- 13 Eylül 2009
- 1.784
- 77
- 163
- 37
- Konu Sahibi Superisi 2009
-
psikolojik destek almayı düşündün mü? Belli ki zor zamanlar geçirmişsin ve belli ki güçlü bir kadın olmak zorunda hissetmişsin kendini. bundan sonra eşin ve eşin ailesi için değil biraz da kendin için savaş.. demek istediğim biraysel mutluğunun peşine düş. Bu kesinlik boşan demek değil... ama şartlar gerektirirse ve devam edemeyeceğini görürsen o da bir alternatif. Ama unutma ki hiç birşey senin hayatından kıymetli değil (bir tek varsa çocuğun kıymetlidir ancak)... sakın intihar gibi bir yolu tekrar seçme... hayatın bize sunduğu ve sunacağı o kadar güzellikler var ki... başka biri için kendi canından vazgeçmeye değmez. depresyonda olduğun için şu an göremiyorsun belki ama inan ki hayat çok büyük güzelliklerle dolu... Psikolojik yardım almayı düşün istersen.. tekrar kendini bulur net ve aydınlık bir pencereden bakmaya başlarsın hayata...
aslında düşünmedim değil 1yıl önce cidii tartışmalarımız oluyodu tabi ben herşeyi yoluna koyabileceğimi sanıyodum.Canım çok üzüldüm madem seni daha 24 yaşında bu denli üzdüler yıprattılar intiharı bile düşündün eyleme geçtin canım bunlar çok büyük kötü olaylar neden onları hayatından çıkartmıyorsun
yaşamak o kadar güzelki eşinden ayrılıp kendine yeni bir hayat kuramazmısın daha çok gençsin hiç birşey için geç değil
Ailenizi yıpratıp , üzenlere sadece sizin engel olmanız gerekmiyor.
Evlilik bir takım oyunu.
Tek başına mücadele verilmez evliliklerde.
Aile problemlerinde eşin tutumu önemli , hatta belirleyicidir.
Eşiniz size destek olmuyor, şu yaşadıklarınıza rağmen bir şeyler değişmiyorsa, siz birşeyleri düzeltin.
Öncelikle evinize gelen ve size garip imalarda bulunan kadından başlayın mesela.
Ve gerekiyorsa ayrılın , bitirin gidin.
Bazen dönüp gitmek en iyisi.
Sağlığınız bozulmuş, mutsuzsunuz ve belli ki umutsuzsunuz.
Ayrılmaların tek sebebi şiddet, aldatma vs. gibi radikal sorunlar değil yalnızca.
Mutsuzluktur en önemli, en geçerli sebep.
Sanırım bir seçim yapmanız gerekiyor ve siz kendinizi seçin !!!!
aslında düşünmedim değil 1yıl önce cidii tartışmalarımız oluyodu tabi ben herşeyi yoluna koyabileceğimi sanıyodum.
bide yalan söyleyemem eşim kendini çok değiştirdi şuan bunu düşünmek ona haksızlık olur ama hala ailesine malzeme olacak şeyleri ayırt edemiyo
bense bıktım eşimimi büyütücem oğlumumu
çk yorgunum kafam nie bu kadar karışık eski gücüm nie yok bilmiyorum
bir daha kalkabilirmiyim ayağa nasıl olcak bilmiyorum
dicek bişey bulamıyorum eşimde çok yıprandı bu ilişkide biara felç olma ihtimalim söz konusuydu eşime beni bırak şimdiden ayrılalım dedim.ağlayarak elimi öptü ne olursa olsun asla seni bırakmam dedi.bu yakın bi zamanda oldu onu öyle görmemiş olsaydım daha kolay olurdubelkiCanım benim çok üzüldüm yaşadıklarına..
Ailen arkandaysa bitir derim bu işi.. Kıyamam bu yaşında ne hastalıklar gelmiş başına..
Onlar değişmez eşin de dahil böyle gider..
Eğer boşanabilirsen daha rahat olursun toparlarsın kendini sanırım bebeğinde var onunla yaşar gidersin..
Çünkü böyle çok yıpranıyorsun baksana.. O kadar üzüldüm ki anlattıklarına..
