Biyopsi?

_sanat_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2009
3.513
1
158
Merhabalar...
Sol göğsümde kitle farkettim, doktora gittim, ultrason çekildi fakat kesin bişey söyleyemediler iyi huylu mu kötü huylu mu diye.
Dün gittiğim doktor biyopsi yapmayı önerdi
Ben malesef çok korkuyorum biyopsi nasıl bişeydir kistin sıvı yapılı mı katı yapılı mı olduğu bilinmiyor, katı yapılıysa nasıl olacak parça mı alınacak? :(
Bir de henüz 20 yaşındayım kanser ihtimali var mıdır?
Şimdiden teşekkür ederim Allah tüm hastalara şifa versin.

Son düzenleme:
Bende 4 sene önce göğsümde kitle farketmiştim.
Doktora gittim doktor bana "acilen hemen bir meme polikliniğine gitmen gerekiyor" dedi.
Panik oldum ne yapacağımı şaşırdım. Oradan çıktım eve geldim.
Başka doktorlar araştırdım, başka yere gittim ultrasonu çeken kişi korkulacak birşey olmadığını söyledi içim biraz rahatladı.
Ama ondan sonra başka bir doktora daha gittim o da ultrason istedi.
Ve çıkan sonuca göre korkulacak bir durum olmadığı memenin iyi huylu kistlerinden olduğunu, fibrokistik meme yapısına sahip olduğumu söyledi.
Genelde memenin iyi huylu kistleri bu yaşlarda oluyormuş.
Onun için panik yapma canım, başka doktorlara git. Ultrasonda zaten içi sıvı dolu veya sert yapıda olduğu anlaşılıyor.
Sana neden biyopsi dediler anlamış değilim. Eğer sert yapılıysa biyopsi istenir.

Bende 4 sene önce göğsümde kitle farketmiştim.
Doktora gittim doktor bana "acilen hemen bir meme polikliniğine gitmen gerekiyor" dedi.
Panik oldum ne yapacağımı şaşırdım. Oradan çıktım eve geldim.
Başka doktorlar araştırdım, başka yere gittim ultrasonu çeken kişi korkulacak birşey olmadığını söyledi içim biraz rahatladı.
Ama ondan sonra başka bir doktora daha gittim o da ultrason istedi.
Ve çıkan sonuca göre korkulacak bir durum olmadığı memenin iyi huylu kistlerinden olduğunu, fibrokistik meme yapısına sahip olduğumu söyledi.
Genelde memenin iyi huylu kistleri bu yaşlarda oluyormuş.
Onun için panik yapma canım, başka doktorlara git. Ultrasonda zaten içi sıvı dolu veya sert yapıda olduğu anlaşılıyor.
Sana neden biyopsi dediler anlamış değilim. Eğer sert yapılıysa biyopsi istenir.

Ben iki kere ultrason çektirdim farklı hastanelerde ama anlaşılmıyormuş katı mı sıvı mı olduğu.
Yine dünkü doktor biyopsi dedi, ilk gittiğim hemen gel ameliyatla alalım dedi tabi çok kolay ya hemen oluveriririm...
Dün gittiğim daha düzgün açıkladı belki yağ bezesi olabilir biyopsi yapabiliriz yada ameliyatla alalım biyopsi yapmadan dedi
Kafam çok karışık :(

Geçmiş olsun hangi şehirde yaşıyorsun, yaşadığın yerin bu konuda ün yapmış uzman doktorlarını araştırıp direk ona git derim. Hemen ameliyat denilmesi gerçekten ilginçmiş. Benimde sol göğsümde vardı Ankara Hacettepe Hastanesi'nde uzman ve dalında çok iyi bir doktora gitmiştim. Doktor elle muayenede bile önemli birşey değil demişti ama içim rahat etsin diye film çektirmişti gerçekten önemli birşey çıkmamıştı, gösterilen şekilde krem gibi bir ilaç sürüp masaj yaparak kurtuldum. İnşallah seninki de önemli birşey değildir. Tekrar geçmiş olsun.

Konu dahilinde bir sorum olacak bayanlar; kendi kendine meme muayenesi nasıl yapılır internetten araştırıp arada bir yapıyorum fakat tam olarak ayırt edemiyorum kitleleri.
Yani memenin doğal yapısından kaynaklı mı yoksa kitle mi gibi.
Kitlesini kendi farkedenler, özellikle neye dikkat ediyor?Nasıl farkediyor kitle olduğunu?

Konu dahilinde bir sorum olacak bayanlar; kendi kendine meme muayenesi nasıl yapılır internetten araştırıp arada bir yapıyorum fakat tam olarak ayırt edemiyorum kitleleri.
Kitlesini kendi farkedenler, özellikle neye dikkat ediyor?Nasıl farkediyor kitle olduğunu?

Eline zaten direk geliyor. Şahsen benim öyle olmuştu.
Genelde banyoda farkediliyor. (Sabunlanırken.)
Sert yapıda elinin altından kayan bir kitle.

$Kendi-Kendine-Meme-Muayenesi.webp $meme-muayenesi.webp

Geçmiş olsun hangi şehirde yaşıyorsun, yaşadığın yerin bu konuda ün yapmış uzman doktorlarını araştırıp direk ona git derim. Hemen ameliyat denilmesi gerçekten ilginçmiş. Benimde sol göğsümde vardı Ankara Hacettepe Hastanesi'nde uzman ve dalında çok iyi bir doktora gitmiştim. Doktor elle muayenede bile önemli birşey değil demişti ama içim rahat etsin diye film çektirmişti gerçekten önemli birşey çıkmamıştı, gösterilen şekilde krem gibi bir ilaç sürüp masaj yaparak kurtuldum. İnşallah seninki de önemli birşey değildir. Tekrar geçmiş olsun.

