Biz evlenirken neyi gozden kaciriyoruz?

Giovannetta

Your life is in your hands, make it beautiful!
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
373
381
23
Herkese merhaba
Son zamanlarda giderek ilgimi ceken "mutsuzluk" konulari kafami kurcalamaya basladi.
Ben de evlenmis ama mutsuz olan biriyim.
Ama benim evliligim zaten mutsuz baslamisti. Bir cogunuz (ben dahil bazilari haric) severek hatta bazilariniz hoplayarak ziplayarak evleniyorsunuz. Sonradan ne oluyorsa turlu turlu olaylar hadiseler aldatilma siddet bu liste uzar gider... ortaya cikiyor. Nikah kiyilirken sevincle evet dediginiz adam bir gun oluyor dusman.
Kizlar severek evlenenleriniz ozellikle, evet demeden once neyi gozden kaciriyor yada goz ardi ediyorsunuz hic dusundunuz mu?

Cinsellik icin evleniyor insanlar baska aciklamasi yok. 24,yasindayim ve bakireyim. Erkek eli tutmadim hic. İnancim geregi. Ve inanin bu yasima kadar 2 kere masturubasyon yaptim. Sacma geliyor bana. Millet esini aldacak kadar aziyor hayret ediyorum.

Kizlar evlenmeyin. Sehveti olanlar oruc tutsun.

Gerek kadin gerek erkek "doyumsuz" varliklar oldugumuzu unutuyoruz. Beklentilerimiz- bitmek tukenmek bilmeyen- gun gectikce artiyor. Kadin romantizm bekliyor, ilgi sevgi, simartilmak, korunmak, kollanmak... Adamlar genelde ev gecindirme derdine dusuyor, kafalari isle mesgul oluyor. Kimileriyse istedigine eristigi anda yeni isteklere, ihtiraslara kapilip gidiyor.. Kadin dir dir ediyor adam kendini saliveriyor. Kadin duzelsin istiyor bazen cocuk da yapiyor o mutsuz evliligin tuzu biberi oluyor. Vel hasili evlenirken flortun yerini hayat telasinin alacagini unutmamak elzemdir bana gore.. Zira cicekler bocekler ucusan kalpler bir sure sonra yerini rutin telaslara birakiyor.

Burada okudugum konulardan sonra benim dusuncelerim;
Bazi seylerin evlilik oncesi hafife alinmasi, evlendikten sonra halbuki ne kadar ciddi sorun oldugunun dank edilmesi,
Mantigin fazla rafa kaldirildigi, sadece duygularla hareket edilerek alinmis evlilik kararlari,
Cevreden fazla beklenti, altiniydi, bohcasiydi, filanca bize ev almadi, oburu bilmemkac tane bilezik takmadi,
Es ailesine karsi olan onyargilar,
Insanlarin kendine yetebilen bireyler olamadan evlilik sorumlulugu almalari
vs.

Bakis aciniza hayran kaldim. Sehveti olan oruc tutsun ha? O zaman niye 2 kere masturbasyon yapmak yerine 2 gun oruc tutmadiniz

Tutsun ben mi diyorum islam alimleri dior. Zinadan uzak durmak icin oruc tutun diyorlar. Tabi bu inanclilar icin gecerli. Sizi bilemem.

Ben size ne soruyorum siz bana ne diyorsunuz? Hanimefendi madem ki sehveti olan oruc tutsun gibi bir soylemde bulunuyorsunuz o halde neden "2 kere masturbasyon yapmak " yerine siz oruc tutmadiniz diyorum...

Ben size ne soruyorum siz bana ne diyorsunuz? Hanimefendi madem ki sehveti olan oruc tutsun gibi bir soylemde bulunuyorsunuz o halde neden "2 kere masturbasyon yapmak " yerine siz oruc tutmadiniz diyorum...

Ben bu forumda 2008den beri varim. 17 yasimda iken ilk defa denedim masturübasyonu. Merak diyelim. O gün ayni sekilde bir kere daha denedim. Bir gunde 2 defa. Baska olmadi hic. Yani kendimi tatmim etmek icin yapmadim.

Ayrica o gün oruc tutmam grkmiyordu.

Bende sehvet duygusu olmadigi icin sadece belli gunler nafile orucu tutarim. Sevabı için. İslam kaynaklarinda yazar. Oruc sadece ramazan ayinda tutulmaz.

Ben arkadaslığımıza dostluğumuza uzun uzun hersryı konusabılıyor olmamıza ve bunun verdıgı aska ınanarak evet dedım. Şimdi evliliğin rutınınıde sevdım. Esımın sosyal hayatına saygı duyuyorum oda benımkıne. Tartısmalar kavgalar anlasmazlıklar oluyor illaki ben o anlarda onu sevdıgımı unutmadan davranıyorum bunu da esımden öğrendım. Evllik buyuk fedakarlık gerektırıyor bayan olarak cokca ödün verıyoruz. Rabbım aynı yastıgı paylastıgı insana yuregını kapatacak kadar sevgısızlestırmesın.

Allah bozmasin ne de guzel ifade etmissiniz :))

Çok ilginç bu konuda böyle bi cevap beni şaşırttı inancın gereği yapmıyorsun ama bunları rahatça yazabiliyorsun bakıyorum

Evet yaziyorum. Problem?

İnancli kisiler yazamaz diye kural mi var. Yada sorunlarini yazanlar inancsiz kisiler mi yani
Yazdıklarının bu konuyla alakasını çözemedim inançlı veya inançsızsın dedim mi?
Ben çok relax bir insan olmama rağmen iki sefer mast. Yaptım elime erkek eli değmedi gibi şeyler Yazman garibime gitti.
Sonunda da evlenmeyin yazmışsın peki oruç tutarız

Frekanslar uyusmuyor sanirim sizinle benim. Sehvet duygunuz varmis ki merak sebebiyle veya bahanesiyle de olsa denemissiniz. Her cumlenizi de islam kaynaklarina dayandirmaniza gerek yok bence. Her neyse iyi forumlar size.

Bu nasıl bir kafa yapısıdır Allah aşkına . Hayret ettim doğrusu.
Burdan bakınca duygularınızı ve arzularınızı fena halde bastırmaya çalıştığınızı gözlemledim . Fena bir şekilde de patlak verebilir .

Yazdığınız şeylerin konuyla uzaktan yakından alakası yok demek ki Aklınız hep orda .

İnançlı insanlar evlenmez diye bir kaide mi var . Aslında insanın kendini günahlardan koruması için evlenmesi gerekir . Sünnettir . Hadiste evlenince imanın yarısının tamamlandığı buyrulur.

Bu yaşıma geldim cinsellik için evlenen birisini görmedim . O olmasi gereken birsey . İsteyen evlenmeden de yaşıyor zaten . .

ya masturbasyon bıle yapmamaktan gururla bahsedıyosun da bu saglıklı bışey degıl.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…