Bizim gibi aile var mıdır acaba

Üzülmesin diye diye yıllardır hep destek olduk her gün telefon ederim, sürekli yemeğe gideriz onlara çağırır çünkü canım sıkılıyor diye, gezmeye giderken götürürüz
Kardeşimde öyle arabasını sattı, her gün sorar bir ihtiyacın var mı diye , para verir vs
Ama yok yani yine mutsuz, hep düşünceli ve artık abartmaya başladı, kardeşime dayın ev alamaz demek ne demek, çocuğun yüzük almaya parası yok ve bu gidişle birikim de yapamaz ne olucak bu çocuk, saçlarım beyazladı abla dedi geçen gün
Eski hesapla açılan konularda da konuşmuştuk. Kızın tüm dikkatini anne-babana verdiğin için sıkıntılar yaşamaya başladı. İster istemez bu kadar bölününce kendi evine yetersiz kalıyorsun. Yukarıda bir yerde çocukları başka şehirde, yurt dışında olanlar ne yapıyor demişsin ya, başının çaresine bakmayı öğreniyor. Bizim 70 yaşındaki komşumuz kirada oturup, bahçelere bakarak ot yolarak geçiniyor. Annenin yükünü çektikçe o size daha da yüklenecek. Taviz tavizi getirir.

Canim anneyi bi bosverin biraz. Cinnet gecirdiyse gecirdi yine gecirir ne olacak goturursunuz hastaneye ama cidden kardesinize yazik. Yarin oburgun evlense anneniz ile birlikte yasayacak muhtemelen ve geline yazik olacak. Anneniz sizi cok guzel kullaniyor bence.
Bir silkelenip yetiskin oldugunu anlayip kendine gelmesi lazim. Oyle uzulmekle olmaz. Alup karskniza konusun acikca.
Kendi kardeşini yani dayinizi dusunjyor da evladi olan kardesinizi neden dusunmuyor. Hadi siz iyi kotu hayatinizi kurmussunuz. O kardesinize gunah degil mi. Evlenirse de kesinlikle anneniz ile ayni evde yasamasin. Hayati daha beter olur.
Babaniz da hareket etmek istemiyorsa kendi sorunu. S8z onlarin anne babasi degilsiniz. 8lk basta size kotu evlat muamelesi yaparlar ama uzun vadede kardesin de sen de rahat edersin.
Cinnet geçirip kendine zarar verirse diye çok korkuyorum haberlerde neler duyuyoruz, vlcdan azabı duyarım ama böyle de abartmaya başladı kardeşime de üzülüyorum dediğin gibi ben hayatımı kurdum kardeşim kaldı, inanın çok üzülüyorum valla üzüntüden ailecek hasta olucaz
Babam birşey olur kardeşimi arar annem bir şey olur kardeşime söyler, ben öyle eşim bile etkileniyor, insan yaşlanmak ister mi ya bne sırf bu durum geçsin diye yaşlanmak istiyorum

Cinnet geçirip kendine zarar verirse diye çok korkuyorum haberlerde neler duyuyoruz, vlcdan azabı duyarım ama böyle de abartmaya başladı kardeşime de üzülüyorum dediğin gibi ben hayatımı kurdum kardeşim kaldı, inanın çok üzülüyorum valla üzüntüden ailecek hasta olucaz
Babam birşey olur kardeşimi arar annem bir şey olur kardeşime söyler, ben öyle eşim bile etkileniyor, insan yaşlanmak ister mi ya bne sırf bu durum geçsin diye yaşlanmak istiyorum
Canim annen de o sendeki korkudan besleniyor. Kardesin kendine ev tutup ayri eve ciksin annen de tek basina otursun bir sure. Cinnet gecirmek o kadar kolay degil. Biraz kadini kendi haline birakin. Tutun kolundan psikiyatriste goturun ve kendiniz icin de gidin. Bakalim size ne diyecek doktor. Kardesin olmadan yasamaya alismasi lazim.
Kadesin de annesine duskundir anliyorum hepimiz annemize duskunuz ama boyle de olmaz. Nereye kadar boyle devam edecek. 1 yil mi 5 yil mi ne zaman kadar.
Kendi ayaklari ustunde duramayacaksa yalniz yasayamayacaksa bosanmasaymis. Kocasindan bosanmis ama oglunu koca yerine koymus. Valla gitsin baska evde yasasin kardesin

