Bizim gibi aile var mıdır acaba

Sizin konunuzu gecen yildan hatirliyorum. Babaniz da halanizla yasiyordu sanirim. Kardesiniz de ev kredisi oduyor. Anneniz ile yasiyor onun gecimini sagliyordu. Annenizin ise girip calismasi ile ilgili birsuru yorum yazilmisti.
Siz uye adinizi mi degistrdiniz.
Kardesiniz evi satip eline gecen para dugununu yapabilir.
Anneniz de madem kardesi icin mirasindan vazgeciyor gidip dayiniz ile yaşayabilir. Ya da bir ise girip iyi kotu bir kazanc elde edebilir hem de oyalanmis olur. Psikolojik durumu icin ilac vs kullaniyor mu anneniz.

Ciddi mi söylediniz dalga mı geçtiniz anlamadım

Yoo ciddi söylüyorum önceki konularınızı da hatırlıyorum
Evliyken de mutsuzlarmış
Şimdi hep beraber mutsuzsunuz
Aralarında şiddet vs yoksa aynı eve geçip otursunlar ev arkadaşı gibi yaşasınlar
Babanız geçimi sağlar
Anneniz babanıza bakar hastaymış zaten.

İyi de bunlar anne olmanın gereği zaten.
Fedakarlık değil ki

Benim de 2 çocuğum var, ben de onları ayırmam birbirinden. Ben de ihtiyaçlarını karşılıyorum. Ben de zor zamanlarında yanlarındayım. E normal olan bu 🤷🏻‍♀️

Ayrıca fazla fedakarlık, “kendi hayatımı sizin için yaşamadım, yemedim yedirdim” vs şeyler duygusal şiddete giriyor. Bazı ebeveynlerin çocuklarını yönetebilmek/ kullanabilmek adına bilinçaltından yürüttüğü faaliyetler.

Ayrımı yapmanız lazım

Annenize annelik yapmayı bırakın. Kendi hayatının iplerini eline alsın. Bu onun hayatı. Kardeşiniz kendini geri çeksin.
Aslında yapmayan yapmaz mesela babam çok iyi bir baba olmadı o yüzden kardeşim de bende anneme daha düşkünüz
Benimde 1 tane çocuğum var ve bana baksın diye büyütüyorum, annem de yüzümüze vurmaz baktım ettim diye ama kardeşime çok yüklediğini düşünüyorum
Ya bir insan dayın ev alamaz ama der mi
Kardeşimin hali ne olucak o çocuğun hayatı, yine de bir ihtiyacın var mı diye her gün soruyor

Yani boşanınca hakkı olanı babanızdan istemiyor
Miras hakkını kardeşinden istemiyor

Ama evlenmek isteyen kardeşinizin bir yüzük alacak parası yok

Sizce bir anne böyle mi davranmalı?
Annenizin bencil olduğunu, sadece kendini düşündüğünü görüyorum ben buradan bakınca.

Ben de boşandım, her ay çocuklarımın nafakasını alıyorum. Gurur meselesi yapıp “aman be o adamın hiç bir şeyine muhtaç değilim, ben kazanır herşeyi alırım” diyebilirdim. Ama bunun zararı çocuklarıma olurdu.

Anneniz de sizin zarar gördüğünüzü kabul etmek zorunda. Yoksa ona nasıl “fedakar” anne diyebilirsiniz?

Yüzük alacak parası olmamak ne demek?? Saçmalık.

Üstelik miras kalan ev varken.
Daha önce boşandığı zaman cinnet geçirdi yine öyle olucak diye üzerine kimse gitmiyor ama böyle de kardeşime olan oluyor, sürekli annemin istediği mi olucak nasıl bir çözüm bulunucak bunlar ne zaman son bulucak

babanız hakkında endişelenmeyin, maaşı varmış. şimdilik haftalık temizlikçi alabilir. ileride de yatılı bakıcı alabilirsiniz. içiniz rahat eder bakımdan yana, siz de ziyaret edersiniz. yatılı bakıcılar için kalabalığı olmayan evler en güzel şey. kolay bulursunuz.

