- 9 Şubat 2010
- 18.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.107
- 1.123
Psikolojik tedavi kısmı hiç inandırıcı gelmedi.öncelikle o benim gayet de istediğim biriydi. dolayısı ile duygularım ona karşı bitmedi. ama ona yolladığım mesajın sebebi zaten bana ilgisiz davranmasıydı. güya flört ediyoruz aramak sormak yok. ben yazmadan yazılmıyor. görüşme buluşma için çaba yok. bir kere ekildiğim de oldu hatta. onu istememe rağmen bu hareketleri yüzünden hayatımdan çıkarmak daha doğrusu kendi umutlarımı yok etmek zorunda kaldım. biz sonrasında başka sebepten iletişime geçtik kendisiyle. o mesajım onu çok sarsmış, günlerce kendine gelememiş, psikolojik destek almaya başlamış vs yani ne kadar doğru bilemem ama bana gösterilmeyen sevgi için kendini bu denli yıpratmış olması (ben gittikten sonra en azından) çok da anlam ifade etmiyor maalesef. benim beklentim net olmaktı, o belirsiz kısımda kalmak istedi ben böyle algılıyorum. ve cepte gördü gibi hissettim o dönem bu da çok rahatsız edici. evet, efor sarf edilebilir ama aynı sorunlar aynı değersizlik hissinin geçeceğini hiç sanmıyorum.
sırf bu olay yüzünden değil, geçmişten gelen travmaları ve her şeyin üst üste gelmesi vs söylediği şeyler bunlardı.Psikolojik tedavi kısmı hiç inandırıcı gelmedi.
Aslında arkadaşınızla yaşasığınız durumlar benziyor. O kızın da belli kriterleri varmış senin de, sen kriterine uymadığı için kestirip atmışsın, karşıdaki kız da aynısını yapmış. Aynı filmi tekrar tekrar izlemeye gerek yok
Adam hem pot kırıp hem de bir hafta ortadan kaybolursa ben de bir daha yüzüne bakmam.sırf bu olay yüzünden değil, geçmişten gelen travmaları ve her şeyin üst üste gelmesi vs söylediği şeyler bunlardı.
benzese de çok farklı şeyler değil mi ama ya. birinde benimle sözde flört eden ama ilgisini eksik eden biri vardı.
arkadaşın olayında ise ortada bir yanlış anlaşılma, bi iletişim saçmalığı var. pot kırma gibi düşünün ama asla kaba saba, hakaret tarzı şeyler değil. ve duygusal bir durum hakkında, kesinlikle öyle fiziksel, kimseyi incitecek şeyler falan değil. oğlan hatasını anlayıp özür diliyor ama kız diyor ki senin aramızdaki şeyle alakalı gerçek düşüncen buydu, sonrasında da benden uzaklaştın iletişim kurmadın hayatını yaşadın, sonra kafana dank etti beni kaybetmemek için döndün özür diledin falan diyor.
iletişim hatası, yanlış anlaşılmalar olabilir eminim ki yüz yüze olsalar asla öyle algılanmayacaktı. ilgisizliğin affı olmaz ama yanlış anlamanın, yanlış ifadenin affı olabilir aslında neden olmasın ki. şimdi belli ki kız bizim oğlanın aşkına inanmıyor.
üstüne düşmemiştim günde hepi topu 2-3 kez yazmak üstüne düşmekse ben bişey bilmiyorum demek ki :)Ben istemediğim halde peşimde koşan bir adamı ben istemem ne öyle sapık gibi
Gerçekten Türk kadını ilginç
Adam dengeli dozunda fazla kıskançlık yapmıyorsa seni sevmiyor diyorlar
Sevgi anlayışları baskılamak takip etmek sürekli karşısındakini darlamak
Adam günde 5 kere arıyorsa seviyor 1 kere arıyorsa sevmiyor bazı kadınlar için
Biri beni 5 kere arasa bunun işi gücü yok derim ya soğurum
İlginç bir sevgi anlayışı
Sonra gidip psikopatlarla olup ağlanırlar
Bir arkadasım vardı benim için adam dövdü deyip övünüyordu
Hastalıklı bir bakış açısı
Benim için çaba iki taraflı olur
Olur olmaz trip atmak peşinde koşturmak falan ne bilim bana göre değil
Zaten kişiliği oturmuş bir adam bunlara gelmez
Bu devirde kimse kimseyi çekmiyor valla
O yüzden Naz yapıp süründürücem dersen tekmeyi de yiyebilirsin günün sonunda
Doz iyi ayarlanmalı
Senin konunu biraz hatırlıyorum çok üstüne düşüp fazla beklentiye girdiğini kaşındaki adam için gizemini yitirdiğini düşünüyorum
İlişkinin ilk başlarında daha çok arkadaşlık seviyesinde ilerlemesi kanısındayım
ortadan kaybolmak değil aslında. mesaja yanıt gelmeyince o da darlamak istemediği için yazmadığını söyledi.Adam hem pot kırıp hem de bir hafta ortadan kaybolursa ben de bir daha yüzüne bakmam.
Evet ikinizin sorunu aynı değil ama ikiniz de geçmiş tecrübelerinize dayanarak karşınızdakine yolvermişsiniz, ortak noktanız bu bence.
