biz işin içinden çıkamadık fikirlerinize ihtiyacımız var

kiskivrak

mutluluk çok yakın
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2007
3.523
2.322
398
Diğer
suan bir kız arkadsımla birlikteyim
kendi özel hayatıyla ilgili çıkmazdayız fisfisfis
aklımızdaki sorulara bir türlü cvplar veremiyoruz en iyisi size danışalım dedik :enbuyukkk:
arkadaşımın 1.5 senelik bir ilişkisi vardı herşey çok güzeldi çok iyi anlaşırlardı ama aralarındaki tek sorun çocuğun sürekli şehir dışında oldugu bir işte çalışıyor olmasıydı gamyoncuiremsu
arkadaşım sürekli bundan şikayetçiydi sürekli yanında olsun istiyordu senağlama bu yüzden burdan iş bulması konusunda ısrar ediyordu :CüvCüv: ama çocuk henüz askerligini yapmadığı için baska bir iş bulamıyordu :çok üzgünüm:
bu sebepten dolayı çıkan bir tartışma sonucu çocuk ayrılmak istedi ve ayrılırken şunları söyledi
biz bu konu yüzünden seninle daha çok tartışıcaz en iyisi yol yakınken ayrılmak ben senin aradıgın kişi degilim.... Çok üzgünüm çoook
daha sonra ortak arkadslarınada arkadasımın evlenmek istedigini ama kendisinin dogru düzgün bir işi olmadıgı askerligini yapmadıgı içinde evliligi düşünmedigini söylemiş :a015:
ve 2 aydır görüşmüyorlar sadece çocuk ilk hafta sudan bir sebeple arayıp konuşmuş gecen hafta da dogum günü msjı atmış arkadsıma :sm_cool:
geçelim sorulara
bu çocuk gerçekten bitirdimi bu ilişkiyi
yoksa blöfmü yapıyo ben senin aradıgın kişi degilim derken
yada ne yapmaya çalışıyor

canım arkadaşın erkek arkadaşının hayatına saygı duymayı öğrenmeli öncelikle.adam ekmeğinin derdinde arkadaşın onla geçireceği vaktin..
blöf yapıp yapmadığını bilemeyiz çünkü nasıl bir karakterdir bilemeyiz.ama arkadaşınız seviyor ve ilişkisini sürdürebilmek istiyorsa ,biraz saygı duymalı özverili olmalı..

bence bunaltmış,öffff dedirtmiş arkadaşın olasılıkla...
güven ve sevgi üzerine kurulu bir illişki ise bunlar geçici sorunlar ..neden bu kadar üstüne gidildi ki!
iş bulmak kolay mı ,düzenini bozacak adam, o isterdi ama .....? şartlarrrrrr...!!

çok haklısın ama arkadaşım zaten onun hayatına saygı duyuyordu tek endişesi nereye kadar böyle gidecegiydi
bu sebepten dolayı ayrılmayı arkadsım hiç istemedi
bizim anlayamadıgımız neden çocuk herşeyin zamanla yoluna girecegini söylemeyipte ayrılma yolunu seçti :dilcikar:

bence askerlik aradan çıkamayana kadar iş konusuna girmemeliydi arkadaşın nasıl olsa bulunduğu işten ayrılıp askere gitmek zorunda.şuan iş değiştirmesi bir şey anlam ifade etmiyor yani askerden sonra oturur herşey yavaş yavaş o süreçte fikirleini zaten erkek arkadaşı alırdı.askerlik öncesi erkek için kötü psikolojisinin olduğu süreçtir.ve askerlik bitene kadar da öyle olur.o psikolojinin üstüne bu şekilde baskı yaptığı için bence çocuk arkadaşının beklentilerine cewap weremeyeceğini düşünmüş ve sıkıntıya gelemeyip ayrılmış

ama şimdi bundan sonrası önemli tabi arkadaşın eğer sewiyorum diyorsa buluşup konuşsun nedenler sorsun cewaplar alsın vede kendini de açıklasın bu doğrultu da eğer çocuk da sewiyorsa mutlaka olumlu geçer adımlar atılır karşılıklı ve dewam ederler...konuşmadan çözülmüyor hiçbirşey

daha sonra ortak arkadslarınada arkadasımın evlenmek istedigini ama kendisinin dogru düzgün bir işi olmadıgı askerligini yapmadıgı içinde evliligi düşünmedigini söylemiş

biz kızlar neden böyleyiz?
arkadaşın evlenme niyetindeyken karşısındaki erkeğin de bu niyette olabilmesi için
ciddi anlamda bir işinin olması gerekir.

