bizi kullanan komsumuz

bencede ac ık acık konus kırılır ıncınır dıye dusunme madem kullanıldığını düşünüyorsan o senı kullanırken cekınıyomuda sen soylerken cekınıyosun mahkemeye versen kazanırsın be

Biz de yeni taşındığımızda bir komşu vardı, kocası ölmüş ve onun emekli maaşı ile bir çocuğuyla geçinmeye çalışıyordu. Biz de baştan çok üzüldük yardım ettik biraz, ama öyle bir abarttı ki artık para istemeye başlamıştı ve geri getirmiyordu, komşu komşunun külüne muhtaçtır mantığı bir süre sesimizi çıkarmadık ama sonra annem dayanamadı, kusura bakma ama benim de bir ailem var, sabah uyuyoruz siz gelip zili çalıyorsunuz, gece geç saate birşey istemeye geliyorsunuz, verdiğim paralar hiç geri gelmedi diye açık açık konuştu.

Sonra ne oldu:) BİZ KÖTÜ OLDUK :) Çok tipik bir durum değil mi? Ama kafamız rahatladı.

Siz de bence sabah zili çalınca evet açmayın. Sonra uyuyorduk dersiniz. Ne bileyim gelince bizim de su borusu patlamış su kesildi ,diyin. Uydurun yani anlayacağınız. Eğer direk konuşamayacaksanız.
Anlamazsa direk konuşmayı denersiniz.

Bu ay su parası çok gelmiş diyin mesela, suyumuz kesildi faturayı ödeyemedik. Akıl sağlığı yerindeyse ZATEN ANLAR.

Ne rahat insanlar var yaaa gerçekten inanamıyorum. Evleri tadilat hadi tamam da, bari sizin market alışverişinizi falan yapsın, bedavadan geçinmeye alışmış öyle insanlar var ki canım, biz çok gördük valla ailecek, nedense çekiyoruz bu tipleri.

O yüzden annem babam artık DİREK söylemeyi öğrendiler yaşaya yaşaya...

nazik bi şekilde tersleyin bence. ben olsam sinirlenince belli ederdim walla

anneminde var böyle bi komşusu onun tadilat fln değil sürekli aynı şey..
akşama kadar gezer tozar akşam annemden yemek ister kocası geliyo diye o derece yani....
kardeşlerim uyuz oluyo....
ama bişey diyemiyo kimse işte..
hayrına sabredin biraz daha....

tabiki çok sert tepki veripte aranızı ozmayın siz onca iyiliği yapmışsınız bir lafınızla kötü olmayın bence. ama konşunuzda hakikaten düşüncesiz biri 1 hafta olmadı 2 hafta dayanılırda ay olmuş ben kaldıramam bu durumu bir yrmrk yapmak elelktrik kullanmak az değil komşunuzun elinde olmasa size muhtaç olsa o zaman allh rızası için yapın derim de elinde varsa bir yere kadar yapın ne gerek var. kapıyı açmamak birde eve girince soğuk davranmak en mantıklısı. bizim doğalgaz elektrik bu ay fazla geldi diyede yanınızdayken söylenin biraz tabi anlayana...

uzaktanda olsa akraba imiş çok ters konuşmayın ama geldğinde söyleyin (gayet yumuşak ses tonuyla) siz bizi bir kez davet etmediniz ama biz evinde hertürlü donanıma sahipken siz açlığınızla uğraşıyoruz deyip uzatmadan ortamdan sıyrılın eşekde olsa anlar artık

açık açık konuşun ...küsersede küssün zaten yapılan iyiliklerin sonunda hep kötü olmak mutlaka vardır ...
rahatsız olup sinirsisteminizi bozacağınıza kötü olun daha karda olursunuz ....
ilerde zaten duyarsınız yemek yapmaya gittimde surat yaptılar vs. diye bekleyin görün ...
onun için kendinizi yıpratmayın konuşun ....

anlamaz anlamaz canım. Bu insan bunu adet edinmiş artık ayıp ettiğinin sizi kullandığının farkında bile değildir. Ona sorsanız " ay ne olcak komşuluk hatrı der ama siz yapsanız kesinlikle karşı çıkar"

