- 17 Aralık 2020
- 236
- 204
- 18
- 34
- Konu Sahibi aycaelif1884
-
İlk zamanlar bana da bu cümleyi çok kuruyordu es ailesi gül geç bosver. Güya kendilerini övüyorEvet hanımlar. Kaynanamın genellikle kurduğu cümle bu: Bizim gibi bir aileye gelin geldiğin için çok şanslısın. Beni artık daraltıyor bu cümle. Kaynanam ve kocası memur emeklisi. Benim babam işçi annem de ev hanımı. Çok şükür ailemin yüzümü kızartacak bir ayıbı, suçu yok. Ama neye göre karşılaştırma yaptığını anlamıyorum. Mütemadiyen bu cümleyi kuruyor. Sizce nasıl tepki vermeliyim?
Ee sizde çok şanslısınız benim gibi gelini nerden bulucaksiniz diyin geçin ,gitsinnEvet hanımlar. Kaynanamın genellikle kurduğu cümle bu: Bizim gibi bir aileye gelin geldiğin için çok şanslısın. Beni artık daraltıyor bu cümle. Kaynanam ve kocası memur emeklisi. Benim babam işçi annem de ev hanımı. Çok şükür ailemin yüzümü kızartacak bir ayıbı, suçu yok. Ama neye göre karşılaştırma yaptığını anlamıyorum. Mütemadiyen bu cümleyi kuruyor. Sizce nasıl tepki vermeliyim?
Sende deki benim gibi gelin bulduğun için çok şanslısınEvet hanımlar. Kaynanamın genellikle kurduğu cümle bu: Bizim gibi bir aileye gelin geldiğin için çok şanslısın. Beni artık daraltıyor bu cümle. Kaynanam ve kocası memur emeklisi. Benim babam işçi annem de ev hanımı. Çok şükür ailemin yüzümü kızartacak bir ayıbı, suçu yok. Ama neye göre karşılaştırma yaptığını anlamıyorum. Mütemadiyen bu cümleyi kuruyor. Sizce nasıl tepki vermeliyim?
Bir şans olarak değil de seni aldık şükret der gibi konuşuyor.Evet anne, aynı şekilde siz de benim gibi bir gelininiz olduğu için çok şanslısınız. Allahın sevgili kullarıymışız de.
Çok mantıklı. Kesin yine der ben de bunları söylerim.Sizde güzel bir ailede yetişip size gelin geldiğim için şanslısınız
ne guzel denk geldi her iki taraf için şans demi annecim canım benim deyin
Ya seni seviyoruz vs anlamında diyor olabilir.Evet hanımlar. Kaynanamın genellikle kurduğu cümle bu: Bizim gibi bir aileye gelin geldiğin için çok şanslısın. Beni artık daraltıyor bu cümle. Kaynanam ve kocası memur emeklisi. Benim babam işçi annem de ev hanımı. Çok şükür ailemin yüzümü kızartacak bir ayıbı, suçu yok. Ama neye göre karşılaştırma yaptığını anlamıyorum. Mütemadiyen bu cümleyi kuruyor. Sizce nasıl tepki vermeliyim?
Hiç bir cevap vermiyorum. Çünkü öyle kesin konuşuyor ki biz böyleyiz yerini bil der gibiBi de şunu merak ettim
Mesela kayınvalide ay ne şanslısın böyle bi aileye geldin deyince ne cevap veriyorsunuz
Ben gerçekten niye öyle dedin demeden duramam sanırım
Özellikle ortada gerçekten şanslı olduğum bi durum yoksa
tabiki söyle şu koskoca türkiye de iki aile denk geldi yaÇok mantıklı. Kesin yine der ben de bunları söylerim.
İğnelemek manasında diyor. Yani ben seni oğluma istedim şükret manasındaYa seni seviyoruz vs anlamında diyor olabilir.
İğneleöe maksatlı söylediğini düşünüyorsa bir gün dediğinde
Ne anlamda diyorsun de.
Ama ben olsam he he der gecerim. Bırak oyalansın.
Şok geçirir sanırım. Deneyeceğim.Bi iki söylese tamam da sürekli sürekli söylemesi cidden can sıkıcı , sen de : sizin gibi aileye de ancak benim gibi bi gelin yakışırdı hem asıl hem kültürlü hem güzel..öyle değil mi ? de bakalım ne tepki vercek merak ettim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?