biz kadınlar evlilikte neler bekliyoruz da mutsuzuz?

pitirtay

whatever
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
1.028
307
118
evet..bu benim aklıma takılan bi soru.
benim kocam agresiftir, hayatım boyunca hep pasif, hiç bişeye sinirlenmeyen, kıskanmayan bi otoritesi olmayan bi adamla evlenmem biraz ağır erkek gibi olmalı dedim..evlendim böyle biriyle ve pişmanım.keşke sinirleri alınmış pasif bi adam olsaymış diyorum.

bi tanıdığımız var yıllardır arkadaşız o da evlenirken kocası aynı anlattığım gibi pasif, kalp kırmak nedir bilmez, kıskanmanın yakınından geçmeyen bi adam.o da öyle biriyle evlenmek istiyordu ve evlendi ama o da pişman.

ben ona anlatıyorum ay çok sinirli çok kıskanç herşeye karışıyo bunaldım artık napıcam diye

o da bana anlatıyo bu ne biçim erkek insan biraz kıskanır bişeyi de kendi akıl eder bikere bi konuda tartışamadık bile yıllardır diye

eşim beni hep yönetmeye çalışır, her şeye karışır kıskanır falan bunaltır..

onun eşi de tam tersi, arkadaşım bişey söylemeden yapamaz hiçbişeyine karışmaz..

eşim beni haftada 3-4gün dışarı çıkarsa hem mutlu oluyorum hem sorumsuz olduğunu düşünüyorum.koca adam evlenmiş hala abuk subuk para saçıp savuruyo diyorum.bişey istediğimde almazsa cimri herifin tekisin diyorum alsa bu da hiçbişeye hayır diyemiyo diyorum.

annesi tek yaşıyor iyi bi eş olduğumu göstermek için(gerçi aslında seviyorum annesini de, zararsız)eşime sık sık anneni ara diyorum.
2-3 gün üst üste arasa ne ana kuzusuymuş vur dedik öldürdü bu da be diyorum içimden.

eşim annesine kız kardeşine canım bitanem dese kıskanıp surat yapıyorum ama o o yüzden yaptığımı anlamıyo tabi.

birlikte olmak istese yeter artık kurudum ne sapıksın biraz rahat ver diyorum adama istemese beni aldatıyo mu acaba artık beğenmiyo mu niye istemiyo lan acaba diye düşünüyorum.

kavga ettiğimizde neyin var diye otuz kere sorsa yeter beee bunaltma üstüme gelme diye bağrıyorum sormasa benle ilgilenmiyosun neyin var bile demiyosun diye krize giriyorum.

eşim normalde bi erkeğin yardım etmiceği kadar ev işinde yardım eder.o kadar etmesine rağmen bi istediğimi yapmasa hemen sinir olurum zaten hiçbi işe yaradığın yok derim gıcık olurum.

işin tuhafı üç beş yakın arkadaşıma durumu anlattım onlar da kendi durumlarının böyle olduğunu söylediler.
biz deli miyiz?niye böyleyiz?

evet..bu benim aklıma takılan bi soru.
benim kocam agresiftir, hayatım boyunca hep pasif, hiç bişeye sinirlenmeyen, kıskanmayan bi otoritesi olmayan bi adamla evlenmem biraz ağır erkek gibi olmalı dedim..evlendim böyle biriyle ve pişmanım.keşke sinirleri alınmış pasif bi adam olsaymış diyorum.

bi tanıdığımız var yıllardır arkadaşız o da evlenirken kocası aynı anlattığım gibi pasif, kalp kırmak nedir bilmez, kıskanmanın yakınından geçmeyen bi adam.o da öyle biriyle evlenmek istiyordu ve evlendi ama o da pişman.

ben ona anlatıyorum ay çok sinirli çok kıskanç herşeye karışıyo bunaldım artık napıcam diye

o da bana anlatıyo bu ne biçim erkek insan biraz kıskanır bişeyi de kendi akıl eder bikere bi konuda tartışamadık bile yıllardır diye

eşim beni hep yönetmeye çalışır, her şeye karışır kıskanır falan bunaltır..

onun eşi de tam tersi, arkadaşım bişey söylemeden yapamaz hiçbişeyine karışmaz..

eşim beni haftada 3-4gün dışarı çıkarsa hem mutlu oluyorum hem sorumsuz olduğunu düşünüyorum.koca adam evlenmiş hala abuk subuk para saçıp savuruyo diyorum.bişey istediğimde almazsa cimri herifin tekisin diyorum alsa bu da hiçbişeye hayır diyemiyo diyorum.