kaç seferdir yazıyorsunuz. aileniz aklı başında insanlar. kendi sorunlarını çözebilirler ama siz üstlendiğiniz için rahata vuruyorlar. çocuk olan sizsiniz, onlar da sizin için endişelenmeli ama hiç okumadım mesajlarınızdan böyle bir şey. siz kendinizi geri çekin bir müddet. işlerin siz endişelenmeden de hala yürümekte olduğunu göreceksiniz.

babanız sorunu böyle çözülür. anneniz de size yakın bşr yerde oturursa, sizlik kısım biter. içiniz rahat olsun.

annenizi kirmamak icin elinizden geleni yapmayin. annenizi kirin. kardesim burda iki arada sizinle ugrasip kendi hayatini hice sayarken sen kardesini dusunuyosun ne bicim insansin, git dayim ilgilensin senle diyin.

babaniza da doktor hareket verdiyse hareker edeceksin baba, colugum cocugum kocam kardesim isim gucum var ilgilenmem gereken hangi birinize yetisecegim bende insanim, sen babamsin cocugum degilsin cocugum gibi davranmaktan vazgec artik diyeceksin.

Annem gelmek istemiyor, başkasının evinde rahat edemem diyor, babamın mamaaşı var belki temizlikçi tutabilir ama yarın öbür gün daha da hasta olursa nasıl olur, nasıl yaparız, hem anneme hem babam nasıl yeteriz ikisini mutlu etmeye çalışırken ben çekirdek ailemle ne zaman mutlu olucam
İkinci çocuğu ne zaman yapıcam kafam o kadar dolu ki
merhaba yozmen :)
o olduğun o kadar belli ki

Allah yardımcın olsun inşallah
yavaş yavaş elinizi eteğinizi çekin ikisinden de
annen hani evleniyordu ne oldu?
teyzeye kolay geliyordu öyle hemen evlenmek
yanlış anlama lütfen beni

merhaba yozmen :)
o olduğun o kadar belli ki

Allah yardımcın olsun inşallah
yavaş yavaş elinizi eteğinizi çekin ikisinden de
annen hani evleniyordu ne oldu?
teyzeye kolay geliyordu öyle hemen evlenmek
yanlış anlama lütfen beni
Evet ben o kişiyim, diğerinin şifresini hatırlayamadığım için hemen bunu açtım çünkü çok bunaldım, bu etrafımdakilere anlatabileceğim bir durum değil o yüzden yazma ihtiyacı duyuyorum
Hiç konusunu açmıyor öyle düşünüyor be yapıcam diye, ben de dedim acele etme diye bu işler kolay değil diye ama daha 1 yıl oldu böyle, bunun yılları var
Hep böyle mi olucak ya kardeşim evlenmeye kalkarsa annem ne yapıcak keşke boşanmasaydı diyorum böyle herkes etkilendi

İnşallah yazım hatası yapmışsınızdır. Eğer böyleyse yazık çocuğunuza. Doğurduğunuz için hayatını ipotek altına almak istiyor olamazsınız.
Ayyyy gerçekten yazım hatası yaptım
Asla bana baksın diye büyütmüyorum, o benim görevim yanlış yazmışım

Konunu hatırlıyorum canım. Anne baban ne kadar anlaşamasa da birbirlerini özlemişler galiba ya da alışkanlık. Söylemeye de utanıyorlar. Ikisiyle de konuşun tekrar evlensinler.

Ayyyy gerçekten yazım hatası yaptım
Asla bana baksın diye büyütmüyorum, o benim görevim yanlış yazmışım
Rahatladım valla. Anneniz konusunu da çok takmayın. Cidden normal bir anne. Hani yapmayan da var diyorsunuz ya, onlara zaten direkt kötü anne diyoruz. Kardeşiniz de kendi hayatına baksın. O size olması gerektiği gibi bir anne olmuş, siz de ona gerektiği gibi bir evlat olun eksik değil ama fazla da değil. Çünkü gereksiz fedakarlık kardeşinizin hayatından sizin de kızınızdan çalar. Her yetişkin kendinden ve sorumluluğunu aldığı çocuklarından mesul.