Bazen o kadar sıkılıyorum ki ölmek istiyorum herşey bitsin istiyorum
Annemle ve babamla sınandığımızı düşünüyorum, boşandılar hadi mutlu olurlar dedik ama yok yine mutsuz yine sıkıntılar
Annemin geliri olmamasından bahsetmiştim dayımın dedemlerden kalan evi üzerine geçirdiklerinde ve annemin mahkemeye verip evlerden birini almak istemesinden.annem kardeşime ama eğer evlerden alırsak dayının eline az bir para kalıyor kendine bulunduğu ilden o parayla ev alamaz delil, (bulunduğu yer lüks bir yer) kardeşim de hem kızmış hem üzülmüş, ben evi geçindirmek için elimden geleni yapıyorum evlenmeye param yok ama o dayımı düşünüyor dedi çok üzülmüş, ya geliri yok kardeşimin eline bakıyor kardeşim sürekli düşünüyor ne yapıcaz diye ben de şaşırdım böyle demesine
Babamında hastalığı çıktı o da hareket etmesi gerektiği halde yıllardır markete gitmeye bile üşenip evde oturdu durdu, yediğine içtiğine dikkat etmedi şimdi hastalığı var o da tek başına
İnanın kardeşim de bende yıllardır annemin ve babamın dertleriyle uğraşıyoruz, o evlenicek benim de çocuğum var kendi ailem var ama yine de çok etkileniyorum, özellikle kardeşim için
Boşandılar hala mutsuzlar, annemin sürekli evde canı sıkılıyor yanlız kalmasın diye gidiyoruz, babama girmeye çalışıyorum yemek götürüyorum ama yarın öbür gün daha da kötü olursa, zaten çalışıyorum ve çok yoruluyorum, ikinci çocuğu yapsam ailem bu kadar çok üzmeye devam ederler mi? İnsan sırf bunun için çocuk yapar mı? Ya kardeşim, neden böyle bir aileyiz, neden diğer aileler gibi değiliz..
Şu an çok mutsuzum
Tabii ki aileni de düşün ama çekirdek ailene de yansıtma. Çocuk sahibi ne zamana kadar olmayacaksın ki?

Merhaba,kaç yaşlarinda anneniz babaniz? Babanizin hastaligi cok mu ağır? Benim annem vefat ettiginde babam 5 yil yalniz yasadi evinde ve 80 küsür yasindaydi.biz 3 kiz dönüşümlü tüm işlerini gidip görüp gelirdik.Sonra iyice yaşlaninca ,elden ayaktan düşünce dedi ben yalniz yapamiyorum o zaman da yine dönüşümlü bizlere gidip geldi 1 yil sonra da vefat etti o da:( anladigim kadariyla sizinkiler daha gençtir.Anneniz evde cocuk vs bakabilir.Kardesinizin yükünü hafifletmek adina.Bakin ,ne kadar cok fedakarlik yaparsaniz yapin önce kendi cocugunuzu ve ailenizi düşünmek zorundasiniz.2. Cocugu yapmak istiyorsaniz yapin .sonra zaman geciyor pişman olursunuz.Anne ve babaniz da biraz uyumlu,olurlu olsun.Miras eşittir hukukta.Bu konudaki fedakarligini anlayamadim gercekten.Önce oglunu düsünmesi gerekirken kardesini düsunmesi ilginc.Konuşun annenizle,mutlak bir orta yol bulursunuz bence.
Merhaba, 50 küsür yaşındalar çok yaşlı sayılmazlar ama babamda diyabet olduğu için ayağında sıkıntı var ve bu yüzden hastalığı ilerlerse diye korkuyorum, dikkat et dediğimiz halde dikkat etmedi hiç, anneme de söyledim bak boşanma ciddi iş kardeşim evi grçindiricek ama yarın öbür gün evlenicek nasıl olucak dedim, helin ona göre kabul ederek evlenir babana tahammül edemiyorum dedi boşandı, daha 1 yıl oldu herkes mutsuz, kardeşim düşünceli annem düşünceli ne olucak diye
Aslında kardeşimi düşünüyor bencil bir insan değil ama neden dayının ev alıcak parası kalmaz dedi anlayamadım çokta üzüldüm, kardeşim çok koydu diyor
Çocuk evi geçindiriyor evlenmek ister oda çocuğu olsun ister, artık anneme babama üzülmeyi geçtim kardeşime üzülmeye başladım

