• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizim zamanimiz da boylemiydi?

Canan4600

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2019
120
52
98
33
Hamileyim dogumumu ozek hastanede yapicam kontrollere devlet hastanesine gidiyorum.kayinvalidem ozelde dogum yapicagmi duyunca biz hastaneye bile gitmezdik evde dogum yapardik demeye basladi.esime kiyamiyor cok calisiyor yoruluyor diye devamli acima halinde,oyle oluncada biseyleri almak vermek bile mesele oluyor herseyi kendi yapmak istiyor.bende gönlüme gore almak istiyorum,gorumceler de kaliteli bebek cildine uyumlu kiyafet ve bebek icin cam biberon markali emzik alisimi garipsiyor.bizde büyüttük hesabi oluyor dikkat etmedik bisey olmadi durumu.bende herseyi arastiriyorum okuyorum en iyisi olsun diye ugrasiyorum ne cevap verecegmi sasiriyorum cahillik bilgisizlik patavatsiz diz boyu her seyi demeye yorum yapmaya cekinmiyorlar karismalarina nasil engel olabilirim sesiz kalarakmi bilemiyorum.

Hamileyim dogumumu ozek hastanede yapicam kontrollere devlet hastanesine gidiyorum.kayinvalidem ozelde dogum yapicagmi duyunca biz hastaneye bile gitmezdik evde dogum yapardik demeye basladi.esime kiyamiyor cok calisiyor yoruluyor diye devamli acima halinde,oyle oluncada biseyleri almak vermek bile mesele oluyor herseyi kendi yapmak istiyor.bende gönlüme gore almak istiyorum,gorumceler de kaliteli bebek cildine uyumlu kiyafet ve bebek icin cam biberon markali emzik alisimi garipsiyor.bizde büyüttük hesabi oluyor dikkat etmedik bisey olmadi durumu.bende herseyi arastiriyorum okuyorum en iyisi olsun diye ugrasiyorum ne cevap verecegmi sasiriyorum cahillik bilgisizlik patavatsiz diz boyu her seyi demeye yorum yapmaya cekinmiyorlar karismalarina nasil engel olabilirim sesiz kalarakmi bilemiyorum.
Sonucta sozin bebeginiz haklisiniz ama biraz fazla mi abartiyorsunuz? Sonucta bir bebek buyuyucek ve o alinan esyalarin cogu giyilmeden buyuyor bi bakmissiniz ki o kadar masrafla aldiginiz giysilet vs cop oluyor.

İçinize ne siniyorsa onu yapın onu alın parasını onlar mı veriyor? Evet eskiden evde doğumlar oluyormuş ama ne kadar çok anne bebek ölümü oluyormuş. Doğum normal bir süreç zaten hastanede olma nedeni bir olumsuzluk anında hemen müdahele edip bebeği ve anneyi kurtarabilmek.
okuyun araştırın tabi bir insan yetiştireceksiniz, Biz dikkat etmedik bir şey olmadı olayını da hiç anlamıyorum olmaz olmaz olduğunda da iş işten geçer. Size bir şey dediklerinde ben böyle tercih ediyorum diyin gülümseyerek. Umarım doğum sonrası da emzirmeye, giydirmeye, uyutmaya vs karışmazlar🤨

İçinize ne siniyorsa onu yapın onu alın parasını onlar mı veriyor? Evet eskiden evde doğumlar oluyormuş ama ne kadar çok anne bebek ölümü oluyormuş. Doğum normal bir süreç zaten hastanede olma nedeni bir olumsuzluk anında hemen müdahele edip bebeği ve anneyi kurtarabilmek.
okuyun araştırın tabi bir insan yetiştireceksiniz, Biz dikkat etmedik bir şey olmadı olayını da hiç anlamıyorum olmaz olmaz olduğunda da iş işten geçer. Size bir şey dediklerinde ben böyle tercih ediyorum diyin gülümseyerek. Umarım doğum sonrası da emzirmeye, giydirmeye, uyutmaya vs karışmazlar🤨
Bende onu dusunuyorum laf anlatmak cok zor oluyor

