fiziksel sagliginizdan önemli degildir. Mutsuzsaniz ve zarar görüyorsaniz, esiniz de bunu görmezden geliyorsa bu adam sizin icin dogru insan degil. Hepimizin ailesi var, ama bizim sorumlulugumuz ilk önce cekirdek ailemize karsi olmali
Çok teşekkür ederim yorumunuz için gerçekten yardımcı oldu. 🙏🏻 Bazen insanın başka birilerinin fikrine ihtiyacı oluyor ve çok haklısınız ben zarar görüyorum. Ve bunların hiçbiri eşimin umrunda değil.

Bu ikiyüzlülüğü önerdiğinize göre kendiniz de uygulayabiliyorsunuz
Uygulamama sebep olacak bir eşim yok şükür.
Ben istemezsem çağırmaz,kal diye ısrar etmez.
Bu konu da birbirimize göre hareket ederiz oldu mu?

Ayrıca:" evime misafir olarak gelip kendi anammış gibi muamele ettiğim halde, evim de türlü türlü büyü işlerine girmiş bir kv kişisi var bende. Şahsen ağır bir hastalığı olmasa eve bile almazdm. Kv'lere karşı bi antipatim var bu konuda hiçte anlayışlı olamicam kimse kusura bakmasın.

Üyenin kv istememe nedenleri vardır. Durup dururken rahatsız olacak değildir herhalde.

Back
X