Biyografi Filmleri İzlemeyi Sevenler

Chanel markasını başlatan , bronzlaşmayı, rahat giyinmeyi ilk moda haline getiren modacının hikayesi.Ayrıca 1930'lu yıllarda Atatürk Türk Silahlı Kuvvetlerinin üniforma tasarımını Coco Chanel'e yaptırmış. 'kokoş' kelimesinin koko şanelin kısaltması olduğunu duymuştum :) ama bu bilgi geyik olabilir.

Coco avant Chanel (2009) - IMDb

Özgürlük Yazarları / Freedom Writers 2007 ABD,Almanya / TÜRKÇE DUBLAJ-
IMDB Puanı:7.5/10
Tür: Biyografi, Dram, Komedi
Yönetmen:Richard LaGravenese
Müzik:Mark Isham, Will I Am
Süre:2 saat 3 dk
Oyuncular: Hilary Swank, Patrick Dempsey,
Hunter Parrish, Imelda Staunton, Robert Wisdom
Erin Gruwell (Hilary Swank) henüz 23 yaşında, yeni bir öğretmendir. İlk gününde, göreve başladığı varoş kesim okullarından Wilson Lisesi’nde sınıfa girince ilginç bir manzara ile karşılaşır. Sınıfta her toplumdan biraraya gelmiş sorunlu öğrenciler bulunmaktadır. Bütün öğrenciler suça bulaşmak için birer potansiyel tehlikedir ve hayattan beklentileri yoktur. İçlerindeki Latin çetesinin suçlarını kabullenmek zorunda kalır ve idealist eğitiminden vazgeçerek onlarla kendi yöntemleri doğrultusunda iletişim kurmaya başlar. “The Diary of Anne Frank” isimli varoş kesimin edebiyatını yapan eserlerle onların iç dünyalarına giren Erin, kurduğu iletişim sayesinde farklı alanlarda da bu çocuklara eğitim vermeye çalışacaktır.cumartesi günü seyrettim sıcağı sıcağına.bana göre tam puanlık film.gerçek bir hayat hikayesi.filmin bitiminde Erin gruwelli aratırsanız filme karşı sempatiniz dahada artacak ve iyi ki izlemişim diyeceksiniz.

evet çok çok güzel bir film bu.kesinlikle sıkılmadan izlenecek filmlerden.paylaşımınız için teşekkürler

gerçekten güzel bir film arkadaşlar eklemeyi düşünüyordum siz benden önce davranmışsınız.paylaştığınız için teşekkürler.hemfikir olmak güzel.aynı kıvamda belgeselide var arkadaşlar izlemek isterseniz onuda öneririm.bu filmde geçen bir söz benim çok hoşuma gitti.ruhun acılarını bedenin çalışması geçirir.karşı çıktığı bir sözün hayatının düsturu haline gelmesi çok ilginçti.biyografi filmlerinin en sevdiğim yanlarından biride bu içinde mutlaka dikkatimi çeken bir söz söyleniyor olması.the first grader:eğitim sen toprak olana kadar devam eder.özgürlük yazarları:her neysen sende karanlıkta bir ışık yakabilirsin vs...

Merhaba Arkadaşlar,

Harika filmler tavsiye edilmiş, izlemek için insanı sabırsızlaştıran türden.

Gandi'nin filmi de cidden güzeldir, benim aklıma gelmemişti tavsiye etmek.

The First Grader , kesinlikle ama kesinlikle benim tarzımı yansıtan bir film. Harika! En beğendiğim filmler listesine girdi kesinlikle! :) Kenya'lı çocukların güzelliği de büyülenmemi arttıran faktörlerden biri oldu...Kesinlikle izlenmeli!!!!!!

Lincoln (2012)
- Biography | Drama | History - 16 November 2012 (USA)

As the Civil War continues to rage, America's president struggles with continuing carnage on the battlefield and as he fights with many inside his own cabinet on the decision to emancipate the slaves.

Director:
Steven Spielberg
Writers:
Tony Kushner (screenplay), Doris Kearns Goodwin (book) (in part)
Stars:
Daniel Day-Lewis, Joseph Gordon-Levitt and Tommy Lee Jones | See full cast and crew

İçimdeki Deniz / The Sea Inside (Mar adentro) 2004 Fransa,İspanya,İtalya
IMDB Puanı: 8.1/10
Tür: Biyografi, Dram, Psikolojik
Yönetmen: Alejandro Amenábar
Müzik: Alejandro Amenábar
Süre: 2 saat 5 dk
Oyuncular: Javier Bardem, Belén Rueda,
Lola Duenas, Clara Segura, Celso Bugallo​
Son 30 yılını tek bir oda içinde yatarak geçirmiş olan Spaniard Ramon Sampedro’nun gerçek yaşam hikayesi anlatılıyor.. Sampedro’nun bu yaşamını usta oyuncu Javier Bardem üstlenip, mükemmel bir performans ortaya koyuyor. 30 yıldan sonra, yaşamına ötenazi ile son vermek isteyen amansız hastalığın pençesindeki Ramon Sampedro’nun hikayesi...biraz yavaş ilerliyor çok hareketli bir gününüzdeyseniz izlemeyin.ama dışarda yağmur elinizde çay empati yeteneğiniz doruk noktada ise oturun izleyin onun duygularıyla bir olun tadını çıkarın filmin.bende bu yetenek fazlaca gelişmiş sanırım sıkılmadım.javier bardem oyunculuk yeteğinede bir kez daha hayran kalarak izledim.gözümü kapadığımda o sakin denizde hissedebildim.iyi seyirler

Muhteşem Münazaracılar / The Great Debaters 2004 ABD
IMDB Puanı: 7.5/10
Tür: Biyografi, Dram
Yönetmen: Denzel Washington
Senaryo: Robert Eisele
Oyuncular: Denzel Washington,
Forest Whitaker, Kimberly Elise
Nate Parker, Jurnee Smollett
Müzik: David Berger, G. Marq Roswell,
Art Tatum, Sharon Jones
Süre: 2 saat 6dakika
Teksas’ta, siyahi öğrencilerin çoğunlukta olduğu Wiley College’de profesör olan Melvin B. Tolson’un gerçek yaşam hikayesi…Profesör Tolson, eğitim eşitliğinden fazla yararlanamayan öğrencilerinin gelişimine katkı için bir tartışma grubu kurmaya karar verir. İlk başta ifade güçleri sınırlı olan bu öğrenci topluluğu, giderek kelimelerin gücünü öğrenmeye başlar. Kendi dönemlerindeki toplantılarda yükselmeye başlayan Wiley Koleji tartışma grubu bir süre sonra Harvard’ın en güçlü rakibi olacaktır.
Gerçek bir öyküden alınan ve Altın Küre Ödülllerine aday olarak gösterilen filmde, başarılı oyuncu Denzel Washington, aynı zamanda yönetmen koltuğunda da yer alıyor. Etkileyici bir varolma mücadelesinin anlatıldığı bu filmi mutlaka izleyin.hatta derimki Denzel Washington'unu her filmini izleyin.mükemmel bir oyuncu.benim bir filmi izlemem için onun adını görmem yeter.

Ben de burada bahsedilen 2-3 filmi izlememiştim.En kısa zamanda seyretmeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…