• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz yaratık degiliz!!

hani dışarıdan bakınca belli olmayan, zehirli düşünceleri ile insanları zehirleyen,kendini paşa sanan hani tanıdınız mı?
Toplum olarak farklılık türlerini ,sinirlendigimizde karsimizdaki kisiye hakaret olarak kullanma eğilimindeyiz.Sizin kötü niyetli olmadığınızı ne demek istediğinizin farkındayım ama beyin kaynaklı engeller ve hastaliklar var.O yuzden acmanizi istedim. Örnek; Otizm,şizofreni,zihinsel engelli türleri,vb.

Toplum olarak farklılık türlerini ,sinirlendigimizde karsimizdaki kisiye hakaret olarak kullanma eğilimindeyiz.Sizin kötü niyetli olmadığınızı ne demek istediğinizin farkındayım ama beyin kaynaklı engeller ve hastaliklar var.O yuzden acmanizi istedim. Örnek; Otizm,şizofreni,zihinsel engelli türleri,vb.
bende sizin iyi niyetiniz için teşekkür ederim. beyinsel engel benim dediğim

Eskiden trenler Haydarpaşa’dan kalkar Batman’a kadar giderdi. Mesela Batman’da sokaklarda yaşayan zihinsel engelli ya da bedensel engelli bir sürü insan vardır. Aileler maalesef o çocuklarını o trenlere bindirip kurtulmak için gönderiyordu. Bu o kadar üzücü bir şey ki. :( bu konuyu görünce aklıma o geldi.
Aileler bile bazen kabullenemiyor. Ama bir onlara bakın bir de kendinize. Harikasınız siz.
Ama ben hiçbir engelli vatandaşa engelli gibi yaklaşmıyorum. Normal insan gibi konuşuyorum, yol sorarım yani öyle olması lazım. Kalkıp anormal olarak yaklaşırsak onlar da kırılır. Onlar da bizim gibi insan var mı ötesi?
Siz üzülmeyin lütfen. Evladınızı Allah size, sizi de evladınıza bağışlasın.

Bedensel engel bir şey değil, Allah beyinsel engel vermesin.
Aslında onlara engelli diyoruz demi? Simdi dusunelim saglıklı hic bir engeli olmayan bizler su hayatta ne yasıyoruz ? Acı bizde öfke bizde hırs bizde gözyası bizde durmadan mucadele bizde mutluluk yoksunlugu bizde buraki paylasımşara tv deki gercek yasananlara bakınca asıl engelli bizleriz. Onlar o ozel meleklermi ? Onlar asıl bizlerin ihtiyacı olan ama sahip olamadıgımız seylere sahip kucucuk bir seyden mutlu oluyor her seyden keyif alıyorlar kotuluk kin nefret bilmiyorlar sevgiyi yakınlarından hicbir saglıklı insanın goremeyecegi kadar sevgi ve ilgi goruyorlar. Birde bu dunyanın ahiretine bakalım. Bizler hayat carkında donerken maneviyatımızı unutup gunah deryasına baterken onlar tertemiz cennettte makamları hazır bekliyor bizler hesap verecegimiz gun geldiginde onlar hesapsız cennetteki yerlerini alıyorlar. Simdi soruyorum size guzel kardeslerim bizmi engelliyiz ? Onlarmı? O kadar cok yoksunluklarımızı dusununce bana gore asıl engelli bizleriz sizce?

Benim 30 yaşında engelli bir kuzenim var. Annesi yıllar önce gezmeye çıkardığında kadının biri kuzenimin yanında yengeme demiş ki " Sen kim bilir ne günah işledin de Allah sana böyle bir çocuk vererek cezanı verdi tutmuş bir de onu sokağa cikarmissin utanmıyor musun?" O günden beri kuzenim eve kapandı senelerdir güneş yüzü görmedi.

Maalesef dünya cahillerle dolu. Başına gelmeden anlamıyorlar halbuki 1 sn sonra bizim de başımıza ne geleceğinin garantisi yok...
Malesef bu zihniyetli insanlar banada rastladı aynı dusunceyle senin babasının gunahı dır dendi. Cok sukurki cahil diilim. Allah kuluna zulmetmez ve masum yavrulara bunun bedelini odatmez. Ozaman muslumansak duruma soyle bakalım. Allah bizlere ceza kesti diyelim ya peygamberlerine sevgilim dedigi habibine ne cetin imtehanlardan gectiler evlatla saglıkla binbir cesit imtehanlar. Onlardamı cok gunahkardı. Onlarda sınandı cunku bu dunyaya imtehana geldik. Her insan sınanır malıyla canıyla esiyle ailesiyle evladıyla. Bunun farkında olabilmektir asıl mesele. Allah cahillerden muhafaza etsin hepimizi en buyuk zararı veren onlardır. Yengeniz cıksın dısarıya bir hesap vermesi gerekiyorsa oda yanlız allaha verilir.

