Bizim memlekette dogur diye tutturan kv

Ne kadar da bencilce bi fikir! Sırf torunları yanlarında olsun, onların memeleketinde doğsun diye doktorunu hastaneni evini eşini bırakıp orda mı doğum yapman lazım!!!

Hadi mahrumiyet bölgesi olsa, hiçbir şey olmasa neyse... İyi niyetli, yardım amaçlı bir teklif derdim..
Böyle bir bencilliği hamile halinde dan diye ortaya atıp hemen kabul etmeni beklemeleri, üstüne üstlük tepki vermeni kınayıp sana suçluluk psikolojisi ağırlığı vermelerini çok kınadım!
Böyle bir saçmalık yok, sakın gitme! Baskı kurarlarsa da ailene söyle gitsin, bu ne böyle...

Ben olsam iyice de kudurturdum.Vazgeçtik burda doğumdan newyork a gidiyoruz deyin.Bi afallasın sersemlesin.Siz de dalganızı geçin , hiç strese girmeyin o deli için.Aklınıza gelen ne kadar absürdlük varsa söyleyin.Kendi gerekçelerinizle Savunma yapmayın.Savunma sizin enerjinizi alır.Doğru düzgün laftan anlamıyor zaten.Uçuk şeyler söyleyin apışıp kalsın.Biraz olsun rahatlarsınız.

İyi aksamlar bayanlar,basinizi sisirdigimin farkindayim ama ay gecmiyor ki kayinvalidemle bir sorun yasamayayim. Anlamaya calisiyorum ben hamile kalmadan once aramiz gayet iyiyken aylardir bir haller oldu.Oglunu torunundan bile kiskaniyor sanirim desem bana da tavirli olurdu ama asla olmadi onceki aylara kadar.
Onceki konumu ozet geceyim, benim bir kiz bebegim olacak, erkek degil diye kayinvalidem cok olay cikarmisti. Tartismistik, o gunden sonra yeni bi olay yoktu, simdi tutturdu bizim memlekette dogum yapacaksin.
... teyzecigim sizin orada bi eviniz yok bi duzeniniz yok nasil dogurayim ben orada diyorum. Gerci bir yazliklari var ama en yakın hastaneye arabayla en az 1 saat surer hatta daha fazla, o kadar da sehir merkezinden uzak, hatta baska sehirde bile sayilabilir. Ama nuh diyor peygamber demiyor. Esimin anne babasi kendi memleketlerinde yasamiyorlar, bizimle ayni sehirdeler. Keza benim ailem de oyle. Ben de isterim gidip kendi memleketimde dogurmayi ama bizim memlekette de annemin babamin bir evi duzeni yok. Akrabalari varmis orada, esimin teyzesi ne gune duruyormus, zaten bebegin kimliginde onlarin memleketi yazmasin diye istemiyormusum, o sehire hic isinamamisim zaten hic gitmiyormusum.
Yahu ben elalemin evinde lohusa lohusa ne yapayim? Niye o evde dogurayim? Bi de bu cikti basimiza, nazlaniyorsun diye oglum bi dunya para dokecek ozel hastaneye, mis gibi devlette dogur ya da evde dogur ben 2 cocugumu da evde dogurdum sakatlar mi hastalar mi dedi. Allah askina mantikli mi su soyledikleri? Benim o evde ne isim var? Enistesi elin adami, evde 19 yasinda ikiz oglan cocuklari var, 17 yasinda kiz cocugu var.
Benim kurulu duzenim burada, doktorum burada, evim ve ailem burada. 3 tane universiteli ergen, 1 tane yabanci adam nasil emzireyim nasil rahatca dolanip uzanayim? Onlara da yazik degil mi? Ayrica hamile halimle doguma yakin o kadar yolu nasil gideyim? Ucaga zaten almazlar, arabayla gitsek ya yolda sancilansam? Daha 21 haftaligim yarim saatlik yola arabayla giderken daraliyorum.
Uzun yazdim kusura bakmayin, hayir olmaz dedikce esimi ariyor, annemleri ariyor, konu komsuyu araya sokuyor evime yolluyor inanin. Esim de ben de isterim bizim memleketimizde dogurmani, aslinda yazligi temizleseler bi dusunmez misin, yakinlarinda kucuk bi hastane var diyor. Hastane dedigi o kadar hastane olmaktan uzak ki poliklinik de diyebiliriz. Belki kadin dogum doktoru bile yoktur. Ben adini sanini duymadigim, doktorunu henuz gormedigim bir yerde dogum yapmam. Ortaligi ayaga kaldirdim tabi. Aileme soylesem mi sizce? Ne yapayim ben bunlari?

