• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz yaratık degiliz!!

Üniversite son sınıfta staj yapıyordum bir okulda, öğrencilerden birinin doğum günüymüş. Kutlama yapmak için sıra düzenini değiştirdiler. U şeklinde oldu gibi. Ben vardım o esnada sınıfta öğretmen olarak. İki kız sonradan girdi sınıfa. İki yer boştu sadece. Boş yerlere oturmalarını söyledim. Boş yerlerden biri özel bir kız öğrencinin yanıydı. İkisi de birbirine baktı oraya oturmamak için diğer yere geçtiler kucak kucağa oturdular bir de gülüyorlar "Offf mecbur sıkışıcaz." diye. O an hiç beklemediğim bir şeydi durumu iyi yönetemedim buz kestim. O kızın gözlerindeki hayal kırıklığı o kadar canımı acıttı ki sesim çatallaştı. O esnada kucak kucağa oturan kızların yanında oturan erkek öğrencilerden biri kalktı özel öğrencimizin yanına oturdu. Durumu kaynatmaya çalıştık beraber sinirden ellerimin titremesini saklamaya çalıştım, o kız hiç sesini çıkarmadı ötekiler kakara kikiri halindeydi. Bu anı hiç unutamıyorum. Bu hareketi yapanlar 13-14 yaşında çocuktu ama hazmedemedim yine de. Hala da aklıma gelir.
Çocukken oturduğum sitede 20 yaşın üstünde özel bir ablamız vardı biz oynardık o bizi izlerdi, ben 10-11 yaşlarındaydım o 20 üstü ama ona hediye toka aldım diye kimseden görmediğim sevgiyi göstermişti bana. Yürekleri hepimizden temiz.
Gerçekten "insan" olan birisi onlarda engel görmez.

:KK200::KK200:Özel melekler onlar. :KK200::KK200: Farklı tavır takınanları insan yerine koyup kaale bile almayın, sevgiler.. :KK68::KK68:

Üniversite son sınıfta staj yapıyordum bir okulda, öğrencilerden birinin doğum günüymüş. Kutlama yapmak için sıra düzenini değiştirdiler. U şeklinde oldu gibi. Ben vardım o esnada sınıfta öğretmen olarak. İki kız sonradan girdi sınıfa. İki yer boştu sadece. Boş yerlere oturmalarını söyledim. Boş yerlerden biri özel bir kız öğrencinin yanıydı. İkisi de birbirine baktı oraya oturmamak için diğer yere geçtiler kucak kucağa oturdular bir de gülüyorlar "Offf mecbur sıkışıcaz." diye. O an hiç beklemediğim bir şeydi durumu iyi yönetemedim buz kestim. O kızın gözlerindeki hayal kırıklığı o kadar canımı acıttı ki sesim çatallaştı. O esnada kucak kucağa oturan kızların yanında oturan erkek öğrencilerden biri kalktı özel öğrencimizin yanına oturdu. Durumu kaynatmaya çalıştık beraber sinirden ellerimin titremesini saklamaya çalıştım, o kız hiç sesini çıkarmadı ötekiler kakara kikiri halindeydi. Bu anı hiç unutamıyorum. Bu hareketi yapanlar 13-14 yaşında çocuktu ama hazmedemedim yine de. Hala da aklıma gelir.
Çocukken oturduğum sitede 20 yaşın üstünde özel bir ablamız vardı biz oynardık o bizi izlerdi, ben 10-11 yaşlarındaydım o 20 üstü ama ona hediye toka aldım diye kimseden görmediğim sevgiyi göstermişti bana. Yürekleri hepimizden temiz.
Gerçekten "insan" olan birisi onlarda engel görmez.
dusunun o kızımozın ruh halini .her cocuk anne karnından özel dogmuyor.sonradan olan o kadar cok ki bilmiyorlar ki olmasınlar inş. Ama taktiri ilahi bunu asılamak gerek cocuklarımıza onların istedigi sadece bir yudum sevgi ....

Bu konu, Truman Show Truman Show 'un yazdığı yorum beni ağlatacak gibi gözlerim dolu yazıyorum şu an..
Toplum olarak öyle çok hatamız var ki, bu da sadece bi tanesi ama çok hassas. Belki de en çok can yakanı.
Toplumu geçtim, mecliste otizm yasasına el birliğiyle ''hayır'' dediler. Ama iş kendilerine milletvekili zammı olunca parti marti
farketmeden hepsi el kaldırıyor. Meclis de bizi temsil etmiyor mu zaten...
Şuraya neler neler yazmak isterdim de işte...