Çocuk düşünüyorsanız ertelemeyin derim.
Allah korusun muhtaç hale geleceklerse bu sefer çocuğum var onlarla ilgilenemiyorum diye vicdan yapacaksınız.

Erken yaşlanan(!) insanlara da sinir oluyorum, hastalık vs hariç elbette.
50li yaşlar nedir ya hu emeklilik yaşı 60larda.
O kadar hareket etmezsem ben de hasta olurum bu yaşta, kendimize bakmamak gibi bir seçeneğimiz mi var Allah aşkına.
Bir de gayet turp gibi olup da şu yaşa geldim diyerek yaşlılık psikolojisine girenler var.
Niye yapıyorsunuz bunu kendinize ah ah.

Edit: Babanız hastaymış. Yarım yamalak okudum demek ki, kusura bakmayın.

Merhaba, 50 küsür yaşındalar çok yaşlı sayılmazlar ama babamda diyabet olduğu için ayağında sıkıntı var ve bu yüzden hastalığı ilerlerse diye korkuyorum, dikkat et dediğimiz halde dikkat etmedi hiç, anneme de söyledim bak boşanma ciddi iş kardeşim evi grçindiricek ama yarın öbür gün evlenicek nasıl olucak dedim, helin ona göre kabul ederek evlenir babana tahammül edemiyorum dedi boşandı, daha 1 yıl oldu herkes mutsuz, kardeşim düşünceli annem düşünceli ne olucak diye
Aslında kardeşimi düşünüyor bencil bir insan değil ama neden dayının ev alıcak parası kalmaz dedi anlayamadım çokta üzüldüm, kardeşim çok koydu diyor
Çocuk evi geçindiriyor evlenmek ister oda çocuğu olsun ister, artık anneme babama üzülmeyi geçtim kardeşime üzülmeye başladım
Hassas ve düşüncelisiniz yapı itibariyle.Ben de öyleyim maalesef ama her sey olacagina variyor biraz da.Bu kadar düşünmeyin.50 li yaşlar genç yahu.Babaniz diyetine dikkat ederse diyabet ömrü bile uzatiyor.Aksini yaparsa olabilecekleri yüzüne söyleyin.Sizin de bir aileniz ve ilgilenecek cocugunuz var.Size destek olacakları yerde köstek olmasınlar.Bunlari biliyorlardir mutlaka.Dayinizi siz arasaniz? Araniz nasil bilmiyorum.Kardesinizin uzerindeki yükü söyleseniz.Ne demek üste ev gecirmek ya? Bu dünyanin ahireti de var.Nasil rahat ediyor içleri?? Hadi annenizin durumu olsa anliycam da .Mutlaka dayı ile konusup annenizin de bir ev sahibi olmasini saglayin.yarin bir gün kardesiniz evlendiginde en azindan annenizin evinde oturuyor olarak sus paylari olur.Bu arada kardeşinizi masallah takdir ettim.Annesi ile yasamayi ilerde de kabul etmiş görünüyor.Bu devirde böyle değerlerine düşkün gençler bulmal zor.Umarim anneniz de onu düşünür ve en kısa sürede dayı ile ev sorununu çözersiniz.

Gecen yıl okuyunca da hayret etmiştim konunuza, demek tavır ve davranışınız hiçbir işe yaramamiş.
Kardeşiniz ya resti çekecek ya bir plan anne ile yolunu ayıracak. Sizin durum annenizin şımarıkliğindan başka birşey değil.

