Biyografi Filmleri İzlemeyi Sevenler

thefirstgrader

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
48
0
96
Ankara
merhaba arkadaşlar benim gibi biyografi filmi seyretmeyi sevenler varsa önereceğiniz önermeyeceğiniz tüm biyografi örneklerinizi merakla bekliyorum.Benim ilk önerim Tanrıyı Oynayanlar / Something the Lord Made 2004 ABD

IMDB Puanı: 8.2/10
Tür: Biyografi, Dram
Yönetmen: Joseph Sargent
Senaryo: Peter Silverman, Robert Caswell
Oyuncular: Alan Rickman, Mos Def,
Kyra Sedgwick, Gabrielle Union
Müzik: The Andrews Sisters
Süre: 1 saat 50dakika

1930′ların başında Dr.Alfred Blalock’ın yanına bir temizlikçi olarak işe giren Vivien Thomas’ın zaman içinde üstün yeteneği sayesinde Tıp alanında büyük gelişmeler kaydeder. Biriktirdiği paranın da kaybolmasıyla zor dönemler geçirir fakat pes etmez. Mavi bebek adlı bir hastalığı Alfred ile birlikte nasıl tedavi edeceklerini bulurlar. Bu sırada da yükselen ırkçı söylemlerle uğraşmak zorunda kalacaktır.

Doktor adayı olan bir siyahi Amerikalının çektiği zorluklar ve ırkçılık söylemlerine rağmen, pes etmemesini anlatan yapım 2 dalda Altın Küre adayı olarak gösterildi. Toplamda 15 ödül kazanmış olan ve ilgi ile karşılanan bu film bir harika izlemenizi öneririm...

bugün önereceğim biyografi filmi Machine Gun Preacher 2011 2012 ABD

IMDB Puanı: 6.7/10
Tür: Aksiyon, Biyografi, Suç
Yönetmen: Marc Forster
Senaryo: Jason Keller
Oyuncular: Gerard Butler,
Michelle Monaghan, Michael Shannon
Müzik: Asche & Spencer Thad Spencer
Süre: 2 saat 9dakika

Eski bir çete üyesi olan Sam (Gerard Butler) , bir süre sonra kendini inançlarına adar ve Tanrıyı bulduktan sonra hayatını değiştirir; bütün malvarlığıyla Sudan’daki çocuklar için bir yetimhane kurar.

Hell’s Angel üyesi bir uyuşturucu satıcısı olan Sam Childers’ın Sudan’a giderek oradaki yetim çocuklar için savaşmaya başlamasını konu alan Gerard Butler’ın baş rolünde yer aldığı biyografi türündeki bu filmi çok beğendim.GERARD BUTLER müthiş bir oyuncu.

Birinci Sınıf / The First Grader 2010 İngiltere,ABD,Kenya
IMDB Puanı: 7.0/10
Yönetmen: Justin Chadwick
Senaryo: Ann Peacock
Oyuncular: Oliver Litondo,
Emily Njoki, Hannah Wacera
Süre: 1 saat 43dakika​
Kenya’da ilköğretimin parasız olması kararlaştırılır ve okuyabilmek için binlerce insan okullara yönelir. Bunlardan birisi de 84 yaşındaki eski özgürlük savaşçısı Kimani’dir. Geçmişinde ülkesine bir çok hizmette bulunan bu adamın okuma çabası, durumu öğrenen herkes tarafından desteklenmeye başlanacaktır.
Afrika’nın sefaleti içinde, yaşlı bir adamın okumayı öğrenme çabasının anlatıldığı film, gerçek bir yaşam öyküsünden alınıyor
itiraf edeyim bu film beni ağlattı.mutlaka izleyin derim.

Biyografi filmlerini izlemeyi seven biri olarak internette çok az film önerisine rastladım.genelde tek bir film önerisi va oda akıl oyunları.ilk çıktığında sinemada seyrettim benim için bir numara.ama biyografi filmi sevmek bir filmden ibaret olmasa gerek öyle değil mi.bende benim gibilere yardımcı olmak amacıyla böyle bir forum konusu açmaya karar verdim.benim listem bir hayli fazla.ama hepsini buraya yazarak tüketmek istemem.şu ana kadar yazdığım filmler gerçekten seyredilesi filmler.idealleri olan yada bir ideal uğruna ömürlerini geçirmiş insanların hayatlarını seyretmek ve seyrederken onlarla empati kurmak bana zevk veriyor.mesela the first graderdeki yaşlı adamın yoksulluk içinde hiç bir akrabası yokken 84 yaşında hayata tutunup alfabeyi öğrenmeye çalışması yaşadığı onca engel zorluk ve yokluğa rağmenmücadele etmesi ve bu insanın bu dünyada yaşamış olması bana farklı bir enerji vermekte.varolan okuma isteğimi dahada perçinlemekte.benim için biyografi filmleri bir hobi zaman ayırmaya değer güzel bir hobi.aynı hobiyi paylaşmak dileğiyle.