Arkadaşım iyimisin ?
Yani bukadar şey yazmışsınız buradan deli oldum ona ne be ?
İstediğim yerde doğururum benim bebeğim onun değil,
Eşin nerede bu arada versin net cevap bir dahada bu konuyu açmasın şuna bak şaka gibi,
Ayrıca devlet yada özel bu sizin bütçenizi bağlar bu teyze mi(kv) besliyor evinizi ?

Buradan hangi kameraya el sallayacağım acaba?
Zira bu bir şaka olmalı.
Öncelikle hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim.
Poliklinik vasfı taşıyan yerde nasıl doğum yapacaksınız acaba?Hadi doğumcu yoktu ebe felan halledildi durum da Allah korusun ya küvözlük bir durum olursa?
Benim kızım mesele doğumdan sonra 28 gün yoğun bakımda kaldı.İstanbul da olmama rağmen bir çok hastanede küvöz yok , hadi hastaneyi buldun küvöz için yer bulucan birde.
Haa inşallah böyle bir durum olmaz ama doğum sonuçta bu değil mi?

İyi aksamlar bayanlar,basinizi sisirdigimin farkindayim ama ay gecmiyor ki kayinvalidemle bir sorun yasamayayim. Anlamaya calisiyorum ben hamile kalmadan once aramiz gayet iyiyken aylardir bir haller oldu.Oglunu torunundan bile kiskaniyor sanirim desem bana da tavirli olurdu ama asla olmadi onceki aylara kadar.
Onceki konumu ozet geceyim, benim bir kiz bebegim olacak, erkek degil diye kayinvalidem cok olay cikarmisti. Tartismistik, o gunden sonra yeni bi olay yoktu, simdi tutturdu bizim memlekette dogum yapacaksin.
... teyzecigim sizin orada bi eviniz yok bi duzeniniz yok nasil dogurayim ben orada diyorum. Gerci bir yazliklari var ama en yakın hastaneye arabayla en az 1 saat surer hatta daha fazla, o kadar da sehir merkezinden uzak, hatta baska sehirde bile sayilabilir. Ama nuh diyor peygamber demiyor. Esimin anne babasi kendi memleketlerinde yasamiyorlar, bizimle ayni sehirdeler. Keza benim ailem de oyle. Ben de isterim gidip kendi memleketimde dogurmayi ama bizim memlekette de annemin babamin bir evi duzeni yok. Akrabalari varmis orada, esimin teyzesi ne gune duruyormus, zaten bebegin kimliginde onlarin memleketi yazmasin diye istemiyormusum, o sehire hic isinamamisim zaten hic gitmiyormusum.
Yahu ben elalemin evinde lohusa lohusa ne yapayim? Niye o evde dogurayim? Bi de bu cikti basimiza, nazlaniyorsun diye oglum bi dunya para dokecek ozel hastaneye, mis gibi devlette dogur ya da evde dogur ben 2 cocugumu da evde dogurdum sakatlar mi hastalar mi dedi. Allah askina mantikli mi su soyledikleri? Benim o evde ne isim var? Enistesi elin adami, evde 19 yasinda ikiz oglan cocuklari var, 17 yasinda kiz cocugu var.
Benim kurulu duzenim burada, doktorum burada, evim ve ailem burada. 3 tane universiteli ergen, 1 tane yabanci adam nasil emzireyim nasil rahatca dolanip uzanayim? Onlara da yazik degil mi? Ayrica hamile halimle doguma yakin o kadar yolu nasil gideyim? Ucaga zaten almazlar, arabayla gitsek ya yolda sancilansam? Daha 21 haftaligim yarim saatlik yola arabayla giderken daraliyorum.
Uzun yazdim kusura bakmayin, hayir olmaz dedikce esimi ariyor, annemleri ariyor, konu komsuyu araya sokuyor evime yolluyor inanin. Esim de ben de isterim bizim memleketimizde dogurmani, aslinda yazligi temizleseler bi dusunmez misin, yakinlarinda kucuk bi hastane var diyor. Hastane dedigi o kadar hastane olmaktan uzak ki poliklinik de diyebiliriz. Belki kadin dogum doktoru bile yoktur. Ben adini sanini duymadigim, doktorunu henuz gormedigim bir yerde dogum yapmam. Ortaligi ayaga kaldirdim tabi. Aileme soylesem mi sizce? Ne yapayim ben bunlari?