annesi tek yaşıyor iyi bi eş olduğumu göstermek için(gerçi aslında seviyorum annesini de, zararsız)eşime sık sık anneni ara diyorum.
2-3 gün üst üste arasa ne ana kuzusuymuş vur dedik öldürdü bu da be diyorum içimden.

eşim annesine kız kardeşine canım bitanem dese kıskanıp surat yapıyorum ama o o yüzden yaptığımı anlamıyo tabi.

birlikte olmak istese yeter artık kurudum ne sapıksın biraz rahat ver diyorum adama istemese beni aldatıyo mu acaba artık beğenmiyo mu niye istemiyo lan acaba diye düşünüyorum.

kavga ettiğimizde neyin var diye otuz kere sorsa yeter beee bunaltma üstüme gelme diye bağrıyorum sormasa benle ilgilenmiyosun neyin var bile demiyosun diye krize giriyorum.

eşim normalde bi erkeğin yardım etmiceği kadar ev işinde yardım eder.o kadar etmesine rağmen bi istediğimi yapmasa hemen sinir olurum zaten hiçbi işe yaradığın yok derim gıcık olurum.

işin tuhafı üç beş yakın arkadaşıma durumu anlattım onlar da kendi durumlarının böyle olduğunu söylediler.
biz deli miyiz?niye böyleyiz?

fıtratımız böyle canım insanız hep daha iyisini daha mükemmelini istiyoruz elimizdekiyle yetinmiyoruz erkeklere göre daha içten pazarlıklıyız cin fikirliyiz bu sebeple ne kendimizi nede karşımızdakini bi türlü memnun edemiyoruz

Benim eşim..
Sakindir(sinirli bi adamla yapamazdım)..
Rahattır..
Kıskanç değildir(ilk eşi tarafından aldatılmasına rağmen) güveni tamdır..
Ailesiyle saygılı ama mesafelidir..
Para konusunda asla kısıtlamaz..
Cinsel hayatımız gayet iyidir..
Özel günleri asla unutmaz..
Özel günlerin dışında ara sıra hediyelerle gelir eve...
Sinema,tiyatro,konser,bar,yurt içi,yurt dışı tatillere gideriz..
Herşey süper görünüyor değil mi??
Ama ben yine de tartışacak bişeyler buluyorum malesef..
Eşimi çok seviyorum ama kaşınıyor muyum neyim..
Durduk yere adamın burnundan getiriyorum..
Offf offff sahi biz kadınlar ne istiyoruz??

Kadın milleti hep aynı heralde :1: Gerçekten her şeyde bi sorun buluyoruz.. Dünyayı önümüze serseler şu tarafa sersek daha iyi olurdu deyip şikayet ederiz :111:, yapı sanırım, o yüzden erkekler anlayamıyolar bizi, acıdım şimdi gariplere :51:

Benim eşim..
Sakindir(sinirli bi adamla yapamazdım)..
Rahattır..
Kıskanç değildir(ilk eşi tarafından aldatılmasına rağmen) güveni tamdır..
Ailesiyle saygılı ama mesafelidir..
Para konusunda asla kısıtlamaz..
Cinsel hayatımız gayet iyidir..
Özel günleri asla unutmaz..
Özel günlerin dışında ara sıra hediyelerle gelir eve...
Sinema,tiyatro,konser,bar,yurt içi,yurt dışı tatillere gideriz..
Herşey süper görünüyor değil mi??
Ama ben yine de tartışacak bişeyler buluyorum malesef..
Eşimi çok seviyorum ama kaşınıyor muyum neyim..
Durduk yere adamın burnundan getiriyorum..
Offf offff sahi biz kadınlar ne istiyoruz??

evet evet seni çok iyi anlıyorum :ssz:

ben de eşimi çok seviyorum onsuz olamam biliyorum ama

kaç kere bavulumu toplayıp gitmeye kalktım tuttu beni

bıraksa heralde beş dakka sonra kapıyı geri çalardım :1:

Ne güzel analiz etmişsin kendini
ve hepsinde de gerçekten haklısın.
illa kendimizi mutsuz edecek bir şeyler bulabiliyoruz :26:

ne güzelde özetlemişsin gerçekten okurken bi an kendimi gördüm:12:
bende bazı şeyleri çok kafama takarım unutamam kurarda kurarım
ama eşim öyle değil anlık olur öfkeside sevincide ben fazla abartırım
mesela onun gibi rahat olabilmeyi isterdim
gerçi erkeklerin hepsi vurdumduymaz bizler biraz fazla mı eşeliyoruz ne!!!

