Bizim gelin anormal mi? Ben mi öyle görüyorum?

ResimdekiHayalet

Bir sen, bir ben, bir de kelek...
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2014
996
825
78
Merhabalar...

Daha önce de bizim gelinden bahsetmiştim. Bu cuma günü annemlerin evine gittim annemler ev de yoktu ve salı gününe kadar kaldım. Bu günler içerisinde gerek komşular, gerek akrabalar vs. ısrarla beni yemeğe, çaya falan çağırdılar. Çevrem de sevilen sıcak kanlı biriyimdir. Bu güne kadar kalp kırmamaya özen gösterdim hep.

Neyse asıl konuya gelelim. Bu kaldığım günler içerisin de bizim gelin ne aradı ne de sordu. Yalnızdım sonuçta ben olsam arar bir ihtiyacın var mı? Yalnız kalma bana gel beklerim falan derim. Hani aramız da bir kavga vs. yok öyle evine yuvasına karışan biri de değilim. Mayıs ayında evlendiler daha evlerini görmedim. Çevrem de ve ailede sevilmeyen birisi olsam derim ki normaldir beni sevmemesi, istememesi ama öyle de bir durum yok.

Çevre de dedikodu almış başını gidiyor bizim gelin hakkın da. Mesela birisi nasılsın diye sorsa iyiyim diyormuş ve arkası yok. Mahalleden geçerken ne kuzenlere ne de komşulara selam falan da vermiyormuş. Bunun gibi bir ton şey. Onlar da bana soruyorlar gelininiz neden bu kadar havalı ve ukala diye.

Hani böyle sırnaşık, görgüsüz bir tipte değilim. Zırt pırt aramam rahatsızlık vermem bir şey alacaksam benden önce ona daha iyisini alırım. Konservedir, reçeldir vs. yapar gönderirim.

Gideceğim gün kendi beni aramadı ama güzel yemekler yapacağım için içime sinmedi onu da çağırdım geldi. Kendisi gelmeden hava sıcak diye dondurmasına varana kadar alıp dolaba koydum. Yemeklerin hepsini ben hazırladım kıyamadım bir şey yaptırmadım ki zaten yardım edeyim de demedi.

Tam yemeğe başladık yemeğin üzerine kuzenlerim ve kuzenin baldızı, eşi falan düştü. Hemen kalkıp onlara da yemek hazırladım. Baldızını tanımam bile kalktı hemen yardım etti gelin oturup yemekle meşguldü ve gelenlere hoşgeldiniz bile demedi. Sofra toplanıyor önündekini bile ben aldım mutfagı kuzenin baldızı ile topladık bu oturdu izledi.

Bir yandan da eşya falan toparlıyorum çay verilecek telaşemi de görüyor ama abla ben servis ederim deme de yok. Tek başıma her şeye yetişmeye çalışıyorum.

Ne yapsam bu gelin aynı memnuniyetsiz. Beklediğim beraber yapıp çatmak, konuşabilmek vs. kendime hizmet beklemiyorum. Biraz insan olsun diyorum ama o da yok gibi sizce yanılıyor muyum?

Merhabalar...

Daha önce de bizim gelinden bahsetmiştim. Bu cuma günü annemlerin evine gittim annemler ev de yoktu ve salı gününe kadar kaldım. Bu günler içerisinde gerek komşular, gerek akrabalar vs. ısrarla beni yemeğe, çaya falan çağırdılar. Çevrem de sevilen sıcak kanlı biriyimdir. Bu güne kadar kalp kırmamaya özen gösterdim hep.

Neyse asıl konuya gelelim. Bu kaldığım günler içerisin de bizim gelin ne aradı ne de sordu. Yalnızdım sonuçta ben olsam arar bir ihtiyacın var mı? Yalnız kalma bana gel beklerim falan derim. Hani aramız da bir kavga vs. yok öyle evine yuvasına karışan biri de değilim. Mayıs ayında evlendiler daha evlerini görmedim. Çevrem de ve ailede sevilmeyen birisi olsam derim ki normaldir beni sevmemesi, istememesi ama öyle de bir durum yok.