Benim çocukluğumda bir komsumuz torunları var boşandı, evli çocuklu oğlanın evine yerleşti, barıştırmaya çalışıp durdular ama kadın hayır dedi gitmedi,oğlu ben anneme bakarım dedi ve oğluna güvendi, gelin çalıştı eline harçlık verdi, iki yıldan fazla böyle gitti. Bir gün evde kimse yokken gelinin yaptigi peyniri satmış ( besi yapıyorlar süt peynir satıyorlar) o kişi de parasını birkaç gün sonra gelinine vermiş tabi daha önce de defalarca satmış ve farkedilmemiş oğlu bunu bir duyuyor annesini evden kovuyor ve sonuç kocasıyla barıştı oturdu evine.
Sizin anneniz oğluna güveniyor o kapı kapansa döneceği yer belli.
Bir an önce harekete geçin, ayilip bayılıp hasta mı oldu yatırın hastaneye ama böyle giderse kardeşiniz hasta olur gençliğine yazik daha ne kadar yükü taşıyacak
Acaba o komşunuz eşiyle barıştıktan sonra durumu nasıl oldu, annem babanızla beni barıştırmaya kalkarsanız kendimi bıçaklarım filan diyor bizde cesaret edemiyoruz barıştırmaya
Hadi barışmadı bari şimdiden sonra mutlu olsun, bazen anneme çok üzülüyorum geliri yok ne kötü, yıllarca çekti babamdan ailesi sahip çıkmadı, şimdi cesaret etti boşandı ama kardeşimin eline bakıyor ne zor bir durum
Ama önünde seçenek var, dayımın evlerini eşit bir şekilde paylaşıp rahat edebilir ama o dayına ev alıcak para kalmıyor deyip kardeşime bunu söylüyor

Eski hesapla açılan konularda da konuşmuştuk. Kızın tüm dikkatini anne-babana verdiğin için sıkıntılar yaşamaya başladı. İster istemez bu kadar bölününce kendi evine yetersiz kalıyorsun. Yukarıda bir yerde çocukları başka şehirde, yurt dışında olanlar ne yapıyor demişsin ya, başının çaresine bakmayı öğreniyor. Bizim 70 yaşındaki komşumuz kirada oturup, bahçelere bakarak ot yolarak geçiniyor. Annenin yükünü çektikçe o size daha da yüklenecek. Taviz tavizi getirir.
Peki nasıl yapayım
İkisini de kendi haline bırakınca vicdan azabı duyuyorum, onlara faydam dokunduğunda ne kadar rahatlıyorum anlatamam, içim rahat ediyor ama böyle de kardeşim de bende çok üzülüyoruz, sonu gelmiyor biz yardımlarına koştukça saçmalamaya başlıyorlar, ya kardeşim ona ayrı üzülüyorum
Anne babaya destek olmak mı iyi kendimi geri çekince mi iyi anlayamadım

Kardeşim bana yaşamaktan gram zevk almıyorum diyor ya bunu gencecik bir insan söylüyor ne üzücü

Çocuk düşünüyorsanız ertelemeyin derim.
Allah korusun muhtaç hale geleceklerse bu sefer çocuğum var onlarla ilgilenemiyorum diye vicdan yapacaksınız.

Erken yaşlanan(!) insanlara da sinir oluyorum, hastalık vs hariç elbette.
50li yaşlar nedir ya hu emeklilik yaşı 60larda.
O kadar hareket etmezsem ben de hasta olurum bu yaşta, kendimize bakmamak gibi bir seçeneğimiz mi var Allah aşkına.
Bir de gayet turp gibi olup da şu yaşa geldim diyerek yaşlılık psikolojisine girenler var.
Niye yapıyorsunuz bunu kendinize ah ah.