fazla detaycıyız , erkekler gözüne soka soka yapmadığın sürece farketmiyolar ama biz gık demeden adamı şunu kastettin diye asıp kesip hayatını karartıyoruz bence bundan :17:

görünüşte benim eşim de mükemmel ben hep kavga çıkarırım asabiyimdir detaylara takılır azarlarım bi ton laf sayarım o ağzını açsa açtığına pişman ederim.kafamdaki tilkileri kovalayamadım gitti, ondan öncesinde yaşananların bedelini ona ödetiyorum farkında olmadan :43: bi gün adamın canına tak edecek.

soruyorum yine mutlu olan o mutsuz olan ben. :44:

sanırım ben sizden değilim :52: uzaylımıyım neyim.. $115px-Smiley_green_alien_bubble_svg.webp

demek ki gerçekte ne istediğini bilmiyodun, ben ne istediysen onu buldum pişman değilim

fazla detaycıyız , erkekler gözüne soka soka yapmadığın sürece farketmiyolar ama biz gık demeden adamı şunu kastettin diye asıp kesip hayatını karartıyoruz bence bundan :17:

görünüşte benim eşim de mükemmel ben hep kavga çıkarırım asabiyimdir detaylara takılır azarlarım bi ton laf sayarım o ağzını açsa açtığına pişman ederim.kafamdaki tilkileri kovalayamadım gitti, ondan öncesinde yaşananların bedelini ona ödetiyorum farkında olmadan :43: bi gün adamın canına tak edecek.

soruyorum yine mutlu olan o mutsuz olan ben. :44:

evet komplike çalışan bir kafa çok yorucu :(

bazen keşke onların baktığı kadar basit bakabilsek

evet komplike çalışan bir kafa çok yorucu :(

bazen keşke onların baktığı kadar basit bakabilsek

gereğinden fazla kontrolcüyüm anın tadını çıkaramadım bi türlü hep bi plan hep bi düşünce acaba şimdi böyle iki yıl sonra nolcak iki yıl geçer beş yıl sonra nolcak şöyle olur mu böyle olur mu :41:

yazarken yoruldum yaşarken yorulmuyo muyum acaba

Bana kalırsa bahsettiğiniz karakterlerin ikisi de çok uçlarda... Yani ikisinde de bazı özellikler fazlasıyla baskın.
Oysa insan doğasında uyum ve denge vardır. Bu denge bozulunca mutsuz oluruz. Keza zaten evlilik başlı başına denge meselesi.

Bu konu içinde durum böyle. Bahsettiğiniz iki kişilikde de denge söz konusu değil ikisi de tek bir tarafa bindirmiş ağırlığı.

Sorunun kadınlarda olduğunu düşünmüyorum bu yüzden.

Eğer aynı şeyleri yapan iki kadın portresi olsaydı önümüzde burada şikayet edenler erkek de olabilirdi. Yine insan dengesine ve uyuma karşı bir durum sözkonusu olurdu çünkü.

Aslında eşinizin baskın karakteri biraz hafiflese eminim sizden mutlusu olmazdı

sevgiler

Son düzenleme:
benim eşim de aynı arkadaşınızın eşi gibi.
aşırı uysal, sinirleri alınmış, kalp kırmaz, aktif değil,ev işlerini benden iyi yapar.çevredekiler ne kadar şanslısın böylesi zor bulunur dese de ben şikayetçiyim.
rahat batıyo bize rahat :)

Bana kalırsa bahsettiğiniz karakterlerin ikisi de çok uçlarda... Yani ikisinde de bazı özellikler fazlasıyla baskın.
Oysa insan doğasında uyum ve denge vardır. Bu denge bozulunca mutsuz oluruz. Keza zaten evlilik başlı başına denge meselesi.

Bu konu içinde durum böyle. Bahsettiğiniz iki kişilikde de denge söz konusu değil ikisi de tek bir tarafa bindirmiş ağırlığı.

Sorunun kadınlarda olduğunu düşünmüyorum bu yüzden.

Eğer aynı şeyleri yapan iki kadın portresi olsaydı önümüzde burada şikayet edenler erkek de olabilirdi. Yine insan dengesine ve uyuma karşı bir durum sözkonusu olurdu çünkü.