Ne demek bu ne gizel amlatım allah razı olsun tufan ve ozel tum cpcukların prtak derdini ne guzel anlatmıs. Tsk arkadasım
Estağfirullah güzel kardeşim.

Bu reklamı ilk izlediğimde şok oldum. Sonra açtım tekrar tekrar izledim aynı gün. Ondan sonra denilen herşeyi daha net anladım.

Artık her gördüğümüzde kızımla birlikte gülümsüyoruz, selam veriyoruz. Çok şaşırıyorlar.

O kadar alışmışlar ki öyle bakmamıza ahhhh... hakkınızı helal edin lütfen :(

Malesef bu zihniyetli insanlar banada rastladı aynı dusunceyle senin babasının gunahı dır dendi. Cok sukurki cahil diilim. Allah kuluna zulmetmez ve masum yavrulara bunun bedelini odatmez. Ozaman muslumansak duruma soyle bakalım. Allah bizlere ceza kesti diyelim ya peygamberlerine sevgilim dedigi habibine ne cetin imtehanlardan gectiler evlatla saglıkla binbir cesit imtehanlar. Onlardamı cok gunahkardı. Onlarda sınandı cunku bu dunyaya imtehana geldik. Her insan sınanır malıyla canıyla esiyle ailesiyle evladıyla. Bunun farkında olabilmektir asıl mesele. Allah cahillerden muhafaza etsin hepimizi en buyuk zararı veren onlardır. Yengeniz cıksın dısarıya bir hesap vermesi gerekiyorsa oda yanlız allaha verilir.

Maalesef kuzenim balkona bile çıkmıyor.. dilerim o kalpsiz insanlar incittikleri kisilerin hesabini ahirette kat kat ödesinler...
Ne güzel yaklastin olaya gerçekten tebrik ediyorum seni. Allah kimseye cekemeyecegi yükü yuklemezmis. Demek ki sen Allah'ın nazarında ne denli güçlüsün ki sana böyle bir imtihanı yazmış. İnşallah hepimiz imtihanimizi kazananlardan oluruz. Seni ve meleğini öpüyorum :KK68:

Sizi bu konuyu açmaya iten duyarsız insanlar yaratık , sizler asla değilsiniz.Özel gereksinimli öğrencilerim de oldu.hepsinin yeri çok ayrıdır bende.Hepsi sevgi dolu , sıcak , diğer çocuklara göre çok daha paylaşımcı olurlar.Bunu sizleri iyi hissettirmek için söylemiyorum.Kesinlikle gerçek gözlemlerim bunlar.Öğrenmek ve anlamak isteyen insanlar için o kadar güzel mesajlar verirler ki davranışlarıyla insanın ağzı açık kalır bazen , durduk durmadık yerde duygulandırırlar insanları davranışlarıyla.Allah size yavrunuzla beraber güzel bir ömür yaşamayı nasip etsin.Bunu tüm kalbimle diliyorum.

Maalesef kuzenim balkona bile çıkmıyor.. dilerim o kalpsiz insanlar incittikleri kisilerin hesabini ahirette kat kat ödesinler...
Ne güzel yaklastin olaya gerçekten tebrik ediyorum seni. Allah kimseye cekemeyecegi yükü yuklemezmis. Demek ki sen Allah'ın nazarında ne denli güçlüsün ki sana böyle bir imtihanı yazmış. İnşallah hepimiz imtihanimizi kazananlardan oluruz. Seni ve meleğini öpüyorum :KK68:
cok tsk ederim evlat imtehanların en agırı inş kazananlardan oluruz. Hayır siz onlara soyleyin. Cıksınlar utanışacak bir sey yok onlara o gozle bakanlar utansın.

Sizi bu konuyu açmaya iten duyarsız insanlar yaratık , sizler asla değilsiniz.Özel gereksinimli öğrencilerim de oldu.hepsinin yeri çok ayrıdır bende.Hepsi sevgi dolu , sıcak , diğer çocuklara göre çok daha paylaşımcı olurlar.Bunu sizleri iyi hissettirmek için söylemiyorum.Kesinlikle gerçek gözlemlerim bunlar.Öğrenmek ve anlamak isteyen insanlar için o kadar güzel mesajlar verirler ki davranışlarıyla insanın ağzı açık kalır bazen , durduk durmadık yerde duygulandırırlar insanları davranışlarıyla.Allah size yavrunuzla beraber güzel bir ömür yaşamayı nasip etsin.Bunu tüm kalbimle diliyorum.
Ne guzel anlatmıssınız degerli kardesim. Burada bu dilek ve temennileri gormek inanın benim için cok onemli. Cok tskler

Benim 30 yaşında engelli bir kuzenim var. Annesi yıllar önce gezmeye çıkardığında kadının biri kuzenimin yanında yengeme demiş ki " Sen kim bilir ne günah işledin de Allah sana böyle bir çocuk vererek cezanı verdi tutmuş bir de onu sokağa cikarmissin utanmıyor musun?" O günden beri kuzenim eve kapandı senelerdir güneş yüzü görmedi.

