bizden para istemeyin yeter !

ahmtmne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
167
123
103
İstanbul
ewt arkadaşlar bu konu hakkında forumda bir sürü başlık okudum çözüm var mı bilmiyorum..

biz eşimle kendi anneme daha yakın oturuyoruz..eşimin ailesiyle özellkle babasına karşı arasının çok da iyi olmadığını biliyorfum evlenmeden önce..şu an arabayla 15-20 dk mesafesindeyiz eşimin ailesine..

benim eşim iyi niyetli biridir..ama 1 sene oldu evleneli bitmedi ailesinin istekleri..eşim 3 kardeşler bir kız iki erkek..hepside çalışıyor..misafirliğie gidiyoruz hediye alıncakmış..görümcem arıyor: abi x in parası yok(diğer erkek kardeşi için 50 tl verirsen hediye alıcaz....baba arıyor memlekete gidicem çocuklarım 200 er tl versin ben gidiyim..(uçakla gidicek)...ve en son kayınvalidem sıkışmış 200 tl istemiş çocuklarından...şimdiye kadar bi dert yokk diuorsunuz...yalnız benim kayınbiraderim çok fazla uyanık olduğu için eminimki dedikleri parannı yarısını veriyordur ya da çocuğum var diyip vermiyordur.buna eminim.görümcem kendisine 700 küsür liraya mont alır ama bşy olurken herkes para vermeli.....eşimde ben uzağım diye ailesinin her dedğini yapmaya çalışıyor..

ayrıca k.validem ne aldıysa sıkıştı..ve o evde herkes calışıyor..k.pederimin bir de emekli maaşı var..eşimle konuşuyorum annem kırk yılda bir para istemiş vermimi diyor..tabiki verilecek..ama onlar lüzumsuz para harcarken üstelik eşimin aldığı maaş bize yetmiyorken ve ben çocuk için kendim çalışmayı beklerken..bu yaptıkları helal midir yaaa..

ve son olarak kayınvalidemle kkonuştum bugün üstüne basa basa bize de yetmiyor dedim..o da doğru çok doğru diyip deyip bana onay veriyor..benim kendi anneme daha yakın olduğumuz için o da bize destek olmaya çaışıyor..ama buna izin vermiyorum arada olan eşime oluyor..iyi niyetinden dolayı kullanılıyor ve ben buna dayanamıyorum !!!

kusura bakmayın azıcık uzun oldu..teşekkür ederim şimdiden

ewt arkadaşlar bu konu hakkında forumda bir sürü başlık okudum çözüm var mı bilmiyorum..

biz eşimle kendi anneme daha yakın oturuyoruz..eşimin ailesiyle özellkle babasına karşı arasının çok da iyi olmadığını biliyorfum evlenmeden önce..şu an arabayla 15-20 dk mesafesindeyiz eşimin ailesine..

benim eşim iyi niyetli biridir..ama 1 sene oldu evleneli bitmedi ailesinin istekleri..eşim 3 kardeşler bir kız iki erkek..hepside çalışıyor..misafirliğie gidiyoruz hediye alıncakmış..görümcem arıyor: abi x in parası yok(diğer erkek kardeşi için 50 tl verirsen hediye alıcaz....baba arıyor memlekete gidicem çocuklarım 200 er tl versin ben gidiyim..(uçakla gidicek)...ve en son kayınvalidem sıkışmış 200 tl istemiş çocuklarından...şimdiye kadar bi dert yokk diuorsunuz...yalnız benim kayınbiraderim çok fazla uyanık olduğu için eminimki dedikleri parannı yarısını veriyordur ya da çocuğum var diyip vermiyordur.buna eminim.görümcem kendisine 700 küsür liraya mont alır ama bşy olurken herkes para vermeli.....eşimde ben uzağım diye ailesinin her dedğini yapmaya çalışıyor..

ayrıca k.validem ne aldıysa sıkıştı..ve o evde herkes calışıyor..k.pederimin bir de emekli maaşı var..eşimle konuşuyorum annem kırk yılda bir para istemiş vermimi diyor..tabiki verilecek..ama onlar lüzumsuz para harcarken üstelik eşimin aldığı maaş bize yetmiyorken ve ben çocuk için kendim çalışmayı beklerken..bu yaptıkları helal midir yaaa..

ve son olarak kayınvalidemle kkonuştum bugün üstüne basa basa bize de yetmiyor dedim..o da doğru çok doğru diyip deyip bana onay veriyor..benim kendi anneme daha yakın olduğumuz için o da bize destek olmaya çaışıyor..ama buna izin vermiyorum arada olan eşime oluyor..iyi niyetinden dolayı kullanılıyor ve ben buna dayanamıyorum !!!

kusura bakmayın azıcık uzun oldu..teşekkür ederim şimdiden
Kv ile değil eşine üstüne basa basa bize de yetmiyor diyeceksin. Herkesin kesesi farklı iş eşinde bitiyor. Tavır al sonra baş edemezsin.

