“Bizim gibi bir aileye gelin geldiğin için çok şanslısın.”

aycaelif1884

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2020
236
204
18
34
Evet hanımlar. Kaynanamın genellikle kurduğu cümle bu: Bizim gibi bir aileye gelin geldiğin için çok şanslısın. Beni artık daraltıyor bu cümle. Kaynanam ve kocası memur emeklisi. Benim babam işçi annem de ev hanımı. Çok şükür ailemin yüzümü kızartacak bir ayıbı, suçu yok. Ama neye göre karşılaştırma yaptığını anlamıyorum. Mütemadiyen bu cümleyi kuruyor. Sizce nasıl tepki vermeliyim?

İlk zamanlar bana da bu cümleyi çok kuruyordu es ailesi gül geç bosver. Güya kendilerini övüyor

Ee sizde çok şanslısınız benim gibi gelini nerden bulucaksiniz diyin geçin ,gitsinn

Sende deki benim gibi gelin bulduğun için çok şanslısın yani ben olsam bir kahkaha patlatır ortamı germeden böyle derdim , çokta takacak bişey yok ..

Bi de şunu merak ettim
Mesela kayınvalide ay ne şanslısın böyle bi aileye geldin deyince ne cevap veriyorsunuz
Ben gerçekten niye öyle dedin demeden duramam sanırım
Özellikle ortada gerçekten şanslı olduğum bi durum yoksa

Ya seni seviyoruz vs anlamında diyor olabilir.
İğneleöe maksatlı söylediğini düşünüyorsa bir gün dediğinde
Ne anlamda diyorsun de.
Ama ben olsam he he der gecerim. Bırak oyalansın.

Hiç bir cevap vermiyorum. Çünkü öyle kesin konuşuyor ki biz böyleyiz yerini bil der gibi

Ya seni seviyoruz vs anlamında diyor olabilir.
İğneleöe maksatlı söylediğini düşünüyorsa bir gün dediğinde
Ne anlamda diyorsun de.
Ama ben olsam he he der gecerim. Bırak oyalansın.
İğnelemek manasında diyor. Yani ben seni oğluma istedim şükret manasında

Şok geçirir sanırım. Deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…