Maalesef dünya cahillerle dolu. Başına gelmeden anlamıyorlar halbuki 1 sn sonra bizim de başımıza ne geleceğinin garantisi yok...
Vallahi Allah korusun öyle birşeyle karşılaşırsam o kişinin alınının ortasına çakarım.Böyle insanların töbe töbe ya Allah'a inancı yok ki ilahi adaletten bihaberler ya da vicdanlari taşlaşmiş.

Ben tam tersi sizin gibi anne babalara daha cok saygiyla bakiyorum cunku sizinki sabir ve sevgi isteyen bir ozen.Cevremde sizin durumunuzda olanlar var ama benim cevrem onlara kotu bakmiyor Allah iyilerle karsilastirsin.

Merhaba hanımlar.evet benimde bir derdim var. Belki burada ki konular kadar dikkat cekici gelmeye bilir. Ama bu bizim yani benim gibi engelli annelerinin can yakan derdi. Evet benim bir melegim var bazıları onlara engelli bazısı özürlü bazısı hasta diye adlandırdıkları benimse özel ve guzel melegim. Derdim evladımın ozel olması diil. Derdim bizi toplum içinde yaratıkmısız gibi bakısların verdigi yaralar:KK43: biz ler insanız birer birey ama o bakıslar yokmu onlar bize hancer olup saplanıyor. Emin olun bu birtek benim sorunum diil. Rehabilitasyondaki arkadaslarımında sorunu. Cocuklar cok acımasız yasları itibariyle onlara cocuk diyosun dusunemiyor diyorsun ya yetişkinler ? Bizim cocuklarımız cok hassas ve algıları acık negatif ve pozitif dusunceleri cabuk algılarlar. Sizlerden ricam anneler anne adayları ve ileride anne olucak kızlarımız lutfen cocuklarınızı bu ozel kardeslerine karsı sevgiyle yaklasmayı ogretin. Ve onlara acıyarakta olsa bakmak yerine sevgiyle bakın. Onların bu toplumdan istedigi tek sey bu. Allah hic bir anneye bunu yasatmasın ama hayat bu imtehan bu bu dunyada seytanların yeri varsa meleklerinde olmalı...
benim de kardeşim seraplal palsi yüzde yüz bakıma muhtaç ama dediğiniz gibi duyguları o kadar açık ki hemen hissediyorlar enerjileri ... çocuk diyip geçiyoruz ama öyle değil aslında yetiştirme tarzı ile alakalı bir durum bilinçli ailelerin çocukları çok zaman şefkatli davranır ama diğer taraftan diğer çocuklar korkar ağlamaya başlar ya da en kötüsü dalga geçer malesef ki ben hepsini yaşadım koskaca adam dicemiz bir insan bunun erkekliği bile yoktur diye alay etti .. kimisi eşşek kadar kadın çocuğunu yemek yemezsen seni xe veririm diyerekten çocuğu korkutuyor bir de marifet gibi gelip bize anlatıyor bizim gibilerin bu tür sorunları asla bitmez yedirdiklerimize göz dikerler yıkamana laf ederler aldığın kıyafete laf ederler bir birey gibi göremezler malesef benim de ne kadar içime oturmuş ellerinizden öperim güzel yürekli insan