Canim anneyi bi bosverin biraz. Cinnet gecirdiyse gecirdi yine gecirir ne olacak goturursunuz hastaneye ama cidden kardesinize yazik. Yarin oburgun evlense anneniz ile birlikte yasayacak muhtemelen ve geline yazik olacak. Anneniz sizi cok guzel kullaniyor bence.
Bir silkelenip yetiskin oldugunu anlayip kendine gelmesi lazim. Oyle uzulmekle olmaz. Alup karskniza konusun acikca.
Kendi kardeşini yani dayinizi dusunjyor da evladi olan kardesinizi neden dusunmuyor. Hadi siz iyi kotu hayatinizi kurmussunuz. O kardesinize gunah degil mi. Evlenirse de kesinlikle anneniz ile ayni evde yasamasin. Hayati daha beter olur.
Babaniz da hareket etmek istemiyorsa kendi sorunu. S8z onlarin anne babasi degilsiniz. 8lk basta size kotu evlat muamelesi yaparlar ama uzun vadede kardesin de sen de rahat edersin.

Merhaba,kaç yaşlarinda anneniz babaniz? Babanizin hastaligi cok mu ağır? Benim annem vefat ettiginde babam 5 yil yalniz yasadi evinde ve 80 küsür yasindaydi.biz 3 kiz dönüşümlü tüm işlerini gidip görüp gelirdik.Sonra iyice yaşlaninca ,elden ayaktan düşünce dedi ben yalniz yapamiyorum o zaman da yine dönüşümlü bizlere gidip geldi 1 yil sonra da vefat etti o da:( anladigim kadariyla sizinkiler daha gençtir.Anneniz evde cocuk vs bakabilir.Kardesinizin yükünü hafifletmek adina.Bakin ,ne kadar cok fedakarlik yaparsaniz yapin önce kendi cocugunuzu ve ailenizi düşünmek zorundasiniz.2. Cocugu yapmak istiyorsaniz yapin .sonra zaman geciyor pişman olursunuz.Anne ve babaniz da biraz uyumlu,olurlu olsun.Miras eşittir hukukta.Bu konudaki fedakarligini anlayamadim gercekten.Önce oglunu düsünmesi gerekirken kardesini düsunmesi ilginc.Konuşun annenizle,mutlak bir orta yol bulursunuz bence.

Gecen yıl okuyunca da hayret etmiştim konunuza, demek tavır ve davranışınız hiçbir işe yaramamiş.
Kardeşiniz ya resti çekecek ya bir plan anne ile yolunu ayıracak. Sizin durum annenizin şımarıkliğindan başka birşey değil.

Benim çocukluğumda bir komsumuz torunları var boşandı, evli çocuklu oğlanın evine yerleşti, barıştırmaya çalışıp durdular ama kadın hayır dedi gitmedi,oğlu ben anneme bakarım dedi ve oğluna güvendi, gelin çalıştı eline harçlık verdi, iki yıldan fazla böyle gitti. Bir gün evde kimse yokken gelinin yaptigi peyniri satmış ( besi yapıyorlar süt peynir satıyorlar) o kişi de parasını birkaç gün sonra gelinine vermiş tabi daha önce de defalarca satmış ve farkedilmemiş oğlu bunu bir duyuyor annesini evden kovuyor ve sonuç kocasıyla barıştı oturdu evine.
Sizin anneniz oğluna güveniyor o kapı kapansa döneceği yer belli.
Bir an önce harekete geçin, ayilip bayılıp hasta mı oldu yatırın hastaneye ama böyle giderse kardeşiniz hasta olur gençliğine yazik daha ne kadar yükü taşıyacak

babanız hakkında endişelenmeyin, maaşı varmış. şimdilik haftalık temizlikçi alabilir. ileride de yatılı bakıcı alabilirsiniz. içiniz rahat eder bakımdan yana, siz de ziyaret edersiniz. yatılı bakıcılar için kalabalığı olmayan evler en güzel şey. kolay bulursunuz.

kaç seferdir yazıyorsunuz. aileniz aklı başında insanlar. kendi sorunlarını çözebilirler ama siz üstlendiğiniz için rahata vuruyorlar. çocuk olan sizsiniz, onlar da sizin için endişelenmeli ama hiç okumadım mesajlarınızdan böyle bir şey. siz kendinizi geri çekin bir müddet. işlerin siz endişelenmeden de hala yürümekte olduğunu göreceksiniz.

