- 3 Nisan 2014
- 36.365
- 148.592
- 798
- Konu Sahibi Umutumut82
ben olsam gitmezdim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Su ilk cumlenin alnindan öpüyorumSizi kız olduğunuz için görmek istemeyen adama 4 kız daha veren Allaha hamdolsun
Ben kinciyim sanırım. Gitmezdim. Hayır gittim diyelim, samimiyetle hakkımı helal eder miyim? Hayır. Ee neden gideyim? 37 yıldır bir hamlesi olmayan insan can bedenden çıkamayınca beni sorduysa azabındandır. Ve bunun hesabını Allaha versin artık diye düşünürüm.
Beni büyüten babama belki açıklardım da anneme kıyamazdım. Yalın ayak dışarı atılmış anneme "ben babama helallik vermeye gidecem" diyemezdim sanırım.
Size gidin veya gitmeyin diyemedim. Ama ben gitmezdim sanırım.
Belki de kinciyim çok...
Bak sonuçta o kızlarına da hayrı dokunmamış. Ama seni arıyorlar, gel de helallik alsın senden diye. İlginç. Ya senin kadar ezilmediler, ya çok iyi niyetliler, ya da akıllarında başka şeyler var.
Ben görüşmedim şimdiki babama ihanet şu bu vs söz konusu değil aklıma bile gelmedi ama bana babalık etmeyen biriyle helalleşelim diyecek kadar pamuk gibi biri değilim sanırım annemle de görüşmedim kendim anne olacak yaştayım zaten dedim geçtim ben kan bağına inanmıyorum illa benim hayata gelmemi sağladı diye kimseye minnet de edemem oldu istediği zaman bırakacak ölüm kapıya gelince kızım vedalaşım oldu başka ? Hem doğur hem bakma üstüne de öleceğini anlayınca kendince ruhunu arındır benim görüşüm şu benim bütün hayatım boyunca yanımda bir annem babam vardı ağladığımda,üzüldüğümde,düştüğümde,kalktığımda,hata,yaptığımda ve gerçek anne baba budur kan bağı şu bu gerekmez benim merak ettiğim sonradan neden pişman olacağınızı düşünüyorsunuz ? Beraber tek bir iyi anınız olmayan biri öldüğünde ne hissedip pişman olacağınızı düşünüyorsunuz?İyi akşamlar forumun güzel bayanları. bana yardımcı olursanız sevinirim.
Benim annem kaynana şiddetinden ,koca basiretsizliğinden dolayı ben 2 yaşındayken ayakları çıplak baba evine kaçmış. zaten kız oldum diye annemle beni hastaneden bile almak istememişler. Annem ben 10 yaşına kadarda evlenmedi. Şuanda 37 yaşındayım ve o zamanlarda babasız olmak ayıptı p.ç diyen olurdu.. Dıslanırdim ezilirdim yani babasızlığı iliklerime kadar yaşadım. .babamin suratini hic görmeden büyüdüm. birkere bile arayip sormadi.Ben 10 yasindayken annem benimde rızamı alıp baska biriyle evlendi ve ortak bir çocuklari oldu. (Şükür)
Babam (üvey)'ın annesi ailesi beni hic istemedi.elalemin çocuğuna baktigin yetmiyor okutuyorsun dendi. Ama babam onlara ezdirmedi. Babamin ailesinde tek saçi açık ve okuyan kız ben olduğumdan istemezlerdi beni..babam üniversiteyide okuttu ,evlendirdi, layığıyla gelin etti ,düğünümde karsilikli oynadik .çocuğum oldu onuda çok seviyor.sürekli hediyeler alır.koskoca adam at olur oglumu sırtında gezdirir.benim her dogum günümde bana çicek gönderir.2 sene önce 1 ay hastanede yattim.annemle evde oğluma bakti hergün hastaneye yanima geldi, ameliyata girerken ağladı .geçen sene kendi üzerine olan ev ve arabayi ayrica köyde kendi ailesinden kalan evide annemin üzerine yapmişki bende eşit hak alabiliyim. Yani iyi biri.
