İyi aksamlar bayanlar,basinizi sisirdigimin farkindayim ama ay gecmiyor ki kayinvalidemle bir sorun yasamayayim. Anlamaya calisiyorum ben hamile kalmadan once aramiz gayet iyiyken aylardir bir haller oldu.Oglunu torunundan bile kiskaniyor sanirim desem bana da tavirli olurdu ama asla olmadi onceki aylara kadar.
Onceki konumu ozet geceyim, benim bir kiz bebegim olacak, erkek degil diye kayinvalidem cok olay cikarmisti. Tartismistik, o gunden sonra yeni bi olay yoktu, simdi tutturdu bizim memlekette dogum yapacaksin.
... teyzecigim sizin orada bi eviniz yok bi duzeniniz yok nasil dogurayim ben orada diyorum. Gerci bir yazliklari var ama en yakın hastaneye arabayla en az 1 saat surer hatta daha fazla, o kadar da sehir merkezinden uzak, hatta baska sehirde bile sayilabilir. Ama nuh diyor peygamber demiyor. Esimin anne babasi kendi memleketlerinde yasamiyorlar, bizimle ayni sehirdeler. Keza benim ailem de oyle. Ben de isterim gidip kendi memleketimde dogurmayi ama bizim memlekette de annemin babamin bir evi duzeni yok. Akrabalari varmis orada, esimin teyzesi ne gune duruyormus, zaten bebegin kimliginde onlarin memleketi yazmasin diye istemiyormusum, o sehire hic isinamamisim zaten hic gitmiyormusum.
Yahu ben elalemin evinde lohusa lohusa ne yapayim? Niye o evde dogurayim? Bi de bu cikti basimiza, nazlaniyorsun diye oglum bi dunya para dokecek ozel hastaneye, mis gibi devlette dogur ya da evde dogur ben 2 cocugumu da evde dogurdum sakatlar mi hastalar mi dedi. Allah askina mantikli mi su soyledikleri? Benim o evde ne isim var? Enistesi elin adami, evde 19 yasinda ikiz oglan cocuklari var, 17 yasinda kiz cocugu var.
Benim kurulu duzenim burada, doktorum burada, evim ve ailem burada. 3 tane universiteli ergen, 1 tane yabanci adam nasil emzireyim nasil rahatca dolanip uzanayim? Onlara da yazik degil mi? Ayrica hamile halimle doguma yakin o kadar yolu nasil gideyim? Ucaga zaten almazlar, arabayla gitsek ya yolda sancilansam? Daha 21 haftaligim yarim saatlik yola arabayla giderken daraliyorum.
Uzun yazdim kusura bakmayin, hayir olmaz dedikce esimi ariyor, annemleri ariyor, konu komsuyu araya sokuyor evime yolluyor inanin. Esim de ben de isterim bizim memleketimizde dogurmani, aslinda yazligi temizleseler bi dusunmez misin, yakinlarinda kucuk bi hastane var diyor. Hastane dedigi o kadar hastane olmaktan uzak ki poliklinik de diyebiliriz. Belki kadin dogum doktoru bile yoktur. Ben adini sanini duymadigim, doktorunu henuz gormedigim bir yerde dogum yapmam. Ortaligi ayaga kaldirdim tabi. Aileme soylesem mi sizce? Ne yapayim ben bunlari?