Çevre de dedikodu almış başını gidiyor bizim gelin hakkın da. Mesela birisi nasılsın diye sorsa iyiyim diyormuş ve arkası yok. Mahalleden geçerken ne kuzenlere ne de komşulara selam falan da vermiyormuş. Bunun gibi bir ton şey. Onlar da bana soruyorlar gelininiz neden bu kadar havalı ve ukala diye.

Hani böyle sırnaşık, görgüsüz bir tipte değilim. Zırt pırt aramam rahatsızlık vermem bir şey alacaksam benden önce ona daha iyisini alırım. Konservedir, reçeldir vs. yapar gönderirim.

Gideceğim gün kendi beni aramadı ama güzel yemekler yapacağım için içime sinmedi onu da çağırdım geldi. Kendisi gelmeden hava sıcak diye dondurmasına varana kadar alıp dolaba koydum. Yemeklerin hepsini ben hazırladım kıyamadım bir şey yaptırmadım ki zaten yardım edeyim de demedi.

Tam yemeğe başladık yemeğin üzerine kuzenlerim ve kuzenin baldızı, eşi falan düştü. Hemen kalkıp onlara da yemek hazırladım. Baldızını tanımam bile kalktı hemen yardım etti gelin oturup yemekle meşguldü ve gelenlere hoşgeldiniz bile demedi. Sofra toplanıyor önündekini bile ben aldım mutfagı kuzenin baldızı ile topladık bu oturdu izledi.

Bir yandan da eşya falan toparlıyorum çay verilecek telaşemi de görüyor ama abla ben servis ederim deme de yok. Tek başıma her şeye yetişmeye çalışıyorum.

Ne yapsam bu gelin aynı memnuniyetsiz. Beklediğim beraber yapıp çatmak, konuşabilmek vs. kendime hizmet beklemiyorum. Biraz insan olsun diyorum ama o da yok gibi sizce yanılıyor muyum?
O kendini geri cekiyor, belli ki samimi olmak niyetinde değil, üstüne düşmeyin ve insan değil biraz insan olsun vs yaftası yapıştırmayın

O kendini geri cekiyor, belli ki samimi olmak niyetinde değil, üstüne düşmeyin ve insan değil biraz insan olsun vs yaftası yapıştırmayın
Kendini geri çekse çağırılınca da gelmemesi lazım. Hani gelmiyorum dese neden gelmiyosun diye hesap sormam. Ben biri ile samimi olmak istemesem ondan hiç bir şey kabul etmem ve çağırsa bile bir bahane bulup gitmem. Bunda ki farklı bir şey çözemedim

Herkese öyle davrandığına göre demekki kimseyle samimi olmak istemiyor.yardımıda belki üstüne kalır herzaman yapmak zorunda kalırım die kendince düşünmüş olabilir.amannn boşverin.kendini daha değerli hissettirmeyin ona.üstüne düşmeyin

herkes sizin yapınıza sahip olamak zorunda değil
bence gelininiz sizinle içli dışlı olmak istemiyor
bu arada sakın ola ki gelininize de laf ettirmeyin..
Tamam samimi olmak istemese bunu anlarım ama bu tam anlamı ile böyle değil işte. Ona hizmet edersen vs. bunları kabul eder. Ben birinden uzak kalacaksam semtine uğramam

Kendini geri çekse çağırılınca da gelmemesi lazım. Hani gelmiyorum dese neden gelmiyosun diye hesap sormam. Ben biri ile samimi olmak istemesem ondan hiç bir şey kabul etmem ve çağırsa bile bir bahane bulup gitmem. Bunda ki farklı bir şey çözemedim

yoo çağırıldığın yere gitmek samimi olmak değildir ki.. çağırmışsınız, saygı duymuş kalkıp gelmiş. gelmese ayıp olurdu.

bende mayısta evlendım canım esımın kardeslerı evımde kamp kurdular zor bela kurtuldum daha 3 aylık evlıler bırak bıraz zamanla duzelır emın ol
Ben öyle yapacak birisi değilim işte. Yeni evli olmasalar bile işin cılkını çıkartmam ölçülü davranmaya çalışırım

Ne ilgisi var Allah aşkına, nezaketen gelmiş işte, samimi olmak istememek baska arada sırada görüşmek başka sey.