Edit: Babanız hastaymış. Yarım yamalak okudum demek ki, kusura bakmayın.
Babam hasta ama kendisi bu duruma getirdi, diyabet olduğu halde ne yemesine içmesine dikkat etti ne de yürüyüş yaptı, hareket etmedi
Şimdi hareket etmeye başladı ama bu yaşa kadar hiçte öyle değildi
Sen hastasın biliyorsun dikkat etmen gerekiyor kaç kere söyledik ama anlamadı, şimdi kısmi felcim diyor ee nasıl olucak böyle, bir annem bir babam, bir de ikinciyi yaparsam kafayı yemekten korkuyorum, bir yandan da eşim ve çocuğum çok istiyor, kafam o kadar karışık ki

Acaba o komşunuz eşiyle barıştıktan sonra durumu nasıl oldu, annem babanızla beni barıştırmaya kalkarsanız kendimi bıçaklarım filan diyor bizde cesaret edemiyoruz barıştırmaya
Hadi barışmadı bari şimdiden sonra mutlu olsun, bazen anneme çok üzülüyorum geliri yok ne kötü, yıllarca çekti babamdan ailesi sahip çıkmadı, şimdi cesaret etti boşandı ama kardeşimin eline bakıyor ne zor bir durum
Ama önünde seçenek var, dayımın evlerini eşit bir şekilde paylaşıp rahat edebilir ama o dayına ev alıcak para kalmıyor deyip kardeşime bunu söylüyor
Bizim komsunun 3 oğlu 1 kızı vardı, kız uzakta oglanlardan sadece biri evine aldı ben bakarım diye diğerleri kabul etmedi çünkü art niyetli biri, huzurumuzu bozmayiz dediler. Bu oğlu da kovunca paşa paşa kocasının yanına döndü.
Boşanmak için sebep pek yoktu, hizmet ev işi çamaşır bulaşık yemek zor gelmiş ona tabi gelinde herşey hazir.
Sizin anneniz ve babanız in boşanma sebebi ne gerçekten ağır boşanmayı gerektirecek bir sebep mi eğer böyle ise evet anneniz rahatsizlana bilir. Ama kardeşinizin verdiği rahatlıktan gitmiyorsa hiç birşey olmaz, olaki hasta oldu cinnet getirdi bağırdı çağırdı hastaneye yatirma taraftarıyim.
SiZde ebeveyn rolleri karışmış, evet muhtaçtır hastadır bakılır ama azıcık rahat edeyim diye çocuklarının hayatını cehenneme çevirmek hiç bir anne babanın hakkı değil.
Kardeşinizin de evlenmeye aile eş baba olmaya hakkı var, ya işe girip çalışacak azıcık aşim kaygısız başım yaşayacak yada kocasına geri dönecek.

Ayrıca miras konusunda tamamen haksız, kardeşi vermese alacağım diye ortalığı ayağa kaldırması lazım

Peki nasıl yapayım
İkisini de kendi haline bırakınca vicdan azabı duyuyorum, onlara faydam dokunduğunda ne kadar rahatlıyorum anlatamam, içim rahat ediyor ama böyle de kardeşim de bende çok üzülüyoruz, sonu gelmiyor biz yardımlarına koştukça saçmalamaya başlıyorlar, ya kardeşim ona ayrı üzülüyorum
Anne babaya destek olmak mı iyi kendimi geri çekince mi iyi anlayamadım

Kardeşim bana yaşamaktan gram zevk almıyorum diyor ya bunu gencecik bir insan söylüyor ne üzücü
Açıkça konuşacaksınız. Annenizin 2 seçeneği var ya işe girmek ya da kocasına dönmek. Daha 50 küsur yaşında kadının kenara çekilme lüksü yok. Gelin bilip gelecek falan demesi çok bencil olduğunu gösteriyor. Allah ömür versin 90 yaşını görürse 40 sene böyle mi yaşamayı düşünüyor? Ya da abin evlense 10 sene sonra gelin bıktım ben biraz da görümce baksın dese ne yapacaksın?
Kaldı ki kardeşinin evlenmesi zaten çok zor. Birisi buraya kardeşinin durumunda biriyle evlenmeyi düşündüğünü yazsa bütün forum vazgeçirmeye çalışırdı. Sana da üzülüyorum ama kardeşine gerçekten yazık oluyor.