Merhaba hanımlar.evet benimde bir derdim var. Belki burada ki konular kadar dikkat cekici gelmeye bilir. Ama bu bizim yani benim gibi engelli annelerinin can yakan derdi. Evet benim bir melegim var bazıları onlara engelli bazısı özürlü bazısı hasta diye adlandırdıkları benimse özel ve guzel melegim. Derdim evladımın ozel olması diil. Derdim bizi toplum içinde yaratıkmısız gibi bakısların verdigi yaralar:KK43: biz ler insanız birer birey ama o bakıslar yokmu onlar bize hancer olup saplanıyor. Emin olun bu birtek benim sorunum diil. Rehabilitasyondaki arkadaslarımında sorunu. Cocuklar cok acımasız yasları itibariyle onlara cocuk diyosun dusunemiyor diyorsun ya yetişkinler ? Bizim cocuklarımız cok hassas ve algıları acık negatif ve pozitif dusunceleri cabuk algılarlar. Sizlerden ricam anneler anne adayları ve ileride anne olucak kızlarımız lutfen cocuklarınızı bu ozel kardeslerine karsı sevgiyle yaklasmayı ogretin. Ve onlara acıyarakta olsa bakmak yerine sevgiyle bakın. Onların bu toplumdan istedigi tek sey bu. Allah hic bir anneye bunu yasatmasın ama hayat bu imtehan bu bu dunyada seytanların yeri varsa meleklerinde olmalı...
Rabbim sizin yardimciniz olsun inşallah♥♥

Cennet bizlerin degil sizlerin ayaklari altimda bence♥♥

Ama malesef ki toplumumuz cok kotu
Mahallemizde yürümekte zorluk ceken bi çocuğumuz var
Parka geldiğinde kimse oynamıyor, karşısında yiyip çocuğa vermiyorlar

Ben oğlumu çağırıp beraber oynatiyorum
Gidiyorum çikolata falan alıyorum
Birlikte yesinler diye

Oğlum zaten sevgi doludur o çocuğa daha bi özen gösteriyor daha çok seviyor

Ama malesef ki o insancıklar benim ogluma da tepki gösteriyorlar:(
O masum çocukla oynadığı icin...

Malesef bu zihniyetli insanlar banada rastladı aynı dusunceyle senin babasının gunahı dır dendi. Cok sukurki cahil diilim. Allah kuluna zulmetmez ve masum yavrulara bunun bedelini odatmez. Ozaman muslumansak duruma soyle bakalım. Allah bizlere ceza kesti diyelim ya peygamberlerine sevgilim dedigi habibine ne cetin imtehanlardan gectiler evlatla saglıkla binbir cesit imtehanlar. Onlardamı cok gunahkardı. Onlarda sınandı cunku bu dunyaya imtehana geldik. Her insan sınanır malıyla canıyla esiyle ailesiyle evladıyla. Bunun farkında olabilmektir asıl mesele. Allah cahillerden muhafaza etsin hepimizi en buyuk zararı veren onlardır. Yengeniz cıksın dısarıya bir hesap vermesi gerekiyorsa oda yanlız allaha verilir.

Benim inancima göre allah her varlığı özene özene yaratmışdir. Hepsine kendinden bir parca katmıştır. Her varlığın güzelliği ruhu özeldir.
Böyle birşey diyebilen insan benim gözümde ruhsuzdur. Kalbi kararmış, ağzından pislik akan varliklarla uğraşmayın.
Sizin yavrunuz, her yaradilan varlik gibi kiymetli. eksiği yok, bakan göz cirkin olunca o yavrunun altin kalbini göremez

Lütfen canınızı sıkmayin siz ve çocuklarıniz çok özel insanlarsiniz asil yaratık kotu kalpli olanlara denir takmayin lütfen kafaniza sevgiler..

Cok degerli kardeslerim actıgım konuyo o guzel dusunce ve yorumlarınızı yazdıgınız için hepinize ayrı ayrı tsk ederim. İnanın bugun bu yorumları okudukca okadar mutlu oldum ki sizlere anlatamam gunum cok guzel gecti sizlerin varlıgını bilmek bana guc verdi. Burada bazen farklı konularda tartısıyor kırıyor yada kırılıyor olsakta istemeden guzel olan boyle hassas bir konuda birlik olup guzel yureklerinizi acmanız. Bizlere özel anneler diyen siz kardeslerim bu duygu ve merhameti içinizde barındırdıgınız için emin olun sizlerde cok ozelsiniz . Hepîmizden allah razı olsun....

