Biz görmemiş miyiz ?

Blackshe

bekle geliyorum 65 :)
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
990
114
323
Antalya
Merhaba arkadaşlar daha önce konu açmış ve bu konuda yıllardır görüşmediğimiz abimle görüşmeye başladığımızı yazmıştım.Abimle çok cana yakın olarak telde görüşüyoruz hepimiz.Yanlız bu konuşmalar esnasında canımızı sıkan birkaç konu var bunuda sizlerle paylaşmak istedim.Abim sanki bizi dağın tepesinde ve teknolojiden uzak yaşıyoruz sanıyor galiba.Kendisi Almanya'da yaşıyor.Geçenlerde benle konuşurken çocuklar nasıl falan dedim iyiler dedi o arada bir konuşma esnasında konu hayvanlardan açıldı bana ya bizim çocuklar burada ne inek ne tavuk nede bi başka hayvanı görmediler Türkiye'ye geleyim hep o canlıları çocuklara göstermek istiyorum dedi (bizde alanyada yaşıyoruz sanki burada sahilde tavuklar inekler cirit atıyolar) bende birşey demedim.Annemede geçenlerde aa anne ben seni pcden faceden falan anlamassın sanıyodum demiş.Yine geçen araç telefonu ile annemi aramış annemde araç sürerken telle konuşma oğlum Allah korusun çek kenara öyle konuş demiş.O da anne burada otoban var sen otobanı biliyormusun böyle dümdüz yol sıkıntı olmaz demiş annemde en sonunda dayanamayıp oğlum ben cahilmiyim otoban birtek Almanya'damı var Türkiye'dede var demiş.Kısaca arkadaşlar abim çok cana yakın konuşuyor fakat her aramasında bizi cahil gibi göstemeye çalışıyor.Annem ablam ve bende bu duruma çok üzülüyoruz.Onu kırmadan bu konuya karşı nasıl davranmalıyız sizlerede danışmak istedim

Son düzenleme:
Abinizin bütün çocukluğu Almanya'da mı geçti.
Türkiye'de yaşamadı mı hiç ya da gezmeye falan gelmedi mi?

abiniz dünyadan bihaber heralde..
olsun, o da onun imtihanı..

Son düzenleme:
Abinizin bütün çocukluğu Almanya'da mı geçti.
Türkiye'de yaşamadı mı hiç ya da gezmeye falan gelmedi mi?
Çocukluğundan beri orda yaşamış ama Türkiye'ye sık sık gelmiş.Hatta evimizede gelmişti ben 18 yaşlarındayken şehir merkezinde oturuyorduk yani.

Çocukluğundan beri orda yaşamış ama Türkiye'ye sık sık gelmiş.Hatta evimizede gelmişti ben 18 yaşlarındayken şehir merkezinde oturuyorduk yani.

Sizin abiniz kadar olmasada benim dayımın çocukları da öyle davranıyor da onun için sordum.
Çocuklar orada doğup büyüdüğü için burayı bir garipsiyorlar.Her türlü imkanlar onlara ait
bizim çok zor şartlarda yaşadığımızı düşünüyorlar.

Tabii abiniz biraz abartmış,siz de ona şakayla karışık cevaplar verin.

cnm abin türkiyeye gelip sizin nasil ve nerde yasadiginizi görene bu tür cümleler söyleyecektir bence. üstünüze almayin, demek bilmiyor tahmin edemiyor.

bence siz ailecek bi video çekinin içinde otobanda olsun abinize face'ten yollayın bizim burda da yazın almanyadan gelen komşular oluyo yok almanya da şöyle almanya da böyle.. çok sinir oluyorum ya gelme o zaman almanya da kal alla alla.. canım açık açık söyle abine kırıldığınızı bu kadar rahatsızsan..

