Mrb arkadaslar bu aralar kafam allak bullak oldu. Biz nisanliyiz dini nikahimiz kiyildi dugune adim adim hazirlaniyorum nisanlimda bir hazirlik goremedim nerede yasayacagimiz belli degil dugun tarihi belli degil ailesi kac kere geldi gitti ustu kapali konusmalardan kesin birsey soylenmedi bizde zor durumda birakmayalim belki maddi olarak hazir olurlarsa netlik olusur dedik 4 ay gecti. Nisanlima sorular sormaya basladim maddi konulari konusmayada basladik aradan biraz daha zaman gecti birikimlerinin oldugunu ogrendim. neyse sinirli bir aninda benim hesapci biri oldugumu isin icine para konusu girdigini benim buna karismaya hakkim olmadigini beni bosamasi gerektigini soyledi hayatim karardi o an ailelerimize kadar geldi konu buyudu yolumuzu ayirip ayirmiycagimiza dusunup karar vericez. Benim icin hayatimi etkileyecek bir karar onu seviyorum fakat bu olanlari yutamiyorum bugun hakketmeden bosamak isteyen adam ilerde sinirli bir anda bosayip coluk cocuk beni ortada birakirsa daha kotu olacak yapmam bir daha agzimdan bosama kelimesi cikmaz desede bu riski goze alamiyorum
bu düşüncelerini nişanlına anlat konuşma biçimine ve gidişatına göre net karar ver derim. Herşey sevgi değil unutma seviyorum diye göz yumma herseye. Açık ve net olun
Hadsize bak. Madem resmiyette evlenmeyip oyalayacakti ne diye dini nikahi yapti. Ayni gun veya bir iki gun onceden kiyilmali en fazla. Yoksa iste boyle cirkinliklere mahal vermis oluyorsunuz. Ve kesinlikle ayrilmalisiniz. Rica ette seni bosasin. Lafa bak ya. Aynen dedigin gibi yarin bir gun seni cocuklarinla ortada birakir sebepsiz yere . Cok pisman olursun vaktinde ayrilmadigina. Ailelere kadar buyudugune gore kizginlikla soylemedi ciddiydi.
Ayrılın gitsin bidaha da düğün nikah zamanı gelmeden dini nikah yapmayın.. nişan dönemi insanlar aileler birbirini tanısın diye var, dini nikah kıyıp kişiler birbirini elinin altında tutsun diye değil..
Sizin ayrılıp ayrılmayacağınıza aileler mi karar veriyor,Kendiniz karar alamıyormusunuz..
Siz oturup konuşmalısınız, aileleri işin içine katmanız hata..
Onlar devam kararı alsa ne cıkar ki siz konuşup daha anlaşamıyorsunuz nasıl olcak
Nişanlıyken dini nikah kıymak nedir?
Böyle kötü durumlara kadınlar düşmesin, yasal hakları olabilsin diye resmi nikahtan sonra tercihen yapılabiliyor.
Ama biz yine de kafamıza eseni yapıp, sonra da ağlıyoruz.
Adam da böyle yayar, kafasına eseni yapar, sorun yokken boşarım da der.
Ortada fol yok yumurta yok ama siz dini nikahlısınız, şaka gibi!
Kusura bakma konu sahibi de, içimden müstehak demek geçiyor sadece...
Icinizden gecenleri soylemeniz beni memnun ediyor o nikah hataydi ama iyiki olmus gercek yuzunu gordum eline tehdit edecek birsey gecti beni oyle korkutacagini sandi bu soylediklerinden sonra bosarsan benim hayrima olur dedim kararlar kesin yinede ailesi gelmek istiyor bir daha demez bir daha yapmaz her Anne baba gibi yuva kurtarma derdindeler birde millet el alem ne der derdi benim umrumda degil el alem kendiside pisman ama benim kararim kesin her gecen gun ucuz kurtuldugumu dusunuyorum gelirlerse bohca iadesi olur ailesi de biliyor sevdigimi seven affeder diyorlar benim sevgimi kullanmalarina izin vermicem
Özel olacak ama aranızda bi şeyler geçti mi? Resmi nikah olmadan dini nikah tuhaf geliyor bana çünkü. Adamdan hamile kalsanız ya da boşansanız vs. hiçbi şekilde hak talep edemiyorsunuz bi nevi ortada kalıyorsunuz. Resmi nikahı sonraya erteleyip sonra vazgeçen ama dinen evli olmanın arkasında bi şeyler var gibi geldi bana.
O birikimi olduğunu söylemiş,ama belki durumları iyi değil düğün yapmak kolay değil toplumolarak zaten çok yatkınıź ,sigortalar hemen atıyor ,kız tarafının beklentileri çok oluyor tatlı dille konuşarak Halledin düğünü büyükler önce konuşsun maddi olarak neler yapa bilir ,aşırı kaçıp dügünden sonra maddi sıkıntı çekilmesi kavgalar başlayınca aşk maşk kalmıyor,belli sert bi şekilde sormuşsun,sert tepki almıssin ikiniz de hazırmısinız evliliğe
Boşaması gerekse boşasın ,ne dan dun ediyormuş Allah Allah ..
Ayrıca evlenmeyi düşünüyorsunuz ama senin maddi imkanları araştırıp konuşup bişeyler öğrenmeye hakkın yokmuymuş???
Çık saçma bahane gibi belki de bilemedim yarın öbür gün pişman olma iyi düşün şimdi sordun diye paracı oldun yarın öbür gün isteyeceksin o zaman ne yemek acabaa..
Gerçek yüzünü evlenmeden göstermiş..zararın neresinden dönülse kardır..dini nikahı çocuk oyuncağına çevirmiş boşamakla tehdit ederek..başka bir sorunda bir daha boşamakla tehdit etmeyeceğini kimse garanti edemez..yol ver gitsin
Görücü usulümü nisanlandinizki durumlari nedir ne degildir bilmiyosun hani bi samimiyetsizlik varmis gibi geldide. Ben nisanliyken en ufak ayrıntıları bile konusuyorduk ne demek hakkin yok bu konularda diyebiliyor. pasif olma karşısında düşünmekte ve göze alamamakta haklısın.