Oteki kardesleri evli degil sanirim. Bu ailenin her durumda imece usulu gibi yardim edilmeyi birakmalari gerekiyor cunku siz onlardan bagimsiz bir ailesiniz artik. Saglik , mecburi ihtiyaclar olur da boyle seyler icin para yardimi yapilmasi gereksiz. Bunu kocanin anlamasi gerekiyor. Sen araya girip de yuz goz olma.

Aynı dertten bende muzdaripim ne yazıkki. Sen kv le konuşunca haklısın demis en azından. Ben konuştuğum zaman üstüme yuruyecekti nerdeyse..
Valla ben baş gelemedim.esimlede konuştum olmuyor. Bu düzen boyle devam ediyor.tavsiyeleri bende merak ediyorum takipteyim..

Kendileri, kendi parasını nereye harcıyor bu kadar ki herkesten para toplama gereği duyuyor. Vermek zorunda değilsiniz. 3-5 derken bi bakarsınız istekler artmış. Vermek isterdik fakat Borcumuz var ödemek zorundayz vs.. deyin vermeyin

Kendileri bugun buldum bugun yiyelimcilerdendir..hatta eşimde oyle ama ben onu alistiriyorum..
Bu arada erkek kardesi evli cocugu war bitane..gorumcem evli degil..
Verme demekle olmuyorki eşim ozellikle annesine aşiktir..

Ben de neyapiyorum eşim maasi aldigi zaman bi yerimiz wardir cekmecede oraya koyar..cok fazla da bugun buraya ne kadar verdin falan demez..ben de pazara cikarim 20 yse harcadigim 40 derim geri kalanini kenara atarim..

Ben sadece eşimi kullanmasinlar diyorum..bizden daha fazla evin bütcesi biraz idare edip bizden istemesinler istiyorum

Ailenizin durumu kötüyse eğer verilmesi gerekir , fakat eşinizin ailesi durumları iyi olduğu halde alışkanlık olmuş olmalı ki sürekli para istiyorlar. Çalışan insanlarmış bir de. Siz artık evlenmişsiniz ayrı bir hayatınız var.

sen kit kanaat gecinirken onlar biraz daha luks yasasin diye kendinden ödün asla verme. oncelik sizsiziniz esinle. bunu hesap edemeyecek erkek aileleri sanirim hic.

Bizde de var bu durum ama hiç düşünüpte kendimi üzmüyorum. Her ay annesine bireysel emeklilik için 300 lira yatiriyor eşim, bu para bizim için onemsenmeyecek miktarda değil çünkü cocuklar büyüyor ve masraflar artıyor üstelik yemi bebegimizde yolda.Fakat hiç dert etmiyorum aylar geçiyor hiç aklıma gelmiyor. Rahat olmanızı tavsiye ederim, huzur bozmaya değecek mevzular değil bunlar.

50,200 bunlar iyimser rakamlar.. milyar bekleyenler var bide. Sıkıyosa versin,işyerime belgeleri imzalamaya gelmesi gerekir.

Ben oyle dusunmuyorum sephoraa..cunku ev almak gibi bi hayalim war..ve esim savurgan..ben yapmazsam ailesine gidicek o para..onlar da kirada ama idare etmiyorlar..biz de sıkınti cekiyoruz mesela..ama kimseden dilenmiyoruz..
vermek zorunda değilsiniz arkadaşım.
arada verilir tamam amenna.
ancak keyfi yere savurganlık yapan har vurup harman savuran aileye 50 lira bile çoktur.
durumları olmasa elbette ailesine destek çıkar insan.
normali budur.
burada benim anlamadığım sorumsuz ,savurgan ,evlatlarının rızkına göz diken aile büyüklerimizi niye savunuyor koruyoruz?
biri açıklarsa aydınlanacağım:))
büyük te büyüklüğünü bilecek.
en sevdiğim laflardandır:))

Bir evlat anasına babasına elli yüz lira da veriversin yahu. Ölmezsiniz o kadar para eksik olunca.

Sizin yaptığınız da eşinizden para çalmak farkındasınız değil mi?

Katılıyorum. Sanki cok buyuk meblalardan bahsedilmis.

Kredi cekip esinize odetseler haklisiniz da. 50 100 200 bunlar laf edilecek paralar degil. Annesi sonucta.

Esimde kardeslerine hediye alir annesine harclik verir ben sorun yapmam. Bende anneme harclik veririm esim sorun etmez.

Anneler ev hanimi ise kocasindan bagimsiz bir paralari olmalari hoslarina gidiyor genellikle. Anneme ben basbasayken veririm o benim annem uzerimde o kadar emegi var. Boyle dusundugum icinde esiminde vermesine hic karismam.

eşiniz karşılığı istemediği için veriyor.
benimde görümcem var abi bana şundan al derse parasini verirsen alirim der:D öle bedavaya getirmez:)
görümcem düşünür düşünür öle alir istediği bişeyi parasini öder:)
ee bedavaya getirmem ben hiç bişeye yoksa çok fena olur:) ortalığı kaldiririm.
sizin eşinizin ailede hepsi çalışıyor da nabiyo o kadar paralari ne cimriymiş he.
eşin saf ve iyi niyetli diye kullaniyor. yok bende para borcumuz var desin bi kere.

Back
X