Kusura bakma arkadasim ama abinde biraz `sonradan gorme` durumu olusmus sanirim...
Allah yardimciniz olsun, kendisini kirmadan birsey soylemeye calissanizda o sizi yanlis anlayacaktir, cunku su anda bulundugu durum bunu getirecek.
Ben 10 yil amerikada kaldim ve etrafimizda malesef ki boyle davranan insanlar oldu, ailelerine cahil gibi davraniyorlar.
Yahu kardesim sen neredeydin de nereye geldin de ne oldun??
Bu konuda ben cok agresif olabiliyorum... Hayir farzedelim ki ailen bilmeyedebilir, hayatinda hic pc gormemiste olabilir otobani da bilmez...
Nedir yani?? Konu olacak mevzu mu? Otobani bilgisayari facebooku gordun de noldu? basin goge mi erdi?
Allah`in verdigi iki kol-bacak-goz dorde mi cikti...
Tobe yarabbim...

Herneyse, bence sizin diyeceginiz birsey yok.
Eger o size oyle davraniyorsa sizde yeri geldiginde lafinizi ayni onun yaptigi sekilde hissettirmeden soylersiniz.
Anlamamazliga vurursunuz olur biter... cok kafani yoracaginiz can SIKACAGINIZ bir durum degil bence.
Herkes kendinin ne oldugunu bilir, birilerine ve ozellikle ailenizden birine neyi bilip bilmediginizi ispat etmenin bir anlami yok sanirim
Nacizane fikrimi paylasmak istedim, niyetim yargilamak veya kirmak degil...
Ama dedigim gibi Allah yardimciniz olsun

Ya genelleme yapmak istemiyorum ama Türkiyeden giden 1. kuşak gurbetçilerde ve onların çocuklarında genelde var bu durum. İlk kuşağın gitme nedeni zaten Türkiye'de zor şartlarda yaşamaları birden Almanyaya gidince ve orada hem Türkiyedeki kaznaçlarına göre çok para kazanmaya başlayınca hem de o dönemin Türkiye şartlarına göre burada bulunmayan bir çok ürün orada olunca onlar bir parça görmemişlik yapmaya başlıyor asıl olarak ve çocuklarını da buna alıştırıyorlar. Bizim Almanyada sadece 6 yaşına kadar yaşamış daha sonra 9-10 yıl boyunca Türkiyede kalmış komşu kızı bile öyleydi. Gayet nezih biryerde yaşıyor olmamıza rağmen Almanya da şöyle Almanya da böyle diye anlatırdı devamlı Kinderin ürünerinin Almanya'da daha lezzetli olduğunu filan idda ederdi ki öyle hava atmaya çalışan bir kız da değildi. Abinizin size karşı özel olarak yaptığını sanmıyorum ben. Bir de derler ya '' Almanyada Türk Türkiye'de Alaman '' diye başka bir ülkede yabancı olmanın ezilmişliğini böyle kapatmaya çalışıyorlar belki farkında olmadan. Zorluk çekiyoruz ama Türkiye'de olmayan şartlarda yaşıyoruz gibi.

bence siz abinize önyargıyla yaklaşıyorsunuz,türkiyede çocuklara hayvanları göstermek istiyorum demiş.sizde var dememiş ki.ayrıca belirli yaştaki insanların pc den anlamasını,kullanmasını KK daki hanımlar bile yadırgıyor ki,sizi tanımayan,yaşam şartlarınızı bilmeyen bir erkeğe garip gelmesi bana normal gelir.düşünün ki abiniz ne sizi nede annesini fazla tanımıyor

Abiniz Almanya' da yetişmiş.Bence bunları bilinçli olarak yapmıyor.Orada yetişenler biraz değişik oluyor:26:

Cok uzun süre yurtdisinda yasamis, ve Türkiyeye sadece memleketini (ki genelde orta anadolu ya da dogu anadolu) ya da antalya alanya gibi turistik biryerde 1 hafta sadece otel icinde gecirmis
kisilerin ortak özelligi bu.