Biyolojik babamda evlenmis 4 kızı daha olmuş. Kızları beni aradi babamiz hasta son kez seninde helalleşmek istiyor diye. ben reddettim ama ogünden beri huzurum kaçtı. Geceleri uyuyamiyorum. 10 yasina kadar yaşadiklarim film şeridi gibi gözümün önünden geciyor.hamileyim ve cok duygusalım .icimde cok büyük bir nefret var ama sonradan pişman olma korkumda var. Babam 700km ötede uzakta ,eşim istersen hemen götürürüm diyor. Ama beni büyüten emek veren babam duyarsa cok üzülür ve hicbirsey eskisi gibi olmaz. sanki ona ihanet etmiş gibi hissederim. Siz olsanız ne yapardiniz
Uzun oldu kusura bakmayin![]()
Umut, içinden gelmeyen şeyi yapmak zorunda değilsin. Pişman da olmazsın merak etme. Sana yaptığı tek hayır tohumunu vermek afedersin. Neyinden pişman olacaksın? Hakkını da helal etmesen senin karşına çıkıp niye helal etmiyon demeye yüzü tutacak biri yok.Onlar belli bir yasa kadar birlikte büyümüşler oyüzden babalarini seviyorlardir belkide. Benim icim buz gibi
Cok teşekkür ederim evet babamdan yana çok şanslıyım. herzaman başımın üstündedir benim. Esimde esimin aileside ilk duyunca şok olmuslardı üvey diye
Benim babamda geçen hafta mezarda bile beni affetmeceğini söylemiş sanki çok babalık yapmış gibi şimdi bu adam ölüm döşeğine düşse gitmem bile. Çok zor ama bence gitmeyin seni çok iyi anlıyorum zamanında aklına gelmedin ne hikmetse ölüm zamanı gelmişsin..Evet bende cok kırgın ve öfkeliyim. .annem hastanede yapayanlız dogurmuş beni. 10 yaşına kadarda annemle çokkkk zor yaşadık. 1 dilim ekmeğe muhtaç kaldik. Kurban bayramında kimse et getirmicekmi diye ağladığimi bilirim. 1 kere bile acmısın demediler.
Umut, içinden gelmeyen şeyi yapmak zorunda değilsin. Pişman da olmazsın merak etme. Sana yaptığı tek hayır tohumunu vermek afedersin. Neyinden pişman olacaksın? Hakkını da helal etmesen senin karşına çıkıp niye helal etmiyon demeye yüzü tutacak biri yok.
Onlar belli bir yasa kadar birlikte büyümüşler oyüzden babalarini seviyorlardir belkide. Benim icim buz gibi
Muhteşem bir adam. İnsanlar öz kız evlatlarından mal kaçırıp oğullarına verme derdinde. Babanız ise ne incelikler düşünmüş. Ellerinden öperim. Asıl babanız o. Üvey filan değil. Zaten ben konuda bir baba gördüm
SevgilerSu ilk cumlenin alnindan öpüyorum
Babanız, yani size gercekten babalık yapan adam, kararınız ne olursa olsun sizi anlayacaktır. Çünkü "iyi" insan olmak böyle bi sey. Hepi topu 3 harf ama altına dünyaları sıgdırıyo iste. Adalet duygusu da onun icinde, ahlak da, vicdan da, merhamet de, bol bol sevgi de, kana ya da cinsiyete degil de cana deger vermek de.İyi akşamlar forumun güzel bayanları. bana yardımcı olursanız sevinirim.