Bazen o kadar sıkılıyorum ki ölmek istiyorum herşey bitsin istiyorum
Annemle ve babamla sınandığımızı düşünüyorum, boşandılar hadi mutlu olurlar dedik ama yok yine mutsuz yine sıkıntılar
Annemin geliri olmamasından bahsetmiştim dayımın dedemlerden kalan evi üzerine geçirdiklerinde ve annemin mahkemeye verip evlerden birini almak istemesinden.annem kardeşime ama eğer evlerden alırsak dayının eline az bir para kalıyor kendine bulunduğu ilden o parayla ev alamaz delil, (bulunduğu yer lüks bir yer) kardeşim de hem kızmış hem üzülmüş, ben evi geçindirmek için elimden geleni yapıyorum evlenmeye param yok ama o dayımı düşünüyor dedi çok üzülmüş, ya geliri yok kardeşimin eline bakıyor kardeşim sürekli düşünüyor ne yapıcaz diye ben de şaşırdım böyle demesine
Babamında hastalığı çıktı o da hareket etmesi gerektiği halde yıllardır markete gitmeye bile üşenip evde oturdu durdu, yediğine içtiğine dikkat etmedi şimdi hastalığı var o da tek başına
İnanın kardeşim de bende yıllardır annemin ve babamın dertleriyle uğraşıyoruz, o evlenicek benim de çocuğum var kendi ailem var ama yine de çok etkileniyorum, özellikle kardeşim için
Boşandılar hala mutsuzlar, annemin sürekli evde canı sıkılıyor yanlız kalmasın diye gidiyoruz, babama girmeye çalışıyorum yemek götürüyorum ama yarın öbür gün daha da kötü olursa, zaten çalışıyorum ve çok yoruluyorum, ikinci çocuğu yapsam ailem bu kadar çok üzmeye devam ederler mi? İnsan sırf bunun için çocuk yapar mı? Ya kardeşim, neden böyle bir aileyiz, neden diğer aileler gibi değiliz..
Şu an çok mutsuzum
Aynı annem senelrce bizi degl kardesleirni dusundu kendi ailesine destek cıkdı bizi surekli arka plana attı babamda aynı degişmezler ben degstremedim

Hassas ve düşüncelisiniz yapı itibariyle.Ben de öyleyim maalesef ama her sey olacagina variyor biraz da.Bu kadar düşünmeyin.50 li yaşlar genç yahu.Babaniz diyetine dikkat ederse diyabet ömrü bile uzatiyor.Aksini yaparsa olabilecekleri yüzüne söyleyin.Sizin de bir aileniz ve ilgilenecek cocugunuz var.Size destek olacakları yerde köstek olmasınlar.Bunlari biliyorlardir mutlaka.Dayinizi siz arasaniz? Araniz nasil bilmiyorum.Kardesinizin uzerindeki yükü söyleseniz.Ne demek üste ev gecirmek ya? Bu dünyanin ahireti de var.Nasil rahat ediyor içleri?? Hadi annenizin durumu olsa anliycam da .Mutlaka dayı ile konusup annenizin de bir ev sahibi olmasini saglayin.yarin bir gün kardesiniz evlendiginde en azindan annenizin evinde oturuyor olarak sus paylari olur.Bu arada kardeşinizi masallah takdir ettim.Annesi ile yasamayi ilerde de kabul etmiş görünüyor.Bu devirde böyle değerlerine düşkün gençler bulmal zor.Umarim anneniz de onu düşünür ve en kısa sürede dayı ile ev sorununu çözersiniz.
Dayımızı arasak asla kabul etmez özellikle karısı, zaten yıllardır da küsler, o kadar içleri rahat ki sanki bütün evler anneme kalmış, onlar orda altlarında lüks arabayla tatile gider gezer, annem burda kardeşimle geçinmeye e çalışıyor, evden dışarı çıkamıyor kardeşime yük olmamak için
Elinde imkan var sonuçta mirastan pay alabilir ve kardeşim rahat evlenebilir, diğer türlü kardeşim arabayı sattığıyla kalıcak, ödediği kredi de cabası. Hala dayına fazla para kalmıyor ditor
Yıllarca böyle nasıl olur hiç bilmiyorum valla inanın artık boşanma işini de geçti tamamen kardeşime üzülüyorum, elimde olsa düğününü yaparım kardeşimin ama biz de kredi ödüyoruz işte.
Babam da hiç dikkat etmedi, eğer yine dikkat etmezse bacağı bile kesilebilir Allah korusun, bile bile hareket etmedi, aslında iyi bir baba olamadı ama işte dediğiniz gibi hassas yapıda olunca böyle oluyor, merhamet duygusu fazla
İstedirdim gamsız olmayı
Kardeşimi bende çok takdir ediyorum, erkek çocuğu olarak böyle merhametli olması çok iyi ancak kendini yıprattığıyla kalıyor, bir de karşılığında dayına az para kalıyor diye laf duyuyor, çok üzüldüm ben de