Bence bu kadın daha da huzurunuzu bozmadan açık açık konuşun. Uzaktan akrabaymış falan önemli değil adı üstünde uzaktan akraba :))) HEr seferinde siz maddi manevi yıpranıyorsunuz sonuçta. Herşeyi açıkça konuştuktan sonra Kötü olacaksanızda en azından bir kere olur biter, her seferinde siz üzülüp sinirleneceğinize :)))

Evi terkedip gidin tatildeyiz dersiniz...yada kapiyi caldiginda acmayin duymadik yada evde yoktuk diyin...bir gelir iki gelir ucuncude gelmez....

Evi terkedip gidin tatildeyiz dersiniz...yada kapiyi caldiginda acmayin duymadik yada evde yoktuk diyin...bir gelir iki gelir ucuncude gelmez....

Ay geçen ay benim evimde de boya badana vardı. Karşı komşum kaç kez çağırdığı halde bir kere gittim akşam sende yemek yiyeyim dedim, onda da eşimi götürmedim, o dışardan yedi. Bir kez çayını içip oturduk, oturacak yer yoktu evimizde. Bir de çamaşırlarımı astım evine, tabi ki kendi evimde kendi makinamda yıkayıp götürdüm. Evde çamaşırlığı açacak yerim kalmamıştı. Bir kez de duş aldım. Defalarca kahvaltıya, yemeğe, çaya çağırdı; gidemedim. Bunları yaparken bile nasıl en az zararı veririm, nasıl en az yük olurum diye çırpındım. Boya sonrası da memlekete gitmiştim dönüşte az veren candan hesabı kendime getirdiklerimden ona da getirdim.

siz de kendinizi kullandırmayın canım. kullanıyorsa siz buna izin verdiğiniz için hırsız gibi gelip almıyor ya sizin gözünüzün önünde alıyor. hırsız evime girdi çaldı deseniz vah vah derim de, bu ne ya hem tamam al deyip sonra neden bizi kullanıyor demek

keşke anneniz tüpte çayın yapıldığını gördüğünde "oh iyi artık tüpünüz iyi çalışıyor,bizde erken uyanmak zorunda değiliz" gibi şaka yollu konuşma yapsaydı,hoş anlamazdı..hazetmediğim ama buna benzer insanlarla karşı karşıya kaldığım çok olmuştur..istediğiniz kadar tersleyin,anlamamazlıktan gelirler..en iyisi 2.el tezgah üstü ocak birde büyük tüp alıp vermek,işi bitince çatı katında saklarsınız,bu tarz durumlar için...

evet canım bnde kızdım annene haddim olmayarak..benim komşuda oğlu var iki tane balkondan attıkları şeyleri benim oğlumdan getirmesini istedi sadece bir defa oldu bu bnde hayır dedim göndermedim atmasını biliyolarsa almasınıda bilsinler ..sonradan birde soruyor neden yollamadın oğlanı onları getirmek için diye .bnde aşaya inerse bidaha çıkmıyor oyundan dedim..birdaha yapamadı...kimse kimsenin kölesi değil uşağı değil..hiçte işim olmaz..

Anneler öyle olur tepki veremezler. Bu durumda is cocuklara düşer. Annenin arası bozulmasın, bir sabah geldiginde sic ağızlarına "ben her sabah senin yüzünden kalkmak zorunda miyim git tüpünün kafasını değiştir iyi yansın" diye fırça at. Annen de gerekirse "bizim kiz yapar iste, sabahları sinirli olur komşum" deyip sucu sana atsın aradan biraz zaman geçince. Valla takdir ettim tahammülünü, ben söylenmez yaka paça atardim herhalde komşu yüzünden uyanırsam.

ee biraz fazla olmuş ama bu komşu komşunun külüne muhtaçtır olayı:) ayağını kesmeye bakın derim bi şekilde

kapıyı çaldığında sen aç kapıyı ve de ki :" yine ne var x abla? noldu yine??"

daha da çalmaz.

test edildi

onaylandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…