benim de kardeşim seraplal palsi yüzde yüz bakıma muhtaç ama dediğiniz gibi duyguları o kadar açık ki hemen hissediyorlar enerjileri ... çocuk diyip geçiyoruz ama öyle değil aslında yetiştirme tarzı ile alakalı bir durum bilinçli ailelerin çocukları çok zaman şefkatli davranır ama diğer taraftan diğer çocuklar korkar ağlamaya başlar ya da en kötüsü dalga geçer malesef ki ben hepsini yaşadım koskaca adam dicemiz bir insan bunun erkekliği bile yoktur diye alay etti .. kimisi eşşek kadar kadın çocuğunu yemek yemezsen seni xe veririm diyerekten çocuğu korkutuyor bir de marifet gibi gelip bize anlatıyor bizim gibilerin bu tür sorunları asla bitmez yedirdiklerimize göz dikerler yıkamana laf ederler aldığın kıyafete laf ederler bir birey gibi göremezler malesef benim de ne kadar içime oturmuş ellerinizden öperim güzel yürekli insan
Kaderdaslarım beni siz sizi en iyi ben anlarım cok dogru soylediniz her sey goze batıyor sanki onların ihtiyacı yok gibi.. En basiti benim annem dr lara goturmeme ki ozele yemiyor içmiyor goturuyorum bu noroloji alanı. Ve dr onerisi farklı tedavi ler onerile biliyor bunların ilacları bazen sigorta karsılamıyor. Annem ne gerek var ne işe yarıcak mesela bir mamaya 120 tl veriyorum ozel bir mama hastalıgına tedavi amaclı. Ee yıllardır herseyi yaptın hani ne oldu kendine bak gibi gibi .... Bu annemde olsa sunu bilmeli onlar bizim canımızda can son nefesime kadarda ac kalıcam derdimize derman arıcam Burada bizim derdimiz su o yavrular daha kotuye gitmesin hayatlarını biz olunce idame ettire bilsin. Anlamazlar anlamıyorlar:(

Bize de gelen misafirler falan kızım çocuklarının yanına gidince çekerler gel buraya diye ben de yemez falan derim yok ondan değil de şöyle de böyle de falan filan. Yahu madem benim kızımın bişey yapacağını düşünüyorsun evimde ne işin var. Niye geliyorsun deyip bi :KK67: Çakamıyorum ya içimde kalıyor.
Neden cakamiyorsun kov evinden bir daha gelmesinler senin yavrun özel asıl özürlü kusurlu olanlar onlar çünkü onların vicdani yok .....

Ma

lese

ozaman size arkadasımın basına geleni anlatayım cocuguyla bir yere gidiyor ve onun kızı yurumekte konusmakta kaslarını yani kontrol edemiyor. Ve orada otururken bir bayan aynen sunu diyor kızınızı karsımdan alırmısınız yemek yiyemiyorum. Bu okadar can yakan bir durum ki. Emin olun biz alınganlılmı yapıyoruz diye dusunmemize bile gerek kalmaz durumlar. Kendim adıma diil bu yavrular için dir yurek yangınım
O insan demeye dilim varmayan varlığın yaptığı vicdansizlik ağzının ortasına bir tane gecireceksin ...yarın ne olacağı bellimiymis hayatı boyunca böyle yaşayacağına tapusu mu varmis

Kaderdaslarım beni siz sizi en iyi ben anlarım cok dogru soylediniz her sey goze batıyor sanki onların ihtiyacı yok gibi.. En basiti benim annem dr lara goturmeme ki ozele yemiyor içmiyor goturuyorum bu noroloji alanı. Ve dr onerisi farklı tedavi ler onerile biliyor bunların ilacları bazen sigorta karsılamıyor. Annem ne gerek var ne işe yarıcak mesela bir mamaya 120 tl veriyorum ozel bir mama hastalıgına tedavi amaclı. Ee yıllardır herseyi yaptın hani ne oldu kendine bak gibi gibi .... Bu annemde olsa sunu bilmeli onlar bizim canımızda can son nefesime kadarda ac kalıcam derdimize derman arıcam Burada bizim derdimiz su o yavrular daha kotuye gitmesin hayatlarını biz olunce idame ettire bilsin. Anlamazlar anlamıyorlar:KK43:
Kesinlikle anlamazlar anlamalarını da beklemek hata aslında çeken bilir derler ya .. benim dedem nenelerim anneme bırakma bakma derlerdi çok zorumuza gidiyordu ama birşey diyemiyorduk. Mama demissiniz sizin tablonuz nasıl

Biz çocukken engelli bir akrabamız vardı yatalak. Biz biraz korkardık ama annem sarılın elini tutun abinizin derdi. Annem gelince sevinçten ağlardı. Konuşamazdı ama bakışlarından sevgi hissettiği belli oluyordu. Şimdi ne zaman bir engelli ile tanışsam hemen sarılıp öpüyorum

Ma

lese

ozaman size arkadasımın basına geleni anlatayım cocuguyla bir yere gidiyor ve onun kızı yurumekte konusmakta kaslarını yani kontrol edemiyor. Ve orada otururken bir bayan aynen sunu diyor kızınızı karsımdan alırmısınız yemek yiyemiyorum. Bu okadar can yakan bir durum ki. Emin olun biz alınganlılmı yapıyoruz diye dusunmemize bile gerek kalmaz durumlar. Kendim adıma diil bu yavrular için dir yurek yangınım

Asıl yaratık bu lafı eden!
Şeytana sormuşlar en sevdiğin günah nedir diye, şüphesiz demiş kibirdir

Insanların yarın ne olacağını bilmeden bu kadar hoyratça yaşamaları ne tuhaf

Back
X