Biz yerine ben diyen eş

Ben olsam bende takarım. Eşiniz farkındadır öyle konuştuğunun. İşe başlayın hemen.

Aklima bir anim geldi.
Ben 20 yasima kadar fransada yasadim. Anadilim fransizca.
Fransada 40 yillik kari koca bile birbirine sen diye hitap etmez. Siz diye hitap edilir.

Yeni yeni turkce ogreniyordum. Esimle o zamanlar sevgili bile degiliz ama sevgili olucak gibiyiz. Ben olayi tam cozemedigim icin turkiyede tanistigim herkese siz diyorum. Fransizcadan kalma aliskanlik. Esim de baya triplere giriyormus cok mesafeli davraniyor sanirim arkadas bile olmak istemiyor diye.
Ben de kendi kendime triplere giriyorum bu cocuk hem yanasiyor hem niye devamini getirmiyor diye.

Benim eşim araba ve ev alacağımız ara herkese araba alıyorum ev alıyorum gibi laflar ediyordu. Aldık bu sefer de aldım gibi laflar etti. Ehliyeti bile yoktu yalnız! Tavır aldım kızdım. Kendi paranla alıyorsun galiba falan dedim ama nafile. (Çünkü bende çalışıyorum aynı maaşı alıyorum onla) Ben aldım ben sattım deyince lafın gelişi söylüyormş.. insanlar zaten arabanın evin bizim olduğunu anlıyormuş görüyormuş ... erkekler böyle galiba

Zaten dediğiniz gibi para pul değil insanin canını sıkan, gösterilen tavır, düşüncesizlik, insanı kullanma hiç yerine koyma çabaları. Yoksa altinlar umrumda bile değil benim, takmiyorum bile hatta düğün bittiği gün kv nin evine koydum kendi ellerimle. Zaten takmam sevmem hırsız falan girer sizin ev daha güvenli burda kalsın dedim. Ama eşimin sürekli "benim altinlar" diye bahsetmesi kafasina göre plan yapması canımı sıkmıyo değil. Bana dese böyle böyle düşünüyorum olur mu sıkıntı var mi diye zaten sorun çıkarmam, benim derdim yok sayılmak.

Eşiniz sanki annesinden çekinip sizi katmadan konuşuyo ben diyo annesi kıskanacak üzülecek gibi sizle giderse annesine ayıp olur gibi oysaki eşisiniz tabiki sizle gidecek ve eşimle gidiyoruz biz diyebilecek belkide buna taktınız haklısınız benim eşimde bi ara dışarı çıktığımızda annesi falan aradımı ya işte çocuğu çıkardık öyle hava alsın falan diye cevap veriyodu en sonunda hayrdır karım istedi çıktık deyince bişeymi olacak dedim illa çocuk için çıktık diye belirtmeye gerek varmı kendi keyfimiz için çıkamazmıyız dedim son oldu

Ya aslinda haklisin da bazi insanlarin hakkaten yapisi bu oluyo.Benim unideki en yakin arkadasm da hep bu seklde konusurdu mesela,beni hic katmadan ama can cigerdi sonra baktim ki herkese karsi oyle esin de oyle olabilir.Ha bu arada ise basla kesinlikle..

Çalışmam saygınlığımı artırır mı demeniz çok üzücü. Eğer temelde böyle bir düşünceniz varsa, bir yerlere müdür bile olsanız yetmez. Saygınlığınızın arttığını düşünmezsiniz. Bu çok yorucu olur. Sizin hem bir insan hem de eşinizin karısı olarak zaten o ailede mecburi bir saygınlığınızın olması lazım. Sizi sevseler de sevmeseler de saymaları gerekiyor. Bunun işle güçle ilgisi yok.

Hanımefendi bak bu konuda düzeltilebilinir bir konudur..
Ama hani boşan diyen var mı???
Yok....
O halde iyi geceler hanımefendi..........!!!!!

Benim eşim de çoğu zaman biz yerine ben söyler ama kötü niyetli yapmadığını bildigim icin birsey demiyorum ağız alışkanlığı herhalde

Fark ettim de ben eşimin biriyle konuşurken ben mi yoksa biz mi diyor diye dikkat etmedim ... Etmek mi lazım ki ? Bence biraz abartiyorsunuz

bence boşanmalısın

Ben de eşimin ayrılıp geldiği şehirdeki annelerinin evinden bahsederken hala 'bizim ev ' diye bahsetmesine uyuz olurum.

Ben annemlerin evi derim mesela , bizim ev benim için eşimle benim yaşadığım evdir.

O da bişey mi:) Babam yıllarca annemi çocuklar kategorisinde saydı.
- Çocuklarla geliyoruz
- Çocuklarla dışarı çıktık
- Çocuklarla bişey yedik
Ama annem bir gün babama çok fena bir köpek çekti afdssdadsaa
Şimdi diyor ki:
- Çocuklarla ve EŞİMLE geliyoruz
- Çocuklarla ve EŞİMLE dışarı çıktık
- Çocuklarla ve EŞİMLE bişey yedik
ahahahahahahah

Ben de eşimin ayrılıp geldiği şehirdeki annelerinin evinden bahsederken hala 'bizim ev ' diye bahsetmesine uyuz olurum.

Ben annemlerin evi derim mesela , bizim ev benim için eşimle benim yaşadığım evdir.
Ayy o alışkanlık bende de var ya sürekli bizim ev diyorum annemin komşularından bahsederkende bizim komşular diyorum:)))) ama düzeltmeyede çalışmıyorum çünkü o ev hala bizim ev ve hep öyle kalıcak :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…