Şu yazdıklarının şaka olması lazım yani gerçekten...
Kv sanırım hakikaten iyi değil..
Size iyi gelmeyen insanların sesini bile duymayın..
Vız gelir tırıt gider...
Şu an en özel anlarınızı yaşıyorsunuz.. Gebesiniz, özelsiniz, daha kıymetlisiniz..
Hele ki kız diye olay yaratan bir insanın bırak doğuma yanınıza gelmeyi bir de doğum yerinizi seçme gibi bir hakkı olamaz...
Doğum bu.. İki can ortada.. Öyle son dk doktor değiştirilecek bir durum değil..
Kesinlikle taviz vermeyin...
İnanın doğum doktorunuzun, hastanenin, ebelerin, doğum sonrası o hastanedeki ilginin önemini çok iyi anlayacaksınız doğumda...
O günlerinizi güzel hatırlayın ben hala hep "iyi ki" diyorum.. O kadar iyiydi ki herkes..
Lütfen gerekirse keyfinizden olsun ama taviz vermeyin...
Eşin doğru ailesidir bir an ona mantıklı gelmiş olabilir ama doğum sonrası yaşayacaklarınızı bilmediğindendir o ona da kızmayın durumu net ortaya koyun açık kapı bırakmayın..
Her şey gönlünüzce olsun...
Allah hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin...
Minik kızınızın ellerini yumuk ayaklarını kucağınızda da göstersin...

ay o kadar memleket sevdalısı kadın kendi niye oturmuyor memleketinde kaldı ki çocuğun kütüğü yine orası olacak sadece doğum yeri farklı olacak bence eşini karşına al ve ciddi ciddi konuş.gerkirse ailene de haber ver öyle saçmalık mı olur Allah aşkına hadi yolda giderken doğurdun o zaman ne olacak benim drum 7 aylık hamileyken 1.5 saatlik yola izin vermemişti istemediğini açık açık söyle hatta en güzeli drunla konuş o yola çıkmanın tehlikeli falan olsuğunu söylesin o zaman bişey yapamazlar:KK53:

Kadinin kafası uçmuş bence gitme elin adamının evinde lohusa kadın olacaksın ne yapcan nasıl rahat yatıp kalkacan

Okuduktan sonra çenemi yerlerden topladım resmen, ağzım açık kaldı... Ben bu akşam bi uğrayayım kayınvalideme de elini öpeyim sen ne melekmişsin diye :))

Arkadaşım, azıcık kendi haklarınızı savunmayı öğrenin lütfen. Toplumumuzda saygısızlık ile hakkımızı savunmayı eş değer tutuyoruz, ama saygısızlık yapmadan da hakkınızı koruyabilirsiniz. Bizim vermemiz gereken kararları lütfen bize bırakın de geç... Ama dikkat et, eşin sanki annesinin lafıyla sana baskı kuracak sanki, baksana o da alıştırmış kendini bu fikre...