babanız sorunu böyle çözülür. anneniz de size yakın bşr yerde oturursa, sizlik kısım biter. içiniz rahat olsun.
Babama zaten çalıştığım için fazla gidemiyorum sadece hafta sonları yemek yapıyorum ona, ben de hafta sonu ancak kendi evimin temizliğini yapabiliyorum zaten maaşı olduğu için biraz rahatım ama oda kısmi felç oldum deyip duruyor elden ayaktan düşerse nasıl yeterim diyorum eğer ikinci çocuğumda olursa
Zaten akşamları yorgunluktan erkenden yatıyorum çalıştığım için, bir annem bir babam kardeşimle ikimiz depelenip duruyoruz
Boşanmadan önce sadece anneme üzülüyordum babamla anlaşamıyor onu çekiyor diye, boşandındıktan sonra hem anneme hem babama en çokta kardeşime üzülüyorum
İnsanlar anlaşamaz boşanır mutlu olur ama böyle boşanmalarına rağmen yine mutsuzlar ben böyle şey görmedim ya
Bazen ikisini de görmek istemiyorum, şeytan diyor git başka şehire kalsınlar burda ne yapıcaklar. Başka şeçrhirde olup çok yoğun çalışanlar, yabancı ülkede olanlar var onların aileleri ne yapıyor çok merak ediyorum

annenizi kirmamak icin elinizden geleni yapmayin. annenizi kirin. kardesim burda iki arada sizinle ugrasip kendi hayatini hice sayarken sen kardesini dusunuyosun ne bicim insansin, git dayim ilgilensin senle diyin.

babaniza da doktor hareket verdiyse hareker edeceksin baba, colugum cocugum kocam kardesim isim gucum var ilgilenmem gereken hangi birinize yetisecegim bende insanim, sen babamsin cocugum degilsin cocugum gibi davranmaktan vazgec artik diyeceksin.
Daha önce cinnet geçirdi intihar lafları ediyordu, korkuyorum kendine zarar verirse diye, bu sefer ben de vicdan azabı duyarım
Bazen burdan gitmek istiyorum, o kadar bunaldım ki ailemden
Babam da kısmi felç oldum deyip duruyor, zamanında diyabet olduğu halde yemesine içmesine dikkat etmedi, hareket etmedi şimdi hastayım diyor
Hayattan soğuttular

Konunu hatırlıyorum canım. Anne baban ne kadar anlaşamasa da birbirlerini özlemişler galiba ya da alışkanlık. Söylemeye de utanıyorlar. Ikisiyle de konuşun tekrar evlensinler.
Annem istemiyorum diyor babam istiyor da, annem istemiyor öyle olunca da zorla birşey yaptıramıyoruz işte. Ama daha önce yani Boşanmadan önce daha mutluydular bu bir gerçek, ben barışmalarını istiyorum çünkü kardeşim böyle olursa hasta olucak diye korkuyorum

Rahatladım valla. Anneniz konusunu da çok takmayın. Cidden normal bir anne. Hani yapmayan da var diyorsunuz ya, onlara zaten direkt kötü anne diyoruz. Kardeşiniz de kendi hayatına baksın. O size olması gerektiği gibi bir anne olmuş, siz de ona gerektiği gibi bir evlat olun eksik değil ama fazla da değil. Çünkü gereksiz fedakarlık kardeşinizin hayatından sizin de kızınızdan çalar. Her yetişkin kendinden ve sorumluluğunu aldığı çocuklarından mesul.
Üzülmesin diye diye yıllardır hep destek olduk her gün telefon ederim, sürekli yemeğe gideriz onlara çağırır çünkü canım sıkılıyor diye, gezmeye giderken götürürüz
Kardeşimde öyle arabasını sattı, her gün sorar bir ihtiyacın var mı diye , para verir vs
Ama yok yani yine mutsuz, hep düşünceli ve artık abartmaya başladı, kardeşime dayın ev alamaz demek ne demek, çocuğun yüzük almaya parası yok ve bu gidişle birikim de yapamaz ne olucak bu çocuk, saçlarım beyazladı abla dedi geçen gün

Back
X