Aslında eşinizin baskın karakteri biraz hafiflese eminim sizden mutlusu olmazdı

sevgiler

çok haklısınız peki etrafımızda böyle insanlar var mı?şahsen benim yok, tabi ki böyle olan insanlar da vardır ama çok az olduğunu düşünüyorum malesef.

bu biraz da mizaç olayı biz kadınlar bazı şeyleri daha çok tolere edebiliyoruz daha kolay değişebiliyoruz ama erkekler için bu durum çok daha zor.çoğu ya agresif ya fazla yumuşak oluyor.dominant ve pasif yani ortası yok pek.olan da bana denk gelmedi :(

gereğinden fazla kontrolcüyüm anın tadını çıkaramadım bi türlü hep bi plan hep bi düşünce acaba şimdi böyle iki yıl sonra nolcak iki yıl geçer beş yıl sonra nolcak şöyle olur mu böyle olur mu :41:

yazarken yoruldum yaşarken yorulmuyo muyum acaba

evet çok garanticiyiz herşeyi hesaplamak a b c d e f g planı yapmak istiyoruz ama bu gerçekten çok yorucu bazen amaaaaaaaan nolursa olsun diyorum ama sonra da paniğe kapılıyorum

konuyu okuyunca sasırdım bence boyle kocası olanlar sulkretmelı ve kendıne baska uğraşlar bulmalı kocadan baska evlenelı bır ay oldu burnumdan geldı pısman oldum bır kızlık zarıyla basladı basıma sımdı adam evde kral ben kole onu getır bunu gotur evı supur cop torbasına poset koy herseye karısıyor kıyafetlerıın acık kapalılıgını bıraktı rengı cok dıkkat cekıcı ye geldı hıc bır ıse yardım etmez ısten gelır ayaklarını uzatır tv karsısında yatar hep mac ızler benım hakkım yok acsam kızar kavga cıkar kanal değiştirir sureklı para hesabı yapar 50 tl versek parayı naptın der 1 kurus fazla vermez herseyın hesabını sorar annemlerı takmaz kendı aılesının yanında benle dahı konusamaz gerısını sız dusunun hep onlar haklı onlardakı 5 yasındakı cocuk bıe dogru ben yalan soyluyorum ben unıversıte mezunu oldugum halde özguvenımı yıtırdım BIKTIMM BEN BIR AYDA PİŞMANIM seytan dıyo kı hepsını yaptıgına pısmat et hurrem gıbı alttan ver gazı kendıne bağımlı et ve cek gıt sahı bu sadece fılmlerde mı olur tecrubelı hanımlar soyleıyn bakalım

konuyu okuyunca sasırdım bence boyle kocası olanlar sulkretmelı ve kendıne baska uğraşlar bulmalı kocadan baska evlenelı bır ay oldu burnumdan geldı pısman oldum bır kızlık zarıyla basladı basıma sımdı adam evde kral ben kole onu getır bunu gotur evı supur cop torbasına poset koy herseye karısıyor kıyafetlerıın acık kapalılıgını bıraktı rengı cok dıkkat cekıcı ye geldı hıc bır ıse yardım etmez ısten gelır ayaklarını uzatır tv karsısında yatar hep mac ızler benım hakkım yok acsam kızar kavga cıkar kanal değiştirir sureklı para hesabı yapar 50 tl versek parayı naptın der 1 kurus fazla vermez herseyın hesabını sorar annemlerı takmaz kendı aılesının yanında benle dahı konusamaz gerısını sız dusunun hep onlar haklı onlardakı 5 yasındakı cocuk bıe dogru ben yalan soyluyorum ben unıversıte mezunu oldugum halde özguvenımı yıtırdım BIKTIMM BEN BIR AYDA PİŞMANIM seytan dıyo kı hepsını yaptıgına pısmat et hurrem gıbı alttan ver gazı kendıne bağımlı et ve cek gıt sahı bu sadece fılmlerde mı olur tecrubelı hanımlar soyleıyn bakalım

daha 1 ayda böyleyse yandı gülüm keten helvası o sadece filmlerde bu adama işlemez bari dikkat ette çocuk olmasın kızlık zarı derken anlamadım bahanesimi acaba

benı namuzssuuz ılan ettı pısman oldu ama ıcımde ınanılmaz bır kın oldu ocumu almak ıstıyorum tum bu hyal kırıklıkların oylece gıdersem ıcımde kalacak benım uzuldugum kadar uzulsun ıstıyorum

benim eşim yeri geldimi sert yeri geldimi çocuk gibi haylaz yeri geldimi de beni çok iyi anlayan ev işlerinde çok yardımcı bir arkadaş:16:ama dediğin gibi birinden birinde biraz aşırıya gitse hemen şikayetçi oluyorum çok sertsin,çocuk gibisin ya da bukadar üstüme düşme dediğim olabiliyor:31:insanoğluna yaranılmaz diye bir laf vardır mükemmeli bulsak bile daha mükemmelini ararız kesin

Back
X