Merhaba hanımlar.evet benimde bir derdim var. Belki burada ki konular kadar dikkat cekici gelmeye bilir. Ama bu bizim yani benim gibi engelli annelerinin can yakan derdi. Evet benim bir melegim var bazıları onlara engelli bazısı özürlü bazısı hasta diye adlandırdıkları benimse özel ve guzel melegim. Derdim evladımın ozel olması diil. Derdim bizi toplum içinde yaratıkmısız gibi bakısların verdigi yaralar:KK43: biz ler insanız birer birey ama o bakıslar yokmu onlar bize hancer olup saplanıyor. Emin olun bu birtek benim sorunum diil. Rehabilitasyondaki arkadaslarımında sorunu. Cocuklar cok acımasız yasları itibariyle onlara cocuk diyosun dusunemiyor diyorsun ya yetişkinler ? Bizim cocuklarımız cok hassas ve algıları acık negatif ve pozitif dusunceleri cabuk algılarlar. Sizlerden ricam anneler anne adayları ve ileride anne olucak kızlarımız lutfen cocuklarınızı bu ozel kardeslerine karsı sevgiyle yaklasmayı ogretin. Ve onlara acıyarakta olsa bakmak yerine sevgiyle bakın. Onların bu toplumdan istedigi tek sey bu. Allah hic bir anneye bunu yasatmasın ama hayat bu imtehan bu bu dunyada seytanların yeri varsa meleklerinde olmalı...
yiğenim 19 yaşında ve doğumda oksijensiz kaldığı için yüzde 98 bedensel engellim çocukluğundan beri biri acıyan gözle baksın vah vah desin yıkar ortalığı çünkü anlıyor sizi çok iyi anlıyorum her sağlıklı insanda bir engelli adayı

Kesinlikle o acımasız çocuklar duyarsız ailelerin çocukları. Ve ne yazık ki toplumda bir hayli fazlalar. Ama buraya yazmanız çok güzel olmuş, farkındalık yaratmışsınız. Yazınız bir kişiyi bile değiştirse çok şey değişir. İyiki konu açtınız, iyiki sizin gibi bilinçli insanlar hala var.

Fiziksel engelli kuzenimle gezerken (kendisi engelli kelimesini kullanıyor özürlü diyebler var hala) bikac kadin yaklasip
-kalksana be! Ne o küçük cocuk gibi arabaya oturmus gidiyorsun, utanmiyor musun kendini tasitmaya ayip ayip aaaaaa - demislerdi. Yuruyemeyen kuzenimin caninin nasil yandigini siz düşünün... bi anlatmaya calissak da kadinlar odun kafa oldugu icin basmadi kafalari bizi azarlaya azarlaya uzaklastilar. Daha neler var ya neler. Cahiller. Cok hassasim bu konuda .

Sizin eliniz değil ayaklarınız öpülmeli. Allah siz ve sizin gibi annelerden razı olsun. Hayatta her an her şey olabilir. Bizlerin başına da neler gelecek bilmiyoruz. Sizi çok tebrik ediyorum melek kalpli anne:anne::KK200:

Fiziksel engelli kuzenimle gezerken (kendisi engelli kelimesini kullanıyor özürlü diyebler var hala) bikac kadin yaklasip
-kalksana be! Ne o küçük cocuk gibi arabaya oturmus gidiyorsun, utanmiyor musun kendini tasitmaya ayip ayip aaaaaa - demislerdi. Yuruyemeyen kuzenimin caninin nasil yandigini siz düşünün... bi anlatmaya calissak da kadinlar odun kafa oldugu icin basmadi kafalari bizi azarlaya azarlaya uzaklastilar. Daha neler var ya neler. Cahiller. Cok hassasim bu konuda .

Ben okuyunca bile çok kötü oldum Allah onları ıslah etsin. Kıyamam ben ona kimbilir ne hissetti. Ben 120 kiloydum ameliyatla 70 oldum. Obezken bana hayvanım gibi davranıldı, hocalarım okulda yemeğimi yerken az ye dedi ayı dediler. Yalnız kaldım. Annemle dalga geçtiler. Yaşadıklarım beni başarılarıma koşturdu. Kuzeninizi en iyi ben anlarım. Onu tanımıyorum ama sımsıkı sarılmak onu öpmek isterdim. İnsan dışı varlıklar yüzünden gözyaşı döken melekler, masumlar var. :KK43: Benim babam doktor ona bile neler neler dediler. Hayatım boyunca unutamam. Ailemin en büyük imtihanı oldum. Kilo bu kadar şey yaşattıysa kuzeninizi çok iyi anladım. Kilo, bedensel engelli olmak, yüzünde yanık olması, görme, işitme engelli olmak suç değildir. Kuzeninize çok sevgimi sunuyorum :KK200:

bu nu bildigim için tum benim gibi anneler ve evlatları için actım bu konuyu. İnş kucukte olsa bu konuyla bir farkındalık yaratmısımdır.sizlerde susmayın biz sessiz kalırsak kimse bizim feryadımızı duymaz.