Sürekli konuşma başlatma üstüne düşmektirüstüne düşmemiştim günde hepi topu 2-3 kez yazmak üstüne düşmekse ben bişey bilmiyorum demek ki :)
ama gerçek duygularımı ve niyetimi belli etmek için biraz daha beklemem gerekirdi bence. net olmak yaramıyor.
ben de normalde yapmazdım ama oldu bi kere. neyse sevgimi hak etmiyormuş demek ki der geçerim. sevgim bitti mi, hayır taş kalpli biri değilim sonuçta ve bitmedi ama onu da istemiyorum çünkü oluru yok. zaten o da dönmez, gerek de yok. yenileri tanıma enerjim düştüğü için olan bana oluyor açıkçası.Sürekli konuşma başlatma üstüne düşmektir
Ben bana yapmayana yapmam
Ne münasebet ya
İletişim karşılıklı olmalı
Adam sana yazmıyorsa sende yazmıyorsun bu kadar basit
Ayrılık konuşması yapmak için bile değer vermem
Ortada yıllarca sürmüş bir ilişki yok sonuçta
Daha çok gençsinben de normalde yapmazdım ama oldu bi kere. neyse sevgimi hak etmiyormuş demek ki der geçerim. sevgim bitti mi, hayır taş kalpli biri değilim sonuçta ve bitmedi ama onu da istemiyorum çünkü oluru yok. zaten o da dönmez, gerek de yok. yenileri tanıma enerjim düştüğü için olan bana oluyor açıkçası.
Ayýyyyyyyyyyyyy cok romantik kiz, kelebekler uctu gozumdeTürk kadını çok acayip. Çaba kavramı da çok farklı. Her gün günaydın mesajı atmayı çaba sarfetmek sanan da var, benim korkudan altıma edeceğim davranış biçimlerini (reddedildiği halde vazgeçmemek, takip etmek, kıskanmak, kısıtlamak vs) çaba ve sevgi gösterisi olarak algılayan kadınlar da var.
Çaba dediğimiz şey karşılıklı ilgidir bence. Benim anlayışım bu en azından. Tek bir tarafa yükleyemem bunu karşılıklı olması gerekir. Küçük jestler, ilginin üstünde olduğunu belirten davranışlar, minik dokunuşlar falan filan. Flört olaylarından çok uzun yıllardır uzağım ben, o yüzden örnek veremiyorum. Ama regl olduğum günün akşamı işten elinde sevdiğim pastanenin çikolatasıyla gelen yüz yıllık kocam hala aramızdaki ilişkiyi sıcak tutmak ve ilgisini sevgisini göstermek için çabalıyordur bence.
ben de böyle düşünüyorum.Sizinle benzer süreçlerden geçtiğimiz için çok iyi anlıyorum hislerinizi. Yaşadığınız bu olaydan dolayı genel bir sorgulama içerisindesiniz ilişkiler ve insanlarla ilgili. Bence genelgeçer bir çaba tanımı yok. Her ilişkinin dinamikleri farklı, her insanın sevgi ve fedakarlık anlayışı farklı. Bu sebeple şu doğru bi davranıştır ve ilişki için çaba sarf edildiğini gösterir diyemeyiz. En basitinden burda açılan konulara bile baktığımızda şunu görüyoruz, bazı hanımlar eşlerinin ilgisizliklerinden şikayet ediyor bazıları ise fazla ilgiden bunalmış. Çünkü ilgiyi, merak edilmeyi, gün içinde aranmayı çaba olarak değerlendirmiyorlar. Bizim çaba anlayışımız da böyle işte, kişisel. Siz de ben de karşımızdaki insana net olarak onlar için çabaladığımızı ifade ettik. Bunun bi erdem olduğunu düşündük çünkü. Ama demek ki onların çaba anlayışı bu değildi, ya da onların çabalama hakkını ellerinden aldık kendimizi tepside sunarak. Ya da bunun için aceleci davrandık. Belki başka birisine bunu yapsak çok hoşuna gidecekti bilemiyorum. Diyorum ya bu çok kişisel bişey. Şuna inanıyorum ben. İçimden geldiği gibi davrandıysam herhangi birine, elimden geleni yaptığıma inanıyorsam; doğru olan, bana ait olan bana gelecektir zaten. Kalbim, birine karşı duyduğum en ufak bir his bile çok kıymetli. Çabamı gösteririm inandığım şekliyle, ama çarçur edilmesine de izin vermem.
Geçen Müge'de vardı.Türk kadını çok acayip. Çaba kavramı da çok farklı. Her gün günaydın mesajı atmayı çaba sarfetmek sanan da var, benim korkudan altıma edeceğim davranış biçimlerini (reddedildiği halde vazgeçmemek, takip etmek, kıskanmak, kısıtlamak vs) çaba ve sevgi gösterisi olarak algılayan kadınlar da var.
Çaba dediğimiz şey karşılıklı ilgidir bence. Benim anlayışım bu en azından. Tek bir tarafa yükleyemem bunu karşılıklı olması gerekir. Küçük jestler, ilginin üstünde olduğunu belirten davranışlar, minik dokunuşlar falan filan. Flört olaylarından çok uzun yıllardır uzağım ben, o yüzden örnek veremiyorum. Ama regl olduğum günün akşamı işten elinde sevdiğim pastanenin çikolatasıyla gelen yüz yıllık kocam hala aramızdaki ilişkiyi sıcak tutmak ve ilgisini sevgisini göstermek için çabalıyordur bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?