Evet ilginç, eliyle kisti sıkıp 'bu büyür kocaman olur,hemen gel ameliyat yapayım' demesi çok daha ilginç
Hııı deyip gitmedim bidaha o doktora
Ankarada değilim malesef burada gittiğim doktorlar genel cerrah ama öyle çok iyi bi doktor bulamadım
Sizinkinin geçmesine sevindim, çok teşekkür ederm cevabınz için

Benim de elime gelmişti içeride çıkıntı bir sertlik var
Yani anlaşılmayacak bişey değil belki benimki büyüktür o yüzden olabilir

Bu kadar endiselenme.
Biyopsi icin ufak bir parca veya sivi alinir bir igne sayesinde.
Agrisindan korkuyorsan, gitmeden 1-2 saat once, Emla kremi surersin olur biter.
Icini ferah tut.

yengemin basinida geldi , ince uzun igneyle kistden parca gibi bisey alindi öyle ameliyat degil yani , hemen test edildi sonuc iyi huyla cikti ama yinede ameliyat yapip iyi tumoru aldilar ,

Merhabalar...
Sol göğsümde kitle farkettim, doktora gittim, ultrason çekildi fakat kesin bişey söyleyemediler iyi huylu mu kötü huylu mu diye.
Dün gittiğim doktor biyopsi yapmayı önerdi
Ben malesef çok korkuyorum biyopsi nasıl bişeydir kistin sıvı yapılı mı katı yapılı mı olduğu bilinmiyor, katı yapılıysa nasıl olacak parça mı alınacak? :(
Bir de henüz 20 yaşındayım kanser ihtimali var mıdır?
Şimdiden teşekkür ederim Allah tüm hastalara şifa versin.

3 ay kadar önce aynı şekilde annem gögüsünde kitle fark etti ve koluna agrı ve bıraz ateş yaptı doktora gıttık.
memografi çekildi ve doktorumuz biyopsi yapmayı onerdi ve biyopsi yapıldı sonucunda kotu huylu zannedılen bır kıtle tespit edıldı.ama tam adını koyamadılar.
ameliyatla kıtle alındı ve lazerle dıkıldı.ameliyat sırasındada o alınan kıtle bıyopsiye gonderıldı ve temız çıkınca gögsunu almaya gerek kalmadı.kesiği çok az canım 1 haftaya kalmadan iyileşti iz olarak da cok fazla belli değil.
Korkulucak birsey yok canım Allah acil şifa versin.

Bu kadar endiselenme.
Icini ferah tut.

zaten uyuşturuyorlar gögsunu cok fazla hıssetmıosun çok hafif acıyormuş ki benım annem boyle dıosa emınım hıc acımıyordur

Merhaba canim, sanirim seni suanda anlayabilecek en iyi kisi benim. Bende henuz 21 yasindayim, ve gecen hafta yemek borumda tumor tespit edildi, doktor ordan hemen bi parca aldi ve biyopsiye yolladi allahtan iyi huylu oldugunu soyledi. Gecen haftadan beri bisuru kontrollere fln gittim hastaneye ameliyattan baska caresi yok dedi doktor. Simdi ameliyat gunumu bekliyorum. Bende sen gibi korkuyorum aklimda birsuru soru isaretleri var, ama hayirlisi diyorum rabbim bunu bana vermisse vardir bununda bi sebebi. Sende fazla kafana takmamaya calis, umarim seninkide iyi huyludur ve cabucak sagligina kavusursun, sevgiler..

gecmis olsun INSALLAH birsey cikmaz ALLAH ACIL SIFALAR VERSIN(AMIN):nazar:

buyrun ben olayım soru nedir bende uzun zaman önce meme biyopsisi oldum

Biyopsi nasıl bişeydir tam olarak bilmiyorum, ağrı olur mu?
Ben bazen gece fakında olmadan kistn olduğu tarafa doğru yatınca ağrı oluyor acaba biyopside de olur mu?

Bu kadar endiselenme.
Icini ferah tut.

Ben fazlasıyla panik yapan bi insanım
O hastaneye grip için bile gitsem stresten midem ağrır
Daha önce de böyle ufak bi operasyon geçirmiştim onda ağrı olmamıştı ama bunda olur mu endişelendim
Şükür halimize Allah beterinden korusun herkesi...

3 ay kadar önce aynı şekilde annem gögüsünde kitle fark etti ve koluna agrı ve bıraz ateş yaptı doktora gıttık.
memografi çekildi ve doktorumuz biyopsi yapmayı onerdi ve biyopsi yapıldı sonucunda kotu huylu zannedılen bır kıtle tespit edıldı.ama tam adını koyamadılar.
ameliyatla kıtle alındı ve lazerle dıkıldı.ameliyat sırasındada o alınan kıtle bıyopsiye gonderıldı ve temız çıkınca gögsunu almaya gerek kalmadı.kesiği çok az canım 1 haftaya kalmadan iyileşti iz olarak da cok fazla belli değil.
Korkulucak birsey yok canım Allah acil şifa versin.

Allah razı olsun...
İnşallah ameliyata gerek kalmaz ama ameliyat derse doktor yapılacak bişey yok :(

Back
X