Dayımızı arasak asla kabul etmez özellikle karısı, zaten yıllardır da küsler, o kadar içleri rahat ki sanki bütün evler anneme kalmış, onlar orda altlarında lüks arabayla tatile gider gezer, annem burda kardeşimle geçinmeye e çalışıyor, evden dışarı çıkamıyor kardeşime yük olmamak için
Elinde imkan var sonuçta mirastan pay alabilir ve kardeşim rahat evlenebilir, diğer türlü kardeşim arabayı sattığıyla kalıcak, ödediği kredi de cabası. Hala dayına fazla para kalmıyor ditor
Yıllarca böyle nasıl olur hiç bilmiyorum valla inanın artık boşanma işini de geçti tamamen kardeşime üzülüyorum, elimde olsa düğününü yaparım kardeşimin ama biz de kredi ödüyoruz işte.
Babam da hiç dikkat etmedi, eğer yine dikkat etmezse bacağı bile kesilebilir Allah korusun, bile bile hareket etmedi, aslında iyi bir baba olamadı ama işte dediğiniz gibi hassas yapıda olunca böyle oluyor, merhamet duygusu fazla
İstedirdim gamsız olmayı
Kardeşimi bende çok takdir ediyorum, erkek çocuğu olarak böyle merhametli olması çok iyi ancak kendini yıprattığıyla kalıyor, bir de karşılığında dayına az para kalıyor diye laf duyuyor, çok üzüldüm ben de

İstedirdim gamsız olmayı
Üzmeyin kendinizi ben sizi anliyorum.Kendi ailemin sorunlarina ben de cok uzuldum eskiden .Bi anlatsam sayfalar almaz yasadiklarimi.Benim rahmetli annem de şeker hastaligindan gözlerini kaybetmisti :((( Cok sıkıntili yillar gecirdik hepimiz.en cok ben hassas oldugum icin de en cok bem üzüldüm yiprandim.Ama dertlerin hepsi gelip geciyor inanin.Hic bi sey kalici degil.Bir bakarsiniz kardesinizin cocuklari bile olmus bunlar bitmis baskalari baslamis...Hayat böyle işte..Bi tek sizde degil inanin.Ben de cevremde rahat evlilik yapam ,ailesi her daim arkasinda maddi manevi kadinlar gördüm.halen var ama hatta bazen kiskandim bile onlari size yemin ederim.Son demek istedigim ; sizin gibi alileler var bunu unutmayin.Rabbim feraha ulastirsin insallah .bol bol insirah suresi okuyun 🙏🙏🙏

İNSanlardan utandığım için kimseye bşey bahsetmiyorum çeken var çekemeyen var aile cok hassas bi konu keşke benimde düzgün bir ailem olsaydı

Annen nafaka alıyor mu hem nafaka hem kardeşinin maaşi neden yetmiyor kardeşin arabasını neden sattı. Kardeşin erkek mi? Kaç yaşında. Sen kaç yaşındasın? Annen çalışabilir misal çocuk bakabilir. Yaşlı bakabilir. Hiç çalışmadı diye çalışmıcak diye bişey yok. Babanın maaşı varsa onu düşünme. Ana ada ev almak zorunda degilsiniz kardeşinle Bi süre yaşar sonra ya senin ya kardeşinin yanında yaşar mecbur yaşıcak dayını düşünüyorsa... Senin yaşını sordum bunun için çocuk erteleme.

Back
X