- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
Üniversite son sınıfta staj yapıyordum bir okulda, öğrencilerden birinin doğum günüymüş. Kutlama yapmak için sıra düzenini değiştirdiler. U şeklinde oldu gibi. Ben vardım o esnada sınıfta öğretmen olarak. İki kız sonradan girdi sınıfa. İki yer boştu sadece. Boş yerlere oturmalarını söyledim. Boş yerlerden biri özel bir kız öğrencinin yanıydı. İkisi de birbirine baktı oraya oturmamak için diğer yere geçtiler kucak kucağa oturdular bir de gülüyorlar "Offf mecbur sıkışıcaz." diye. O an hiç beklemediğim bir şeydi durumu iyi yönetemedim buz kestim. O kızın gözlerindeki hayal kırıklığı o kadar canımı acıttı ki sesim çatallaştı. O esnada kucak kucağa oturan kızların yanında oturan erkek öğrencilerden biri kalktı özel öğrencimizin yanına oturdu. Durumu kaynatmaya çalıştık beraber sinirden ellerimin titremesini saklamaya çalıştım, o kız hiç sesini çıkarmadı ötekiler kakara kikiri halindeydi. Bu anı hiç unutamıyorum. Bu hareketi yapanlar 13-14 yaşında çocuktu ama hazmedemedim yine de. Hala da aklıma gelir.
Çocukken oturduğum sitede 20 yaşın üstünde özel bir ablamız vardı biz oynardık o bizi izlerdi, ben 10-11 yaşlarındaydım o 20 üstü ama ona hediye toka aldım diye kimseden görmediğim sevgiyi göstermişti bana. Yürekleri hepimizden temiz.
Gerçekten "insan" olan birisi onlarda engel görmez.
Çocukken oturduğum sitede 20 yaşın üstünde özel bir ablamız vardı biz oynardık o bizi izlerdi, ben 10-11 yaşlarındaydım o 20 üstü ama ona hediye toka aldım diye kimseden görmediğim sevgiyi göstermişti bana. Yürekleri hepimizden temiz.
Gerçekten "insan" olan birisi onlarda engel görmez.