Benım 4 evladım
Bırde wach komada koruyucu annelık yaptıgım oğlum var
Sanırım yurt dışı bu konuda daha rahat bızlere
Ama yınede parkta vs bır Türk görsem acıyan gozlerle bakıyor
Allah alsa barı bıle dedıler
AVM’ de bır Türk kadınıyla sac saça gırmıslıgım var
Çocuğun bağırısından korkmus
Buda benım canparem
Evet dünyaya haykıracak böyle bır mukemmelın günahsızın annesıyım dıye gurur duyuyorum

Eklentiler

• 6F786435-275F-4EFB-82AA-4C19A983E5BE.webp
    6F786435-275F-4EFB-82AA-4C19A983E5BE.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 60
Benım 4 evladım
Bırde wach komada koruyucu annelık yaptıgım oğlum var
Sanırım yurt dışı bu konuda daha rahat bızlere
Ama yınede parkta vs bır Türk görsem acıyan gozlerle bakıyor
Allah alsa barı bıle dedıler
AVM’ de bır Türk kadınıyla sac saça gırmıslıgım var
Çocuğun bağırısından korkmus
Buda benım canparem
Evet dünyaya haykıracak böyle bır mukemmelın günahsızın annesıyım dıye gurur duyuyorum
Gozlerim doldu inanın .onları bize yuk goruryorlar onların yasama hakkının olmadıgını dusunuyorlar ki aldıkları nefesi cok goruyorlar :( siz nerdesiniz bilmiyorum ama bugun bu konuyo yurt dısından yazan arkadaslarında ortak yazdıkları tr dısında bu konuda daha duyarlı olundugu. Tr de bu sorunların cok oldugu. Simdi üzüntüm katlandı bizki muslumanız bizim dinimiz merhamet ve hos goruye dayalı genelkeme yapamam ama bu însanlarıda nereye koyayım bilemiyorum :(

Ma

lese

ozaman size arkadasımın basına geleni anlatayım cocuguyla bir yere gidiyor ve onun kızı yurumekte konusmakta kaslarını yani kontrol edemiyor. Ve orada otururken bir bayan aynen sunu diyor kızınızı karsımdan alırmısınız yemek yiyemiyorum. Bu okadar can yakan bir durum ki. Emin olun biz alınganlılmı yapıyoruz diye dusunmemize bile gerek kalmaz durumlar. Kendim adıma diil bu yavrular için dir yurek yangınım
bunu söyleyen asla insan olamaz...rabbim yardımcınız olsun inşallah

Gozlerim doldu inanın .onları bize yuk goruryorlar onların yasama hakkının olmadıgını dusunuyorlar ki aldıkları nefesi cok goruyorlar :KK43: siz nerdesiniz bilmiyorum ama bugun bu konuyo yurt dısından yazan arkadaslarında ortak yazdıkları tr dısında bu konuda daha duyarlı olundugu. Tr de bu sorunların cok oldugu. Simdi üzüntüm katlandı bizki muslumanız bizim dinimiz merhamet ve hos goruye dayalı genelkeme yapamam ama bu însanlarıda nereye koyayım bilemiyorum :KK43:

Metroda cafede avmde asansörde
Heryerde yabancıların korkunc bır yardım etme çabası var bıze normalız gıbı davranıyorlar
Ikı de mınık çocuğum var resımde gırduysenız
Ama bazı Türkler sankı ısıracakmışız gıbı kaçıyorlar bızden neden anlamıyorum
Bız mutluysak onlara ne oluyor bılemıyorum
Oncekı yıl bır otel bulamadım guzel memleketımde
Paramız var ama olmadı.....

Metroda cafede avmde asansörde
Heryerde yabancıların korkunc bır yardım etme çabası var bıze normalız gıbı davranıyorlar
Ikı de mınık çocuğum var resımde gırduysenız
Ama bazı Türkler sankı ısıracakmışız gıbı kaçıyorlar bızden neden anlamıyorum
Bız mutluysak onlara ne oluyor bılemıyorum
Oncekı yıl bır otel bulamadım guzel memleketımde
Paramız var ama olmadı.....
evet gordum allah bagısladın inş. İnan yazdıklarınız okadar acı ki. Bilmiyorlar o meleklere mahserde imreneceklerini bilmiyorlar yalan dunyada yadırgatıkları bu meleklere sonsuz hayatta ne guzelliklere sahip olacaklarını . Bence asıl engelli onlar. Sevgisiz öerhametten yoksun yurdum musluman insanları

Back
X