çok sağol hayaletçim,
akşam kanamam çoktu, gittik acile, bi kürtaj daha yaptılar.
Bunu da kendi kendime halledemedim, yine bi kürtaj vakası yaşadım yani
allah çok büyük, sığınıyorum sığınıyorum, nedense görünmüyorum sanırım... Tövbe tövbe yarabbim ya...
Duaların için çok teşekkürler.
Geçti gitti, iyiyim bugün. Artık alıştım mı naptım :) valla ben de bilemez oldum, hemen atlattım, boşverdim kafamda. Yoluma bakıyorum yeniden işte.
öööle yani :)
amin deryaf, çok güzel demişsin tatlım. Amin, allah sabırla zor günleri geçirivermeyi nasip etsin.
Ama bi becereyim de doğurayım ben bu böcüğü, acısını çıkartıcam o yumoş poposundan... Bekletmek neymiş, gelip gelip gitmek neymiş, beni üzmek neymiş... Bi görsün sıpa :))
ciddi bir ara vermek değil, aksine ciddi bi çalışmaya girmem lazım bu konuda şimdi.
Kürtajı yaparken, hazır rahim ağzı aşağıdayken, dikiş de attırdım bu sefer.
Epey bi ağrılı operasyon, daha evvel cesaret edememiştim. şimdi, bi cesaret yaptırdım.
Ama bu dikişlerim ömrü 3 ay kadar. 3 ay sonra eriyip gidecekler. 3 ay içinde hamile kalmam lazım yani.
Eğer becerip 3 ay içinde hamile kalırsam, ilk haftaları sorunsuz atlatabilme ihtimalim yüksek bu sefer. 13. Haftada zaten gerçekten tutucu dikiş (serklaj deniyor) atılacak. Böylece, dikile dikile doğurucam nasipse... :)
inanır mısın bilmem :) ben de ilk kez duydum, ilk kez gördüm.
Bunca tecrübeme rağmen, ilk kez başıma geldi.
vajinal veya karından (abdominal) ultrasonlar ile rahim içinde bir gebeliğin görülmesi duruma “klinik gebelik” adı verilir.
Bazı durumlarda ise henüz bir adet gecikmesi olmadan, 1-2 gün kala kanda yapılan gebelik testi ile hcg düzeyindeki artış saptanabilir. Ancak herhangi bir nedenle gebelik canlılığını yitirdiğinde bazen adet kanamasında herhangi bir gecikme olmadan ya da 1-2 günlük gecikme sonrası kanama ile gebelik sonlanır. Böyle bir durumda “kimyasal gebelik” ten söz edilir. Yani gebelik kanda yapılan incelemeler ile saptanmış ancak klinik olarak saptanabilecek aşamaya gelemeden sonlanmıştır.
Yani, kimyasal gebelikte yumurta hücresi ile sperm tüplerde birleştikten sonra oluşan “blastokist” rahim içine tutunamadan veya tutunduktan birkaç gün sonra atılıp kaybolmaktadır. Oluşan tüm gebeliklerin %50 kadarı kimyasal gebelik şeklinde abort ile sonuçlanmaktadır. Atılmanın sebebi ise bebeğin oluşum aşamasında oluşan bir takım hatalardır.
bu şekilde olan düşükte, gelen kan pıhtısını suya tutup bakarsan, durumu anlıyorsun aslında kendi kendine.
Büyükçe bi kan pıhtısını suya tuttum, baktım normal kan gibi eriyip gitmiyor, et parçası gibi kaldı elimde.
O zaman panikleyip doktoru aradım, dedim böyle böyle oldu.... şiddetli ağrım ve kanamam var, elimde de kan içinden çıkan bi parça nevale var... Napıyım ben şimdi?
O da hemen hastahaneye gidip test yaptırmamı söyledi.
Ben de akşam gittim, paşa paşa kontrolden geçtim. Kan değerleri normalde olması gerekenin altındaymış, kaç olduğunu sormadım. Bi hamilelik belirtisi de görülmedi ultrasonda. Kandaki bhcg değerime göre, düşük yaptığıma karar verdi doktor, hemen kürtaja aldı. Rahmi tertemiz yapabilmek için.
Aklınızda olsun diye anlattım kızlar, allah yaşatmaz inşallah.