oratada böyle eksiklik varsa çocuk napsın?nasıl yanına gelsin yada evlensin?

bende arkadaşlara katılıyorum sıkboğaz etmiş..
yeniden barışırlar bence

yalnız dikkat etmeli arkadaşın sabretmeli

aynı durum bende de vardı ama ben askerlik bitmeden müdahale etmedim.işte bunu anlamadım nasıl olsa askerlik için o işten çıkacak neden bunun için tartıştı ki üzüldüm adına.tam tersine istediği koşulları ona askerlik sonrası için hayal ederek ona anlatsaydı onun için de moral hırs olurdu aranızda da dayanışma olurdu bu arada asker beklemek de çok zor 15 ay bekledim geldikten 1 ay sonra ayrıldım askerde olmalarından dolayı girdikleri psikoloji ile çok yıpratıyorlar karşısındakini ve ilişkiyi 3.5 senelik ilişkimi bitirdim

biz de çok üzüldük senin adına hayırlısı diyelim... ama gerçekten askerden sonra çok değiştiklerini biçok arkadaşımdan duymuştum..Benim arkadaşımın olayına gelince de,o istemedi ki ayrılmayı,o sadece beraber olmak istiyodu,çok aşırı bi baskısı da olmadı ama..şimdi arkadaşım da gurur yaptı o ayrıldığı için,çok seviyo ama aramıyo ondan bekliyo..

demek ki zamanla herşeyin yoluna gireceğine inanmıyordu arkadaşının sevgilisi.inanmadığı bişeyi niçin söylesinbenneyaptımki
arkadaşın çok sıkboğaz etmiş bence de.adam bu işsizlikte işinin peşindeyken arkadaşın liseli anlayışsız kızlar gibi 5 dk daha çok vakit geçirmenin peşinde gibi olmuş ve belli ki çocuğu bunaltmış.hayatına saygı falanda duymamış.duysa onun durumunu anlardı.
evli olupta gurbette çalışan nice insanlar var.onların eşleri ne yappsın?
ama iş işten geçmiş.arkadaşın pişman olsada arayıp barışma teklif etmesin.erkeklerin burnunu fazla da kaldırmaya gelmez.ama çocuk tekrar arayıp barışmak istersede fazla uzatmasın.

ben bir keresinde ayrıldığımızda çok sewiyordum o acıya dayanamadım gururu bırakıp aradım açmadı mesaj çektim dedim ki gerçekten bitirmeyi istiyorumusun gerçekten bitsin mi istiyorsun hayatından çıkayım mı falan yazdım sonra cewap yazdı sewiyordu o da biliyordum gerçekten istemiyorum dedi sonra konuştuk ayrılırken konuşmamıştık çözmek için aslında konuşsaydık ayrılmazdık.bribirimize söz verdik bir sorun için asla ayrılmayacaktık çünkü çözülmeyecek sorun yoktur.arkadaşında cesaretini toplayıp sorsun bence sorun warsa çözülür ama istemiyorsa bitmiştr..

canım cevabı kendin vermişsin.
erkekler evin direğidir ve sorumluluğu bizden fazladır.askere gitsin gitmesin iş deneyimi ister heryer. demekki geleceğini garanti altına almak istiyor arkadaş.
biz çalışsakta ek gelir gibi görünür ama erkek evi geçindirmek zorundadır.bence arkadaşın ona destek olsun takdir etsin onun bu mücadelesini.
benimde sevgilim serbest çalışıyor 4 senede emin ol 10 iş değiştirmiştir hepsinde destek oldum ona.benim ona verdiğim pozitif enerjide bana geri döndü.arkadaşında biraz destek olsaydı sevgilisine bence çok daha kıymetli olurdu sevgilisinin gözünde.
:teselli:

askerliğini yapmamış bir erkek ciddi konularda hep kararsızdır arkadaşın da evlilik gibi düşüncesi varsa çocuk çıkmaza girmiştir hem bu devirde iş bulmak da çok zor. önlerinde daha uzun zaman var düşünmek için gerçek sevgi varsa yolları mutlaka birleşir ama sorunlar aşmak kolay olmuyor arkadaşının biraz daha sabırlı ve özverili olması lazım umarım herşey yoluna girer