Valla bana anlattıklarınız enteresan geldi annenizin evde olmadığını bile bile boş eve neden gittiniz tek başınıza evde ne yapacaksınız ki anneniz yokken siz annenizi görmeye gittiniz herhalde ama anneniz evde yok yani ne işiniz var. Ne alaka boş evde durmak orasını anlamadım. Ayrıca aramadı sormadı ihtiyacın var mı demedi gelmedi diyorsunuz sonra da yemeğe çağırdım geldi diyorsunuz. Sürekli kendinizi övüyorsunuz sevilen biriyim de, güzel yemekler yaptım da filan diye. Yok bunu diyorlarmış hakkında yok soğuk diyorlarmış nasılsın diyene iyiyim denir. Kardeşinizle anlaşıyorsa gerisi teferruat hayır yani size karşı da bariz bir kötülüğü olmamış sonuçta demek ki çok içli dışlı olmayı sevmiyor. Siz de yemek yapıp çağırmasaydanız hem zaten yalnız mışsınız sıkılmışsınızdır evde yemek yapmışsınız. Rica edin yardım eder misin diye söyleyin ama samimiyet konusunda zorlamayın.

Mahallede dedikodu almış başını gidiyor deyince başka bişey düşündüm ben.
Biri hatırını sordu diye o da sormak değil..
Yapısı öyle demek ki..
Var mı size bir zararı.
Misafirler sizin misafirleriniz. Mecbur değil kimse size yardım etmeye.
Etseler iyi tabi..
Ama herşeye ben yetişiyorum diye şikayetiniz anlamsız...

Ya bırakın istediği gibi takılsın,samimiyet göstermiyorsa siz de beklemeyin.Önemli olan onların aile içi huzuru,huzurlu ve mutlularsa sorun yok.Herkes samimiyeti sevmez,kimi insan da öyledir.Hem komşulara neymiş,illa hal hatır sormak,sohbet etmek zorunda değil kız.

Tamam samimi olmak istemese bunu anlarım ama bu tam anlamı ile böyle değil işte. Ona hizmet edersen vs. bunları kabul eder. Ben birinden uzak kalacaksam semtine uğramam
bakın bazı insanlar soğuk gibi durur ve içine girdikçe anlarsınız nasıl biri olduğunu
belki gelininiz hiç anlattığınız gibi değildir. onu tanımak için şans verin ve bir gün kahve içerken neden böyle olduğunu sorun

hizmet kabul etmeyle de samimiyeti ben bağdaştıramadım..

yoo çağırıldığın yere gitmek samimi olmak değildir ki.. çağırmışsınız, saygı duymuş kalkıp gelmiş. gelmese ayıp olurdu.

Tamam diyelim ki böyle. Mesela beni aradığında abla zenin zevkine güveniyorum bana şunları alır mısın? Neden diyor. Samimi olmak istemediğiniz birini bu şekil de arar mısınız? Ya da konserve vs. yaptığımda bunu da kabul edip '' Ay bu çok iyi oldu yine yaparsın di mi? '' Der misiniz?

Ben öyle yapacak birisi değilim işte. Yeni evli olmasalar bile işin cılkını çıkartmam ölçülü davranmaya çalışırım

yok canım bızımkıler turunun son ornegı kımse ellerıne su dokemez :KK51: yenı evlıler zamanla alısırsınız cekınıyor olabılır ınsan sevmıyor olabılır mesela ben evde sortla askılıyla dolasamadıgım ıcın mısafır ıstemıyorum artık yalnız kalmak ıstıyor olabılır
3 aylık evlı bırı olarak cok ıyı anlarım gelınını sen zaman ver sadece

Ne ilgisi var Allah aşkına, nezaketen gelmiş işte, samimi olmak istememek baska arada sırada görüşmek başka sey.
Gelmediği zaman da tenezzül edip gelmedi diye konu açardı buraya. Kız görüşmek istemiyorum demiyor ki samimi olmak istemiyor. Hem neden birşeye ihtiyacın var mı dedin onu anlamadım konu sahibi küçük çocuk mu. Kız çalışıyor mu ev hanımı mı onu bile bilmiyoruz ayrıca yemeğini filan yapmak götürmek birşeyler almak zorunda değil. Dediğin gibi çok içli dışlı olmak başak şey çağrıldığı yere icabet etmek başka şey bir kere kocası var ve bu kişi onun kardeşi g,decek tabii ki kocasının kardeşinin çağırdığı yere.

Back
X