• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizim zamanimiz da boylemiydi?

Tabıkıde ucuz veya kotusunu alınca bısey olmuyor buyuyor bısekılde ama benım tercıhım bu boyle olsun ıstıyorum de. Sıze gereksız gelebılır ama ben cocuguma herseyın ıyısını almak ıstıyorum de

her detayı paylaşmayın, yani ille en detayına kadar anlatmayın aldınız mı he aldık bitti.bir de sizin zamanınız geçti artık eskiden öyleymiş yok artık öyle şeyler deyin artık gerisine de size yaşlıdır he deyip geçmek yine kendi bildiğinizi yapmak düşüyo

Ay Allah sabır versin, abartsa bile kimseyi bağlamaz bence kendi bebeği... şimdi sınır koydun koydun yoksa olaylar daha yeni başlıyor haberin olsun... benim sütüm duvara fışkırırdı, senin sütün su gibi benimki yağlıydı, yelek giydir üşür çocuk, çorap giydir ayağından yel almasın, su içir emzirmekle olmaz, kucağa alıştırma, bırak arada ağlasın sonra tepene çıkar, bizim zamanımızda hazır bez mi vardı vs vs vs daha saymamı ister mısın 🤦‍♀️ özetle yeni başlıyorsun, şimdi kesin sınırlarını mutlaka koy, benim devrim böyle imkanim var vs de.

Hastane konusunda en iyi doktor nerdeyse devlet özel fark etmez oraya gideceksiniz tabiki. Hamilelik ciddi bir mesele. Anne adayının kendine bakması çok önemli. Bu konuda anneyi strese sokmayacak ve doğru yönlendirecek doktoru bulmak da ödül gibi adeta. Bebek her şekilde besleniyor, büyüyor. Ama doğduktan sonra olan anneye oluyor. Hamilelik döneminde kendine bakmayan ve mineral vitamin ihtiyacını kaybeden annede çeşitli sorunlar meydana geliyor. Bu yüzden kimsenin söylediğini takmayın. Ayrıca günümüzde çok çeşitli araştırmalar var, bunları okuyup bilgilenmek ve en doğru şekilde hayatımıza, çoçuğumuza uygulamakta bir sıkıntı yok. Bu abartmak değildir benim nazarımda.

Zaten bu tarz sözler ve eylemler sizi kıskandıkları için ortaya çıkıyor. Emin olun kendi dönemlerinde bu tarz imkanları olsaydı onlar da aynısını yapardı. Ayrıca çocuk bu öyle de böyle de büyüyor mantığına karşıyım. Büyüyor da ne oluyoru sormak lazım.

Gorumcelerim, kv'm bebegimin cildine ne kullandigini, banyosunu neyle yaptirdigimi, emzik markasini falan bilmez. Niye biliyorlar? Hadi gorduler diyelim emzigi, biberonu...hesap mi soruyorlar size niye bunu aldin diye? Oyleyse, size ne deyin.

Hamileyim dogumumu ozek hastanede yapicam kontrollere devlet hastanesine gidiyorum.kayinvalidem ozelde dogum yapicagmi duyunca biz hastaneye bile gitmezdik evde dogum yapardik demeye basladi.esime kiyamiyor cok calisiyor yoruluyor diye devamli acima halinde,oyle oluncada biseyleri almak vermek bile mesele oluyor herseyi kendi yapmak istiyor.bende gönlüme gore almak istiyorum,gorumceler de kaliteli bebek cildine uyumlu kiyafet ve bebek icin cam biberon markali emzik alisimi garipsiyor.bizde büyüttük hesabi oluyor dikkat etmedik bisey olmadi durumu.bende herseyi arastiriyorum okuyorum en iyisi olsun diye ugrasiyorum ne cevap verecegmi sasiriyorum cahillik bilgisizlik patavatsiz diz boyu her seyi demeye yorum yapmaya cekinmiyorlar karismalarina nasil engel olabilirim sesiz kalarakmi bilemiyorum.
Siz fazla araştırmayın yıpranır pinpirikli olursunuz onlarıda karıştırmayın işinize herkes kendi çocuğunu büyütsün

Oğluna kıyamamak nedir ki? Oğlu o paraları kendisinin ve ailesinin hayat kalitesini artırmak için kazanmıyor mu? Ben çalışıyorum, kazandığımı da hem kendim hem eşim hem kedim için dört dörtlük harcıyorum. Organik yumurta alıyoruz, sülfatsız şampuan kullanıyoruz, kedimize en kaliteli mamaları tercih ediyoruz. Ev hanımı olsam yine aynısını yaparım. Parayı kendi lüks harcamalarınız için değil aileniz için harcıyorsunuz. En güzeli değil mi? Ki sizin hanenizin bütçesi onları ne ilgilendiriyor?