Yani bu zmanda iş için asla ve alsa tartışma olmaz .askerliğini yapmamış olmasının eksikliğini zaten görüyormuş arkadaşın ve dile getirmiş ve duymuş sevgilisi ve üzerine sürekli tantana yapıp kafa şişiren bir insan edası ile karşısındaki insana güvenemeyip ileride daha büyük sorunların doğmasına izin vermemek için blöf yapmayıp bence tamamen ne istediğini bilerek hareket eden genç bir erkek!
Arkadaşın bu kadar bunalıpta bence başkasına bunları sölemiş ve bu erkekte bunları duymuşsa iyi bile yapmış derim yani... Sanki insanlara anlatınca çözüm bulunuyormuş gibi anlatmış hata etmiş hemde kulağına gideceğini bile bile...
Bence giden gitmiş kalanlar sizinle olsun1

arkadaşım tahmin ettiğiniz gibi dırdır yapan,kafa yiyen biri olmadı.sadece doğal olarak konu açıldığında yanında olmasını,sabit bi iş bulmasını istediğini belirtti.sadece ayrılmadan önceki konuşmaları biraz sert geçmişti o kadar...zaten 1,buçuk senedir çocuk başka şehirlerde çalışıyo,arkadaşım da mecburen sabrediyodu çok sevdiği için ama bu durum daha ne kadar böyle sürecek diye merak ediyordu.

dediğim gibi bence konuşmak gerekir bizde şey war bitsin diyince hemen tamam diyip gurur yapma .ama aslında neden diye sorarak bir adım atınca çözülüyor eğer karşılıklı sewgi warsa.bu kadar kolay olmamalı cesaretini toplayıp bir adım at olumlu veya olumsuz çözülsün bu durumda kalmak çok kötü gerçekten.

görkem biz yazıyoruz ama sizin fikirleriniz ne durumda şekillendi mi birşeyler kafanızda

evet çok teşekkürler tabiki çok faydası oluyor yazdıklarınızın ama arkadaşım çok sevmesine rağmen o ayrılmak istediği için gurur yaptı ve çocuğun aramasını bekliyor.Çocuğun bu sebepten dolayı ayrılmaması gerektiğini düşünüyor,ayrılmak yerine yapıcı çözümler üretebilirdi diye düşünüyor.ayrıca bir daha aynı şeyi yapmamasını istediği için kafasını toplayıp eğer gerçekten seviyorsa ve kararlıysa dönmesini istiyor..çünkü arkadaşım dönerse yine aynı şeyleri söylemeye devam edip yine en küçük tartışmadan ayrılabileceğini düşünüyor...

Çocuğun bu sebepten dolayı ayrılmaması gerektiğini düşünüyor,ayrılmak yerine yapıcı çözümler üretebilirdi diye düşünüyor

mantıklı düşünüyor ama askerlik öncesi mutlak psikolojisi bozuk olan bir kişi böyle mantıklı düşünemez sizce bütün ayrılıklar mantıklı düşünerek mi olmuştur.çok saçma nedelerden sewerek ayrılanlar yokmudur gurur yapıp ta.insaNIn iç dünyası okadar karışabiliyorki ozaman yapıcı çözümler düşenemiyor.bence çok ayrıntılara takılmadan bir adım atsın ozaman işte tüm bu soruların cevabını alır.

öncelikle bu zamanda bu zor şartlarda iş bulmak bunu devam ettirebilmek yuva kurmak ve o yuvaya tüm vermek istediklerini yerine getirmek çok zor . belliki bay x bunu epey bir düşünmüş bir karara varmış kendince en doğru olanı arkadaşına vermek istemiş yani'' beni bekleme '' aslınad ben bay X si çok taktir ettim ilişkiler özellikle evlilikler öylesine yapılmamalı adımlar düşünerek sğlam atılmalı ki yıkılmasın. demekki hazır değil bununda arkadaşına daha fazla üzüntü vermesini istemyor. her ikisi içinde hayırlısı olur inş kısmetse zaten bağdattan olsa döner onu bulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…