uzaktanda olsa akraba imiş çok ters konuşmayın ama geldğinde söyleyin (gayet yumuşak ses tonuyla) siz bizi bir kez davet etmediniz ama biz evinde hertürlü donanıma sahipken siz açlığınızla uğraşıyoruz deyip uzatmadan ortamdan sıyrılıneşekde olsa anlar artık
nazik bi şekilde tersleyin bence. ben olsam sinirlenince belli ederdim walla
herkes haddini bilme erdemini taşımıyor ne yazık ki..karşı taraf kullanmaya kalkıyorsa açık olmak dışında bir seçenek yoktur..söylenme,mırmır,surat asma,ima ,bahane bulma bazı arsız ve yüzsüz tiplerde işe yaramıyor..
çocukken başıma gelen ama hala aklıma geldikçe sinir olduğum bir kullanılma yaşamıştım ben de..yan komşumuz benimle yaşıt kızı olmasına rağmen bakkala,çakkala,fatura ödemeye beni yollardı.annem zorla beni gönderirdi ayıptır diye..karşı tarafta ayıp anlayışı olmadığı için kendi çocukları dururken beni işe koşturmak cazip gelirdi. hiç unutmam bir kış vakti gene beni bakkala göndermek isterken gözüm sobanın yanında oturup kitap okuyan kızına ilişti.teyze neden kendi kızını göndermiyorsun diyince o kitap okuyor rahatsız etmeyeyim hem de onun nazını çekemem şimdi demişti :))
hala bu arsız kadına beni kullandıran anneme sinir oluyorum..
Karsi komsumuz bir bir bucuk ay once evinde tadilatabasladi
Mutfagimi falan yaptiriyordu dogal olarak ocak cesme vs yok
Bir ay boyunca her gun bize gelip iscilere kendilerine yemegi bizde yapti
Gaz yok komsu komsunun kulune muhtactir misafi gocunmadan yrdim ettik mutfagi kullanmasina izin verdik
Annemin evde olmadigi gunlerde ust komsumuza cikiyordu
Onlarda memlekete gitti on on bes gun kadar yemegini orda yapti bulasigini orda yikadi
Evinde kucuk tup var doluymus ama az yaniyor diye kullanamiyormus
Sabahin korunde esine cocuklarina yumurta pisirmek icin kapimizi caliyor
Annemle konusuyoruz tamam az yaniyor ama bari yumurtani kendi evinde yapta sabahin korunde yataktan kaldirma bizi diye
Yogurt ypmak icin sut aliyor onu bile ya bizde ya ust komsuda kaynatiyor
Esinin is yerinden kettle getirdiler eve cay kahve yapacaklari zaman kullanmiyor gelip bizden aliyor suyu bizimkiyle yapiyor falan
Bugun isler toparlanmis biraz annem bakmaya gecti
Ocakta cay var tupte gurul gurul yaniyor diyor kosede kettle duruyor diyor
Buna ragmen suyuna kadar bizde kaynatiyor muslugundan doldurup fise takip su isitman bu kadar mi zor diye sinirlenmis annem belli etmiyor
Eve bir geldi resmen burnundan soluyor daha bir suru sey anlatti sok oldum bende sinirlendim
Iki uc yil oncesinde bizde evi komple tadilata soktuk. Yazlik almislardi iki odasindaki esyalari goturmuslerdi yalnizca. Gunduzleri sadece balkonda oturabiliyorduk her sabah kahvaltiya bize geldi kadin abartisiz iki ay boyunca her sabah bizdeydi. Bir ekmek bile getirmedi gelirken. Bulasigimizi bile legene koyup orda yikiyorduk bir kere gel bizdeyika vs demedi
Ben resmen KULLANILDIGIMIZI dusunuyorum. Anneme diyorum izin verme bu kadarina diye uzaktan akraba o oyle boyle diye birsey diyemiyor oda
Biz ne yapip ne deyip bu kadini bu huyundan vazgecirebiliriz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?