çok i geliyo yazdıklarınız Allah razı olsun.bekarlığımda bu ilaçlardan kullandığım için hiç bişey değişmiyo sadece uyutuyo biliyorum.benim bi oğlum var yardımcım yokBende aynı fikirdeyim, kesinlikle psikojik destek alman gerekiyor. Tamam doktor ilaç verecek ama bu seni farklı kılacaktır. Bilmiyorum belkide vermeyecek sadece terapi uygulayacak. İki insan düşün benzer koşullarda; biri mutlu diğeri mutsuz...Arasındaki fark nedir sence? Bakış açısı...Tek fark bu...Doktor bunu sağlayacaktır ve sağlıklı düşünerek doğru karar almanda yardımcı olacaktır. Uzak geleceğe bakma; yarına bak sadece...Sen sağlıklı düşünmeye başlayınca kararlar alacaksın...Belki eşinle aynı yolda yürüyeceksin, belki tamam diyeceksin kendi yoluna bakacaksın...İntihar bir hataydı ama çok geçmişte kaldı...Dönüp bakma; sağlığına kavuşmak için psikolojini sağlam tutman gerek. Bak çok minik kanserli çocuklar var; dermansız hastalıklar; sadece yatarak geçen hayatlar var...Hepimizin kaderi var ve bunu yaşıyoruz. Sen eşinle evlendin, gençliğini falan çürütmedin; bunu söylemen için 60 yaşında falan olman gerek:) Sana laf sokan kadını hiç takma bile, kendi kalitesini ortaya koyuyor; eşin bu kaliteyi severse buyursun...Neyse canım çok gençsin ve herşeyi yapacak gücün var...Lütfen yap...
çok uzun süre eşimle gittik sonra pskolog büyücügb davranmasından sonra başka pskologa gittik oda uzattıkça uzattı.her hafta çağırdı 1buçuk yıl devam ettikCanım eşini seviyorsan , onla mutluysan ayrılmayacaksan o zaman dışarıdan karışan seslere kulaklarını tıka duymamazlıktan görmemezlikten gel sen evşnde hayatını yaşamay devam et yoksa daha kötü hasta olursun birde imkanın varsa pskolojik destek al çok işe yarıyor
ewet bunu denicem doğruSenin aslinda tek derdin herseyi cok cok fazla kafana takmak !
Birde tabi cocuksu ve düsüncesiz bir es,
tamam esin hata yapiyor gidip oraya buraya anlatmamasi gereken seyleri anlatiyor,
ee dedikoducu millet dururmu, o ona anlatir, öbürüde ona anlatir hop bütün sülale duymus,
seni ariyip hesapmi soruyorlar ?
Muhatap bile olmam,
yani konusmam bile, telefonu bile acmam,
neden sinirimi bozayimki ?
Neden herseyi ben düzeltmek zorunda kalayim ?
Birak kocan düzeltsin, nasil yalan dolan anlatiyorsa herseyi, gitsin düzeltsin,
ha kayinvalide misalen gelip karsina hesapmi soruyor,
yalan söylemis kocam diyip isin icinden cikiverirdim, hatta görüsmezdim bile,
sen niye herseyi tek basina düzeltmeye calisiyorsunki?
Neden herkese hesap vermek zorunda hissediyorsun kendini ??
Sen böyle yaptikca herkes hatayi sende görür, bu cok dogal,
geri cek kendini, görüsme kimseyle,
numaranida degistir hatta, kimsenin telefonlarinida acma,
arkadaslarinla gez toz, esinle birbirinizi seviyormussunuz, onunla vakit gecir,
onun ailesine ihtiyacin yok nasilsa, görüsme olsun bitsin,
Esinede söylersin, benim ölmemi istemiyorsan, ailenle görüsmicem bunu kabul et,
ben sagligimi kaybettim dersin olur biter,
bukadar ezdirmeyin kendinizi ya,
biraz güclü durun mesafeyi koyun yani
Kusura bakma canim seni elestirmiyorum, sadece kendine gel istiyorum, kendine deger ver biraz bencil ol bu konuda artik !
canim cok zor bir yola girmissin mutlaka mutlaka amamutlaka psikolojik yardim almalisin ve bu ilacla olmali cunku gercekten seni kendine getirecek rabbimin izniyle sana iyi gelecek teksey bu esinin iyi biri olmaya calismasi guzel bir olay ama herseyi sen tek basina yapamazsin sirtlayip tasiyamazsin eger tadevi alirsan mutlu oldugunu soylentilere kulak tikadigini zerre kadar umursamadigini goreceksin ben yasadim ordan biliyorum lutfen ayaga kalk kendin icin oglun icin ve seviyorum dedigin esin icin kalk davran yasamaya....
sanırım olayınız 3. kişilerle ilgili..eşinle aranda sorun yok anladığım kadarıyla..
ben olsam psikoloğa gidip buna sebep olanları doktorun çağırdığını ve onlarlada konuşmak istediklerini
söylerim..doktorun ciddi bir konuşma yapmasını isterim..neticede senin ruh sağlığını düzeltmek için orda..oyüzden çevrendeki kişilerlede
konuşması lazım..umarım herşey yoluna girer canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?