Benim annem kaynana şiddetinden ,koca basiretsizliğinden dolayı ben 2 yaşındayken ayakları çıplak baba evine kaçmış. zaten kız oldum diye annemle beni hastaneden bile almak istememişler. Annem ben 10 yaşına kadarda evlenmedi. Şuanda 37 yaşındayım ve o zamanlarda babasız olmak ayıptı p.ç diyen olurdu.. Dıslanırdim ezilirdim yani babasızlığı iliklerime kadar yaşadım. .babamin suratini hic görmeden büyüdüm. birkere bile arayip sormadi.Ben 10 yasindayken annem benimde rızamı alıp baska biriyle evlendi ve ortak bir çocuklari oldu. (Şükür)
Babam (üvey)'ın annesi ailesi beni hic istemedi.elalemin çocuğuna baktigin yetmiyor okutuyorsun dendi. Ama babam onlara ezdirmedi. Babamin ailesinde tek saçi açık ve okuyan kız ben olduğumdan istemezlerdi beni..babam üniversiteyide okuttu ,evlendirdi, layığıyla gelin etti ,düğünümde karsilikli oynadik .çocuğum oldu onuda çok seviyor.sürekli hediyeler alır.koskoca adam at olur oglumu sırtında gezdirir.benim her dogum günümde bana çicek gönderir.2 sene önce 1 ay hastanede yattim.annemle evde oğluma bakti hergün hastaneye yanima geldi, ameliyata girerken ağladı .geçen sene kendi üzerine olan ev ve arabayi ayrica köyde kendi ailesinden kalan evide annemin üzerine yapmişki bende eşit hak alabiliyim. Yani iyi biri.
Biyolojik babamda evlenmis 4 kızı daha olmuş. Kızları beni aradi babamiz hasta son kez seninde helalleşmek istiyor diye. ben reddettim ama ogünden beri huzurum kaçtı. Geceleri uyuyamiyorum. 10 yasina kadar yaşadiklarim film şeridi gibi gözümün önünden geciyor.hamileyim ve cok duygusalım .icimde cok büyük bir nefret var ama sonradan pişman olma korkumda var. Babam 700km ötede uzakta ,eşim istersen hemen götürürüm diyor. Ama beni büyüten emek veren babam duyarsa cok üzülür ve hicbirsey eskisi gibi olmaz. sanki ona ihanet etmiş gibi hissederim. Siz olsanız ne yapardiniz
Uzun oldu kusura bakmayin![]()
Senin yerinde olsam geçmişi hiç kurcalamazdim.O kardeşleri de hayatıma almazdim.Bak Allah yine yüzüne gülmüş öyle bir üvey babaya denk gelmişsin.Onlar belli bir yasa kadar birlikte büyümüşler oyüzden babalarini seviyorlardir belkide. Benim icim buz gibi
Bir de hamilesiniz, koronanın yine pik yaptığı zamanlar haber yollamaktan bile imtina etmemiş de ayağına çağırıyor; 37 sene boyunca neredeymiş?
En fazla, telefondan "Evlatlık hakkım zehir zıkkım olsun" deseniz yeter bence.
Olmadı, asıl babana konuyu açarsın. Görüntülü konuşma gerçekleştirirsin. Bu şekilde annen ve asıl babanın çok sorun edeceğini düşünmüyorum. Ona onu kendi çapında affedip evrene saldığını, ama sen affetsen Allah 'ın affetmeyebileceğini söylersin. Annenin hakkını da hatırlatırsın. Bu kadarı da fazla, ama en azından 700 km yol tepme karnında bebek, pandemi vakti.Haklısın en iyisi unutmak. Yoksa akıl sağligım bozulacak.
Evet bu konuda hiçbir talebim olmamasina ragmen bunu yaptı. Bana bu zamana kadar yaptigi babalik dunyaya bedel zaten. İstese kendi öz ogluna bırakabilirdi hepsini. Erkek kardesime soylemis ben böyle birsey yapicam diye. Kardesimde ablamla arama mal mülk kırgınlığı sokma gerekeni yap baba demiş.