Oğluna kıyamıyor diyenleri ayakta alkışlıyorum o nasıl iyi niyettir 👏🏻
Bunun adı oğluna kıyamamak filan değil düpedüz densizlik.
1 yaşında oğlum var, yarın öbür gün evlendiğinde ailesinin iç işlerine, eşinin yaptığı harcamaya, aldığı malın kalitesine karışabilme hakkını kendimde görmüyorum şahsen. Bu beni oğluna kıyamayan bir anne değil densiz bir anne yapar. Ki eskilerin anneliğine nazaran son derece merhametli bir anneyim. Söyleyeceklerim bu kadar.
Konu sahibi, herhangi biri size bu şekilde karışacak olursa kararlı ve net bir ses tonuyla “ben böyle uygun gördüm, teşekkür ederim” deyin. Karşı tarafı kırmadan, duracağı yeri göstermiş oluyorsunuz ve genelde etkili oluyor. Ben bu yöntemi kullanıyorum mutluyum.

Ben zaten bu KK bazen anlamıyorum.
30-40 yaşına gelmiş, evlenmiş adamların aileleri artık eşleri oluyorken
buradaki kadınların bir kısmı kv si diye arka çıkıyor.
Annedir tabi ki de oğlunu sevecek ben tamamen unutsun demiyorum ama kazandığı ve harcadığı paraya da karışmaya hakkı yoktur.

Vallaha onların zamanında da "parası olan" su an size çok görülen şeyleri yapabiliyordu. Benim kayınvalidem hastahane ortamında doğum yapmak istememiş ,vermiş parasını getirtmiş evine özel ebesini evinde doğurmuş .Eşim küçükken sürekli hasta olduğu için özel çocuk doktoru varmış ..kayınvalidem hasta haliyle çocuğunun dışarı cikarilmasini istemezmiş ..doktor evlerine gelirmiş muayeneye etmeye .Şimdi birşeyler daha uygun fiyata ulaşılabilir olmuşken neden siz de bebeğiniz ve kendiniz için en iyisini istemeyesiniz ki !

Hamileyim dogumumu ozek hastanede yapicam kontrollere devlet hastanesine gidiyorum.kayinvalidem ozelde dogum yapicagmi duyunca biz hastaneye bile gitmezdik evde dogum yapardik demeye basladi.esime kiyamiyor cok calisiyor yoruluyor diye devamli acima halinde,oyle oluncada biseyleri almak vermek bile mesele oluyor herseyi kendi yapmak istiyor.bende gönlüme gore almak istiyorum,gorumceler de kaliteli bebek cildine uyumlu kiyafet ve bebek icin cam biberon markali emzik alisimi garipsiyor.bizde büyüttük hesabi oluyor dikkat etmedik bisey olmadi durumu.bende herseyi arastiriyorum okuyorum en iyisi olsun diye ugrasiyorum ne cevap verecegmi sasiriyorum cahillik bilgisizlik patavatsiz diz boyu her seyi demeye yorum yapmaya cekinmiyorlar karismalarina nasil engel olabilirim sesiz kalarakmi bilemiyorum.
Duyma onları boş boş konuşuyorlar ,canın ne istiyorsa ihtiyaç neyse al güle güle de kullan inşallah

"Bizim zamanımızda" nefret ediyorum sizin de dediğiniz gibi o sizin zamandı bende ne zaman memlekete gidecek olsam bu cümleyi duyuyorum kayinvalidem ben sene de 1 kere gittiğimde öpüp başıma koyardım der yaw o zamanın şartı oymuş şimdi imkan var fırsat var diyeceğim tabi ki demiyorum 😂😂😂😂

Bu tipler böyledir ancak üstüne düşmeyen şeyleri konuşur can sıkarlar.Ben bunu yapmak istiyorum de geç.

Canım benim sen daha yüzünü görmeden kokusunu duymadan bebeğine kıyamıyorsun oda oğluna kıyamıyor senin gözünde kocaman adam olan eşin onun gözünde akşama kadar çalışan yorulan yavrusu birde böyle düşün kv her söylediğinde eşin anne bende öyle istiyorum kaliteli olsunlar desin üzmeyin birbirinizi görümcelerde anneden etkileniyordur konuşurlarken gulumseyerek dinle gec
Yavrusunun yavrusu olacak kiyamiyorsa tursusunu kursaymis. Koskoca yaşa gelmis adama sanki bu kız baskasinin yavrusu değil tavırları. Bence hic pollyanna olmaya gerek yok

Back
X