Hastane konusunda yorum yapmayacağım ben de özel hastanede doğum yaptım imkanları zorladım. Ama inanın ilk çocuk olduğundan insan en kaliteli en iyisi olsun istiyor.Şimdi ikinciyi düşünüyorum Allah nasip ederse verirse ilki gibi pimpirikli olmam. Öyle de böyle de gerçekten büyüyor..Bu özen göstermem anlamına gelmiyor ama ilk annelik çok başka bir şey deneyimle tecrübeyle boşa evham yapmışım diyorsunuz sonradan ..En zararsızı en doğalı olsun derken çocuk her şeyi kendisi belirlemiş gibi oldu.Markalı bezlerin hepsi alerji yaptı. Bim'in bezi ile rahat ettik mesela en basiti..

Sessiz kal hiçbirşey yapma. Sen kocanın sınırını biliyorsundur sonucta annesinden cok..

Evet anne doğru söylüyorsun o sizin zamanınızdaydı şimdi bizim zamanımız diyin. Karıştırmayın herşeyinize onlara ne biberondan falan.

Herkes keyfinizin kahyası mı eğer kayınvalideniz ogluşuna kıyamıyorsa torunu için taşın altına elini atsın nakit yardımda bulunsun insan çoçugu için heveslerin herşeyin en iyisi olsun ister şuan hamile degilim ama hevesleniyorum geçen oyuncak evi gördüm bin küsür liraydı hamile kalsam hemen alırım heralde boşverin maddi durumunuz iyiyse bütçenize göre alırsınız heralde takmayın kimseyi

Canım benim sen daha yüzünü görmeden kokusunu duymadan bebeğine kıyamıyorsun oda oğluna kıyamıyor senin gözünde kocaman adam olan eşin onun gözünde akşama kadar çalışan yorulan yavrusu birde böyle düşün kv her söylediğinde eşin anne bende öyle istiyorum kaliteli olsunlar desin üzmeyin birbirinizi görümcelerde anneden etkileniyordur konuşurlarken gulumseyerek dinle gec

Eskiler ve yeniler.
En büyük ikilem zaten bu denklem.
Evet onlar evde doğurup 3 aylık bebeğe ek gıda veriyorlardı.
O sebeple birçok kadın kan kaybından ya da çeşitli başka sorunlardan hayatını kaybediyor, doğumda bebeğin sıkışması ya da çekiştirilmesi sebebiyle engelli bebekler oluyordu.
40+ yaşlarında ne kadar çok topal insan var değil mi, bunlar hep kalça çıkıklığı, doğum sırasında olan komplikasyonlardan kaynaklı.

Bizler bilgi erişiminde sıkıntı yaşamayan bir nesiliz ve bu sebeple bilim ve psikoloji ne diyorsa son güncel bilgiler ile doğru olanı yapmaya çalışıyoruz.
Yani haklısınız, onlara ‘bu benim bebeğim, siz büyüttünüz şimdi sıra bende lütfen karışmayın’ diyeceksiniz.

Tek önereceğim şey, cam biberon ne kadar sağlıklı olsa da kırılıp ayağıma girince polipropilen olanlara geçtim.
Zaten almadığım marka biberon kalmadı benim, 25 adet falan vardı evimde bebeklerim mamayla büyüdüğü için.
En fayda gördüklerim polipropilen olanlardır, tümü zaten zararlı madde vs içermiyor, biliyorsunuz.
Birkaç markada var, naturel, cam sağlığı vb sloganla satılıyor.

Lafı açılsa bile herşeyi anlatmayın biraz susmasını bilin çünkü herkesin herşeye bir cevabı var ben hamileyken bırakın hastaneme karışmayı hangi gün kontrole gitmişim gelmişim doktorla ne konuşmuşum ne almışım ne etmişim haberleri bile olmazdı lafı geçerse de he şu zaman gittim derdim detay bile vermezdim çünkü her konuşmaya yorum yapmaya bayılırlar bu yüzden genelde seçerek konuşurum cümlelerimi

Back
X