-Temple Grandin 2010 ABD
IMDB Puanı: 8.3/10
Tür: Biyografi, Dram, Aile
Yönetmen: Mick Jackson
Yapımcı: Scott Ferguson
Oyuncular: Claire Danes, Julia Ormond,
David Strathairn, Blair Bomar
Müzik: Alex Wurman
Süre: 1 saat 48 dk
Genç ve otizm hastası bir kadın dünyayı diğer insanlardan çok farklı olarak görmektedir. Hafızasına aldığı anlık olaylar ansızın gözlerinin önüne gelmekte ve bu durum ona, dünyaya çok daha derinlemesine bakabilme imkanı tanımaktadır. İnsanlarla diğer canlılar arasında yaşama dair bağlantılar kurabilmektedir. Onun bu iletişim becerileri Otizm kavramına çok daha farklı anlamlar yüklenmesine neden olur ve etrafındaki tüm insanlara bu becerileri ile yeni bir ufuk açma çabası içine girer. Ancak hayatı boyunca, kendisini çok farklı değerlendiren bütün bu insanlara unutamayacakları tecrübeler yaşatacak ve sevginin, merhametin ne demek olduğunu öğretecektir…

Temple Grandin’nin bu hikayesi gerçek bir hayattan alınma. Kendisi 1947 yılında Boston, Massachusetts’de doğmuş olan bir Otizm hastasıdır. Ancak hayata değer katma alanındaki çalışmaları ve özellikle hayvan içgüdüleri konusundaki başarılarıyla doktorasını tamamladıktan sonra, Colorado Eyalet Üniversitesinde profesörlük ünvanı almıştır. Aynı zamanda, filmde de anlatılacağı üzere; Hug Machine (Sarılma Makinesi) isimli bir ürün de icat etmiştir..
Hayatıyla, eserleriyle ve yaptıklarıyla dünyaya adını altın harflerle yazdırmış olan Temple Grandin’in biyografi filmi mutlaka izlemenizi öneriyor

IMDB Puanı: 7.4/10
Tür: Biyografi, Dram, Romantik
Yönetmen: Simon Curtis
Senaryo: Adrian Hodges, Colin Clark
Oyuncular: Michelle Williams,
Eddie Redmayne, Kenneth Branagh,
Julia Ormond, Emma Watson
Süre: 1 saat 39dk
1956 yılında, 23 yaşında genç bir delikanlı olan Colin Clark (Eddie Redmayne), Oxford’da okuduğu bölümü terk ederek, sinema sektörüne girer. O sırada çekimlerine başlanan ‘The Prince and the Showgirl adlı filmin setinde, en alt kademede görev yapar. Sir Laurence Olivier, efsanevi yıldız Marilyn Monroe (Michelle Williams) ve o dönem yeni evlendiği kocası, İngiliz tiyatro oyun yazarı Aurthur Miller’ı merkezine alan film, asistan Colin’in gözünden Monroe’nun İngiltere’de geçen bir haftasını anlatıyor.
Bir zamanların fenomen ikonu Marilyn Monroe’nun İngiltere’de geçirdiği 1 haftasının anlatıldığı öykü, Colin Clark’ın anılarından aktarılıyor.

marilynle bir hafta bir kadının çıkmazları mutsuzluğu ve hayata tutunamayışı anlatıyor.hayat enerjiniz olmadığında güzelliğin ne kadar çaresiz kaldığını görüyorsunuz

-Ölümsüz Anlar / Everlasting Moments (Maria Larssons eviga ögonblick) 2008 İsveç,Danimarka,Almanya / Türkçe Altyazılı-IMDB Puanı: 7.8/10
Tür: Dram, Biyografi
Yönetmen: Jan Troell
Senaryo: Niklas Rådström
Oyuncular: Maria Heiskanen,
Mikael Persbrandt, Jesper Christensen
Müzik: Pierre Degeyter
Süre: 2 saat 11dakika​

Tanrıyı Oynayanlar / Something the Lord Made 2004 ABD / TÜRKÇE DUBLAJ-IMDB Puanı: 8.2/10
Yönetmen: Joseph Sargent
Senaryo: Peter Silverman, Robert Caswell
Oyuncular: Alan Rickman, Mos Def,
Kyra Sedgwick, Gabrielle Union
Müzik: The Andrews Sisters
Süre: 1 saat 50dakika

Angela's Ashes​
Yapım :1999 - ABD, İrlanda,
Tür: Biyografi, Dram,
Süre: 145 dakika
Yönetmen: Alan Parker​

Son düzenleme:
1940'larda Hindistan İngiltere'nin sömürgesiydi ve bağımsızlığını kazanmak istiyordu.Ghandi Hintli bir politikacıdır fakat düşünceleri ve yaptıkları bildiğimiz politikacılara hiç benzemez.Oldukça etkileyici bir film olarak hatırlıyorum.Ghandi'yi oynayan aktör çok başarılı.( bir film biraz uzunca )

Gandhi (1982) - IMDb

Amerika'nın en zengin kişilerinden biridir Howard Hughes .Yönetmenlik ,yapımcılık vs vs yanı sıra uçma tutkunudur.Sıradışı bir hayatı olan bu adam aynı zamanda bir titizlik hastasıdır.Bu takıntısı hayatının sonuna doğru daha ilginç bir noktaya gelir.

The Aviator (2004) - IMDb

Çok zeki , başarılı bir matematik profesörünün hayatı.Bu adam gençilğinden beri asosyaldir ve diğer insanların göremediği sadece kendisinin gördüğü varlıklar tarafından etkilenmektedir.Tıp kendisine şizofreni teşhisi koymuştur.(3 harflilerin , ya da musallatın ağır derecesini yaşamakta olduğunu düşünüyorum Bu profesör 2 ay önce akademik bir heyetle Türkiye'ye de gelmiş ve hatta bir röpörtaj da vermişti.

A Beautiful Mind (2001) - IMDb

Son düzenleme:
Coco Chanel’den Önce / Coco Before Chanel 2009 Fransa,Belçika / TÜRKÇE DUBLAJ
IMDB Puanı: 6.5/10[/B]
Tür: Biyografi, Dram[/B]
Yönetmen: Anne Fontaine
Senaryo: Edmonde Charles-Roux
Oyuncular:[/B] Audrey Tautou,
Benoît Poelvoorde, Alessandro Nivola
Müzik:Scott Joplin
Süre: 1 saat 45dakika

Kostümler çok başarılı.
Audrey Tautou...Amelie' den Coco'ya...yine başarılı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…