Türkiyeyi muz cumhuriyeti sanmak...

kurduklari 2 cümle vardir,

1. Canim Türkiyem, güzel ülkem, keske orada yasasak, burada gurbet cok zor, memleketim icin canimi veririm

2. Buradaki seylerin hicbiri orada yok. Hala su yok bu yok..

Bu ne sizinle ne de abinizle ilgili bir sorun degil. Gercekten bilmiyorlar. Okumuyorlar, takip etmiyorlar.

Ne Türkiye siyasetinden ne de gelismelerden haberleri yok.

Gencler cok daha kötü durumda ya neyse.. o da ayri bir konu..

cok mantikli bencede

kizlar ne demek siz alamancilarla dalgami geciyorsunuz
saka bir yerde kizlar benim cocuklarimda yurt disinda dogdu büyüdü burda havanat bahcesi haric hayvan görmüyorlar birde ev köpek ve kedinleri
kardesimde alanyada yasiyor benim kücük kiz tatile geldigimizde sokakdaki kedi köpek ne bulduysa kardesimin evinde kardesim delirdi burasi barinakmi diyeeeee
belki sizin alinacaginiz aklina bile gelmemistir özlemden ne dedini bilmiyordurr kardesim diyor tek gelin kedinize köpenizede raziyimmmmm canim kardesimmmm
bende dedim bu teklifi yaparken iyi düsün bak inan bu sefer cocuklar alanyada hepsini toplar evine dedim
birde kaleye cikmistik orda benim kiz horoza aaaaaa tavuk demisti orda katmer acan kadin yavrum sizin orda horoz yokmu demisti gerci daha hala bilmiyorlardaa

eskiden olsa anlardimda
simdi gordugum bildigim kadariyla turkiyede herseyin en alasi en guzeli var )))
15 sene oncesine kadar cok sey yaygin degildi yada yoktu turkiyede
ben daha cok gida yonunden diyorum
bol bol nescafe, cikolata, ve krem peynir gotururduk hediye olarak herkes bayilirdi
mayonez istedigim zaman bir lokantada (sivasta) bilmezlerdi
yanlista anlasilirdim iyiki avrupada var diye azar isitirdim teyzemden kuzenlerimde
velhasil Belcikada yasiyorum simdi cogu urunlerin turk markasindan aliyorum
ve turkiyede yabanci marka merakina sasiriyorum en cok

ama sizin kuzeniniz kac yasinda kocaman adam turkiyeyede devamli geliyor
nasil boyle konusur anlamiyorum.
belki turkcesi bozuktur otobanin bile turkcede soylenmedigini saniyordur
yada facebook turkiyede fazla kullanilmiyor saniyordur ('ki en cok kullanilan ulkelerden biriside turkiye)
boyle bir gaf yaptigi zaman samimiyete dayanarak sizde laf soyleyin
"abicim gozlerini ac biraz teknolojide uzman bir ulkede yasiyoruz bunu bilmen lazim cok komik oluyor sen boyle soyleyince" falan
ben yinede kotu niyet'inden soyledigini sanmiyorum bir arkadasin dedigi gibi birinci kusak gurbetcilerin cehaleti ve kaliplasmis
zihniyeti inanilmaz derecede etki yapiyor cocuklara...

inek tavuga gelince almanyada gercekten zor gorur cocuklar
turkiyeye izine gittigimizde babam bak kizim inekler
bak kizim koyunlar bak kizim essek var sipa var
diye gosterirdi cok mutlu olurdum
abinize sahilde yasadiginizi bulunmayacagini soyleyin cekinmeden
bu kadar dert etmeyin

Son düzenleyen: Moderatör:
kuzen değil konu sahibinin anne bir abisi,yurt dışında yaşıyor ve türkiyeye sık gelmiyor

kuzen değil konu sahibinin anne bir abisi,yurt dışında yaşıyor ve türkiyeye sık gelmiyor

"Çocukluğundan beri orda yaşamış ama Türkiye'ye sık sık gelmiş.Hatta evimizede gelmişti ben 18 yaşlarındayken şehir merkezinde oturuyorduk yani."

diyo konu sahibi yani devamli gidip gelmis

kuzenide yanlis yazmisim ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…