Hastaneye o kadar uzak bi yere sırf kimlikte yazacak şehir için gidilir mi ya hiç mantıklı değil, ya size yada bebeğe bişey olursa o zaman da Takdir-i İlahi mi diyecekler. Evde doğurursun ne demek çok enteresan insanlar var burada gerçekten okurken inanamıyorum bazen. Nolursa olsun gitmeyin hiçbişey sizin ve bebeğinizin sağlığından önemli değil

kk da okuduğum en tuhaf en psikolojik sorunu çok olan ilk 3 kayınvalide içine girer.

kendi evin varken neden elalemin! evinde doğum yapacakmışsın.
lohusalığın burnundan gelir valla. onun bunun yanında sürekli memeler ortada mı gezeceksin. zira oğlum yeni doğduğunda kendimi inek gibi hissediyordum. sadece emzirmeye çalışıyorsun..

bence yumuşak durma bu konuda restini çek. evde doğum kısmı aslında çok mantıklı. sırf bunun için özel ebeler var. ben ikinci doğumu evde istiyorum . hastane stresi gerginliği bana göre değilmiş hiç..

Bence bütün derdi ilgiyi kendine çekmek yani seni aileden uzaklastirip bebeğe ve sana sözde sahip çıkmak ama bu hiç normal değil saplantılı bir ruh halinde görünüyor Allahaşkına ailenize bu durumu anlatın

Allah aşkına ben sistim sizin yerinize burada.Ne memleketmis yahu.Bu ne saçma takıntı.Güzel kardeşim önemli olan memleket,devlet hastahanesi,özel hastahane değil.İki kız annesi olarak,deneyimli bir anne olarak Lütfen doğumunu yeni doğan yoğun bakımı olan bir hastahane de yap Rabbimin bizi ne ile nerede sinayacagi belli olmaz bu işler de şakaya gelmez.Guvendigin,seni 9 ay takip eden doktorunla yap dogumunu.Son zamanlarda neler duyuyoruz temkinli olmak lazım güzel kardeşim.Rabbim bir nefeste hayırlısı ile kurtarsın her ikinizi de.İnatçı,dediğini ve kendini kabul ettirmeye calisan bir kayınvalide ile karşı karsiyasin Allah yardimcin olsun

missburc missburc senin kayinvalidenin akil sagligi yerinde degil bence eskiden evde dogum varmis ama dogum olum orani cok yuksekmis kayinvalidem bunu biliyormu

Allah aşkına ben sistim sizin yerinize burada.Ne memleketmis yahu.Bu ne saçma takıntı.Güzel kardeşim önemli olan memleket,devlet hastahanesi,özel hastahane değil.İki kız annesi olarak,deneyimli bir anne olarak Lütfen doğumunu yeni doğan yoğun bakımı olan bir hastahane de yap Rabbimin bizi ne ile nerede sinayacagi belli olmaz bu işler de şakaya gelmez.Guvendigin,seni 9 ay takip eden doktorunla yap dogumunu.Son zamanlarda neler duyuyoruz temkinli olmak lazım güzel kardeşim.Rabbim bir nefeste hayırlısı ile kurtarsın her ikinizi de.İnatçı,dediğini ve kendini kabul ettirmeye calisan bir kayınvalide ile karşı karsiyasin Allah yardimcin olsun
Allah razı olsun.
Tabi ki doğumumu yaşadığımız şehirde bi hastanede yapıcam kendi doktorumla.Allah'a şükür yenidoğan ünitesiydi küvözüydü her şeyi var.

kk da okuduğum en tuhaf en psikolojik sorunu çok olan ilk 3 kayınvalide içine girer.

kendi evin varken neden elalemin! evinde doğum yapacakmışsın.
lohusalığın burnundan gelir valla. onun bunun yanında sürekli memeler ortada mı gezeceksin. zira oğlum yeni doğduğunda kendimi inek gibi hissediyordum. sadece emzirmeye çalışıyorsun..

bence yumuşak durma bu konuda restini çek. evde doğum kısmı aslında çok mantıklı. sırf bunun için özel ebeler var. ben ikinci doğumu evde istiyorum . hastane stresi gerginliği bana göre değilmiş hiç..
Restimi çektim.
Evde doğurmaktan çok korkuyorum.
O yüzden hastanede doğuracağım, hem de çatır çatır özel hastanede doğurucam kv çatlasın.

Back
X